Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Φοβος, αγαπη, οργασμος, υγεια



Ο βαθύς σεξουαλικός οργασμός κάνει το σώμα να ησυχάσει. Συμβαίνει στο σώμα ένα είδος βαθύτατης υγείας, διότι το σώμα νιώθει πλήρες.
Ο φόβος είναι σκοτάδι. Είναι η απουσία της αγάπης. Δεν μπορείς να του κάνεις τίποτε κι όσο πιο πολλά κάνεις τόσο πιο πολύ θα αρχίσεις να φοβάσαι, διότι τότε θα βλέπεις ότι είναι όλο και πιο πολύ αδύνατο. Το πρόβλημα θα γίνεται όλο και πιο περίπλοκο. Αν πολεμάς με το σκοτάδι, θα ηττηθείς. Μπορείς να φέρεις ένα σπαθί και να προσπαθήσεις να σκοτώσεις το σκοτάδι: απλώς θα εξαντληθείς. Και τελικά ο νους θα σκεφτεί: το σκοτάδι είναι πολύ ισχυρό, γι΄αυτό και είμαι ο ηττημένος.
Εκεί είναι που κάνει λάθος η λογική. Είναι απόλυτα λογικό, αν πάλευες με το σκοτάδι και δεν μπορούσες να το νικήσεις, δεν μπορούσες να το καταστρέψεις, είναι απόλυτα λογικό να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι το σκοτάδι είναι πάρα πολύ ισχυρό. Είμαι ανίκανος μπροστά του. Η πραγματικότητα όμως είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν είσαι ανίκανος εσύ, το σκοτάδι είναι ανίκανο.
 
Για την ακρίβεια, το σκοτάδι δεν υπάρχει΄ γι΄αυτό δεν μπορούσες να το νικήσεις. Πώς μπορείς να νικήσεις κάτι που δεν υπάρχει; 
 
Μην πολεμάς με το φόβο, αλλιώς θα γίνεσαι όλο και πιο πολύ φοβισμένος: κι ένας νέος φόβος θα μπει μέσα στην ύπαρξή σου, δηλαδή: ο φόβος για το φόβο, ο οποίος είναι πολύ επικίνδυνος. Καταρχάς ο φόβος αποτελεί μια απουσία και δεύτερον ο φόβος για το φόβο είναι ο φόβος για την απουσία της απουσίας. Τότε αρχίζεις να τρελαίνεσαι.
Έχεις κάνει ένα λάθος βήμα. Ο φόβος δεν είναι τίποτε άλλο από απουσία της αγάπης. Κάνε κάτι για την αγάπη, ξέχνα το φόβο. Αν αγαπάς καλά, ο φόβος εξαφανίζεται. Αν αγαπάς βαθιά, ο φόβος δεν βρίσκεται πουθενά.
Όποτε είχες ερωτευθεί κάποιον, έστω και για μια στιγμή, υπήρχε κανείς φόβος; Δεν έχει βρεθεί ποτέ σε καμιά σχέση -αν βρίσκονται βαθιά ερωτευμένοι δυο άνθρωποι έστω και για μια στιγμή και συμβαίνει μια συνάντησή τους, αν είναι συντονισμένοι ο ένας με τον άλλο, τη στιγμή εκείνη δεν βρέθηκε ποτέ εκεί κανείς φόβος. Όπως ακριβώς σαν να είναι αναμμένο το φως και δεν έχεις βρει εκεί το σκοτάδι. Ιδού το μυστικό κλειδί: αγάπα περισσότερο.
 
Αν αισθάνεσαι ότι υπάρχει φόβος μέσα στην ύπαρξή σου, αγάπα περισσότερο. 
 
Να είσαι θαρραλέος με την αγάπη, να δείχνεις θάρρος. Να είσαι έτοιμος για περιπέτεια με την αγάπη, να αγαπάς πιο πολύ και να αγαπάς δίχως όρους, διότι όσο πιο πολύ αγαπάς, τόσο λιγότερο θα υπάρχει ο φόβος.
Κι όταν λέω να αγαπάς, εννοώ και τα τέσσερα επίπεδα της αγάπης: από το σεξ έως το σαμάντι. Αγάπα βαθιά. Αν αγαπάς βαθιά όντας σε μια σεξουαλική σχέση, θα εξαφανιστεί πολύς φόβος από το σώμα σου. Αν τρέμει το σώμα σου από το φόβο, πρόκειται για το φόβο του σεξ΄ δεν έχεις βρεθεί σε κάποια βαθιά σεξουαλική σχέση. Το σώμα σου τρέμει, το σώμα σου δεν είναι ήσυχο, ήρεμο.
Αγάπα βαθιά -ο σεξουαλικός οργασμός θα διώξει κάθε φόβο από το σώμα σου. Όταν λέω ότι θα διώξει κάθε φόβο, δεν εννοώ ότι θα γίνεις γενναίος, διότι οι γενναίοι άνθρωποι δεν είναι παρά δειλοί γυρισμένοι ανάποδα. Όταν λέω ότι θα εξαφανιστεί κάθε φόβος, εννοώ ότι δεν θα υπάρχει δειλία και δεν θα υπάρχει γενναιότητα. Αποτελούν αυτά δυο όψεις του φόβου.
Κοίτα τους γενναίους σου ανθρώπους: θα δεις ότι μέσα τους είναι φοβισμένοι, έχουν απλώς δημιουργήσει μια θωράκιση γύρω τους. Γενναιότητα δεν σημαίνει αφοβία, σημαίνει φόβο προστατευμένο καλά, με καλή άμυνα, με θωράκιση.
Όταν εξαφανίζεται ο φόβος, γίνεσαι άφοβος. Και άφοβος άνθρωπος είναι εκείνος που δεν δημιουργεί ποτέ φόβο σε κανέναν και που δεν επιτρέπει σε κανέναν να δημιουργεί φόβο στον ίδιον.
 
Ο βαθύς σεξουαλικός οργασμός δίνει ηρεμία στο σώμα.
Συμβαίνει μια πολύ βαθιά υγεία στο σώμα, διότι το σώμα νιώθει πλήρες. 

 
Έπειτα το δεύτερο βήμα είναι η αγάπη. Αγάπα τους ανθρώπους -άνευ όρων. Αν έχεις κάποιους όρους κατά νου, τότε δεν θα μπορέσεις ποτέ να αγαπήσεις -οι όροι αυτοί θα γίνουν το εμπόδιο. Αφού είναι ωφέλιμη για σένα η αγάπη, τι να σε νοιάζουν οι όροι; Είναι τόσο ωφέλιμη, αποτελεί μια τέτοια βαθιά ευεξία, που θα αγαπάς άνευ όρων΄ δεν θα ζητάς τίποτε σε ανταπόδοση. Αν μπορέσεις να το καταλάβεις ότι αγαπώντας απλώς τους ανθρώπους μεγαλώνεις σε αφοβία, θα αγαπάς! Και μόνο για τη χαρά του πράγματος!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα