Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Χάθηκε το νόημα...



https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzVIgAxkzliNISAgMSjQQLANQo0nOrLfagnHOCx6rSIUPyP7DoSAwpVEAγράφει ο Knight of Creator 

Χάθηκε το νόημα . Πάει, εξαφανίστηκε και αντε να το ξαναβρείς...


Ανάρπαστο έγινε το νέο iphone 6 και στην χώρα μας. Υπήρξαν αρκετές χιλιάδες στόκων, που την πρώτη μέρα διανομής του στην Ελλάδα, κυριολεκτικά έτρεξαν να το αγοράσουν. Πάρτυ στην υγεία των κορόιδων θα κάνει η Apple. Σε μια χώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι "ζούνε" στον δρόμο, υπήρξαν ακόμα περισσότεροι που έσπευσαν σαν ναρκωμανείς να δώσουν 1.5 μηνιάτικο βασικού μισθού για να προμηθευτούν την νέα μπακατέλα της μεγάλης αυτής επιχείρησης. Είναι δεδομένο, πως οσοι αγόρασαν το iphone 6 , είχαν ηδη ενα απο τα προηγούμενα 5 μοντέλα στην κατοχή τους. Δεν τους έφτανε ομως. Πως θα παρουσιαστούν "ανώτεροι" στην παρέα, στο σχολείο, στην επιχείρηση τους ;

Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της χώρας "αγωνιά" για την Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Απο φωνές ηττοπάθειας, μέχρι κραυγές πολέμου και άλωσης της πόλης ακούγονται σε ολόκληρο το διαδίκτυο κάνοντας σε να απορείς. Είναι πραγματικά τόσο ηλίθια η μάζα τελικά ; Είναι δυνατόν ; Είναι δυνατόν να μην εχουν συνειδητοποιήσει πως τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην Κύπρο θα τα εκμεταλλευτούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ; Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται πως ακόμα και πόλεμος να γίνει, αυτός θα συμβεί για τα "μάτια" των Εταιρειών υπο το πρόσχημα της "Πατρίδας" ; Ποιά πατρίδα υπερασπίζεται ο Στρατός ; Τι ακριβώς είναι πλέον τα διάφορα κράτη της γης, αν οχι διαχειριστές και σε καμία των περιπτώσεων ιδιοκτήτες ; Όταν η Εθνική τράπεζα των κρατών δεν ανήκει στον λαό η στο υποτίθεται κυρίαρχο κράτος που διαμορφώνει ο λαός, τότε αυτόματα, το κράτος αυτός, δεν ανήκει, ούτε εξυπηρετεί την θέληση η τα συμφέροντα του λαού, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ο λαός και το κράτος εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτού, η εκείνων που διαχειρίζονται την οικονομία τους. Η πραγματικότητα είναι αδιανόητα πεζή και κυνική για να την δείς με ιδεολογικούς η με ρομαντικούς στοχασμούς. Χύθηκαν ποτάμια αίματος για να ελευθερωθεί απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία ο Ελληνόφωνος πληθυσμός. Χύθηκαν ποτάμια αίματος για να σκλαβωθεί και να παραδοθεί με "το καλημέρα" σε εκείνους που κατέχουν τις Εθνικές τράπεζες των Εθνών της γης. Χύθηκαν ποτάμια αίματος για να προδωθούν οι επαναστάτες, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν με απόλυτα ωμό και κυνικό τρόπο, για να ευνοηθούν οι ντόπιοι ρουφιάνοι εκείνων που διαμορφώνουν πολιτικές, Έθνη και συνειδήσεις τους τελευταίους αιώνες. Αν δεν σας αρέσει η πραγματικότητα, πρόβλημα σας. Αλλά να θυμάστε, πως δεν σας ανήκει τίποτα στην Γη που περπατάτε. Τόσο απλά, ωμά, κυνικά και "ωραία".

Το διαδίκτυο εχει καταντήσει ενας εμετικών διαστάσεων σκουπιδοφάγος. Τόνοι άρθρων, σχολίων, προσωπικών δεδομένων, ειδήσεων και πληροφοριών. Τόνοι απο σκουπίδια που διαμορφώνουν την σκέψη και τις λογικές πολιτών , ανηλίκων, γέρων. Χάθηκε το νόημα και στο διαδίκτυο.

Οι άνθρωποι εχασαν και χάνουν με ταχύτητες εξωπραγματικές κάθε αίσθηση λογικής, φαντασίας, ονείρων, στόχων. Οι στόχοι αρχίζουν και τελειώνουν στο τι θα γεμίζει κάθε μεσημέρι το στομάχι . Όλα τα υπόλοιπα, στον πολύ η λίγο ελεύθερο χρόνο, απο λίγο, σαν μάθημα παπαγαλίας στο Λύκειο, για να το παίζουμε "γνώστες" και ξερόλες σε καμιά παρέα "εκει εξω" μπας και γαμήσουμε κανα γκομενάκι. Οτιδήποτε αληθινό, ανθρώπινο, "εξω" απο την λογική του εικονικού πλέον κόσμου, "απομυθοποιείται" , στοχοποιείται, περιθωριοποιείται. Το ιδανικό του Έρωτα εχει καταντήσει ενα ρεκόρ απο πέη και αιδοία του κάθε "ερωτιάρη". Συναίσθημα, δέσμευση, αλήθεια μεταξύ των ανθρώπων ούτε λόγος. Πόσες λούτσες και πόσο ξέσκισμα θα βιώσουμε είναι το κυρίαρχο σύνθημα. Μια κοινωνία ναρκωμένη και φανατικά εξαρτώμενη απο το δηλητήριο εκείνο που σκοτώνει καρδιά, νου και πνεύμα. Καλά να πάθουμε. Καλά να πάθετε. Το επιλέξατε. Ελεύθερη βούληση έχετε. Λουστείτε τα Έργα των αποφάσεων και των επιθυμιών σας. Ορθά κοφτά. Ψοφήστε για τον κάθε τενεκέ. Καταναλώστε επειδή ετσι προστάζει η κάθε διανοητικά αρρωστημένη "πουστάρα" -στην ψυχή, μην παρεξηγηθώ-. Πληρώστε οτι θέλει και όποτε το θέλει το κράτος. Φάτε αμάσητη ολη την "γνώση" των δελτίων των 8 , αλλά και της "αντικειμενικής" και "εξωσυστημικής" προπαγάνδας του διαδικτύου είτε της άκρας αριστεράς, είτε της άκρας δεξιάς και του Εθνικοσοσιαλισμού. Σας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ο πλανήτης ηδη μετατράπηκε στην αρένα της γνωστής σειράς Game of Thrones και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει αυτό να φαίνεται παντού, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όπου να ναι, αν οχι ήδη, οι μακάβριες εικόνες απο το μεξικό , θα είναι η καθημερινότητα της γειτονιάς μας. Η ανθρώπινη ζωή δεν θα εχει καμία αξία, αν και ήδη δεν εχει καμία αξία. Κανένα ιδανικό δεν θα εχει καμία αξία. Όλα στην σφαίρα της "ωμής πραγματικότητας". Όλα στον βωμό των Like, των διαφημιστικών των click σε κάθε site και κάθε επιχείρηση. Φιλοσοφία ; Ασχολίες για "αργόσχολους" και "τεμπέληδες". Διαλογισμός ; Ευκαιρία να γαμήσουμε η να χρησιμοποιήσουμε "εσώτερη γνώση" για να το παίξουμε καμπόσοι, ενώ τρέφουμε και την σάπια μας κοιλίτσα. Πραγματικά την λατρεύω αυτή την εποχή παρά το τίμημα της.

Χάθηκε το νόημα στο να κάνεις παιδιά. Να φιλοσοφήσεις. Να παλέψεις. Ο Θάνατος είναι ο μέγας Νικητής για ακόμη μία ιστορική εποχή του ανθρώπινου είδους. Εδω που τα λέμε, πάντα ηταν νικητής, αλλά μοχθούσαν οι πρόγονοι για να τον ψοφήσουν. Αλλά κι αυτοί οι ρομαντικοί, δεν κατάλαβαν πως τον θάνατο, την φθορά, την απώλεια, δεν μπορείς να την κερδίσεις. Είναι μια μάχη ήδη χαμένη θνητέ μου αναγνώστη.

Απο το 1999 η πλέον προφητική ταινία της εποχής, ο Δικηγόρος του Διαβόλου έδειχνε κατάμουτρα αυτό που βιώνουμε σήμερα, αλλά κι αυτό που έρχεται . Δεν θα αλλάξει κάτι στην ανούσια ζωή σου "φίλε". Μόνο η αποδοχή σου και η προσαρμογή σου σε οτι συμβαίνει αρκεί. Αυτό ζητάνε άλλωστε. Να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Στα δεδομένα της ξεφτίλας, της απανθρωπιάς, της ρομποτικοποίησης της σκέψης, της δράσης, του συναισθήματος. Να νιώσεις θεός, δίχως να αντιλαμβάνεσαι καν, του πόσο υπάκουος σκλάβος είσαι.

Δεν υπάρχει άλλη γνώση να δοθεί στον Άνθρωπο. Μένει μόνο η επιστήμη πρακτικά να επαληθεύσει τα πλέον τρελά σενάρια των "φαντασιόπληκτων" του χθές αλλά και του σήμερα. Απο άποψη χωροχρονική αυτό δεν αργεί, είτε το ζήσουμε, είτε οχι. Ακόμα και αυτό, θα συμβεί με ρυθμούς καταναλωτικούς. Πάντα το κέρδος πάνω και πέρα απο ολα.

Πνεύμα ; Πνευματικότητα ; Σε παρακαλώ. Πέσε το παραδάκι.Κάποτε η Γνώση ηταν βίωμα, εμπειρία, μύηση, ιεροτελεστία. Σε "εκαιγε". Πλέον ελάχιστοι θα καούν. Η πλειοψηφία ζει μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας της παπαγαλίας, της αοριστολογίας , του φόβου και της αστυνόμευσης της σκέψης απο γκρουπόσκυλα που κάποτε εκαιγαν αιρετικούς, ενω σήμερα καίνε "ονειροπόλους" . Η θρησκεία διατηρείται μόνο και μόνο επειδή εχει πολύ παραδάκι να παράξει ακόμα. Αλλά η θρησκευτικότητα πέθανε. Η "φλόγα" των θρησκειών ψόφησε. Δεν αντικαταστάθηκε απο κάτι υγιές , πνευματικά καθαρό και ανώτερο. Αντικαταστάθηκε απο το απόλυτο κενό. Το κενό που θα μας ρουφήξει ολους στο ηδη κατοχυρωμένο τετέλεσται.

Την λατρεύω αυτή την εποχή, κι ας είμαι στους κοινωνικούς της υπονόμους συνειδητά. Είναι η πλέον ωμή, ανούσια , βρώμικη και Αληθινή εποχή του ανθρώπινου είδους. Κάποτε, σύντομα η μετά απο καιρό δεν το ξέρω, είναι δεδομένο πως θα αλλάξει . Πάντα μετά το απόλυτο σκοτάδι έρχεται το Φως να θριαμβέυσει. Η φύση παίζει "μπάλα" διπολική και γελάει με τα χάλια μας. Ενώ η Οργή της είναι μονόδρομος. Εσυ δεν ήσουν που ελεγες πως ολα επιτρέπονται ; Εσυ δεν ήσουν που ερμήνευες τα πάντα οπως σε βόλευαν ; Εσύ δεν ήσουν που ξεπουλήθηκες για 30 αργύρια ; Γιατί τώρα κλαίς ; Γιατί τώρα λιποψυχείς ; Γιατί σήμερα φοβάσαι ; Καθαρός ουρανός, δεν φοβάται. Είσαι ακάθαρτος λοιπόν αλλά δεν το αποκαλύπτεις στον καθρέπτη σου ; Απο ποιόν τρέχεις να ξεφύγεις αν οχι απο την συνείδηση σου ; Έχεις ιδέα τι "πληρωμή" εχει η ασυνειδησία ; Σε κουράζανε οσοι ήθελαν να σε προστατέψουν . Έρχεται η στιγμή που θα παρακαλάς να τους είχες ακούσει.

Αν είσαι ακόμα ζωντανός, οποιος κι αν είσαι, κοίτα να διατηρήσεις την φλόγα σου . Κοίτα να προστατέψεις τα Ιερά της καρδιάς σου. Με κάθε κόστος και τίμημα. Αλλιώς κι εσυ, θα ευτυχίσεις αρκετά, πριν συναντήσεις το απόλυτο τίποτα να σε καταβροχθίζει. Ο δρόμος προς τον όλεθρο είναι πάντοτε στρωμένος με ροδοπέταλα και υψηλότατο τίμημα.

Χάος δεν θέλατε ; Χάος θα έχετε. Ας προσέχατε.Χάθηκε το Νόημα. Γιατί δεν υπάρχει αύριο. Το αύριο το σκοτώσαμε ηδη. Για να το γιατρέψουμε θέλει πολύ αγώνα τώρα πια. Μόνο το αύριο εχει σημασία και για αυτό θεμελιώνεις το σήμερα και για αυτό μοχθούσες χθές. Δες σήμερα. Όλοι υμνούν, αναπολούν, ζούν στο παρελθόν. Δεν φτάνει που τα σκάτωσαν τότε, αντί να το αλλάξουν, κλαίνε με περασμένα μεγαλεία της προσωπικής η συλλογικής Ιστορίας.

Μην ξεχάσεις να δεις η και να ξαναδείς την πλέον προφητική ταινία της Εποχής. Την ταινία οπου ο Αντίλογος, δικαιώνεται πανηγυρικά, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, κάθε μέρα.Κόλαση.





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα