Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αφήστε το πόνο να σας μαστιγώσει αλύπητα δεν είστε Εσείς που πονάτε

Φωτογραφία: Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι ενώ είστε άριστοι σύμβουλοι σε υποθέσεις τρίτων εν τούτοις είναι φορές που παγιδεύεστε σε λάθη όταν πρόκειται να διαχειριστείτε μια δική σας κατάσταση;
Είναι άραγε η βιωματική εμπειρία που έχετε κατακτήσει και διαμέσω αυτής της επιτυχίας μπορείτε να καθοδηγήσετε τους άλλους; Τα λάθη που κάνατε και τώρα αποδεικνύονται για τους άλλους θησαυρός; Αυτά τα λάθη που είναι σαν να μετουσιώσατε τη θλίψη και το πόνο σε αθάνατη σοφία; Μήπως είναι αυτό που η παροιμία λέει: "Όποιος είναι έξω απ το χορό πολλά τραγούδια λέει;" 
Μπορεί να είναι κι όλα αυτά μαζί αλλά το μυστικό βρίσκεται στην αποστασιοποίηση που δείχνετε επειδή όταν πρόκειται για τρίτο πρόσωπο με μαεστρία κρατάτε την ορμή των συναισθημάτων μακριά.Μπορεί ο πόνος να σας χαϊδεύει αλλά δε σας αγγίζει μπορεί ο τυφώνας να μαίνεται γύρω σας αλλά δε σας παρασέρνει.
Αν για λίγο στη δίνη των γεγονότων αφεθείτε θα πάψετε να είστε σύμβουλοι σωστοί γι αυτό αυτός που ξέρει να χορεύει και δε μπαίνει στο χορό ξέρει πολλά τραγούδια.
Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζει ο καθένας τα γεγονότα στη ζωή του όσο σκληρό κι αν ακούγεται, γιατί μόνο ως τρίτος ως αιώνιος παρατηρητής μπορεί να δει καθαρά και ψύχραιμα τη λύση που πάντα είναι ορατή αλλά κρύβεται μέσα στο πόνο.
Αφήστε το πόνο να σας μαστιγώσει αλύπητα δεν είστε Εσείς που πονάτε. Η ψυχή είναι Αθάνατη, Άτρωτη κι Αήττητη αυτό που υποφέρει δεν είστε Εσείς.Ο πόνος είναι ο ερχομός του θανάτου γι αυτό που υποφέρει και γι αυτό αλυχτά προσπαθώντας να σας πείσει ότι πονάτε Εσείς. Αυτό που πονά είναι μια ενεργειακή οντότητα που έχει προσκολληθεί πάνω στην προσωρινή προσωπικότητα κι απομυζά ενέργεια απ τη αντίσταση που προβάλλετε στο πόνο.
Αφήστε το να πεθάνει διατηρώντας το νου καθαρό απερίσπαστοι κι εστιασμένοι στη λύση και στην ελευθερία απ τον εξαγνισμό που ο πόνος θα φέρει. Να θυμάστε ότι όπως  ο πόνος του τοκετού είναι αβάσταχτος αλλά η ζωή που κουβαλάει ως θείο δώρο τον προσπερνά έτσι κάθε φορά που ένας πόνος ξεψυχά έρχεται ως ανταμοιβή η ζωή μετά.
Επειδή τίποτε δε μπορεί να σκοτώσει τη ψυχή πάντα γίνεται πιο δυνατή! Υπομείνετε στωικά ως αποστασιοποιημένοι παρατηρητές κάθε γεγονός και θα απολαύσετε τα έπαθλα της ζωής.Μη σκέφτεστε αν είναι δύσκολο και φυσικά είναι δύσκολο αφού και το δώρο της σοφίας είναι ανεκτίμητο. Εύκολες νίκες κι ακριβά βραβεία δε ταιριάζουν. Για ένα παράδοξο όμως λόγο όλα φαντάζουν εύκολα από "μακριά". Μείνετε "μακριά" κι όλα θα γίνουν εύκολα και  μην ενδίδετε στη παγίδα του πόνου που κάτι "ξένο" από Σας τον προκαλεί, αφήστε τον να περάσει και θα περάσει και ποτέ δε θα ξαναπεράσει. 

 Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι ενώ είστε άριστοι σύμβουλοι σε υποθέσεις τρίτων εν τούτοις είναι φορές που παγιδεύεστε σε λάθη όταν πρόκειται να διαχειριστείτε μια δική σας κατάσταση;
 

Είναι άραγε η βιωματική εμπειρία που έχετε κατακτήσει και διαμέσω αυτής της επιτυχίας μπορείτε να καθοδηγήσετε τους άλλους; 

Τα λάθη που κάνατε και τώρα αποδεικνύονται για τους άλλους θησαυρός; 

Αυτά τα λάθη που είναι σαν να μετουσιώσατε τη θλίψη και το πόνο σε αθάνατη σοφία; 

Μήπως είναι αυτό που η παροιμία λέει: "Όποιος είναι έξω απ το χορό πολλά τραγούδια λέει;"
 

Μπορεί να είναι κι όλα αυτά μαζί αλλά το μυστικό βρίσκεται στην αποστασιοποίηση που δείχνετε επειδή όταν πρόκειται για τρίτο πρόσωπο με μαεστρία κρατάτε την ορμή των συναισθημάτων μακριά.


Μπορεί ο πόνος να σας χαϊδεύει αλλά δε σας αγγίζει μπορεί ο τυφώνας να μαίνεται γύρω σας αλλά δε σας παρασέρνει.

Αν για λίγο στη δίνη των γεγονότων αφεθείτε θα πάψετε να είστε σύμβουλοι σωστοί γι αυτό αυτός που ξέρει να χορεύει και δε μπαίνει στο χορό ξέρει πολλά τραγούδια.


Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζει ο καθένας τα γεγονότα στη ζωή του όσο σκληρό κι αν ακούγεται, γιατί μόνο ως τρίτος ως αιώνιος παρατηρητής μπορεί να δει καθαρά και ψύχραιμα τη λύση που πάντα είναι ορατή αλλά κρύβεται μέσα στο πόνο.


Αφήστε το πόνο να σας μαστιγώσει αλύπητα δεν είστε Εσείς που πονάτε. 


Η ψυχή είναι Αθάνατη, Άτρωτη κι Αήττητη αυτό που υποφέρει δεν είστε Εσείς.

Ο πόνος είναι ο ερχομός του θανάτου γι αυτό που υποφέρει και γι αυτό αλυχτά προσπαθώντας να σας πείσει ότι πονάτε Εσείς.

 Αυτό που πονά είναι μια ενεργειακή οντότητα που έχει προσκολληθεί πάνω στην προσωρινή προσωπικότητα κι απομυζά ενέργεια απ τη αντίσταση που προβάλλετε στο πόνο.

Αφήστε το να πεθάνει διατηρώντας το νου καθαρό απερίσπαστοι κι εστιασμένοι στη λύση και στην ελευθερία απ τον εξαγνισμό που ο πόνος θα φέρει.


 Να θυμάστε ότι όπως ο πόνος του τοκετού είναι αβάσταχτος αλλά η ζωή που κουβαλάει ως θείο δώρο τον προσπερνά έτσι κάθε φορά που ένας πόνος ξεψυχά έρχεται ως ανταμοιβή η ζωή μετά.

Επειδή τίποτε δε μπορεί να σκοτώσει τη ψυχή πάντα γίνεται πιο δυνατή! 


Υπομείνετε στωικά ως αποστασιοποιημένοι παρατηρητές κάθε γεγονός και θα απολαύσετε τα έπαθλα της ζωής.

Μη σκέφτεστε αν είναι δύσκολο και φυσικά είναι δύσκολο αφού και το δώρο της σοφίας είναι ανεκτίμητο. 

Εύκολες νίκες κι ακριβά βραβεία δε ταιριάζουν. 

Για ένα παράδοξο όμως λόγο όλα φαντάζουν εύκολα από "μακριά". 

Μείνετε "μακριά" κι όλα θα γίνουν εύκολα και μην ενδίδετε στη παγίδα του πόνου που κάτι "ξένο" από Σας τον προκαλεί, αφήστε τον να περάσει και θα περάσει και ποτέ δε θα ξαναπεράσει.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΜΙΞΙΩΤΗΣ
Τα Βιβλία μου Οι σκέψεις μου/ My Books My thoughts
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα