Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΔΟΙΟ ΜΕ ΠΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΟΒΑ ΣΤΙΛΕΤΟ


Επικίνδυνο για την υγεία των ποδιών το ψηλοτάκουνο παπούτσι. Άσε τους γιατρούς να λένε. Όσο πιο υψηλό το τακούνι τόσο περισσότερο, κι ας πονάει, ας υποφέρει, αισθάνεται σέξυ η γυναίκα. Και περισσότερο ερωτεύσιμη την βλέπουν οι άνδρες.
Παραμορφώνει τα δάκτυλα η γόβα-στιλέτο. Προκαλεί κάλους, τραυματισμό στον αστράγαλο, τενοντίτιδα, πόνους ενοχλητικούς στη μέση, στην πλάτη και το γόνατο. Κάποιες γυναίκες δεν παίρνουν χαμπάρι, το ίδιο και οι σχεδιαστές υποδημάτων. Με τις δεκαετίες και τους καιρούς το τακούνι όλο και έπαιρνε μεγαλύτερο... ύψος. Μέχρι που ο μαίτρ στο είδος, ο πολύς Κριστιάν Λουμπουταίν παρουσίασε πριν πέντε χρόνια γόβα-σούπερ στιλέτο, με 20(!) πόντους τακούνι.
Η δουλειά ξεκίνησε πριν από πέντε αιώνες.
Από την Αικατερίνη των Μεδίκων, μια διάσημη καριόλα της Ιστορίας, που στα 14 της χρόνια, το 1533 παντρεύτηκε τον διάδοχο της Γαλλίας. Ο Ερρίκος ασχολούνταν με τις γκόμενες και η βασίλισσα γυναίκα του με την ίντριγκα, είναι αυτή που διέταξε την Σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου. Κοντοστούπα, όπως η Βικτώρια Μπέκαμ, η Ιταλίδα αριστοκράτισσα για να μη μειονεκτεί στην τελετή του γάμου της φόρεσε παπούτσια με τακούνι.
Σεξουαλικό φετίχ για τους άνδρες το συγκεκριμένο γυναικείο αξεσουάρ, το τακούνι, που κάνει πιο αισθησιακή, πιο ελκυστική αυτή που το έχει στο παπούτσι της. Κάποιες κυρίες δεν μπορούν να περπατήσουν, τους είναι άβολο το ψηλοτάκουνο παπούτσι, κι όμως... το προτιμούν.
Το παπούτσι συμβολίζει το αιδοίο, κατά τον πατέρα της ψυχανάλυσης Ζίγκμουντ Φρόυντ. Κι όταν, κατά τον Φρόυντ, στο γυναικείο παπούτσι υπάρχει υψηλό τακούνι τότε στον συμβολισμό το πέος έχει εισχωρήσει στον γυναικείο κόλπο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα