Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τι είναι αυτό που σε κρατάει μακριά από τον οργασμό;


Φάκελος: Γυναικείος οργασμός
Τι είναι αυτό που σε απομακρύνει από τη δική σου κορύφωση;
Ο γυναικείος οργασμός, ταυτισμένος με την απόλυτη ηδονή που μια γυναίκα μπορεί να βιώσει στο ερωτικό παιχνίδι, έχει «ντυθεί» με μύθους αλλά και με μεγάλες προσδοκίες που συχνά εγκλωβίζουν τη γυναίκα σε ένα συναίσθημα ματαίωσης, σε ένα συναίσθημα ενός ανεκπλήρωτου «θέλω».

Ο χρόνος με τον εαυτό σουΑρχικά, χρειάζεται να γνωρίζεις πως ο οργασμός ως εμπειρία είναι ένας, και μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω του ερεθισμού της κλειτορίδας, ή μέσω του κολπικού ερεθισμού, κάνοντας τη γυναίκα να βιώσει μια κλειτοριδική ή μια κολπική κορύφωση αντιστοίχως. Μένοντας στον κλειτοριδικό οργασμό βέβαια, αξίζει να υπογραμμίσω πως είναι πολλές οι γυναίκες που στο δικό τους χώρο και χρόνο αφήνονται στις φαντασιώσεις τους, παίζουν με το σώμα τους και βιώνουν τον οργασμό τους. Παρόλα αυτά, αυτές οι ίδιες γυναίκες ενδέχεται να μην βιώνουν οργασμό με τον σύντροφό τους και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να ζητούν βοήθεια ειδικού, πιστεύοντας πως έχουν κάποιο πρόβλημα. Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις;

Η συστολή μπροστά στο φίλο σουΠαρατηρώ μέσα από τις συζητήσεις μου με τις γυναίκες αυτές πως παρότι απολαμβάνουν κλειτοριδικούς οργασμούς στο δικό τους κρεβάτι, διστάζουν, ντρέπονται ή ακόμη φοβούνται να ζητήσουν από το σύντροφό τους να παίξει μαζί τους, να τις αυνανίσει ή να τους κάνει στοματικό έρωτα. «Νιώθω πως θα τον προσβάλλω αν του ζητήσω κάτι τέτοιο», «είναι εγωιστικό να ασχολείται μαζί μου για πολλή ώρα» είναι κάποιες από τις εκφράσεις που ακούω συχνά ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μια γυναίκα θα παραδεχθεί πως δεν έχει αγγίξει ποτέ το σώμα της ή τα γεννητικά της όργανα θεωρώντας πως κάτι τέτοιο είναι «λάθος», πως είναι ανήθικο. Σε αυτό το σημείο όμως είναι σημαντικό να τονίσω πως, ο γυναικείος αυνανισμός από την εφηβική κιόλας ηλικία, συνυφασμένος με τη γνωριμία με το σώμα αλλά και με τον ερωτισμό που η εξερεύνησή του προσφέρει, ανοίγει το δρόμο προς τη βίωση του οργασμού κι έτσι είναι σημαντικό μια αυνανιστική εφηβική συνήθεια να αναγνωρίζεται ως μια φυσιολογική αλλά και ενισχυτική διαδικασία που βοηθά την έφηβη να εξοικιωθεί με το σώμα της και να αφεθεί στις αισθήσεις της.

Το άγχοςΑς σταθούμε όμως στην ενήλικη ζωή και στην αξία της διεκδίκησης του οργασμού στο πλαίσιο μιας ερωτικής σχέσης. Συχνά, η βίωση του οργασμού θέλει χρόνο, κατά τον οποίο η γυναίκα θα νιώσει άνετα με το σεξουαλικό της ρόλο, με την ερωτική διαδικασία και τον παρτενέρ της, ενώ παράλληλα θα δένεται συναισθηματικά μαζί του αφήνοντας τον εαυτό της όλο και πιο ελεύθερο στα χέρια του. Παρατηρώ πως πολλές γυναίκες προσποιούνται οργασμό, ή ακόμη πολλαπλούς οργασμούς και ταυτόχρονη κορύφωση με τον άντρα σύντροφο σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να ανταποκριθούν στις «μεγάλες προσδοκίες» αυτού. Αξίζει όμως να αναφέρω πως μια γυναίκα η οποία έχει τη δυνατότητα του οργασμού, δε σημαίνει πως θα πρέπει να κορυφώνει σε κάθε της σεξουαλική επαφή. Η επίτευξη του οργασμού κάθε φορά εξαρτάται από την επιθυμία της και την επιθυμία του συντρόφου της, όπως επίσης και από τον επαρκή ερεθισμό της στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή του αυνανισμού. Το άγχος και ο φόβος καθώς και το συνεχές κυνήγι των πολλών οργασμών, προκαλούν μεγαλύτερο άγχος και λιγότερη απόλαυση, καταστέλλοντας την ερωτική επιθυμία και τη διέγερση. Μια γυναίκα ειλικρινής, που ζητά από το σύντροφό της να την οδηγήσει στον οργασμό, αλλά κι ένας άντρας που θέλει να της προσφέρει την οργασμική της κορύφωση χτίζουν μαζί τα θεμέλια μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής μέσα από την οποία οι μύθοι καταρρίπτονται ενώ οι σύντροφοι προσφέρουν αλλά και παίρνουν ευχαρίστηση και ηδονή.

Οι άλλοι παράγοντεςΔε θα μπορούσα να μην αναφερθούμε φυσικά και σε άλλους παράγοντες που μπορεί να απομακρύνουν τη γυναίκα από την οργασμική της κορύφωση. Ένα γρήγορο, βιαστικό και «φτωχό» ερωτικό παιχνίδι συνήθως δε δίνει στη γυναίκα την ευκαιρία να εμπλακεί ουσιαστικά στη σεξουαλική επαφή. Ακόμη, οι αυστηρές ηθικές εγγραφές γύρω από το σεξ ή τον γυναικείο αυνανισμό, προερχόμενες από το οικογενειακό περιβάλλον ή την κοινωνία, αποτελούν εμπόδια που κρατούν τη γυναίκα σφιγμένη και αποκομένη από τη βίωση των δικών της πόθων. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο τρόπος με τον οποίο «βλέπει» και αισθάνεται το σώμα της και την εικόνα της γενικότερα, επηρεάζουν κεντρικά το πως αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά της ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα της ερωτικής σχέσης, η επικοινωνία των συντρόφων αλλά και η συναισθηματική ασφάλεια που η γυναίκα βιώνει μέσα στη σχέση αυτή.

Ευφροσύνη Φωτεινάκη

cosmopolitan
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα