Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κάντε λίγο pause στον οργανισμό σας

images (3)Τα καθημερινά ωράρια σας έχουν εξαντλήσει τον οργανισμό φωνάζοντας απεγνωσμένα για λίγο pause. 
Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής δεν βελτιώνουν αρκετά την εξάντληση του οργανισμού καθώς εκτός από σωματικά, είναι εξαντλημένος και ψυχικά. 
Ο εγκέφαλός μας επίσης δεν μπορεί να λειτουργήσει άριστα υπό τέτοια πίεση που του ασκούμε καθημερινά. Φτωχά γεύματα σε θρεπτικά συστατικά, ανεβασμένη πίεση στο μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων, ασφυκτικά ωράρια εργασίας, projects που πιέζουν για να τελειοποιηθούν, γυμναστήριο, παιδιά, μαγείρεμα, καθάρισμα, ψώνια κ ένα σωρό άλλες δουλειές και υποχρεώσεις που δεν σας φτάνει πλέον το 24ωρο για να μείνουν κάποιες ώρες για ξεκούραση.
 Ο οργανισμός μας είναι φτιαγμένος για ισότιμα ωράρια, δηλαδή 8 ώρες εργασία- 8 ώρες ελεύθερες- 8 ώρες ύπνο.
Οι 8 ώρες που είναι ελεύθερες είναι υποτίθεται για τις δουλειές του σπιτιού, διασκέδαση, ενασχόληση με κάποιο χόμπι και χαλάρωση. Με τα τωρινά καθεστώτα εργασίας, οι συνολικές ώρες που δαπανάτε καθημερινά για εργασία είναι 10-12 κατά μέσο όρο. Ακόμα και τις Κυριακές που είναι μέρα ανάπαυλας, αρκετοί από εσάς προετοιμάζετε κάτι σχετικό με την εργασία σας. 

Όλα αυτά τα εξαντλητικά ωράρια ωθούν τον οργανισμό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως σε όλα. Αναγκαστικά οι ώρες χαλάρωσης έχουν μηδενιστεί. Άλλοτε προσπαθώντας να τα προλάβετε όλα, τα κάνετε μηχανικά, μόνο και μόνο για να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι μπορείτε.
 Για παράδειγμα, η ανάγνωση ενός βιβλίου στις 11-12 το βράδυ, στην πραγματικότητα δεν αφομοιώνετε τίποτα, καθώς εκείνες τις ώρες ο οργανισμός έχει εξαντληθεί και είναι προγραμματισμένος από τη φύση να κοιμηθεί. Δεν είναι σε θέση επομένως να αντιληφθεί το νόημα ενός κειμένου.
 Πατήστε λίγο pause στον οργανισμό σας, εννοώντας σώμα και νου, αφήνοντας για λίγες μέρες τις πολλές δουλειές, αλλά αρκεστείτε στα απαραίτητα και αφήστε τον οργανισμό να έρθει στη ισορροπία του.
  • Αγοράστε πολλά φρούτα και λαχανικά για να έχετε όλη την εβδομάδα στο ψυγείο σας. Στα γεύματα (μεσημεριανό-βραδινό) φτιάξτε συνταγές με λαχανικά, προσθέτοντας λίγο κόκκινο κρέας ή κοτόπουλο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας φάτε 4-5 φρούτα ή χυμό φρούτων. Η διατροφή με αποκλειστικά τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες για μονάχα 1 εβδομάδα θα επαναφέρει το σώμα σας. Για τις βραδινές λιγούρες προτιμήστε ένα ποτήρι ζεστό γάλα με 3 κουταλιές σοκολάτα.
  • Αφήστε τις περιττές δουλειές για μια εβδομάδα, όπως στο σπίτι. Ξεμπερδέψτε με τις υποχρεώσεις όπως πληρωμή λογαριασμών και άλλα γραφειοκρατικά για να έχετε μία εβδομάδα κενή να χαλαρώσετε.
  • Αφήστε τη γυμναστική και ότι άλλη δραστηριότητα ή χόμπι έχετε για να ξεκουράσετε 100% το σώμα. Περιοριστείτε μόνο στα ωράρια εργασίας, αφήνοντας τις υπόλοιπες ώρες για πλήρη χαλάρωση.
  • Για να ξεκουράσετε πλήρως και τον νου, απομακρυνθείτε από βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, τηλεόραση, ίντερνετ κι ότι άλλο απασχολεί τη σκέψη σας.
Μονάχα 1 εβδομάδα μακριά από ότι προκαλεί σωματική και ψυχική κούραση αρκεί για να δώσετε στον οργανισμό το χρόνο να αναπλασθεί και να φορτίσει τις μπαταρίες του για να ξαναρχίσει τα εξαντλητικά ωράρια. Μετά από αυτές τις 7 μέρες θα δείτε διαφορά τόσο στην αντοχή του σώματος, όσο και στην εγρήγορση του νου.  Αυτό το σύστημα της πλήρους χαλάρωσης είναι ωφέλιμο 3-4 φορές το χρόνο για να σας κρατά δυνατούς ως τις διακοπές. Μην ξεχνάτε ότι τα συμπληρώματα διατροφής, βιταμινών και ενέργειας είναι χημικά υποκατάστατα. Δεν λύνουν το πρόβλημα, απλά το καλύπτουν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα