Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Καταγράψτε το μέλλον σας!!!


Μια θαυμάσια τεχνική που θα σας βοηθήσει σ΄αυτόν τον τομέα αποκαλείται σεναριογραφία.
Προτού σας εξηγήσω αυτήν τη μέθοδο με κάθε λεπτομέρεια, επιτρέψτε μου να σας προσφέρω ένα μικρό απόσπασμα από τον ίδο τον Νέβιλ (Neville Goddard συγγραφέας), στο οποίο περιγράφει πόσο ισχυρό είναι το να σεναριογραφείται το μέλλον σας με συναισθήματα.
“Δεκατέσσερα χρόνια πριν από το τρομακτικό ναυάγιο του Τιτανικού, ένας Άγγλος ονόματι Walter Lord έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο A Night To Remember( Μια Αξέχαστη Νύχτα). Σε αυτό, είχε φανταστεί ένα υπέροχο υπερωκεάνιο του Ατλαντικού που ονομαζόταν Futility(Ματαιότητα).
(σ.σ. το βιβλίο το οποίο ανέφερε το σενάριο ήταν το Futility, ή the Wreck of the Titan γραμμένο το  1898 μια νουβέλα που γράφτηκε από τον Morgan Robertson, όπως αναφέρεται εδώhttp://en.wikipedia.org/wiki/Futility,_or_the_Wreck_of_the_Titan. Ο Walter Lord το 1955 στο βιβλίο του, A Night to Remember, που πραγματεύεται το ναυάγιο του Τιτανικού,  έχει στον Πρόλογό του μια μικρή περιγραφή της νουβέλας του Robertson και στις ομοιότητες της νουβέλας και του ναυαγίου του Τιτανικού.)

Ήταν πάνω από 800 πόδια σε μήκος, με τρεις προπέλες και μετέφερε 3.000 επιβάτες. Έχοντας τη φήμη ότι είναι αβύθιστο, το πλοίο είχε μόνο λίγες σωσίβιες λέμβους. Τότε ένα βράδυ, ο κύριος Λόρντ το γέμισε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο με τους πλούσιους και τους αυτάρεσκους και το βύθισε σε ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό.
Ο Τιτανικός είχε κατασκευαστεί από τη White Star Line. Ήταν 800 πόδια σε μήκος και είχε τρεις προπέλες και κουβαλούσε 3.000 επιβάτες. Επειδή είχε τη φήμη ότι ήταν αβύθιστος, οι σωσίβιες λέμβοι του ήταν ελάχιστες.
Αφού συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τη σύλληψη του φανταστικού Futility, ο Τιτανικός απέπλευσε από το Σαουθάμπτον για το παρθενικό του ταξίδι υπερπλήρης με την αφρόκρεμα της Ευρώπης. Πέντε μέρες αργότερα, αυτό το ένδοξο πλοίο χτύπησε σε ένα παγόβουνο και βυθίστηκε μια κρύα νύχτα του Απρίλη”.
Ο Νέβιλ συνεχίζει τονίζοντας ότι το μυθιστορηματικό έργο μπορεί στην πραγματικότητα να δημιούργησε την καταστροφή. Η νουβέλα “σεναριογράφησε” το γεγονός. Ο Νέβιλ συνεχίζει λέγοντας τα ακόλουθα:
“Δεν γνωρίζω το κίνητρο πίσω από το βιβλίο του κυρίου Λόρντ, γνωρίζω όμως ότι το πανομοιότυπο πλοίο φτιάχτηκε 14 χρόνια μετά, μετέφερε το ίδιο είδος επιβατών και βυθίστηκε με τον ίδιο τρόπο όπως το φανταστικό.


Σας λέω, δεν είναι φαντασία. Ο κόσμος του αύριο είναι η μυθοπλασία του σήμερα, ακριβώς όπως ο σημερινός κόσμος είναι η μυθοπλασία του προηγούμενου χρόνου. Ένας άντρας ονειρεύτηκε να μιλά σε κάποιον στην άλλη άκρη χρησιμοποιώντας μόνο ένα καλώδιο, ένας άλλος να ακούει μέσα στο σαλόνι του μουσική που παίζεται στην άλλη άκρη της χώρας, ένας άλλος επιθύμησε φως χωρίς τη χρήση κεριού. Αυτές οι επιθυμίες έγιναν όλες πραγματικότητα, αλλά όταν συνελήφθησαν ήταν όλες μυθοπλασία, ήταν όλες τους μη πραγματικά προϊόντα της φαντασίας”.
Αυτό μπορεί να φαίνεται εξωφρενικό ή πραγματικά τρελό με πρώτη ματιά. Πως είναι δυνατόν μια νουβέλα που γράφτηκε 14 χρόνια πριν να δημιούργησε μια καταστροφή στην πραγματικότητα; Αλλά ο Νέβιλ αποκαλύπτει τη δύναμη ενός εστιασμένου νου. Όταν γράφετε κάτι γεμάτο πάθος και σεναριογραφείτε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να φαίνεται σαν να έχει συμβεί στην πραγματικότητα, τότε το προγραμματίζετε να συμβεί. Ο Νέβιλ συνεχίζει λέγοντας τα εξής:
“Σταματήστε να σκέφτεστε τη ζωή γύρω από σας και αρχίστε να διαλέγετε τις σκέψεις που επιλέγετε να φυτέψετε στονπανέμορφο νου και τη φαντασία σας. Ξεχωρίστε την πλευρά εκείνη της πραγματικότητας στην οποία θέλετε να ανταποκριθείτε, είτε πρόκειται για επιτυχία, για υγεία, αξιοπρέπεια ή αριστοκρατικότητα. Κάντε τη διάσταση αυτή κάτι πανέμορφο, μέσα στο οποίο συνεισφέρετε στο καλό της κοινωνίας, της κοινότητας και του κόσμου.
Νοιώστε τον ενθουσιασμό του να βιώνετε όλα αυτά μέσα σας και τότε έχετε φυτέψει τον σπόρο σας. Δεν χρειάζεται κόπος για να παραγάγετε τους σπόρους σας, επειδή είναι ήδη έτοιμοι και σας περιμένουν να τους ανταμώσετε. Φυτέψτε τους σπόρους σας και αφήστε τους άλλους να πιστεύουν ότι εκείνοι τους έδωσαν ζωή.”
‘Εχετε τα παραπάνω κατά νου, καθώς, συνεχίζετε να διαβάζετε….
Άκουσα για πρώτη φορά γι΄αυτή τη μέθοδο από τους Jerry και  Esther Hicks. Αργότερα, έμαθα ότι ο Νέβιλ την είχε διδάξει δεκαετίες νωρίτερα. Η ιδέα είναι δολίως απλή.
Απλά, φανταστείτε πως έχετε ήδη αυτό που επιθυμείτε και γράψτε μια σκηνή που το περιγράφει. Περιγράψτε το με τόσες λεπτομέρειες που να μπορείτε να το νοιώσετε. Προσποιηθείτε ότι είστε σκηνοθέτης ταινιών και γράψτε ένα σενάριο για ό,τι επιθυμείτε να βιώσετε. Μπείτε πραγματικά μέσα σε αυτό καθώς το γράφετε.  Νοιώστε το! Αισθανθείτε το ! Βιώστε το!


Όταν το σκεφτείτε και το νοιώσετε, έρχεται για να γίνει πραγματικότητα. Γιατί να μην βρείτε λίγο χρόνο και να γράψετε το δικό σας σενάριο εδώ και τώρα; Πάρτε ένα χαρτί τώρα, είναι μια καλή στιγμή για να δημιουργήσετε το μέλλον σας.
Η συμβουλή του Νέβιλ μπορεί να σας βοηθήσει στο σημείο αυτό. Είναι από το βιβλίο του Immortal Man και ισχύει τόσο για άντρες όσο και για τις γυναίκες.
“Πρώτα, αποκτήστε ένα όνειρο, και όταν λέω όνειρο εννοώ μια φαντασίωση, μια λαμπρά υπέροχη φαντασίωση. Μετά αναρωτηθείτε: “Πως θα ήταν αν ήταν αλήθεια ότι είμαι τώρα ο άνθρωπος που ονειρεύομαι ότι θα ήθελα να είμαι; Πως θα ήταν;” Μετά προσπαθήστε να συλλάβετε τη διάθεση που θα σας προκαλούσε η πραγματοποίηση της ευχής σας και βυθιστείτε σε αυτήν την αίσθηση.”
Τώρα επιλέξτε τι θέλετε να βιώσετε. Ό,τι κι αν είναι αυτό, γράψτε μια περιγραφή του σαν να έχει ήδη συμβεί. Αντί να γράψετε: ” Θέλω να μου τηλεφωνήσει ένας πελάτης για μια μεγάλη παραγγελία”, γράψτε :”Ένας ολοκαίνουργιος πελάτης μόλις μου τηλεφώνησε και παρήγγειλε προϊόντα αξίας 5.000 ευρώ από μένα. Νοιώθω φανταστικά! Το τηλεφώνημα έγινε πριν από λίγα λεπτά. Ακόμα χαμογελάω γι΄αυτό, καθώς η συνεργασία με τον πελάτη ήταν απολαυστική. Ο πελάτης μου έδωσε ακόμα και την πιστωτική του κάρτα, την οποία περνάω από το μηχάνημα αυτήν τη στιγμή”.
Πήρατε την γενική ιδέα. Προσποιηθείτε ότι η μέρα έχει τελειώσει και ότι καταγράφετε στο ημερολόγιό σας την εμπειρία που θα θέλατε να έχει συμβεί, αφότου συνέβη. Να είστε λεπτομερείς. Να είστε γεμάτοι χαρά. Απολαύστε τη διαδικασία. Περιγράψτε αυτό που θέλετε όπως το θέλετε, ακριβώς μετά το γεγονός. Και κάντε το εδώ και τώρα!
Απόσπασμα από το βιβλίο του Joe Vitale  ΕΛΞΗ Ο παράγοντας -κλειδί.

mybellavista

lovepeaceangelhapiness

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα