Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Επιτρέπει την προσβολή των Θείων η Εκκλησία, όταν τραυματίζεται το μικρό δάχτυλο του ποδιού


670px-Bandage-Fingers-or-Toes-Step-6 Το «ελεύθερο» να εκστομίζουν υβριστικές εκφράσεις απέναντι στα Θεία παραχώρησε η Εκκλησία της Ελλάδας σε πιστούς που μόλις τραυμάτισαν το μικρό δάχτυλο του ποδιού τους. Η σχετική ανακοίνωση έρχεται ύστερα από σειρά συζητήσεων επί του θέματος, που είχαν απασχολήσει την Εκκλησία τους τελευταίους μήνες.
Αφορμή για την απόφαση φαίνεται πως στάθηκαν οι συχνές βρισιές πολλών πιστών που είχαν τραυματίσει τα δάχτυλα των ποδιών τους και για τις οποίες ζητούσαν στη συνέχεια συγχώρεση από τους ιερείς της ενορίας τους.
«Κατά καιρούς δεχόμασταν επισκέψεις πολλών πιστών προκειμένου να εξομολογηθούν και να ζητήσουν συγχώρεση για ύβρεις που είχαν εκστομίσει, αφού είχαν χτυπήσει το μικρό τους δάχτυλο του ποδιού σε κάποια γωνία και βρίσκονταν υπό το συναίσθημα του πόνου» εκμυστηρεύτηκε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο πατήρ Γαβριήλ, ο οποίος λειτουργεί σε ναό της Πάτρας.
Η αύξηση ανάλογων περιστατικών είχε προβληματίσει τους εκπροσώπους του κλήρου, σχετικά με το αν θα έπρεπε να αποδίδουν συγχώρεση με τόσο μεγάλη συχνότητα. Το θέμα έφτασε μέχρι την Αρχιεπισκοπή όπου η πλειοψηφία του κλήρου αποφάσισε να επιτραπεί στο ποίμνιο να χρησιμοποιεί ύβρεις προς τα Θεία σε αυτές τις περιπτώσεις. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση φαίνεται να έπαιξε και η αφήγηση του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου, όπου καταγράφεται ανάλογη εμπειρία να συμβαίνει στον ίδιο τον Ιησού εντός της συναγωγής της Καπερναούμ, με τον ίδιο να βάλλεται κατά της μητέρας του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο εξής θα επιτρέπεται κάθε είδους ύβριστικού περιεχομένου φράση με την αποδεκτή διάρκεια των ύβρεων να φτάνει έως και τα τριάντα λεπτά ύστερα από τη στιγμή του τραυματισμού, ενώ οι παθόντες θα απαιτείται να προσέρχονται για συγχώρεση μόνο σε περιπτώσεις που το υβρεολόγιο ξεπερνά τη δοθείσα «περίοδο χάριτος». Με την απόφασή της αυτή, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρουσιάζει μια μοντέρνα και διαλλακτική προσέγγιση απέναντι σε θέματα που αφορούν τη σημερινή κοινωνία, ξεφεύγοντας παράλληλα από τις παγιωμένες αντιλήψεις του παρελθόντος σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων της ανθρώπινης φύσης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα