Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Είμαστε τα μελλοντικά "θρασίμια"


Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κυβέρνηση, η διαπίστωση ότι οι μαθητές που έχουν κλείσει τα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα δε συχνάζουν τα βράδια στα Εξάρχεια, που ως γνωστόν αποτελούν ορμητήριο βίας κ εγκληματικότητας, αλλά μπορεί να έχουν μεγαλώσει και σε καθωσπρέπει περιοχές, όπως η Γλυφάδα κι η Πεύκη.

Οι μαθητές αντιδρούν στο νέο σύστημα Λυκείου με την τράπεζα θεμάτων, ζητώντας να μην εφαρμοστεί, κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού είδαμε τα χαΐρια της Κυβέρνησης και με τις τράπεζες χρημάτων που είναι χρεοκοπημένες αλλά θα τις πληρώνουν τα παιδιά των παιδιών μας μέχρι να πεθάνουν.

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι η γνώση που τους δίνεται στα σχολεία δεν είναι προσαρμοσμένη στις προσωπικές τους ανάγκες κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχει σε κανένα σχολείο μάθημα για το πώς θα γίνεις πετυχημένος νταβατζής, μαφιόζος ή έμπορος ναρκωτικών, οπότε τα παιδιά δε λαμβάνουν τα απαραίτητα εφόδια που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, οι κινητοποιήσεις των μαθητών υποκινήθηκαν από μια σελίδα στο facebook που κατάφερε να συντονίσει 500 καταλήψεις, ενώ δεν αποκλείεται να είναι υπεύθυνη και για τη φωτιά στα γραφεία της Athens Voice, για το πολύνεκρο τροχαίο στην Αίγυπτο και για την πτώση της δημοτικότητας του Ομπάμα.



Βέβαια, αν αναζητήσει κάποιος τη σελίδα δε θα τη βρει με τίποτα, αφού δεν πρόκειται για σελίδα αλλά για εκδήλωση. Κοντεύουμε 10 χρόνια facebook στην Ελλάδα κι ακόμα να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε. Ευτυχώς που τα πιτσιρίκια παίζουν το facebook στα δάχτυλα και ξέρουν πώς να το χρησιμοποιούν.

Από τη μεριά του, ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλεσε τους ταραξίες μαθητές μελλοντικά "θρασίμια" που δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τα ιδανικά της ΔΑΠ, αφού αύριο-μεθαύριο θα περάσουν στο πανεπιστήμιο και θα απαιτούν ποιοτικά βιβλία, καθαρούς χώρους κι επαρκές διοικητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τα κλαμπ στην Αράχωβα και τη Μύκονο να βαράνε μύγες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε τους μαθητές ότι αν δε σταματήσουν αμέσως τις καταλήψεις θα κάνουν μάθημα στις διακοπές του Πάσχα για να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες διδασκαλίας, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει μηδενική επαφή με την πραγματικότητα, αφού μέχρι τότε θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργήσει το Πάσχα με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Πάντως, παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις πολλών στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα - αρκετοί εκ των οποίων γονείς - διαπιστώνω με λύπη τα εξής: 

Λέμε όλοι ότι η νεολαία είναι η ελπίδα της χώρας αλλά δεν αγαπάμε τη νεολαία μας. Μπορεί να λατρεύουμε τα δικά μας παιδιά αλλά μισούμε τους νέους. Δεν τους θέλουμε να ονειρεύονται. Τους θέλουμε ευνουχισμένους. Είτε προσπαθώντας να καπελώσουμε τις πρωτοβουλίες τους είτε απαξιώνοντάς τες.

Μπορείς αν θες να είσαι κατά των καταλήψεων - κι υπάρχουν ορισμένα σοβαρά επιχειρήματα που ακούγονται - αλλά η επικρατούσα ρητορική εναντίον τους μυρίζει έντονα φορμόλη. 

Κι η φορμόλη ένα πράγμα μόνο σημαίνει: συγκαλυμμένη σαπίλα.


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα