Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό: Εγώ ή Εσύ;



Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στις 1.50μμ με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται Πανσέληνος στο ζώδιο του Κριού που είναι ταυτόχρονα και ολική σεληνιακή έκλειψη. Οι εκλείψεις αποτελούν το αντικείμενο φόβου πολλών αλλά αυτό που σαφώς σηματοδοτούν είναι το κλείσιμο και το άνοιγμα σημαντικών κεφαλαίωνστη ζωή μας. Πιο συγκεκριμένα, μια σεληνιακή έκλειψη κορυφώνει διαδικασίες που σχετίζονται με τηνοικογένεια, το σπίτι, τη συναισθηματική μας ζωή και τη σχέση μας με γυναίκες και δη την μητέρα. Η κορύφωση αυτή έχει να κάνει πολλές φορές με το γεγονός ότι βιώνουμε την έλλειψη σε κάποιον από αυτούς τους τομείς πράγμα που μπορεί να προκαλέσει έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Με την Σελήνη να βρίσκεται στον Κριό στην παρούσα έκλειψη είναι πιθανό να νιώσουμε ότι αυτό που μας λείπει είναι η ανεξαρτησία, ο ενθουσιασμός και η ανάγκη για αυτοέκφραση, ενώ η ταυτόχρονη παρουσία του Ουρανού σε σύνοδο με την Σελήνη φαίνεται να τονίζει την ανάγκη για πρωτοτυπίαελευθερία και αλλαγή της ρουτίνας μας.

Μην κοιμάσαι!

                                                  Εσύ που αναζητάς,
άκου τον πραγματικό καημό της καρδιάς σου–
Μην κοιμάσαι!
Δώσε μια νύχτα απ’ τη ζωή σου στην αγρύπνια–
Μην κοιμάσαι!


Έχεις περάσει χιλιάδες βράδια
στο λίκνο του ύπνου–
Μια νύχτα σου ζητώ
για χάρη του Φίλου.
Μην κοιμάσαι!


Ο Αγαπημένος, που βλέπει τα πάντα,
συνεχώς ξαγρυπνά.
Ακολούθησε τις συνήθειές Του.
Χάρισέ Του τον εαυτό σου–
Μην κοιμάσαι!

Ως Cayenne θα κυκλοφορήσει το νέο Pony, για να ξεπεράσει τα προβλήματα παραγωγής

Με μια αποφασιστική κίνηση στρατηγικής, η ελληνική βιομηχανία αυτοκινήτων, 

φιλοδοξεί να υπερβεί την έλλειψη τεχνογνωσίας και την απουσία 

χρηματοδότησης, ώστε να κυκλοφορήσει ξανά το περίφημο «τζιπ των φτωχών!

Με τη νέα εμφάνιση, το Pony, αναμένεται να προσελκύσει σαφώς περισσότερους αγοραστές που θα συνδυάζουν την εθνική υπερηφάνεια μα το όνειρο ενός Cayenne

Για μια ακόμα φορά, η «Εντολήσαμαρά», χάρη στην οποία  ξεπεράστηκαν τα πρώτα εμπόδια για την επανεκίνηση της γραμμής παραγωγής του νέου Pony, έρχεται να δώσει λύση προκειμένου να ξαναζωντανέψει το «όνειρο». Ένα όνειρο που πάγωσε προσωρινά, όταν έγινε γνωστό ότι εκτός από εντολές και πανηγυρικά δημοσιεύματα, για να παραχθεί το Ελληνικό Τζιπ, χρειάζονται επίσης τεχνογνωσία και χρήματα!

Νοσοκομείο Ρόδου...Είμαι Γάιδαρος Παρκάρω Όπου Θέλω!!!! (Βίντεο)


Ενοχλώ; Σκασίλα μου
Παρκάρω όπου γουστάρω

Μα τόσοι πολλοί ηλίθιοι σε ένα τόσο μικρό νησί....είναι κάτι το ανεξήγητο!!
Ζούμε στη δικτατορία των βλακών και των κόπρων...οι οποίοι δεν λογαριάζουν τίποτα και κανέναν 
Επειδή σε εκείνο το σημείο γούσταραν, πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους και εξαφανίσθηκαν...
Και τι έγινε που το ασθενοφόρο δεν είχε πρόσβαση στα επείγοντα...αυτοί καλά είναι
Ωχ αδερφέ με τι ασχολείσαι...

Μαζί γινόμαστε βούρκος


Καλησπέρα, καλησπέρα!

Σταύρο, είχα καιρό να σου γράψω. Είδα ότι χθες ήσουν στον Άγιο Παντελεήμονα και μίλησες στους κατοίκους της περιοχής. Ήμουν κι εγώ εκεί. Ήσουν πολύ ωραίος, Σταύρο!

Σταύρο, είδα και την ντουντούκα σου που έγραφε "Μήπως είσαι Ποτάμι;" Ομολογώ ότι με προβλημάτισε. Με έβαλε σε βαθιές σκέψεις. Tελικά κατέληξα: Μήπως είσαι μαλάκας;

Σταύρο, σε άκουσα να λες ότι όποιος έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και παραμείνει στα πούπουλα, δε θα καταλάβει ποτέ πώς χτυπά η καρδιά του Αγίου Παντελεήμονα. 

Συνέχεια με τους φτωχούς ασχολείσαι ρε Σταύρο! Άλλη έγνοια δεν έχεις; Ούτε ο Άγιος Παντελεήμονας τέτοια αγωνία για τους κατατρεγμένους. Πες καμιά καλή κουβέντα και για μας τους πλούσιους.

Σε φανταζόμουν στην πλατεία Κεφαλαρίου να λες ότι όποιος έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και παραμείνει στα σκατά, δε θα καταλάβει ποτέ πώς χτυπά η καρδιά της Κηφισιάς. Σημείωσέ το, θα σου χρειαστεί στη συνέχεια της περιοδείας σου.

Μήπως σας Πονά η Στενοχώρια σας;

Έχετε ποτέ βιώσει το συναίσθημα της ραγισμένης καρδιάς;  Αγαπήσατε ποτέ κάποιον χωρίς ανταπόκριση; Ζήσατε ποτέ μια επώδυνη απομάκρυνση λόγω χωρισμού ή θανάτου;  Νιώσατε ποτέ βαθιά πληγωμένοι από τα λόγια ή τη συμπεριφορά κάποιου;  Αισθανθήκατε ποτέ άγχος, πόνο ή στρες που σας έκοψε την ανάσα;
APPLE FACESΗ ζωή είναι γεμάτη με χαρούμενες στιγμές, αλλά υπάρχουν και στιγμές που αισθανόμαστε έντονο συναισθηματικό πόνο.  Συνήθως, μετά από τραυματικές εμπειρίες, είναι λογικό να βάζουμε φραγμούς, που μας προστατεύουν από το να πληγωθούμε ξανά.  Μάλιστα αστειευόμαστε μ’ αυτές μας τις εμπειρίες και τις αποκαλούμε «συναισθηματικό φορτίο».  Αλλά δεν είναι καθόλου αστείο… 
Πώς μπορούν όμως τα συναισθήματα να προκαλέσουν σωματικές αντιδράσεις;  Πολλές φορές ο πόνος προκαλείται από αισθήματα που είναι βαθιά θαμμένα στο σώμα μας.  Όταν τα παγιδευμένα μας αισθήματα εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας στο σώμα μας, αυτό μας κάνει να πονάμε.

Τι να Αποφεύγουμε Μετά το Φαγητό

Μην περπατάς μετά το φαγητό… Μην πέφτεις για ύπνο με γεμάτο στομάχι…  Μην, μην, μην…  Τελικά, τι μας κάνει καλό να κάνουμε μετά από το φαγητό και τι όχι;  Οι απόψεις διίστανται, γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαλευκάνουμε το τοπίο…
Περπάτημα
Δεν είναι καλή ιδέα, γιατί μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και δυσπεψία.  Αν όμως ξεκινήσουμε το περπάτημα 30 λεπτά μετά το φαγητό, τότε μόνο καλό κάνουμε στο σώμα μας. Ερευνητές στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας διαπίστωσαν ότι το περπάτημα μετά από λίγη ξεκούραση από το γεύμα, είναι ένας καλός τρόπος για να ρυθμίσουμε το μεταβολισμό μας, αλλά και να κάψουμε ενέργεια. Επιπλέον, η αμερικάνικη Κλινική Ύπνου Mayo υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο, κοιμόμαστε πιο γρήγορα και πιο βαθιά.  Δέκα λεπτά περπατήματος αρκούν για να κάνουν τη διαφορά!

Η Εξελιγμένη επιστήμη του πρώτου ανθρώπινου πολιτισμού


Στην εποχή του πρώτου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΣΤΗ ΓΗ, οι άνθρωποι εκείνης της εποχής είχαν στη κατοχή τους προηγμένη επιστήμη. Την αρχαία εκείνη εποχή οι μυημένοι είχαν την ικανότητα να περνούν μέσα από την φωτιά αλώβητοι.

 Συγκεκριμένα στα νησιά Φίτζι και την χαβάη μπορούσαν να περπατούν πάνω από πυρωμένες πέτρες χωρίς να καίγονται.

Μία άλλη είδηση από την εφημερίδα κόσμος της Νέας Υόρκης, όπου ερχόταν από την Γαλλία και φυσικά λοιδωρήθηκε ως συνήθως από τους επιστήμονες και την κοινή γνώμη.

Τοξικοί Άνθρωποι

FROGANDSCORPIONcartoon

-Δάσκαλε, μίλα μου για τους τοξικούς ανθρώπους.
-Στην όχθη ενός ποταμού, ζούσε κάποτε ένας βάτραχος, ο οποίος είχε πάρα πολύ καλές σχέσεις με ένα σκορπιό. Μαζί περνούσαν τις μέρες τους και η ζωή τους κυλούσε ήρεμη. Ο βάτραχος, ήξερε την επικινδυνότητα που είχε το κεντρί του σκορπιού, και γι αυτό, τον κρατούσε πάντα σε κάποια απόσταση.
Μια μέρα, η όχθη που ζούσαν, έπιασε φωτιά. Γρήγορα έτρεξε ο βάτραχος για να πέσει στο νερό.
-Περίμενέ με βάτραχε, του φώναξε ο σκορπιός, βοήθησε και εμένα φίλε μου να περάσω απέναντι!
Ο βάτραχος, κοντοστάθηκε και το συλλογίστηκε. Μαζί για χρόνια ήτανε. Αν τον έπαιρνε στην πλάτη του, κίνδυνο δεν θα είχε, αφού ο σκορπιός να κολυμπάει δεν ήξερε, σκέφτηκε!
Πράγματι, τον έβαλε στην πλάτη του και άρχισε να κολυμπά! Στην μέση του ποταμού, ο σκορπιός γύρισε το κεντρί του και τσίμπησε το βάτραχο.

Το «μαργαριτάρι» της… χρονιάς: "Εάν μου έλεγε κάποιος πως έχει AIDS θα ενθουσιαζόμουν " (Βίντεο)

Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις… Δείτε τι απάντησε διαγωνιζόμενη σε show για την ανάδειξη της Σταρ Κύπρου όταν ρωτήθηκε τι θα έλεγε σε κάποιον γνωστό της αν μάθαινε πως είναι φορέας του AIDS.

Το «μαργαριτάρι» της… χρονιάς (video)

Για πολύ κόσμο η διαδικασία των ερωτήσεων στα καλλιστεία ξεπερνά σε ενδιαφέρον ακόμη και την εμφάνιση με μαγιό. Γιατί όλο και κάποιο «μαργαριτάρι» θα ακουστεί από κάποιο στόμα. 

Αυτό όμως που ειπώθηκε στο τηλεοπτικό show για την ανάδειξη της Σταρ Κύπρου ξεπερνά κάθε προηγούμενο. 

Είναι ταυτόχρονα σοκαριστικό, αλλά και ξεκαρδιστικό. Αλλά δεν είναι μπλακ χιούμορ… 

Ολική Έκλειψη Σελήνης. Δεν Έζησες.




# Ολική Έκλειψη Σελήνης στις 8 Οκτωβρίου #

Τώρα

με την Αντίθεση Ήλιου ~ Ουρανού

σε αυτήν την Έκλειψη

αν είσαι Ουράνιος

αλλά ακόμα κι αν δεν είσαι*

μπορεί

και

να

νιώσεις

Ξένος

και

Παγωμένος

και

πως

τίποτα

δεν

υπάρχει

 απ'όσα

σε ζέσταιναν πριν*





Αναρωτιέσαι Ποιός ο Σκοπός Σου

Ποια η Ζωή Σου

Ποια η Ελευθερία Σου

Ποιός Εσύ

Ποιός ο Εαυτός Σου

Ποιός ο Αέρας Σου

Ποιός ο Ουρανός Σου*

Ποιός ο Ήλιος Σου*

Ποιό το Δέρμα Σου*

Φρούτα: Πότε να τα τρώμε και πότε να τα αποφεύγουμε



Αγαπώ τα φρούτα και τα τρώω καθημερινά, αλλά τώρα μαθαίνω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να τα τρώμε σε σχέση με το πώς θα τα χωνέψουμε. 

Όταν τρώτε φρούτα, εισέρχονται στο στομάχι και πεπτικά υγρά, όπως αλκαλικά και η τροφή αρχίζει να χαλάει και να μην χωνεύεται σωστά. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να τρώτε τα φρούτα σε μια σειρά που να υποστηρίζει την πέψη. 

Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές για το πώς να τρώτε φρούτα και να χωνέψετε τις τροφές αποτελεσματικά. 

Μια ακόμα κουτοπονηριά πίσω από το Πέπλο της Σιωπής








Photo: SOOC

Αρκετές φορές, έχω αναφερθεί στο Πέπλο της Σιωπής (βλ. εδώ κι εδώ) που καλύπτει τη σκανδαλώδη πριμοδότηση των μεγαλο-ιδιοκτητών των ελληνικών τραπεζών εις βάρος των ίδιων των τραπεζών και, βέβαια, των εξουθενωμένων φορολογούμενων.

Η προτελευταία(*) κουτοπονηριά, με την οποία ο εξαθλιωμένος φορολογούμενος πολίτης επωμίζεται το κόστος της συγκάλυψης της γύμνιας των τραπεζών, έχει ακρώνυμο: ΑΦΑ ή Αναβαλλόμενη Φορολογική Απαίτηση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Όταν κουρεύτηκαν τα ομόλογα του δημοσίου (με το PSI του 2012) το κόστος για τις τράπεζες που τα είχαν αγοράσει ανερχόταν στα 37,7 δισ.. Αντίθετα με τους μικρο-ομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία που αφέθηκαν στη μοίρα τους, οι τράπεζες, ως γνωστόν, ανακεφαλαιοποιήθηκαν με 41 δισ.. που δανείστηκε ο φορολογούμενος από το 2ο Μνημόνιο.

Πλανεμένες Αγάπες


images (55)
Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη

Θεολόγου, Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών

Όταν χαμηλώνει το φως, μόνο τότε , οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους. Και τότε αναπόφευκτα, μέσα στο σκοτάδι ¨φωτίζεται ¨ η ψυχική τους γύμνια και απομακρύνονται, όχι γιατί παύουν να είναι αγκαλιασμένοι αλλά γιατί δεν ευδοκιμούν οι αγάπες στο σκοτάδι, δε δύναται το πνευματικό λυκόφως ανθρώπινες ψυχές να ζεστάνει. Και τότε ¨φαίνεται¨ πως αγαπιέσαι και αγαπάς, μα έλα τώρα, γράφω στο φως, μην αυταπατάς τον εαυτό σου, ¨φαίνεται¨ και το ¨φαίνεσθαι¨ ομοίως αρέσκεται στο χαμηλό φως, στο χαμερπές, στο κίβδυλο, στο ανέστιο, στο ερυθρό! «Δε σου φαίνεται πως άμα χαμηλώσομε το φως της λάμπας αγαπούμαστε πιο πολύ;»[1]. 

Ο άνθρωπος είναι απλώς άνθρωπος, δεν μπορεί να είναι φιλάνθρωπος


Ο άνθρωπος είναι απλώς άνθρωπος, δεν μπορεί να είναι φιλάνθρωπος.
Μπέρτολντ Μπρεχτ, «Η όπερα της πεντάρας»

Στη λέξη φιλανθρωπία υπάρχει μια βαθιά αντίφαση,
στα όρια του οξύμωρου.

Ο άνθρωπος είναι απλώς άνθρωπος,
δεν μπορεί να είναι φιλάνθρωπος.

Όπως ο λύκος δεν μπορεί να είναι φιλόλυκος,
ούτε η κότα φιλόκοτα
και ο σκύλος φιλόσκυλος.

Ποιος και γιατί εξαφανίζει τα αρχαία χειρόγραφα

Τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες έδρες σπουδών του εξωτερικού, δυστυχώς όμως όχι και στις ελληνικές πανεπιστημιακές έδρες, υπάρχει μια αλλαγή στάσης απέναντι στα αρχαία ελληνικά συγγράμματα. Μετά την ανακάλυψη του αστρολάβου των Αντικυθήρων και των λειτουργιών που εκτελούσε, πολλοί ειδήμονες αντιλήφθηκαν ότι αυτά που γνώριζαν για την Αρχαία Ελλάδα είναι ελλιπέστατα.
Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων υπολογίζει τις κινήσεις των αστεριών και είναι για την αρχαιότητα υψηλής τεχνολογίας και από πλευράς ακρίβειας κατασκευής και από πλευράς μαθηματικής δομής (οι Αμερικανοί έχουν φέρει ειδικό τομογράφο για να «δούν» στο εσωτερικό του και ίσως πλέον ότι έχει μέσα «διαφορικά» γρανάζια). Αντιλήφθηκαν, λοιπόν, ότι αυτό που ονομάζουμε μυθολογία είναι ουσιαστικά και σε μεγάλο βαθμό κωδικοποιημένη, κρυφή ιστορία η οποία αποκρύπτεται εσκεμμένα από αφανή κέντρα, που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση.

Στην πραγματικότητα αντέχω την παρουσία σου όταν εσύ αγαπάς αυτό που είμαι...



Στην πραγματικότητα αντέχω την παρουσία σου
όταν εσύ αγαπάς αυτό που είμαι...

Πως ο κόσμος είναι όμορφος!
Είναι υπέροχος όταν αντέχεις να ζείς με ειλικρίνεια κοντά στον εαυτό σου...
χωρίς αυταπάτες και ορισμούς ξένων επιβολών και υποδείξεων
που αγνοούν την φυσική ροή της ύπαρξης σου...

Στην πραγματικότητα αντέχω την παρουσία σου
όταν εσύ αγαπάς αυτό που είμαι...
κάτι που γίνεται εξαιρετικά απαιτητικό άθλημα
για όσους θέλουν την ησυχία τους και την βολή τους...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα