Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο δεκάλογος της φιλίας

large (6)


«Φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», είχε πει ο Σωκράτης και είναι μια φράση που αποδίδει το ακριβές νόημα της πραγματικής φιλίας. Μπορεί κάποιοι να αναρωτηθούν για το αν είναι ή όχι αληθινοί φίλοι ή αν περιβάλλονται από πραγματικούς φίλους. Ο παρακάτω δεκάλογος ίσως σας βοηθήσει να βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε.
  • Μπορεί κάποιος να έχει αληθινούς φίλους όταν ο ίδιος γνωρίζει τον εαυτό του. Αν δεν αγαπάτε εσείς τον εαυτό σας πως μπορούν να το κάνουν οι φίλοι σας για σας;
  • Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και με βάση αυτού υπάρχει χώρος για την διαφορετικότητα σε μία αληθινή φιλία. Υπάρχει σεβασμός στον τρόπο που οι φίλοι σας αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Η διαφορά κάνει τη διαφορά έλεγε ο μεγάλος ανθρωπολόγος, Gregory Bateson.
  • Οι αληθινοί φίλοι δεν φοβούνται να εμπιστευτούν. Είναι ειλικρινείς και ανοιχτοί να μιλήσουν για τις σκέψεις τους.
  • Είναι παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα.
  • Δεν είναι επικριτικοί όταν θέλουν να πουν τη γνώμη τους και να βοηθήσουν τον φίλο τους.
  • Βλέπουν τα θετικά χαρακτηριστικά και μένουν σ΄αυτά. Σαφώς και αναγνωρίζουν τα μειονεκτήματα του φίλου τους αλλά προτιμούν να τον ενθαρρύνουν να δείχνει τη θετική του πλευρά.
  • Σέβονται τα όρια. Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να θέσει όρια στη σχέση του προκειμένου να διασφαλίσει τη δική του ταυτότητα. Στην αληθινή φιλία δεν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την αποκλειστικότητα και φυσικά η φιλία δεν μετριέται με τη συχνότητα των τηλεφωνημάτων ή τις κοινές εξόδους μέσα στην εβδομάδα.
  • Η συγχώρεση αποτελεί το χρυσό κανόνα για την πραγματική φιλία. Το ότι δεν εγκρίνετε μια πράξη δεν σημαίνει αποκλειστικά ότι χαρακτηρίζει αυτόν που την υποστήριξε. Η συζήτηση θεωρείται η καλύτερη λύση, ώστε να μπορέσετε να κατανοήσετε την αιτία του προβλήματος. Μην χρησιμοποιείτε τους φίλους σας, ως μέτρο της αξίας σας – έχετε αξία.
  • Στην αληθινή φιλία υπάρχει ενδιαφέρον να γνωρίσει ο ένας τον άλλο ουσιαστικά. Μιλούν ελεύθερα για τα συναισθήματά τους, τους φόβους τους, τα όνειρά τους. Δεν φοβούνται πως θα κριθούν. Νιώθουν ασφάλεια και αποδοχή.
  • Τέλος, οι αυθόρμητες δραστηριότητες και ο ελεύθερος χρόνος είναι τα κλειδιά για μια φιλίαΔιασκεδάζουν κάνοντας διαφορετικές δραστηριότητες, δημιουργούν καινούριες εμπειρίες και χαρούμενες στιγμές.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα