Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Chomsky: ουδέποτε έγραψα τις «10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών»

Καταρρίπτεται – Δέκα Στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ




Ένα από τα πιο γνωστά ανυπόστατα κείμενα που αναπαράγεται χωρίς διακοπή τα τελευταία χρόνια, ισχυρίζεται ότι  … Ο κορυφαίος Αμερικανός γλωσσολόγος, κοινωνιολόγος και φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκυ συνέταξε μία λίστα με τις δέκα στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ…
1. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να….. μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο εδώ.
13-brain-head-orange-photo-manipulation-by-pierre-beteille
***************
Η αλήθεια

Ο Πολεμιστής Ξυπνά


...Κοίταξε τον ορίζοντα, τα όρια μεταξύ ουρανού και γης χάνονται. Είναι αδύνατο να τα διακρίνει κανείς στον ορίζοντα. 
Πριν παρακολουθήσω το ηλιοβασίλεμα, κάθομαι πάνω σε μια σταθερή πέτρα...

Ζούσες σε ένα ψέμα. Δεν είχες μια σταθερή βάση. Ήσουν μετέωρος. Όλον αυτόν τον καιρό είχες μια συγκεκριμένη αντίληψη γιο την πραγματικότητα. Ενέργησες ανάλογα και αυτό ήταν ορθό. Ωστόσο, στο μονοπάτι της γνώσης, ο Πολεμιστής πρέπει να διεισδύει όλο και βαθύτερα στον εαυτό του και στην ζωή του. Στο μονοπάτι της γνώσης, ο Πολεμιστής πρέπει να πεθαίνει μόνο για να ξαναγεννηθεί, έχοντας αποκτήσει νέα ενόραση.
Είναι καιρός να ξυπνήσεις. Ξαφνικά, συνειδητοποίησες πόσο εύθραυστες ήταν οι πεποιθήσεις σου. Ό,τι σε στήριζε πρωτύτερα, τώρα δεν είναι παρά ξεθωριασμένες σκέψεις. Ο Παντοδύναμος έκανε πάλι το παλιό αστείο του - τράβηξε την καρέκλα στην οποία καθόσουν κάθε μέρα. 

10 περίεργα πράγματα για το σώμα σου, που δεν σου τα είπε κανείς

10 things 10.jpg10Το ανθρώπινο σώμα είναι μία τεράστια μηχανή γεμάτη υγρά, κίνηση και χημικές ενώσεις, που διαθέτει μεγάλη ακρίβεια και συντονισμό κι έχει την ιδιότητα να μετατρέπει τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες σε βλέννα. Στην συνέχεια, θα διερευνήσετε μερικά από τα πιο πολύπλοκα, όμορφα ή απλά συγκεχυμένα μυστήρια για το πώς λειτουργεί το σώμα σας.

10. Το δέρμα σας έχει τέσσερα χρώματα10 things 10
Συνολικά το δέρμα μας, χωρίς το χρώμα, μοιάζει με λευκό κρεμ. Κοντά στην επιφάνεια, όπου βρίσκονται τα αιμοφόρα αγγεία, προσθέσετε ένα ροζ – κόκκινο. Τον καμβά συμπληρώνει ένα έντονο κίτρινο χρώμα, ενώ με τους χρωματικούς τόνους της σκούρας μελανίνης – που προήλθε ως απάντηση στην υπεριώδη ακτινοβολία – δημιουργήθηκε το μαύρο. Αυτά τα τέσσερα χρώματα όταν αναμειχθούν σε διάφορες αναλογίες, δημιουργούν τα χρώματα του δέρματος, όλων των λαών της Γης.

Υπάρχουν Τελικά Οι Έλληνες Θεοί;



Λίγο ως πολύ μας είναι γνωστοί οι Έλληνες Θεοί, οι Θεοί των προγόνων μας .
Ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς σήμερα δεν τους θεωρούμε ως αληθινούς Θεούς. 

Τους βλέπουμε μάλλον ως ήρωες γοητευτικών, γοητευτικότατων ιστοριών - των μύθων - παρά ως πρόσωπα υπερβατικά, σεβάσμια και αξιολάτρευτα...

Κι αυτό μας συμβαίνει επειδή έχουμε μάθει, έχουμε διδαχθεί, έχουμε κατηχηθεί, να θεωρούμε τους Έλληνες Θεούς ως πλάσματα της φαντασίας των προγόνων μας - των αφελών, αφελέστατων προγόνων μας, διότι έτσι μας τους παρουσιάζουν ,οι οποίοι ενώ επινόησαν τις τέχνες και τα γράμματα - την γλυπτική, τη ζωγραφική, την αγγειοπλαστική, την ορχηστική, την αρχιτεκτονική, τη ναυτιλία, τη ναυπηγική, την ιατρική, τη γεωργία, τα μαθηματικά, την αστρονομία, τη γυμναστική, το θέατρο, τη μεταλλουργία, την ποίηση, τον γραπτό λόγο τη δικαιοσύνη, την έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας, την φυσική, τη μηχανική, την αυτοματοποιητική, τα μαθηματικά, τη φιλοσοφία, την ατομική θεωρία και τόσα άλλα πράγματα ωφέλιμα για τον βίο του ανθρώπου ή με δυο λόγια όλα όσα συνιστούν την έννοια πολιτισμός - εντούτοις απέτυχαν οι καημένοι - έτσι μας έμαθαν.. να συλλάβουν την... "τέλεια θρησκεία" και λάτρευαν - οι άξεστοι, όπως μας τους είπαν - τα... είδωλα!

Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα μηχάνημα με συγκεκριμένη δομική στρωμάτωση και αποτελείται από 100 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα.

Τα πορίσματα διαφόρων επιστημών, όπως της , ψυχιατρικής, ανθρωπολογίας,παλαιοντολογίας, βιολογίας,εμβρυολογίας κ.ά.... Συγκλίνουν συνοπτικά στα εξής:

Κατά την μελέτη της εξελικτικής στρωμάτωσης του ανθρώπινου εγκεφάλου διαπιστώνουν ότι είναι τριπλή και από κάτω προς τα πάνω:

Ο ΔΥΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Οι δυο κοσμικές δυνάμεις που προέρχονται από τον Δημιουργό διαιωνίζονται μέσω του ανθρώπου και ευθύνονται για την δημιουργία του αρσενικού και του θηλυκού. Ένας μύθος αναφέρει:

Ο πρώτος άνθρωπος ήταν δυαδικός κι έπειτα έπεσε σε ύπνο(σαν αυτό που λέμε σήμερα θάνατο). Κατά τη διάρκεια αυτού του ύπνου οι δυνάμεις χωρίστηκαν και έγινε το αρσενικό και το θηλυκό... Και από αυτό το πρώτο ζευγάρι συνεχίστηκε η αναπαραγωγή μέχρι σήμερα.

666+999


Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΘΟΛΟΣ...μας δίδει το παράδειγμα....ότι τα πάντα ισχυροποιούνται και εγκαθιδρύουν την ΤΑΞΗ και το ΝΟΜΟ.....δια των αρρήκτων οικογενειακών δεσμών.

Έτσι κάθε μέλος....έχει αναλάβει ιδιαίτερη υπηρεσία και κινούμενο πάντοτε εις
την ΚΥΚΛΙΚΗ ΦΟΡΑ......δηλαδή εις ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ....φέροντας εις πέρας δια της
εμψύχου Ουσίας του το Έργον....το οποίον του ανατέθηκε...υπό του Νόμου.

 Η Οντότητα του αριθμού 6….εκφράζει την ίδια μας την ζωή. Το ανθρώπινο Ον
έχει να κάμει με τον αριθμό 6.

Να γνωρίζετε….ΑΔΕΛΦΙΑ…ότι η Μορφοποίηση πάντα εκδηλώνεται με τον αριθμό 4...η δε Ψυχή με τον αριθμό 6....όπου στίγμα (ς)....αποκωδικοποίηση που έκαμα μία 21...του μηνός....προσθέτοντας διά πρώτη φορά εις την Γαία...τον αριθμό 6....εις τη λέξη: ΕΛΙΞς =111. θυμίζω...ότι η κάθε ΠΛΕΞΙΣ...μετατρέπεται σε ΛΕΞΙΣ...όπου το Π...είναι η Πύλη Εισόδου.....και εις τη συνέχεια η κάθε ΛΕΞΙΣ....χρειάζεται ΕΛΞΙΣ...όπου αυτή γίνεται ΕΛΙΞΣ....(έλικας Υπόφυσης).....όπου το μετέτρεψα σε ΕΛΙΞς....όπου αντιστοιχεί με τη λέξη ΠΑΙΔΕΙΑ και ΕΝΝΕΑ....τουτέστιν έχουμε : 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα