Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το στρες και ο σακχαρώδης διαβήτης




Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Είναι καλά γνωστό ιατρικά πως κάθε είδους στρες επιδεινώνει τον σακχαρώδη διαβήτη. Το σάκχαρο των διαβητικών ασθενών αυξάνει και αυξάνει και η αναγκαία δόση των φαρμάκων με τα οποία ρυθμίζεται αυτό, όταν οι διαβητικοί ασθενείς υποστούν κάποια λοίμωξη ή αντιμετωπίσουν κάποια στενοχώρια.
Αυτό δεν συμβαίνει μόνον στον διαβήτη τύπου ΙΙ, τον διαβήτη των ενηλίκων δηλαδή, που οφείλεται σε μειωμένη δράση της ινσουλίνης. Συμβαίνει και στον διαβήτη τύπου Ι, αυτόν δηλαδή που εμφανίζεται στους νέους ανθρώπους και οφείλεται σε έλλειψη ινσουλίνης.
Η νόσος όμως αυτή καθ’ αυτή, αποτελεί από μόνη της ένα στρες για τους ασθενείς που πάσχουν από αυτήν, αναγκάζοντάς τους να προσέχουν καθημερινά την θεραπεία τους, δημιουργώντας τους αγωνία για την διατήρηση «καλών» τιμών σακχάρου και επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την ζωή τους.
Γι αυτό και ερευνητές στην Αμερική αποφάσισαν, πρόσφατα, να εκπαιδεύσουν διαβητικούς ασθενείς που έπασχαν τόσο από τον τύπο ΙΙ όσο και από τον τύπο Ι σακχαρώδη διαβήτη, στην αντιμετώπιση του στρες με αναπνευστική χαλάρωση, αυτοσυγκέντρωση (mindfulness) και διαχείριση των συναισθημάτων τους.
Στους ασθενείς εξηγήθηκε πόσο το στρες επηρεάζει την νόσο τους, και πώς θα μπορούσαν αλλάζοντας τον τρόπο που ζουν και σκέπτονται να βελτιώσουν τόσο την νόσο τους όσο και την ζωή τους, ενώ συγχρόνως εκπαιδεύτηκαν αυτοί με τις κατάλληλες τεχνικές στην αναπνευστική χαλάρωση, την αυτοσυγκέντρωση και την διαχείριση τωνσυναισθημάτων.
Τα αποτελέσματα αυτή της εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Εκπαιδευτών Διαβητικών ασθενών. Διαπιστώθηκε πως η πιο πάνω εκπαίδευση, βελτίωσε τόσο τα συμπτώματα όσο και τα επίπεδα σακχάρου των ασθενών που εκπαιδεύτηκαν.
Επιτέλους η σωστή αντιμετώπιση του στρες και αυτά τα οποία μέχρι τώρα επιμένω να σας προτρέπω να  βάλετε στη ζωή σας, αρχίζει να γίνεται, όπως βλέπετε, στην Αμερική, μέρος της κλασικής ιατρικής. Να δούμε πότε θα γίνει αυτό και στην πατρίδα μας….

Με αγάπη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα