Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

269 χιλιάδες τόνοι πλαστικών απορριμμάτων επιπλέουν στους ωκεανούς...







Σχεδόν 269 χιλιάδες τόνοι πλαστικών απορριμμάτων επιπλέουν  στους ωκεανούς του κόσμου, σύμφωνα με μελέτη διεθνών επιστημόνων, όπως δημοσιεύει το βουλγαρικό Mediapool, που επικαλείται  αμερικανική μελέτη.


Εμπειρογνώμονες από  πέντε χώρες συγκέντρωσαν δεδομένα τα οποία συνέλεξαν κατά τη διάρκεια 24 αποστολών επί έξι χρόνια, στο χρονικό διάστημα 2007-2013 σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου,  ο όγκος των πλαστικών σκουπιδιών στους ωκεανούς είναι πολύ περισσότερος από ό, τι υπολογίζονταν μέχρι σήμερα.

Στη θάλασσα υπάρχουν κατάλοιπα της ιστιοπλοΐας, πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, παιχνίδια, καπάκια, οδοντόβουρτσες, μπότες, καθίσματα τουαλέτας και πολλά άλλα πράγματα που δεν παίρνει ο νους του ανθρώπου.

Τα πλαστικά απόβλητα αποτελούν απειλή για τα θαλασσοπούλια, τα θαλάσσια θηλαστικά και άλλα είδη της θαλάσσιας ζωής.

Τα περισσότερα απόβλητα εισρέουν στη θάλασσα από τα ποτάμια και από τις παράκτιες κατοικούμενες περιοχές, και από τα σκουπίδια των πλοίων.

Τα απορρίμματα αυτά περιφέρονται επί χρόνια, ως σβούρα, μέσω των ρευμάτων των ωκεανών από το Βόρειο στον Νότιο Ειρηνικό και το από Βόρειο στο Νότιο Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό.

Οι ωκεανοί ενεργούν ως τεράστιες μηχανές  που αλλοιώνουν  τα μεγάλα κομμάτια των πλαστικών και στη συνέχεια τα σωματίδιά τους απλώνονται ανεξέλεγκτα σε όλους τους ωκεανούς που αποτελούν παγίδα θανάτου σε χιλιάδες όντα της θαλάσσιας ζωής.

--

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα