Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ


Είσαι Έλληνας. Οφείλεις να γνωρίζεις τουλάχιστον τους μεγάλους, τους πολύ μεγάλους Έλληνες. Αυτός ο τόπος δεν σταμάτησε να παράγει μεγάλους. Ποιητέςφιλοσόφους,καλλιτέχνες. Πολύ μεγάλους.
Μαρία Κάλλας. Ελληνίδα. Η μέγιστη φωνή της γης. Λέγεται αυτό; Πάω πάσο, δεν λέγεται. Μιλάμε για φωνή, όχι για ρεκόρ, ούτε για κάτι άλλο χειροπιαστό, πραγματικό. Είναι, όμως, σίγουρα η μεγαλύτερη καλλιτέχνις στην Ιστορία του λυρικού θεάτρου. Αυτή είναι το ιερό τέρας της όπερας.


Είσαι Έλληνας και οφείλεις να την γνωρίζεις. Όχι μόνον για τη σχέση της με τον αλητάμπουρα τον Αριστοτέλη Ωνάση, που την παράτησε για να παντρευτεί την χήρα τουΤζων Κέννεντυ, την Τζάκυ. Όταν τραγουδάει η ντίβα, αυτή η παγκόσμια Ελληνίδα, ανοίγεις, ξεσκίζεις τα πέπλα της ψυχής σου να μπει μέσα σου η μαγεία της φωνής της, το ασύλληπτο μεγαλείο της ερμηνείας της σε ρόλους κλασικούς.
Γεννήθηκε σα σήμερα 2 Δεκεμβρίου το 1923 στη Νέα Υόρκη, με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Δυο λόγια μόνον, δεν θα αναφερθούμε στην πορεία της και στο πώς έγινε ο θρύλος αυτή, η στην προσωπική της ζωή σκοτεινή μορφή.
Πρώτα μαθήματα πιάνου οκτώ χρονών κι όταν εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, στα 14 χρόνια της, άρχισε να παίρνει μαθήματα στο Εθνικό Ωδείο. Πρώτη επαγγελματική της εμφάνιση το 1941, στην Αθήνα της γερμανικής κατοχής. Επέστρεψε στην Αμερική το 1945.
Έφυγε από καρδιακή προσβολή, το 1977, λένε ότι επιθυμούσε το θάνατό της. Στα τελευταία της ξαναζούσε το μύθο της μόνη στο σπίτι ακούγοντας τους δίσκους της. Η τέφρα της σκορπίστηκε στο Αιγαίο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα