Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΠΕΡΙ ΣΕΞ…

Γράφει η Βάλια Λεκκάκου10330273_1393549874265807_9143967286736824518_n
H σεξουαλικότητα είναι μέρος της ψυχοσωματικής μας υγείας, καθώς -ως εγκεφαλική λειτουργία στην «παράσταση» της ερωτικής συνεύρεσης- παίζει το ρόλο του μετατροπέα της επιθυμίας του ανθρώπου σε ερεθίσματα άλλων αισθήσεων.
Το φιλί απελευθερώνει χημικά μηνύματα και η αίσθησή του παρομοιάζεται με εκείνη της έντονης σωματικής άσκησης.
Δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν ότι το ποιοτικό σεξ δρα ως “φάρμακο”, θεραπεύοντας ακόμη και την ημικρανία. Ένας στους πέντε (βάση ποσοτικών μετρήσεων) αμέσως μετά την πράξη, σημειώνει μείωση στα συμπτώματα πονοκεφάλου και άλλων σωματικών παθήσεων.

Εχθροί και μέτρα πρόληψης για την διαφύλαξη της υγείας των νεφρών

Η διαφύλαξη της υγείας των νεφρών μας είναι καθοριστικής σημασίας, για να έχουμε υγεία με ποιότητα ζωής. Τα μέτρα πρόληψης προφυλάσσουν τη νεφρική μας λειτουργία από φθοροποιούς παράγοντες.

υγεία των νεφρών

Οι εχθροί των νεφρών μας είναι πολλοί και δεν πρέπει να τους υποτιμούμε

  1. Η ψηλή πίεση (υπέρταση) και ο διαβήτης.
  2. Οι μολύνσεις των νεφρών, οι ουρολοιμώξεις.
  3. Η αθηροσκλήρυνση με στένωση αρτηριών, από αυξημένα τριγλυκερίδια ή κακή χοληστερόλη στο αίμα.
  4. Τα φάρμακα εναντίον του πόνου, τα μη στεροειδή αναλγητικά φάρμακα.
  5. Διάφορα άλλα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων και των αντιβιοτικών ή αντιμυκητιασικών, που μπορεί να έχουν τοξικές δράσεις στους νεφρούς.
  6. Τα σκιαγραφικά, που χρησιμοποιούνται σε ορισμένες ακτινολογικές εξετάσεις.
  7. Το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η αύξηση της ηλικίας.

Ο άνθρωπος ως αυτοεξελισσόμενος οργανισμός



Αν ο άνθρωπος είναι ένα ιδιαίτερο πείραμα πάνω στη Γη, σε αντιδιαστολή με τα ζώα που δεν μπορούν να έχουν ατομική εξέλιξη, τι στ’ αλήθεια σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να αναπτυχθεί εσωτερικά, μόνο αν αρχίσει να καταλαβαίνει την ανάγκη αυτού του πράγματος και αναζητήσει το νόημα μέσα του. Μόνο μέσω της εσωτερικής ελευθερίας, που είναι η κατανόησή του, ένας άνθρωπος μπορεί να εξελιχθεί. Κανένας εξωτερικός καταναγκασμός δεν μπορεί να το προκαλέσει αυτό. Όταν δούμε ότι είμαστε λάθος και συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε και πως συμπεριφερόμαστε, τότε από αυτή τη βάση μπορεί να γίνει δυνατή η αυτοεξέλιξη. Αρχίζουμε να αλλάζουμε, όταν αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας και να βλέπουμε την ανάγκη για κάτι τέτοιο.

«Μην κολυμπάς, αν δεν περάσουν τρεις ώρες από το φαγητό» Ισχύει τελικά;

«Μην κολυμπάς, αν δεν περάσουν τρεις ώρες από το φαγητό» Ισχύει τελικά;
Σίγουρα θα το έχουν πει και σ' εσάς οι γονείς κάποια στιγμή, όταν ήσασταν παιδί. Φυσικά, ήθελαν να σας προστατέψουν και όχι απλά να σας κάνουν μία ακόμη παρατήρηση.
Κατά πόσο, όμως, αυτή η συμβουλή έχει τελικά επιστημονική βάση;
Είναι αλήθεια ότι για τη διαδικασία της πέψης απαιτείται περισσότερο αίμα προς το στομάχι και μακριά από τους μύες, μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό πνιγμού εξαιτίας του φαγητού.

Αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον οργασμό

Αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον οργασμό
Ο οργασμός είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Για πολλούς ανθρώπους όμως, ο οργασμός είναι κάτι που δεν έρχεται εύκολα, τόσο κατά την σεξουαλική επαφή όσο και κατά την αυτοϊκανοποίηση.
Ειδικά για αρκετές γυναίκες, ο οργασμός έχει αποδειχτεί ότι είναι κάτι που δεν βιώνουν εύκολα. Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sexologies, υπάρχει ένας βασικός παράγοντας που συχνά δεν λαμβάνεται υπόψη όσο θα έπρεπε από τις γυναίκες, προκειμένου να φτάσουν στην κορύφωση ενός οργασμού.

Ο άνθρωπος θα γεννηθεί όταν θα καταλάβει ότι δεν είναι μόνο το «εγώ», είναι και «ο άλλος»


Νίκος Λυγερός - Ο άνθρωπος θα γεννηθεί όταν θα καταλάβει ότι δεν είναι μόνο το «εγώ», είναι και «ο άλλος».
Όλα ξεκινάνε με το άτομο. Το άτομο είναι αυτό που μιλάει πολύ. Ας το ονομάσουμε η γλωσσοκοπάνα της ψυχής. Η ψυχή έχει να πει τρία πράγματα, αλλά δεν τολμάει να τα πει έτσι, λέει τόσα πολλά που στο τέλος λες μα τι μου είπε. Άρα το άτομο είναι αυτό που δίνει τόση μεγάλη σημασία στο «εγώ» του, που όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματά του. Μετά έχει νόημα ο άνθρωπος. 

Αρχικά είναι το «εγώ» και μετά λέμε «εμείς». Στην πραγματικότητα το «εμείς», είναι ο πληθυντικός του «εγώ». Άρα είναι ο «εγώ», «εγώ», «εγώ» και το λέμε «εμείς». Ο άνθρωπος θα γεννηθεί όταν θα καταλάβει ότι δεν είναι μόνο το «εγώ», είναι και «ο άλλος». 

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ




Άσε τους ανθρώπους να ζήσουν πάνω στο μονοπάτι του πεπρωμένου τους.


Παρέμβαση δεν επιτρέπεται.

Η ζωή σου και οι δικές τους είναι 
σε σταυροδρόμια.

Σύντομα θα είναι μια περασμένη ανάμνηση.

Νέες λεωφόροι ανοίγουν για εσένα.


Ζήσε στο όνειρο της καρδιά σου.

Δυναμικό - Όσσο


Ο  Άνθρωπος έχει γίνει ένας κηπουρός. 

Ο Άνθρωπος μπορεί να καλλιεργήσει πολλά- πολλά λουλούδια στην 

ύπαρξη του. 

Ο  Άνθρωπος δεν χρειάζεται να είσαι τόσο φτωχός όσο παραμένει.

 Ο Άνθρωπος μπορεί να γίνει εντέλει πλούσιος.

Ο Άνθρωπος μπορεί να έχει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου , και 

όλες τις σημειώσεις της μουσικής, και όλες τις  πιθανές ευωδιές .

Ο Άνθρωπος γεννήθηκε με άπειρες ικανότητες να αναπτυχθεί.

Η Αγάπη είναι το ξεκίνημα μιας φωτεινής ημέρας- Όσσο



Η Αγάπη είναι το ξεκίνημα μιάς φωτεινής ημέρας, η αγάπη είναι η αυγή.

Χωρίς την αγάπη ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα, παρά μια σκοτεινή νύχτα, μια σκοτεινή νύχτα χωρίς αστέρια, μια σκοτεινή νύχτα χωρίς φεγγάρι, μια σκοτεινή νύχτα χωρίς ακόμη και ένα κερί.

Ένας άνθρωπος χωρίς αγάπη ζει στην κόλαση.

Είναι η αγάπη που σε βοηθάει να βγείς εξω απο το σκοτάδι.

Είναι η αγάπη που φέρνει την ποίηση στην ύπαρξη σου.

Σε ξυπνάει μέσα στην επίγνωση σου.

Της αχαριστίας έπεται η αναισχυντία~Ξενοφών (Ευγνωμοσύνη και αχαριστία)




 
ΞΕΝΟΦΩΝ
“Της αχαριστίας έπεται η αναισχυντία”
Επακόλουθο της αχαριστίας είναι η αναισχυντία - δηλαδή η ξετσιπωσιά, η έλλειψη εντροπής


Ευγνωμοσύνη και αχαριστία
Ευγνωμοσύνη είναι μια λέξη θεϊκή, γι αυτό και η α-χαριστία φέρνει την Νέμεσις.
 Δεν είναι τυχαίο που ο αχάριστος είναι εκείνος που λαμβάνει συντομότερα και εντονότερα την μήνιν των Θεών και της Θεϊκής ενέργειας.

Η Θεϊκή Ενέργεια εκτός από την επιβράβευση του Καλού, τυχαίνει να είναι και τιμωρός.

Το ίδιο συμβαίνει και για εκείνον που άγεται και φέρεται από την έπαρση και την αμετροέπεια.

Υποκειμενική αξία, αντικειμενικός ο φόρος


Δεν υπάρχει “αντικειμενική αξία” στον κόσμο. Δεν υφίσταται, ως έννοια. Κάθε πράγμα έχει αξία ανάλογη με το τίμημα που είναι διατεθειμένος να καταβάλει ένας αγοραστής. Το ίδιο ετοιμόρροπο σπίτι μπορεί να το θέλει κάποιος μόνο για το οικόπεδο και κάποιος άλλος με σκοπό να ξοδέψει μια περιουσία για να το αναστηλώσει επειδή του αρέσει το φενγκ-σούι του. Αν καίγομαι για μετρητά αύριο, μπορεί να πουλήσω όσο-όσο σήμερα, στη μισή τιμή που θα μπορούσα να πετύχω αν περίμενα κάνα δυό χρόνια. Κάθε αξία -και των ακινήτων και των κινητών και των εμψύχων και των αψύχων- είναι υποκειμενική και μόνο!
Όλη η φιλολογία σχετικά με την αξία της ακίνητης περιουσίας, βασίζεται σε μια θεμελιώδη διαστροφή: τη φορολόγησή της. Κι επειδή πρόκειται για γενικευμένη διαστροφή, σχεδόν την έχουμε αποδεχθεί! Κι όμως, ο μόνος νόμιμος και λογικός φόρος είναι στο εισόδημα. Από τη στιγμή που φορολόγησες το εισόδημά μου και πήρες το μερίδιο του κράτος, το υπόλοιπο είναι ΔΙΚΟ μου! Το τι θα το κάνω είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ θέμα. Μπορεί να το φάω στα μπουζούκια, να αγοράσω έργα τέχνης, να το βάλω στην τράπεζα, να πάρω μετοχές, να πάρω αντίκες, να το δώσω σε ελεημοσύνες, να το κάψω, να το παστώσω, να πάρω κότερο να
πάμε μια βόλτα ή να πάρω ένα άλογο να φύγω στα βουνά. Τι σε κόφτει το τι θα κάνω τα χρήματα που έχεις ήδη φορολογήσει; Με ποια λογική κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες τις ξαναφορολογείς; Με ποια λογική, ας πούμε, το να έχεις ένα σκάφος στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη, αναλογικά, ακτογραμμή στον κόσμο είναι πολυτελής διαβίωση και το να πετάς ντάνες με γαρδένιες στη Σούλα Μπούλα δεν είναι;

Δεν θα πιστέψεις τους εναλλακτικούς τρόπους για να σιδερώσεις… χωρίς σίδερο!


0
Όσο και αν θεωρούμε το σιδέρωμα απαραίτητη δουλειά του νοικοκυριού, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και η πιο ευχάριστη! Τα καλά νέα πως το σιδέρωμα μπορεί να γίνει πιο εύκολα και γρήγορα… χωρίς την ηλεκτρική συσκευή.
Δείτε παρακάτω πέντε εναλλακτικές μεθόδους που παρουσιάζουν το ίδιο (ή σχεδόν το ίδιο) αποτέλεσμα.
Πιστολάκι μαλλιών
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να διώξετε τα τσαλακώματα από τα ρούχα! Απλά βάλτε το πιστολάκι στην πρίζα και φυσήξτε με αυτό το τσαλακωμένο ρούχο, στην μεσαία όμως ταχύτητα. Κρατήστε το σε μια σταθερή απόσταση για λίγα λεπτά και θα παρατηρήσετε ότι το ρούχο σας θα μοιάζει σύντομα με σιδερωμένο!

Η σκιά του ολοκληρωτισμού πάνω από τον πλανήτη


Για «αντισημιτική έκρηξη μίσους» στις διαδηλώσεις για τη Γάζα κάνει λόγο το Συμβούλιο των Εβραίων της Γερμανίας. Φαίνεται οι φίλοι μας περίμεναν «έκρηξη αγάπης» προς τους Εβραίους για τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην ιστορία.

Δίπλα, στη Γαλλία, από τότε που εξελέγη ο Σαρκοζί και ακόμα περισσότερο επί των αξιοθρήνητων «Σοσιαλιστών» του Ολλάντ, στην εξωτερική πολιτική και τα ΜΜΕ έχει καθοριστική επιρροή – και δεν την κρύβει, όπως αλλού - το Συμβούλιο Εβραϊκών Θεσμών (CRIF). Σύμφωνα με τη Monde, το CRIF ανάγκασε τον Σαρκοζί να επιλέξει τον Κουσνέρ αντί του Βεντρίν ως ΥΠΕΞ. Ο «αρχιτέκτων» του πολέμου στη Λιβύη Μπερνάρ-Ανρί Λεβί καυχήθηκε δημοσίως ότι τόκανε για το Ισραήλ. Λογική άρα η απαγόρευση διαδηλώσεων για τη Γάζα. Ενδεικτική όμως των προόδων του ολοκληρωτισμού στην Ευρώπη. ‘Οσο για τον γράφοντα παραμένει «συνωμοσιολόγος», σε αντίθεση με ορισμένους «φίλους» της αριστεράς, που νομίζουν ότι τους σέβονται όταν καλοπιάνουν τους δυνατούς (κούνια που τους κούναγε!).

Κολοκυθένια ανεξαρτησία..


     Την πιό μεγάλη απόδειξη ότι δεν είμαστε πιά ανεξάρτητο κράτος μας την έδωσαν τα φρούτα!


     Μάλιστα!
     Διότι εάν είμασταν ανεξάρτητο κράτος θα είχαμε και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
     Και αν είχαμε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική θα διαφοροποιούμασταν κατά πάσα πιθανότητα απ' τα παιχνίδια των ''μεγάλων'' και δεν θα είχαμε υποστεί την σφαλιάρα του ρωσικού εμπάργκο, μαζί με αυτούς που έχουν πράγματι μεγάλα συμφέροντα, και που παίζουν στην ράχη των πιό αδύνατων.

     Δεν είμαστε όμως παρά σαν κάτι γλοιώδεις κόλακες, σαν κάτι σμπίρους των ισχυρών,
     ..που μόλις πούν οι ισχυροί κάτι, σπεύδουν αμέσως να υπερθεματίσουν: ''ναι, ναι, ναι'', να γλύψουν, να φανούν ''βασιλικότεροι του βασιλέως'',
     ..κωλοφωτιές που πετούν γύρω απ' την φωτιά έχοντας την εντύπωση ότι προσφέρουν κι αυτές φως!

ΕΝΦΙΑλωθήκαμε.. ..αλύπητα!

 
     Και δεν είναι μόνον αυτό.

      Είναι που μόνοι μας πήγαμε και μπήκαμε στο μπουκάλι μιάς άχρηστης-ανίκανης-πουλημένηςκυβέρνησης,
     ..ενός άχρηστου-ανίκανου-ξεπουλημένου''πρωθυπουργού'', που το μόνο που έχει κάνει στην ζωή του είναι μία πιτσαρία ''που έσκισε'', και ότι έριξε(κατ' εντολή ποιών άραγε τότε;μιάν άλλη κυβέρνηση!  Α! Και ότι βοήθησε το ΠαΣοΚ δυό-τρείς φορές να ξελασπώσει!

     Και δεν είναι μόνον αυτό.
     Είναι που τώρα που η ανικανότητά του(ς) βγήκε στον γιακά με το θέμα του ΕΝΦΙΑ, μας παραμυθιάζουν ακόμα με  ''εντολές Ψευταρά'' για επανεξέταση του φόρου, για περσινές αντικειμενικές αξίες,
     ..και 'μεις τα χάβουμε!

     Για  έναν φόρο που τον πολυδιαφημίσανε ότι θα διορθώνει τις αδικίες του προηγούμενου χαρατσιού, ότι θα είναι πιό ελαφρύς, ότι θα είναι ''όλα σε ένα'', που τον προετοιμάζανε ένα χρόνο τώρα,
     ..και τα κάνανε μπάχαλο!
     Κι εμείς περιμένουμε απ' τους ίδιους αυτούς, να τα διορθώσουν!

Ανακαλύψτε τη διατροφική αξία του σταφυλιού

Το σταφύλι είναι το φρούτο που κάνει τελευταίο την εμφάνισή του στους καλοκαιρινούς πάγκους των λαϊκών αγορών. 

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό μας προσφέρει ενυδάτωση, ενώ παράλληλα το σταφύλι μας παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά χωρίς να μας «φορτώνει» με πολλές θερμίδες. 


Μια μερίδα σταφυλιού, περίπου 15-20 ρώγες, αποδίδει γύρω στις 70 θερμίδες, όσο δηλαδή ένα μέτριο νεκταρίνι ή ροδάκινο.

Με λίγα λόγια, το σταφύλι δεν «παχαίνει» και μπορεί να καταλαμβάνει τη θέση του φρούτου σε μια δίαιτα, αρκεί να μην υπερκαταναλώνεται, κάτι το οποίο ισχύει για όλα τα τρόφιμα.

Βρετανία: Προσφυγή για να θεωρηθεί γενοκτονία το αποτέλεσμα των διαζυγίων





Μεγάλος Νομικός Οίκος της Βρετανίας, κατέθεσε στο Δικαστήριο της Χάγης, προσφυγή για να θεωρηθεί γενοκτονία το αποτέλεσμα των διαζυγίων...

Η αποξένωση με το γνωστό ψυχολογικό-ψυχιατρικό σύνδρομο (Parental Alienation Syndrome-P.A.S.) - Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης έχει καταστρέψει μια γενιά νέων, που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, για το μέλλον του πολιτισμένου κόσμου.

Σε πρόσφατη έρευνα στη Γαλλία, το 35% των παιδιών των διαζυγίων, δεν βλέπουν ποτέ τον πατέρα τους. Είναι τραγικές οι συνέπειες κυρίως για τα αγόρια.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν ένα εκατομμύριο χωρισμένα ζευγάρια, με ένα εκατομμύριο παιδιά εκ των οποίων τα μισά και πλέον δεν βλέπουν τον πατέρα τους και μάλιστα τον εχθρεύονται δίχως λόγο.

Μεγάλα χέρια = Μεγάλο ... ; Οι επιστήμονες δίνουν απαντήσεις!

Μεγάλα χέρια = Μεγάλο ... ; Οι επιστήμονες δίνουν απαντήσεις!
Μύθος ή αλήθεια; Σχετίζεται τελικά το μέγεθος του... πέους με το ύψος ενός άνδρα, το μέγεθος των χεριών ή των ποδιών του; Οι φήμες που κυκλοφορούν υποστηρίζουν πως ναι! Ποια είναι, ωστόσο, η άποψη των επιστημόνων επί του θέματος;
Δείτε τι δείχνουν οι σχετικές επιστημονικές μελέτες...
Μέγεθος πέους και... πατούσα
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου είχε σαν στόχο να διαλευκάνει αν το νούμερο του παπουτσιού είναι ανάλογο με το μέγεθος του πέους. Είναι πολύ εύκολο να μετρηθεί με ακρίβεια το μέγεθος της πατούσας, δυστυχώς όμως δεν ισχύει το ίδιο για το μέγεθος του πέους.

Joan Rivers: «Αυτοί που σκοτώθηκαν στη Γάζα είχαν χαμηλό δείκτη νοημοσύνης!» (Βίντεο)



Η γνωστή ηθοποιός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους 2.000 Παλαιστινίους που έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, λέει σε έξαλλη κατάσταση: «Ω Θεέ μου! Αυτό πες το στους ανθρώπους στη Χιροσίμα. Όταν έχετε κηρύξει πόλεμο θα έχετε πόλεμο. Εκείνοι άρχισαν. Εμείς τώρα δεν μετράμε ποιος είναι νεκρός. Είσαι νεκρός, σου αξίζει να είσαι νεκρός. Μην τολμήσεις να με κάνεις να αισθανθώ άσχημα γι’ αυτό. Τους είπαν να φύγουν. Δεν έφυγαν. Αν δεν φεύγεις είσαι ηλίθιος. Τουλάχιστον αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν εκείνοι με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης».

Σε ποια χρονιά ζούμε?


Διαβάζοντας τις λίστες με τα πιο πετυχημένα άλμπουμ της εβδομάδας στην Αμερική πραγματικά μπερδεύομαι ημερολογιακά και αναρωτιέμαι ποια χρονιά διανύουμε.

Όλα παραπέμπουν στην δεκαετία του '70 σε σημείο που με κάνει να αισθάνομαι ενοχές για την προβολή που κάνω στις εκπομπές μου σε παλαιότερες ηχογραφήσεις που δυστυχώς όπως έχουμε εντοπίσει όλο και περισσότερο απασχολούν, όχι μόνο αυτούς που έζησαν τότε, αλλά και τους σημερινούς νέους που μαγνητίζονται θα έλεγα από τις επιτυχίες και τους καλλιτέχνες από το παρελθόν που συνεχίζουν να συγκινούν με διάφορους τρόπους νέους και μεγαλύτερους.

Στο Νο 1 άλμπουμ στην Αμερική, μετά από 38 χρόνια καριέρας ο Tom Petty με το 13o στούντιο άλμπουμ του Hypnotic Eye που πήρε καλές κριτικές από τον τύπο και τα εναλλακτικά μουσικά site που απευθύνονται σε νεαρές ηλικίες.

Στο Νο 2 άλλος ένας βετεράνος, ο Eric Clapton λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τα 70 χρόνια του ηχογράφησε ένα άλμπουμ με τραγούδια του JJ Cale που πέθανε πέρυσι.

Η νέα γενιά δεν κάνει σεξ



Προειδοποίηση: Το κείμενο που ακολουθεί, δεν θα είναι ένα άρθρο φεμινιστικό ή σεξιστικό, από αυτά που αποκαλώ «του κώλου», καθώς αγοράζουν και πουλάν οπαδούς με ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Ούτε θα περιλαμβάνει έρωτες, αγάπες και λουλούδια. Δε θα είναι στίχος του Θανάση, ούτε Μπαλάντα της Adele. Οπότε, ρομαντικέ μου φίλε, μικρέ μου μισογύνη κι απόγονε της Μπουβουάρ, ήρθε η ώρα να αλλάξετε παραμύθι. 

Ας μιλήσουμε για σεξ 

Σεξ και νέα γενιά, γιατί είναι και θέμα «καυτή πατάτα», οπότε θα πιάσει τα λεφτά του. 

Είμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα, ζούμε στο Ελλαδιστάν, πολύ χαιρόμαστε που ο κόσμος δεν καταστράφηκε, δεν έχουμε παιδεία, καλής ποιότητας ποδόσφαιρο, δρόμους της προκοπής και αντικαπνιστικούς νόμους σε ισχύ. 

Έχουμε όμως σεξουαλική απελευθέρωση. 

Αλήθεια είναι κι εμένα όταν μου το’ παν σκάλωσα, αλλά ισχύει, άκουσα. 

Και καλά όποιος θέλει πάει με όποιον θέλει, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας και χρώματος, αγαπάμε και στηρίζουμε τις ξεπέτες, σνομπάρουμε τη σχέση και τα παράγωγά της. 

Όλα καλά μέχρι εδώ; 

Νιώθεις ήδη πιο Ολλανδός έτσι;

 Που σκατά τα έχεις δει στην πράξη όλα αυτά; Ρωτάω μήπως ζω εγώ σε άλλη χώρα και ξέχασαν να μου το πουν. 

Τα χαρούμενα Χριστούγεννα μιας μήνυσης

Περισσότερα από 200.000 άτομα διάβασαν μόνο από αυτό το μπλογκ τη μήνυση κατά της Ελλάδας που κατέθεσε η Αργεντινή και η Βενεζουέλα. Αν υπολογίσω κι όσους τη διάβασαν από πολλά άλλα μπλογκς, sites, κι από τα social media, τότε ίσως να έφτασαν και το μισό εκατομμύριο. Κάποιοι από αυτούς το έκαναν επειδή τους αρέσει το χιούμορ μου – και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Άλλοι επειδή απλά το είδαν αρκετές φορές μπροστά τους κι είπαν να πατήσουν το λινκ. Κι αρκετοί γιατί το πίστεψαν, το αναπαρήγαγαν ή κατάλαβαν στην πορεία ότι πρόκειται για μια μη-είδηση κι ένιωσαν την ανάγκη να με βρίζουν.
Θα ήθελα να πω ότι δεν με χαλάνε καθόλου τα μπινελίκια, ούτε κρατάω κακία σε κανέναν. Ίσα-ίσα, διασκεδάζω πάρα πολύ με όλο αυτό τον κόσμο που ενημερώνεται από τα κανάλια και τις εφημερίδες των μεγαλοεκδοτών, ή τηλεφωνεί στην πρεσβεία της Αργεντινής για να ρωτήσει αν μας έκαναν μήνυση κι ύστερα βγάζει το άχτι του σε εθνικιστικά και ψεκασμένα μπλογκ ή σε «ενημερωτικές ιστοσελίδες» οι οποίες αναπαράγουν τυφλά ότι βρουν μπροστά τους – όπως όλοι ξέρουμε, ότι πληρώνεις παίρνεις. Κι όταν πληρώνεις ψίχουλα, τότε σιγά μην ασχοληθεί ο κάθε κακοπληρωμένος συντάκτης με το αν θα πρέπει ή όχι να διασταυρώσει μια είδηση. Άλλωστε, λίγες μέρες μετά τη μήνυση, ακόμη και η Καθημερινή έβγαλε στο φύλλο της ολόκληρο κείμενο με μια υποτιθέμενη δήλωση του Ηλία Ψινάκη για μελαμψούς και θαλασσοδαρμένους Μαραθωνίτες που τη δημοσίευσε το Κουλούρι.
Ήταν πάρα πολύς ο κόσμος που πίστεψε την είδηση για τη μήνυση της Αργεντινής και της Βενεζουέλας. Ακόμη κι αν ο ρεπόρτερ που τη δημοσίευσε ονομάζεται Φελίθ Ναβιδάδ. Η απάντηση σ’ αυτό είναι απλή, και φαίνεται ξεκάθαρα στο κείμενο. Οι πολίτες αυτής της χώρας εύχονται να δώσουν κάποιοι άλλοι το δικό τους αγώνα.

Κάποτε... ζούσαμε !!!



Kάποτε ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές, σήμερα έχει δύο.
Κάποτε δουλεύαμε οκτώ ώρες, σήμερα έχουμε χάσει το μέτρημα.
Κάποτε είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας. Τώρα τα λέμε μέσω MSN και Skype.
Κάποτε είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένου χώματος. Σήμερα τα βλέπουμε στην τηλεόραση.
Κάποτε παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες. Σήμερα παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation.
Κάποτε ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά. Σήμερα το λέμε και με SMS.
Κάποτε κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι. Σήμερα κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ... 3000 κυβικών.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΥΠΗΘΩ ΤΟ ΣΚΙΟΥΡΑΚΙ;


Έτσι όπως το παρακολουθώ από μακρυά, περίπου πεντακόσια μέτρα από εκεί που βρίσκομαι, το πετούμενο κοντά στα 250μ. υψηλά, θαρρείς πώς είναι ακίνητο, πώς δεν πεταρίζει με τα φτερά του. Άνευ διδασκάλου έμαθε να στέκεται στον αέρα, πέρα από τις μανούβρες του κόντρα και πρίμα στους ανέμους, στο ίδιο σημείο για κάμποσα λεπτά, όσο χρειάζεται για να εποπτεύσει το έδαφος από κάτω του. Πετούμενο είναι αλλά έχει τον τρόπο του να μην πετάει, να μην μετακινείται και να ’ναι «καρφωμένο» στον ουρανό. Ό,τι κουνηθεί και του ταιριάξει για τροφή το γεράκι ή, για πάρτη του ή, για το παιδί του, θα ορμήξει να το αρπάξει.
Μου ’ρθε στη σκέψη ένα ερώτημα σκέτος δυναμίτης. Τελείωσε η ζωή σ’ ένα φουκαριάρικο ποντικάκι αν το πιάσει το βλέμμα του γερακιού.
Εγώ δεν βλέπω κανένα ποντίκι, ούτε σκουληκάκι. Εγώ βλέπω και συμπάσχω με την αγωνία του γερακιού που έχει τα μάτια σαραντατέσσερα, ενώ τηράει κάτω, χωρίς καν να κουνάει τα πτερά του. Όσο δεν βουτάει προς το έδαφος το γεράκι τόσο ανησυχώ μήπως μείνει νηστικό το ίδιο, και το μικρό του που περιμένει στη φωληά του να του φέρνει τροφή ο μπαμπάκας του.

Τετράποδοι… παππούδες: Πώς αλλάζει η συμπεριφορά τους όταν γερνούν;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις αλλαγές στη συμπεριφορά που φέρνουν τα γηρατειά στο σκύλο & τη γάτα μας, αλλά και την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται το ζώο μας όταν περάσουν τα χρόνια.
Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Σκύλοι και γάτες γερνούν πολύ γρήγορα. Ξαφνικά, από εκεί που το θυμόμαστε να παίζει σαν κουτάβι ή σαν γατάκι, καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι γέρασε. Ηρθε, ήδη, ο καιρός να του προσφέρουμε όλη τη στήριξη, την αφοσίωση και την αγάπη που μας πρόσφερε μέχρι τώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα ζώα άνω των δέκα ετών (για μεγαλόσωμα ζώα τα συμπτώματα των γηρατειών έρχονται ακόμη νωρίτερα, γύρω στα 6 – 7 για έναν Μολοσσό) είναι ανήμπορα, άχρηστα ή για λύπηση. Απλώς αρχίζουν να έχουν άλλες ανάγκες και απαιτήσεις, κι εμείς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι τους στη ζωή. Πολλές φορές είναι επίπονο για εμάς που τα αγαπάμε να τα βλέπουμε να γερνούν, αλλά αυτό είναι δικό μας θέμα και καλό είναι να μην τους το μεταδίδουμε. Τα ζώα αποδέχονται πιο εύκολα τα γηρατειά από ό,τι εμείς. Ως φυσική εξέλιξη του κύκλου της ζωής είναι γι’ αυτά καλοδεχούμενα, αρκεί να έχουν την κατάλληλη φροντίδα για να τα χαρούν και να τα βιώσουν όπως πρέπει. Αυτό ευτυχώς είναι στο χέρι μας. Όντας ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι, θα μπορέσουμε να τα κατανοήσουμε και να τους σταθούμε όπως πρέπει, όταν θα χρειαστεί.

Kαι ο παράδεισος μπορεί να περιμένει...όσο ο άνθρωπος μισεί τον Εαυτό του..


Πραγματικά είναι πολύπλοκη η Ζωή μας και φαίνεται τόσο βίαια και άθλια, που πολλές φορές αναρωτιόμαστε "γιατί να είναι έτσι?"
Παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε την ίδια βιαιότητα, είτε να την συνηθίζουμε και να την ανεχόμαστε, είτε να την ανακαλύπτουμε στους άλλους και να τους απεχθανόμαστε, είτε να μένουμε παθητικά αδιάφοροι, περιμένοντας με χαιρεκακία να τιμωρηθούν, ενίοτε μπορεί να τους τιμωρούμε και εμείς οι ίδιοι...Ο θεός τιμωρός για τον καθένα ανατέλλει με διαφορετικό τρόπο...Άβυσσος γαρ το συναισθηματικό πεδίο του ανθρώπου...

Ο χριστιανισμός ανακάλυψε το φάρμακο της παραμονής μας στην ασυνειδησία, με τις ευλογίες του θεού...Έβγαλε τον δαίμονα έξω από τον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων και έτσι τους έδωσε κίνητρο να παραμένουν ασυνείδητοι, πολεμώντας κάθε τι στον Φυσικό Κόσμο που τους τον θυμίζει, παραμένοντας σε ένα καλό, που κανέναν μέχρι τώρα δεν βοήθησε να γίνει Άνθρωπος...ούτε καν καλύτερος άνθρωπος (από ποιόν άραγε?)

Ο κόσμος μας γέμισε με συμπονετικές πράξεις, που όμως χάνονται μέσα στην βιαιότητα και αυτό, αντί να γίνει η δική μας ανακάλυψη, αντί να γίνει η δική μας απάντηση στο "γιατί", παρέμεινε κατάσταση του δαίμονα (που στην ευχή είναι και εγώ ποτέ μου δεν είδα κανέναν?) που παραπλανά και συσκοτίζει τον κόσμο μας...

Νομίζω ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, τούτος ο δαίμονας έχει φορτωθεί πολλά λάθη, πολλές παραπλανήσεις, πολλούς πολέμους...
Εξωγήινος, μεταφυσικός, κολασμένος και κακός όσο δεν πάει άλλο...

Μια συνήθεια είναι να μένεις στο παρελθόν και να λυπάσαι για τα λάθη σου...
Να μένεις πάνω στο πηγάδι του και να πολεμάς γι' αυτό που βρίσκεται εκεί μέσα...
Στην ουσία πολεμάς ένα φάντασμα και εν τω μεταξύ η Ζωή περνάει και εσύ νομίζεις ότι αυτό που βιώνεις είναι ζωή...

Τι "μάθημα" να πάρει κανείς από ένα πηγάδι?
Το μόνο που σε μαθαίνει είναι τον μηδενισμό της εξέλιξής σου, γιατί όλη σου η εμπειρία χτίζεται εκεί γύρω από το πηγάδι...

Παίρνω το νερό, χύνω το νερό, παίρνω το νερό, χύνω το νερό, παίρνω το νερό, χύνω το νερό, παίρνω το νερό, χύνω το νερό...

γεμίζω-αδειάζω, γεμίζω-αδειάζω, γεμίζω-αδειάζω, γεμίζω-αδειάζω, γεμίζω-αδειάζω

μια συνεχιζόμενη μηχανιστική κίνηση, μέχρι να σπάσει η στάμνα και να λυτρωθείς, από αυτό που νόμιζες ότι ζεις...
στο τέλος βαριέσαι και την στάμνα, αλλά νομίζεις ότι δεν έχεις άλλον τρόπο να ξεδιψάσεις...

Είναι η πιο όμορφη εμπειρία η διαδρομή από το Δύο στο Ένα, γιατί σε βάζει στην διαδικασία να θυμηθείς τους θησαυρούς της διαδρομής που έκανες από ΄το Ένα, στο Δύο...Και το να μην νιώσεις την παραμικρή θλίψη γι' αυτήν την διαδρομή, είναι η Σοφία και η Αγάπη μεμιάς εκφρασμένες...

Μπορείς να δεις την Ζωή με όποιο τρόπο θέλεις...
Να ζεις σαν σταγόνα στον ωκεανό
Να αγωνίζεσαι να γίνεις ωκεανός
Να λυπάσαι που είσαι σταγόνα
Να θαυμάζεις τον ωκεανό και να νιώθεις ασήμαντη σταγόνα
Μπορείς ακόμα να νομίζεις ότι είσαι ωκεανός και να περιφρονείς την σταγόνα

όλα είναι διαδρομές, μέχρι να ανακαλύψεις ότι είτε εκδηλώνεσαι σαν σταγόνα, είτε σαν ωκεανός, είναι Ένα πράγμα...

Και μια σιγανή φωνή μέσα μας λέει...
Όμως κουνήσου από το πηγάδι...Όποιο τρόπο και να διαλέξεις η κατεύθυνση είναι το Ένα...Και μια κατεύθυνση έχει κίνηση...

Δεν είναι μεταφυσικός ο δαίμονας...Είναι παραμύθι που μας πούλησαν για να σφαζόμαστε μεταξύ μας με τις ευλογίες του θεού...
Ειρήνη και άνθρωπος, δεν θα ανταμώσουν ποτέ σε τούτο το πεδίο του Φυσικού Κόσμου, αν το παραχωρούμε στην ασυνειδησία μας...
Εκεί είναι ο δαίμονας του καθενός...είτε καλός άνθρωπος είναι, είτε κακός, είτε καλύτερος, είτε χειρότερος...

και ο παράδεισος μπορεί να περιμένει...όσο ο άνθρωπος μισεί τον Εαυτό του..με "καλοσύνη" βεβαίως βεβαίως 

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε <3 <3 <3

Πραγματικά είναι πολύπλοκη η Ζωή μας και φαίνεται τόσο βίαια και άθλια, που πολλές φορές αναρωτιόμαστε "γιατί να είναι έτσι?"
Παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε την ίδια βιαιότητα, είτε να την συνηθίζουμε και να την ανεχόμαστε, είτε να την ανακαλύπτουμε στους άλλους και να τους απεχθανόμαστε, είτε να μένουμε παθητικά αδιάφοροι, περιμένοντας με χαιρεκακία να τιμωρηθούν, ενίοτε μπορεί να τους τιμωρούμε και εμείς οι ίδιοι...Ο θεός τιμωρός για τον καθένα ανατέλλει με διαφορετικό τρόπο...Άβυσσος γαρ το συναισθηματικό πεδίο του ανθρώπου...
Ο χριστιανισμός ανακάλυψε το φάρμακο της παραμονής μας στην ασυνειδησία, με τις ευλογίες του θεού...Έβγαλε τον δαίμονα έξω από τον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων και έτσι τους έδωσε κίνητρο να παραμένουν ασυνείδητοι, πολεμώντας κάθε τι στον Φυσικό Κόσμο που τους τον θυμίζει, παραμένοντας σε ένα καλό, που κανέναν μέχρι τώρα δεν βοήθησε να γίνει Άνθρωπος...ούτε καν καλύτερος άνθρωπος (από ποιόν άραγε?)

Δαιμονισμένοι


Μια σχιζοφρενής προσωπικότητα, είμαστε  ο καθένας μας, στραμμένη τραγικά εναντίον του ίδιου μας του εαυτού, στραμμένη ενάντια στην αληθινή μας υπόσταση. Μια προσωπικότητα διχασμένη ανάμεσα στα «θέλω» μας, που δεν ξέρουμε από που προέρχονται, και στα «πρέπει» που μας μπόλιασε η κοινωνία με το πέρασμα των αιώνων. Δαιμονισμένοι που απεγνωσμένα αναζητούμε αυτόν που θα μας εξορκίσει, που θα μας λυτρώσει από τους εσωτερικούς μας δαίμονες, που θα απελευθερώσει τελικά την αγγελική μας φύση. Αντικρίζουμε καθημερινά τους δαίμονες μας στους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε, στους ανθρώπους που διαφωνούμε, που ζηλεύουμε ή μισούμε, σ’ αυτούς που σωματικά ή συναισθηματικά πληγώνουμε με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και σ' αυτούς που αγαπάμε. 

Ξεπερνώντας τους εσωτερικούς μας δαίμονες




Γεννήθηκα ελεύθερος. Με την πάροδο του χρόνου και σιγά σιγά άρχισα να στερούμαι την φυσική αυτή ελευθερία. Θα ρωτήσετε, και με το δίκιο σας, μα τι σόι ελευθερία είχες ως νεογέννητο εφόσον ήσουν υπόχρεος για την επιβίωση σου στους γονείς σου; Είχα την ελευθερία να αισθάνομαι και να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα όπως είναι και όχι μέσα από υπαγορεύσεις, απαγορεύσεις, στερεότυπα και κοινωνικούς συμβιβασμούς. Στις μέρες μας θεωρώ ελευθερία τα δικαιώματα που πηγάζουν από το κοινωνικό συμβόλαιο του Συντάγματος, δηλαδή ελευθερίες του τύπου να εκφράζομαι ελεύθερα κτλ κτλ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα