Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

7 πληγές που δεν θα κλείσουν όταν βρεις άντρα


womanΜάθε ν” αναγνωρίζεις ποια πράγματα ΔΕΝ πρόκειται ν” αλλάξει μια σχέση στη ζωή σου, ώστε να μπορείς ν” αποφασίσεις πότε και με ποιον να φλερτάρεις για τους σωστούς λόγους κι όχι μόνο για να λες ότι είσαι ζευγαρωμενη.
1. Οι ανασφάλειες σου
Τα κομπλιμέντα του μπορεί να τονώνουν τον εγωισμό σου όμως δεν είναι αρκετά για να βελτιώσουν την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Με ταίρι ή χωρίς θα είσαι πάντα ο ίδιος άνθρωπος κι αν αυτό δεν σου αρέσει, κανένας -ούτε ο Εκείνος- μπορεί να σε βοηθήσει ν” αλλάξεις, αν δεν βοηθήσεις μόνη σου τον εαυτό σου.
2. Η κατάθλιψη σου
Οπωσδήποτε είναι πιο ευχάριστο να μιλάς με κάποιον και να γελάτε παρέα, ιδιαίτερα όταν έχεις ακεφιές. Αλλά κανένας άντρας δεν θα μπορέσει να διώξει το μαύρο σύννεφο που έχει εγκατασταθεί πάνω από το κεφάλι σου και να σου χαρίσει την ευτυχία. Η ευθύνη της ζωής σου είναι στα δικά σου χέρια και αν δεν το ξέρεις ήδη, πρέπει να μάθεις να χαμογελάς, είτε μόνη είτε με παρέα. Άλλωστε, κανένας δεν μπορεί κλάψει ή να γελάσει αντί για σένα.

3. Η μοναξιά σου
Αν βγαίνεις με τον λάθος άνθρωπο θα εξακολουθείς να νιώθεις μόνη σου, είτε είσαι μαζί του είτε όχι, γι” αυτό δεν πρέπει να δημιουργείς σχέσεις μόνο από τον φόβο της μοναξιάς. Αντίθετα, αν μάθεις να περνάς καλά με τον εαυτό σου, θα είσαι πιο εκλεκτική όταν διαλέγεις ποιον θέλεις κοντά σου. Ούτως ή άλλως, ακόμη κι αν παντρευτείς, θα υπάρχουν πολλές φορές που θα είσαι μακριά από τον άντρα σου, καθώς είναι πρακτικά ανέφικτο να βρίσκεστε μαζί 24/7.
4. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση
woman-manΜόνη ή με ταίρι, αυτό που νιώθεις ότι αξίζεις παραμένει σταθερό, αφού εξαρτάται αποκλειστικά από την εικόνα που έχεις εσύ η ίδια για τον εαυτό σου κι όχι από την αξία που έχει κάποιος άλλος. Αν νομίζεις ότι κάποιος άλλος μπορεί να δώσει αξία στην ύπαρξη σου, τότε αυτή η αξία θα είναι ψεύτικη και δεν θα σε γεμίζει. Αντίθετα, η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σε συντροφεύουν πάντα ακόμα κι όταν είσαι μόνη σου, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει μόνο όταν συμφιλιωθείς μ” αυτό που είσαι και αγαπήσεις τον εαυτό σου.
5. Οι αφραγκίες σου
Αν βλέπεις τους άντρες σαν χρυσούς χορηγούς κι όχι ως συντρόφους, μπορεί να απολαύσεις πολλά ακριβά γεύματα, ταξίδια και πλουσιοπάροχα δώρα, αλλά θα τα χάσεις όλα τη στιγμή που εκείνος θα σου γυρίσει την πλάτη. Καλύτερα λοιπόν να στέκεσαι στα δικά σου πόδια ώστε να μπορείς να στηρίξεις οικονομικά τον εαυτό σου χωρίς να εξαρτάσαι από τη γενναιοδωρία και τη διάθεση κάποιου άλλου. Έτσι, οποιαδήποτε επιπλέον προσφορά θα είναι καλοδεχούμενη ως πολυτέλεια που μπορείς να χαρείς πραγματικά κι όχι σαν λύση επιβίωσης που είσαι αναγκασμένη να δεχτείς.
6. Τα ψυχολογικά σου
Η παθολογική ζήλια, ο φόβος της οικειότητας, ή οι κάθε είδους νευρώσεις σου δεν πρόκειται να διορθωθούν αυτομάτως με το που θα βρεις άντρα. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα προσωπικά προβλήματα μπορεί να χειροτερέψουν, καθώς η συναισθηματική ισορροπία σου θα επηρεάζεται από έναν ακόμη απρόβλεπτο παράγοντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσεις να βγαίνεις μέχρι να ξεπεράσεις όλα σου τα ψυχολογικά, αλλά καλό είναι να ξέρεις τι μπορεί να βρεις μπροστά σου και ποιος ευθύνεται για τη μιζέρια σου: εσύ και μόνο εσύ.
7. Η πλήξη σου
Αν βγαίνεις με τον πρώτο τυχόντα μόνο και μόνο από βαρεμάρα, ή γιατί σε κουράζει η ιδέα να ψάξεις κάτι καλύτερο, πολύ σύντομα θα αρχίσεις να πλήττεις κοντά του και θα τον πληγώσεις. Αντί λοιπόν να διαλέγεις άτομα που δεν σε συγκινούν επειδή η ζωή σου σού φαίνεται άδεια, καλύτερα να βρεις ένα καινούργιο χόμπι που να σε γεμίζει, παρά να θρηνήσουμε περισσότερα θύματα.
Με άλλα λόγια, όταν ψάχνεις για ταίρι φρόντισε να βρεις κάποιον που σου αρέσει πραγματικά γι” αυτό που είναι εκείνος σαν άνθρωπος, όπως είναι ακριβώς κι όχι γι” αυτό που μπορεί ή που ελπίζεις να σου προσφέρει. Μόνο τότε έχεις ελπίδα να τον αγαπήσεις και να δημιουργήσεις μια ευτυχισμένη σχέση που να διαρκέσει στον χρόνο.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα