Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΝΟΜΟΣ IV...Τόσο οι φυσικές όσο και οι ψυχολογικές ασθένειες, έχουν τις ρίζες τους στο καλό, το ωραίο, και το αληθινό

lifehub-esotera-therapeutiki-6


Τόσο οι φυσικές όσο και οι ψυχολογικές ασθένειες, έχουν τις ρίζες τους στο καλό, το ωραίο, και το αληθινό. Είναι μια παραμορφωμένη αντανάκλαση των θείων δυνατοτήτων.   Η αποτυχημένη ψυχή που ζητά πλήρη έκφραση κάποιου θείου χαρακτηριστικού ή εσωτερικής πνευματικής πραγματικότητας, προκαλεί μέσα στην ουσία των περιβλημάτων της ένα σημείο τριβής.  Πάνω σ’ αυτό το σημείο εστιάζονται τα μάτια της προσωπικότητας κι αυτό οδηγεί στην ασθένεια.  Η τέχνη του θεραπευτού ασχολείται με την ανύψωση των προς τα κάτω εστιασμένων ματιών προς την ψυχή, τον Θεραπευτή που είναι μέσα στη μορφή.  Το πνευματικό ή τρίτο μάτι τότε κατευθύνει την θεραπευτική δύναμη και όλα έχουν καλώς.  Ο 4ος Νόμος δίνει την αιτιολογία όλων των ασθενειών οποιασδήποτε φύσεως και οποιασδήποτε εποχής στην ιστορία της ζωής της ανθρώπινης φυλής.


1 α. Το Αγαθό : Θέληση για το καλό.
Η κλίση της Ψυχής προς το «αγαθό» μπορεί να προκαλέσει αντίσταση πάνω στο φυσικό πεδίο, τούτο δημιουργεί αναταραχή στην συνείδηση του ανθρώπου που μπορεί να δημιουργήσει και δημιουργεί ασθένεια.  Η τριβή αυτή οδηγεί στις ψυχολογικές εκείνες καταστάσεις όπως «κατάθλιψη, σύμπλεγμα κατωτερότητας και αίσθηση αποτυχίας». Επηρεάζει δε του νοητικούς τύπους ˙ το αγαθό ελέγχει τον άνθρωπο δια του Κ. ΚΕΦΑΛΗΣ και η τριβή οφείλεται στην αδράνεια του Κ. ΒΑΣΗΣ.
β. Το Ωραίο : αφορά την ποιότητα της ζωής.
Ζωή:  είναι η ενέργεια στην έκφραση της Θείας Θελήσεως για το καλό.
Ποιότης:  είναι η ενέργεια στην έκφραση της Ψυχής και η ενέργεια αυτή λειτουργεί μέσον της ζωής της επιθυμίας. Η ανικανότητα λοιπόν του ανθρώπου να επιτύχει αυτό που θεωρεί ΩΡΑΙΟ προσδιορίζει την προδιάθεσή του προς την ασθένεια που βασίζεται πάνω στην εσωτερική τριβή που δημιουργήθηκε με αυτό τον τρόπο.                                       Το ΩΡΑΙΟ ελέγχει τον άνθρωπο δια του  Κ. ΚΑΡΔΙΑΣ και η τριβή επέρχεται από την αδυναμία ανταποκρίσεως του Κ. ΗΛ. ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ

γ. Το Αληθινό, η αλήθεια.
Η ανικανότητα αυτή του ανθρώπου να ζει ανάλογα με το ανώτατο ιδανικό στο ιδιαίτερό του επίπεδο, του οποίου ιδανικό έχει επίγνωση και το οποίο μπορεί να συλλάβει στις πιο ξεκάθαρες και καλύτερες στιγμές του, προκαλεί αναπόφευκτα ένα σημείο τριβής, ακόμα και όταν ο άνθρωπος παραμένει ασυνείδητος γι’ αυτό.  Μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της ιδιαίτερης αυτής τριβής και της ασθενικής καταστάσεως που δημιουργεί είναι οι ρευματισμοί.  Το Αληθινό βρίσκει το σημείο της συγκεντρώσεώς του στο Κ. ΛΑΙΜΟΥ και η τριβή επέρχεται όταν δεν υπάρχει σχέση μεταξύ Κ. ΛΑΙΜΟΥ και Κ. ΙΕΡΟΥ  (γεννητικών οργάνων).

2 α. Στον τέλειο άνθρωπο συνεπώς, βρίσκονται οι εξής διανομείς ή όργανα διανομής ενέργειας:
  1. Το μάτι της ψυχής ….. όργανο της Πνευματικής Τριάδος …. Θέληση
  2. Το τρίτο μάτι…..όργανο της Ψυχής…Αγάπη
  3. Το δεξιό μάτι …… διανομεύς βουδικής ενέργειας
  4. Το αριστερό μάτι……μεταβιβαστής καθαρής μανασικής ενέργειας
  5. Το κέντρο άζνα ….. εστιακόν και διευθύνον σημείο για όλες αυτές τις ενέργειες.

Στον μαθητή και τον άνθρωπο που αρχίζει και λειτουργεί σαν ψυχή, θα έχουμε:
  1. Το τρίτο μάτι…..διανομέα ψυχικής ενέργειας.
  2. Το δεξιό μάτι…..όργανο για αστρική ενέργεια.
  3. Το αριστερό μάτι…..όργανο για κατώτερη νοητική ενέργεια.
  4. Το κέντρο άζνα…..εστιακό σημείο των τριών αυτών ενεργειών.

Στον κοινό άνθρωπο η κατάσταση είναι η εξής:
  1. Το δεξιό μάτι….μέσον για αστρική ενέργεια.
  2. Το αριστερό μάτι….μέσον για νοητική ενέργεια.
  3. Το κέντρο άζνα…..σταθμός διανομής.

3.  Παν ότι είναι δυνατό σήμερα σχετικά με τα ανωτέρω, είναι να στρέψουμε την προσοχή του πάσχοντος (αν είναι ικανός να ανταποκρίνεται σε υποδείξεις) προς την ψυχή, και να τον βοηθήσουμε με απλότητα, να κρατήσει την συνείδησή του όσο μπορεί κοντά στην ψυχή. Αυτό θα συντελέσει στον καθαρισμό των αγωγών μέσον των οποίων μπορεί να ρέει η ενέργεια και επίσης κατά μήκος των οποίων μπορεί αυτόματα να αποσυρθεί η ενέργεια, γιατί η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη.

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ” ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΙΛΗ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ...Κάθε ασθένεια είναι το αποτέλεσμα αναστολής της ζωής της Ψυχής , και τούτο αληθεύει για όλες τις μορφές σε όλα τα βασίλεια



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα