Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Οργή και απογοήτευση σ’ όλη την Αμερική...Ταραχές στο Φέργκιουσον, διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον

 Οργή και απογοήτευση σ’ όλη την Αμερική

Την απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις κατά του αστυνομικού από το Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο νεαρό ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το δικαστήριο της πόλης Σεντ Λιούις της πολιτείας αυτής. Η δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες στο προάστιο Σεντ Λίουις καθώς και οργή για τη μεταχείριση των μειονοτήτων από την αστυνομία, σύμφωνα με το Πρακτορείο REUTERS.


Οι ένορκοι δεν βρήκαν πιθανή αιτία για την παραπομπή σε δίκη του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος στις 9 Αυγούστου πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν.

«Κατέληξαν ότι δεν υπάρχει πιθανή αιτία για να ασκηθούν οποιεσδήποτε διώξεις εναντίον του αξιωματικού Ουίλσον», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Σεντ Λιούις, Μπομπ ΜακΚάλοχ.


Τα μέλη της οικογένειας του 18χρονου Μάικλ Μπράουν δήλωσαν «βαθύτατα απογοητευμένοι που ο δολοφόνος του παιδιού τους» δεν θα τιμωρηθεί.
«Ενώ κατανοούμε ότι πολλοί συμμερίζονται τον πόνο μας, σας ζητάμε να διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας με τρόπους που θα φέρουν θετικές αλλαγές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που διάβασε ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας του Μπράουν.

Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου. Μετά την ανακοίνωση πολλοί από αυτούς άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα οργής.
«Δεν είναι η ώρα να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου», δήλωσε αξιωματούχος της πολιτείας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης της οικογένειας του Μπράουν ανέφεραν ότι ο νεαρός προσπάθησε να παραδοθεί όταν δέχτηκε πυρά από το όπλο του αστυνομικού. Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Ουίλσον δήλωσαν ότι ο αστυνομικός άνοιξε πυρ σε αυτοάμυνα καθώς φοβήθηκε για τη ζωή του.
Ο Μπράουν πυροβολήθηκε τουλάχιστον 6 φορές.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα μέλη της οικογένειας του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, του νεαρού που έχασε τη ζωή του στις 9 Αυγούστου από πυρά αστυνομικού στην πόλη Φέργκιουσον την πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ, δήλωσαν «βαθύτατα απογοητευμένοι που ο δολοφόνος του παιδιού τους» δεν θα τιμωρηθεί.

Η οικογένεια σε ανακοίνωσή της κάλεσε τους διαδηλωτές να αποφύγουν την εμπλοκή σε βίαια επεισόδια, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να διοχετεύσουν το αίσθημα απογοήτευσης σε μια εκστρατεία στόχος της οποίας είναι να επιβληθεί σε όλους τους αστυνομικούς των ΗΠΑ να φοράνε επάνω τους μία κάμερα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη ο λευκός αστυνομικός από το Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίος τον Αύγουστο πυροβόλησε θανάσιμα έναν άοπλο μαύρο νεαρό, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της πολιτείας. Η δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες στο προάστιο Σεντ Λίουις καθώς και οργή για τη μεταχείριση των μειονοτήτων από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν θα ασκηθούν διώξεις κατά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον για τον πυροβολισμό του Μπράουν στις 9 Αυγούστου, δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας αυτής, Μπομπ ΜακΚάλοχ.
Photo via @HalpernAlex

Ταραχές στο Φέργκιουσον, διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον

 Ταραχές στο Φέργκιουσον, διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον


Ταραχές ξέσπασαν στους δρόμους της μικρής πόλης Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων για την μη παραπομπή σε δίκη του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο μαύρο Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου σε αυτό το προάστειο του Σεντ Λούις του Μισούρι, μετέδωσαν τα πρακτορεία AFP και REUTERS.




“Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη”, φώναζαν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους του Φέργκιουσον, θέατρο φυλετικών ταραχών τον Αύγουστο μετά τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν, που δέχθηκε τις έξι σφαίρες του αστυνομικού και έπεσε νεκρός.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης που απαλλάσσει τον αστυνομικό, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένιεα του Μάικλ Μπράουν απηύθυναν έκκληση προς τα πλήθη των διαδηλωτών για ηρεμία και προς τις δυνάμεις ασφαλείας για αυτοσυγκράτηση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, γεγονός που διέψευσε η αστυνομία για να αντιτείνει ότι έγινε στόχος επίθεσης με βόμβα μολότοφ.

Η αστυνομία έκανε επίσης λόγο για σκηνές λεηλασίας στον βόρειο τομέα του Φέργκιουσον και για την πυρπόληση ενός αστυνομικού οχήματος.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης και στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση.

“Υποχρέωση ενός σώματος ενόρκων είναι να διαχωρίσει τα γεγονότα από τη μυθοπλασία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Ρόμπερτ ΜακΚάλοχ. Οι ένορκοι “κατέληξαν ότι δεν υπάρχει ικανός λόγος για τη δίωξη του στυνομικού Ουίλσον. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αστυνομικός Ουίλσον προκάλεσε τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν”, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για “τραγικό θάνατο”. Οι δώδεκα ένορκοι, εννέα λευκοί και τρεις μαύροι, συνεδρίασαν επί τρεις περίπου μήνες, διεξάγοντας “εις βάθος έρευνα”, εξετάζοντας μάρτυρες, εξέτασαν εκατοντάδες φωτογραφίες και στοιχεία και άκουσαν τις απόψεις τριών ιατροδικαστών”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή έρευνα για το γεγονός συνεχίζεται, “είναι εξ αρχής ανεξάρτητη σε σχέση με την τοπική έρευνα και έτσι θα παραμείνει”.
PHOTO via @CNN

 mignatiou + mignatiou

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα