Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ


Γράφει ο ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ

Ο Μωυσής είχε αποκτήσει τον ανώτερο βαθμό της θρησκείας στο ναό του Όσιρι στην Αίγυπτο. Τα γραπτά που άφησε ήταν γραμμένα σε αιγυπτιακή ιερατική ιερογλυφική γραφή. Τα ιερογλυφικά και τα σύμβολα ήταν ένας κοινός τύπος γραφής στα αρχαία χρόνια. Ένα ιερογλυφικό σύμβολο κυρίως έχει συμβολική έννοια.

Ο Έζρα μαζί με μια ομάδα συνεργατών του συγκέντρωσαν κάθε είδους πλάκες και κείμενα για να παρουσιάσουν σε μορφή βιβλίου την λεγόμενη Παλαιά Διαθήκη. Ωστόσο τα γραπτά του Μωυσή διαστρεβλώθηκαν από τις διάφορες λανθασμένες ερμηνείες. Έτσι όταν συναντούσαν κατά την ερμηνεία ιερογλυφικά που δεν καταλάβαιναν, τότε πρόσθεταν διάφορους μύθους. Αυτό φαίνεται καθαρά αν συγκρίνουμε τα αυθεντικά κείμενα που έχουν ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο, την χαλδαία, την Βαβυλωνία κ.α. Οκτακόσια χρόνια μετά που έγινε η μετάφραση από τον Έζρα και τους συνεργάτες του είναι φανερό πως το τελικό τους μεταφραστικό έργο δεν είχε την σωστή ερμηνεία.


Αν για παράδειγμα μπορούσαν να ερμηνεύσουν σωστά τα σύμβολα, όπως είναι το Φίδι και το Δέντρο της Ζωής δεν θα γινόταν τόσες παρεξηγήσεις και να κατηγορηθεί η ΕΥΑ(ΕΒΑ, ΕΒΕ).

Αντί αυτού θα γινόταν κατανοητό πως το ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ συμβολίζει την ένωση του αόρατου με τον ορατό κόσμο και ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΟΦΙΣ είναι τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία που ενωνούν τον ορατό κόσμο μας με τις θεικές δυνάμεις.

Καρπός του ΔΕΝΤΡΟΥ είναι το ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΠΕΡΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΛΘΕ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΗΙΝΗ ΜΗΤΡΑ.

Η αδικημένη ΕΥΑ είναι η θηλυκή αρχή κάτι που οι Έλληνες απέδωσαν ΑΡΤΙΑ στον ΟΡΦΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΠΡΟΣΚΑΛΩ, ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΩΔΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΥΑ..."

Γιατί μέσα του ο Διόνυσος έχει την διπλά φύση, την ΕΥΑ (θηλυκή αρχή) και το ΙΕΒΕ(αρσενική αρχή)...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα