Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Οι εφημερίδες είναι το μπουρδέλο της σκέψης


Ο Τζόν Σουίντον για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία:

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, μέχρι την σήμερον της παγκόσμιας ιστορίας, στην Αμερική, όπως ο ανεξάρτητος τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

Δεν υπάρχει κανένας από σας που τολμάει να γράψει την ειλικρινή του άποψη, και αν το κάνατε, γνωρίζετε από πριν ότι δεν θα το βλέπατε ποτέ εκδομένο. Πληρώνομαι εβδομαδιαίως για να κρατάω την ειλικρινή μου άποψη μακριά απ’ την εφημερίδα με την οποία συνεργάζομαι. Άλλοι από εσάς πληρώνεστε παρόμοιους μισθούς για παρόμοια πράγματα, και όποιος από σας θα ήταν τόσο ανόητος ώστε να γράψει ειλικρινείς γνώμες θα κατέληγε έξω στους δρόμους ψάχνοντας για άλλη δουλειά. Εάν επέτρεπα στις ειλικρινείς μου απόψεις να εμφανιστούν σε ένα τεύχος της εφημερίδας μου, πριν το πέρας του εικοσιτετραώρου η ενασχόληση μου θα χανόταν.




Η επιχείρηση των δημοσιογράφων είναι να καταστρέφουν την αλήθεια, να ψεύδονται ασυστόλως, να διαστρέφουν, να διασύρουν, να σέρνονται δουλοπρεπώς στα πόδια του μαμμωνά, και να πουλούν την χώρα τους και την φυλή τους για το καθημερινό τους ψωμί. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω, και τι αφροσύνη είναι αυτή η πρόποση στον ανεξάρτητο τύπο; 

Είμαστε εργαλεία και οχήματα πλούσιων αντρών στα παρασκήνια. Είμαστε τα παιχνιδάκια, αυτοί κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητές μας και οι ζωές μας είναι ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Εμείς είμαστε διανοητικές πόρνες.

John Swinton (σε ένα επίσημο γεύμα προς τιμήν του το 1880)



Οι εφημερίδες είναι το μπουρδέλο της σκέψης.
Ονορέ ντε Μπαλζάκ

Αν ο Τύπος δεν υπήρχε, δεν θα έπρεπε να τον εφεύρουμε.
Ονορέ ντε Μπαλζάκ


Ονορέ ντε Μπαλζάκ
(20 Μαΐου 1799 - 18 Αυγούστου 1850)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα