Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!!

Είναι δυνατή η διδασκαλία και η εκμάθηση της αισιοδοξίας!



Οι αισιόδοξοι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν πολλά προνόμια στην υγεία και στον τρόπο ζωής τους. Η αισιοδοξία υπολογίζεται από τον δικό σας τρόπο ερμηνείας, και πώς ορίζετε τα γεγονότα. Αν μάθετε να ορίζετε τα θετικά γεγονότα ως α) κάτι που έγινε χάρη σε σας, β) ένα σημάδι ότι θα έρθουν και άλλα καλά και γ) ένδειξη ότι θα συμβούν και άλλα καλά πράγματα και σε άλλους τομείς της ζωής σας, έχετε διανύσει την μισή διαδρομή. Αν επιπλέον μπορείτε να σκεφτείτε και τα αρνητικά γεγονότα ως α) γεγονότα που δεν οφείλονται σε σας και β) μεμονωμένα περιστατικά που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με μελλοντικά γεγονότα ή άλλες περιοχές της ζωής σας, έχετε διανύσει και τον υπόλοιπο μισό δρόμο!
Όταν συμβαίνει κάτι θετικό στη ζωή σας, σταματήστε να αναλύετε τη διαδικασία της σκέψης σας για λίγο. Σκεφτείτε όλες τις δυνατότητες που έχετε και τρόπους να συνεισφέρουν, και άμεσα και έμμεσα, ώστε να κάνετε αυτό το γεγονός να συμβεί.  Για παράδειγμα, πήρατε άριστα σε ένα τεστ, μην σκεφτείτε απλά ότι ήσασταν καλά προετοιμασμένοι, αλλά επιπλέον αναγνωρίστε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν η εξυπνάδα και η αφοσίωσή σας.
Σκεφτείτε και άλλες περιοχές της ζωής που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από αυτό το καλό γεγονός και που μπορούν επίσης να προκαλέσουν και άλλα καλά θετικά γεγονότα. Για παράδειγμα, τι άλλα καλά πράγματα μπορούν να συμβούν  ως αποτέλεσμα της εξυπνάδας, της αφοσίωσης και της ικανότητάς σας να προετοιμάζεστε για μια εργασία;
Φανταστείτε πόσες δυνατότητες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελλοντικά. Λόγω του ότι εσείς κρατάτε το κλειδί της επιτυχίας σας, δεν θα έπρεπε να περιμένετε ότι θα καταφέρετε σε μελλοντικά τεστ;  Δεν είναι μια επιτυχημένη καριέρα ένα φυσικό επακόλουθο;
Όταν συμβαίνουν αρνητικά γεγονότα, σκεφτείτε τις μη ελεγχόμενες περιστάσεις που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλλει σε αυτό. Αν δεν τα πάτε καλά σε ένα τεστ, για παράδειγμα, μήπως ήσασταν υπερβολικά απασχολημένος την περασμένη εβδομάδα; Είχατε κοιμηθεί αρκετά; Ποιες άλλες εξωτερικές περιστάσεις συνέβαλαν στην αποτυχίας σας; Θυμηθείτε ότι αυτό δεν είναι μια συλλογιστική γύρω από τις προσωπικές σας αδυναμίες.
Επίσης να θυμάστε ότι θα έχετε άπειρες ευκαιρίες στο μέλλον για να τα καταφέρετε καλύτερα. Σκεφτείτε την επόμενη δυνατή επιτυχία σας, ή άλλες περιοχές που μπορείτε να διαπρέψετε.

Συμβουλές:
·         Το κλειδί της αισιοδοξίας είναι η μεγέθυνση της επιτυχίας και ελάττωση της αποτυχίας.
  • ·         Είναι  ευεργετικό να κοιτάτε με ειλικρίνεια τις ατέλειές σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να τις βελτιώστε, αλλά η επικέντρωση στις δυνάμεις σας δεν πρόκειται ποτέ να σας βλάψει. 
  • ·         Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο καλλιεργείτε τους τρόπους σκέψης σας, όλο και πιο αυτόματα θα συμβαίνει αυτό. Μην περιμένετε τεράστιες αλλαγές στη σκέψη αμέσως, αλλά να αναμένετε ότι θα ριζώσουν με τον καιρό.
  • ·         Πάντα να θυμάστε ότι σχεδόν οποιαδήποτε αποτυχία μπορεί να γίνει μια εμπειρία μάθησης, και να αποτελέσει ένα βήμα παραπάνω στην επόμενη επιτυχία!
  • ·         Εξασκηθείτε στις θετικές διαβεβαιώσεις. Πραγματικά δουλεύουν! Τι Χρειάζεστε:


o   Θέληση για να εξετάσετε τις σκέψεις σας.

o   Λίγα παραπάνω λεπτά για να επανεξετάζετε συστηματικά τους τρόπους σκέψης σας.


greekpsychologypages

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα