Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αδιακρισία;


Σε όλους μας έχει τύχει να έρθουμε σε επαφή με αδιάκριτους ανθρώπους, σε κάθε φάση της ζωής μας. Στα παιδικά μας χρόνια, περίεργοι άνθρωποι προσπαθούν να επωφεληθούν από την παιδική μας αθωότητα για να μάθουν τι γίνεται στο σπίτι μας : ??μιλάει η γιαγιά σου με την μαμά σου ; ?? με ρωτούσαν γειτόνισσες και δεν ήξερα τι έπρεπε να απαντήσω. Αργότερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θέμα των σπουδών : ??Γιατί διάλεξες να σπουδάσεις αυτό και όχι το άλλο;” ή “Γιατί δεν πήγες να σπουδάσεις; Δεν έχουν οι γονείς σου την οικονομική δυνατότητα;??. Όταν προσληφθείς σε μια δουλειά κάποιοι θα σε ρωτήσουν ?? τι μισθό παίρνεις;”. Αν πάλι έχεις δική σου επιχείρηση θα σε ρωτήσουν “πόσα βγάζεις???

Μπαίνοντας στα 30, αν δεν έχεις παντρευτεί ή αν έχεις παντρευτεί αλλά δεν έχεις παιδιά θα αρχίσουν πάλι οι ερωτήσεις. Οι πιο συνηθισμένες είναι :
??Πότε θα παντρευτείς;”, “Πότε θα κάνεις παιδί ;” , “Tι δουλειά κάνει ο άντρας σου; Πόσα βγάζει;”, “Τα πας καλά με τα πεθερικά σου;”.
Και καλά να σε ρωτήσει η κολλητή σου. Η γειτόνισσα, η θεία της γνώστης σου , η πωλήτρια του καταστήματος ρούχων που ψωνίζεις , η φίλη της φίλης της γιαγιάς σου τι δουλειά έχει ; Προσωπικά την ερώτηση για τον μισθό δεν την έκανα ποτέ ούτε στην κολλητή μου, θεωρώ ότι περνάς τα προσωπικά όρια κάποιου, το θεωρώ ντροπή.

Το προφίλ των αδιάκριτων ανθρώπων
Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν αλλά χωρίς να κάνουν προσπάθεια να τα λύσουν ,προτιμούν να ανακαλύπτουν προβλήματα των άλλων για να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους . Είναι συνήθως αγενείς, χωρίς ηθικές αξίες, ενώ για αυτούς η λεπτότητα είναι μια άγνωστη λέξη.

Πώς πρέπει να απαντάμε σε αδιάκριτες ερωτήσεις;
Πολλές φορές τέτοιες ερωτήσεις μας βρίσκουν απροετοίμαστους και χωρίς να το θέλουμε απαντάμε σε αυτές. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ποιος ο λόγος να τους ικανοποιήσετε την περιέργεια? Για να γίνουν ακόμα πιο αδιάκριτοι? Κάθε απάντηση που θα δώσετε στα ερώτημα τους θα είναι εις βάρος σας, αφού έτσι δίνετε τροφή στην αδιακρισία τους, ενώ ταυτόχρονα τους δίνετε χώρο να εισέλθουν ακόμα πιο βαθιά στα προσωπικά σας θέματα. Καλύτερα να τους πείτε ??γιατί ρωτάς;” ή “λυπάμαι δεν απαντάω σε ερωτήσεις που είναι αδιάκριτες ??. Η ακόμα καλύτερα να απαντήσετε αποφεύγοντας την ερώτηση βάζοντας μια δόση χιούμορ!!

Αρφαρά Μαρία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα