Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση Γιούνκερ στα εσωτερικά μας ή προειδοποίηση;


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προέβη πριν λίγες ώρες σε δηλώσεις που αφορούν την κατάσταση στην Ελλάδα η οποία θα μπορούσε αφενός να ερμηνευτεί ως «παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας», εναλλακτικά όμως ως σαφής προειδοποίηση από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας…
Όπως μεταδίδει ο εξειδικευμένος στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιστοχώρος «http://euobserver.com/», χωρίς περιστροφές, σε μια παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει σάλο, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην αυστριακή τηλεόραση, ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από την Ελλάδα να μην εκλέξει «ακραίες δυνάμεις» στην εξουσία και με ελάχιστα διπλωματικό τρόπο, δήλωσε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε «γνωστά πρόσωπα»!
«Θεωρώ ότι οι Έλληνες – που η ζωή τους είναι πολύ δύσκολη – γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά (I think that the Greeks – who have a very difficult life – know very well what a wrong election result would mean for Greece and the eurozone).

Όταν ρωτήθηκε διευκρινιστικά από τους δημοσιογράφους, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα, εντάσσεται στην κατηγορία των «ακραίων δυνάμεων», ο Γιούνκερ απάντησε αόριστα, λέγοντας ότι «θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνιέται από άτομα που φροντίζουν τους απλούς ανθρώπους στη χώρα, τα οποία όμωςαντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα των ευρωπαϊκών διαδικασιών» (I would like Greece to be ruled by people who have an eye and a heart for the many little people in Greece and who also understand the necessity of European processes).
Για να συνεχίσει, «κάθε κόμμα που συμμετέχει στις εκλογές θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις προδιαγραφές, αν και δεν σχολιάζω τις πιθανότητες του ενός ή του άλλου κόμματος, θα προτιμούσα να εμφανιστούν γνωστά πρόσωπα» (Each party who stands for election has to live up to these standards and I won’t comment on the chances of one or the other party, but I would prefer if known faces show up).
Το «αστείο» είναι ότι οι δημοσιογράφοι του ευρωπαϊκού μέσου, ερμήνευσαν την αποστροφή του λόγου του ως «προφανή αναφορά» στον Σταύρο Δήμα! Όσο καλά αγγλικά και να μιλά ο πρόεδρος της Επιτροπής, η συνεννόηση στον «Πύργο της Βαβέλ» των Βρυξελλών, παραδοσιακά ήταν δύσκολη υπόθεση για τους Ευρωπαίους…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα