Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

“Ελευσίνια Μυστήρια vs Halloween”


Φλόγα31 Οκτωβρίου…
Η μόδα λέει πως στην Ελλάδα γιορτάζεται το… Halloween. Οι ίδιοι άνθρωποι που χλευάζουν το Ψυχοσάββατο της Ορθοδοξίας σαν αναχρονιστικό αφενός και χωρίς ουσία αφετέρου γιατί δεν δέχονται την ύπαρξη της Ψυχής, οι ίδιοι σπεύδουν να γιορτάσουν μια γιορτή των νεκρών του Καθολικισμού που έχει σαν κεντρικό μοτίβο τις… ψυχές (πνεύματα).
Το Halloween γιορτάζεται εκεί όπου επικρατεί ο Καθολικισμός… μια προσπάθεια των New Age οπαδών της Παγκοσμιοποίησης, που “βγάζουν σπυριά” με οτιδήποτε Ελληνικό να τους θυμίζει πως η Κοιτίδα του Σύγχρονου Πολιτισμού θέλουν δεν θέλουν βρίσκεται στην Ελλάδα, να προσηλυτίσουν στις αντιλήψεις τους και άλλους αδαείς περί της ίδιας τους της Πνευματικής Κληρονομιάς, είναι πως το Halloween είναι η συνέχεια των… Ελευσινίων Μυστηρίων.
Καμία απολύτως σχέση…

Η Ελληνική Κοσμοθεώρηση δεν έχει να κάνει σε κάτι με την Γιορτή των Μαγισσών και των Πνευμάτων, έτσι ώστε να προσπαθεί να το “μνημονεύσει” μέσω του Halloween, γιατί το έσβησε η Ορθοδοξία (και όχι ο Καθολικισμός).
Τα Ανθεστήρια, όπως και τα Ελευσίνια, αλλά και τα Παναθήναια, ήταν, και ίσως είναι, γιορτές φωτός. Οι Εικόνες και τα Σύμβολα που ήταν τα “εργαλεία” Μύησης, ήταν Εικόνες Κάλλους, προορισμένα να “μιλήσουν” στο Πνεύμα του Μύστη, γεννώντας του Δέος.
Στα Ελευσίνια Μυστήρια γιορταζόταν η Ανάσταση της Ψυχής.
Στο Halloween η πιο όμορφη μορφή, είναι σαν να βγήκε από μυθιστόρημα του Steven King… εικόνες Ασχήμιας και Τρόμου, με σκοπό να “μιλήσουν” στα χαμηλά Κέντρα του ανθρώπου, γεννώντας του χαμηλούς “κραδασμούς” μέσω του Φόβου.
Και είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ Δέους και Φόβου.
Στο Halloween γιορτάζεται το ΑΨΥΧΟ Σώμα…
Νεκρικές τελετές έχουν όλοι οι λαοί.
Δεν έχουν όμως όλοι Μυστήρια…
Τα Μυστήρια έχουν σαν αποστολή να Αφυπνίσουν με το Δέος.
Ο Φόβος όμως είναι εργαλείο Χειραγώγησης…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα