Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η εμμηνόπαυση αρχίζει... το σεξ τελειώνει;

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης διαρκούν κατά μέσο όρο τρία χρόνια, οκτώ μήνες και 20 ημέρες


Η εμμηνόπαυση αρχίζει... το σεξ τελειώνει;
Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης διαρκούν κατά μέσο όρο τρία χρόνια, οκτώ μήνες και 20 ημέρες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Οι γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση μάχονται με συμπτώματα όπως οι εξάψεις και η κολπική ξηρότητα. Επίσης νιώθουν λιγότερο θηλυκές, χάνουν την σεξουαλική τους λίμπιντο ενώ μερικές απέχουν τελείως από το σεξ.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι η εμμηνόπαυση συχνά επηρεάζει δραστικά τη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας, με μόνο το ένα πέμπτο των γυναικών που ρωτήθηκαν να αναφέρουν ότι η σεξουαλική τους ζωή επανήλθε στο φυσιολογικό μετά το τέλος των συμτπωμάτων.

Όταν ρωτήθηκαν πόσο καιρό είχαν υποστεί τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, οι γυναίκες ανέφεραν ότι συνήθως υπέφεραν από εξάψεις για τρία χρόνια, δύο μήνες και 21 ημέρες, ενώ είχαν εναλλαγές της διάθεσης για δύο χρόνια, 10 μήνες και 15 ημέρες. Σχεδόν οι μισές ανέφεραν ότι έκαναν πολύ λιγότερο σεξ από την στιγμή που μπήκαν στην εμμηνόπαυση και οι μισές από αυτές επικαλέστηκαν ως αιτία την απώλεια της σεξουαλικής ορμής, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών σταμάτησαν το σεξ εξ ολοκλήρου λόγω των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 44% είπε επίσης ότι η εμμηνόπαυση τις έκανε να αισθάνονται λιγότερο θηλυκές και το 44% είπε ότι αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση τους.
Στη μελέτη συμμετείχαν 2000 γυναίκες και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Balance Activ. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Δρ Ρόζμαρι Λέοπαρντ, δήλωσε ότι η έρευνα είναι σημαντική, διότι ρίχνει φως σε ένα θέμα ,για το οποίο οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να μην μιλούν. «Η έρευνα δείχνει ότι η σεξουαλική οικειότητα είναι ακόμα πολύ σημαντική να εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, αλλά τα συμπτώματα, όπως η κολπική ξηρότητα, μπορεί να επηρεάσουν την σεξουαλική τους ζωή και τις σχέσεις τους, με μόνο το 65% να ζητούν βοήθεια», προσέθεσε. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα