Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αρχιλόχου ποιήματα

Α ρ χ ι λ ό χ ο υ    π ο ι ή μ α τ α
ε π ι λ ο γ ή

εισαγωγή, μετάφραση, σχόλια Ελευθερία Μπέλμπα
 

εισαγωγικά


Κατά γενική παραδοχή, ο Αρχίλοχος τοποθετείται στο πρώτο μισό του έβδομου αιώνα. Γεννήθηκε στην Πάρο. Καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Υπηρέτησε στη Θάσο πιθανόν ως μισθοφόρος. Πολέμησε στην Ιωνία, στηΘράκη, στη Μακεδονική Τορώνη και στην Εύβοια. Μάλιστα υπερασπίστηκε την Πάρο αποκρούοντας τις επιθέσεις της γειτονικής Nάξου κι έτσι σκοτώθηκε. Έγραψε ποιήματα, ελεγείες, ύμνους σε ιαμβικό και τροχαϊκό μέτρο. Εισήγαγε το λόγιο ίαμβο για σατιρική χρήση. Εμπνέονταν απ’ το έπος, επιστρατεύοντας νέες λέξεις και ιδιωματισμούς. Ολιγόστιχα, σε ποικίλα μέτρα και στροφικούς συνδυασμούς τα ποιήματά του (ελεγειακά δίστιχα, ιαμβικά τρίμετρα, τροχαϊκά τετράμετρα, επωδοί). Κυρίαρχα θέματα ήταν ερωτικά, συμποτικά, πολιτικά, ηθικά.

Game Downloader 4.0 - 300+ δωρεάν παιχνίδια έτοιμα για να τα κατεβάσετε!



Το Game Downloader είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο συγκεντρώνει πάνω από 300 δωρεάν παιχνίδια, έτοιμα για να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας!

Με την βοήθεια αυτού του προγράμματος μπορείτε να επιλέξετε την κατηγορία του παιχνιδιού από την διαθέσιμη λίστα και με ένα κλικ να αρχίσει το κατέβασμα! Υπάρχει φωτογραφικό υλικό και μια μικρή περιγραφή για κάθε παιχνίδι! Μια έξυπνη εφαρμογή που καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε όλα αυτά τα Games χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιον Browser.

Ένα μικρό αντίο στον Λουκάνικο



Οι περισσότεροι τον γνώρισαν από τα μέσα ενημέρωσης, το περιοδικό TIME τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες του 2011, έγινε τραγούδι, ασχολήθηκαν μαζί του το BBC, τοCNN, το Al Jazeera, πόζαρε στα εξώφυλλα δεκάδων περιοδικών και χαρακτηρίστηκε, όχι άδικα, σύμβολο και αγωνιστής πρώτης γραμμής. Όσα δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ κάποιος από εμάς, ήταν ο «Λουκάνικος», ο «επαναστάτης-σκύλος» που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας…

Ο «Θόδωρος» (έτσι τον είχαν ονομάσει αυτοί που τον φρόντιζαν), πρωτοστατούσε στις πορείες του 2011, αλλά και των προηγούμενων ετών, στο κέντρο της Αθήνας, πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών. Βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή να «γαβγίζει» συνθήματα και να «εξεγείρεται» κάθε φορά που τα ΜΑΤ πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των πολιτών ή πετούσαν χημικά. Έγινε το σύμβολο στις ελληνικές διαμαρτυρίες κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και υμνήθηκε σε ολόκληρη την υφήλιο για την αξιοπρόσεχτη στάση και αξιοζήλευτη δράση του.

Δείτε πώς έβγαλαν το ζωντανό γρύλο από το αυτί του! (βίντεο)

Δείτε πώς έβγαλαν το ζωντανό γρύλο από το αυτί του! (βίντεο)
Οι γιατροί του Ερευνητικού Κέντρου Ωτολαρυγγολογίας της πόλης Ταμίλ Ναντού στην Ινδία ήρθαν αντιμέτωποι μια δυσάρεστη έκπληξη όταν ένας άτυχος άνδρας αναζήτησε τη βοήθειά τους λόγω έντονης φαγούρας στο εσωτερικό του αυτιού του.
Τελικά έφταιγε ένας... γρύλος μήκους επτά εκατοστών που είχε σφηνώσει στο αυτί του άνδρα και μάλιστα το ζωύφιο ήταν ζωντανό!
Με εξαιρετικά επιδέξιους χειρισμούς και χρησιμοποιώντας ένα ειδικό τσιμπιδάκι, οι γιατροί κατάφεραν να απομακρύνουν το γρύλο.
Πώς κατέληξε όμως ο γρύλος να «φωλιάσει» στο αυτί του άτυχου άντρα;

Τι να πίνετε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε!

Τι να πίνετε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε!
Λίγο μετά την απόλαυση έρχονται συνήθως οι... τύψεις! Υπάρχει όμως λύση για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας εδέσματα χωρίς να παίρνετε κιλά!
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE δείχνει πώς μπορούμε να «εξουδετερώσουμε» ένα λιπαρό γεύμα.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ο χυμός από γκρέιπφρουτ (χωρίς πολτό) είναι πιο αποτελεσματικός από το νερό στη διατήρηση του βάρους έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό ύστερα από ένα πείραμα που έκαναν σε ποντίκια: Χώρισαν τα πειραματόζωα σε έξι υποομάδες και τους έδιναν συγκεκριμένη ποσότητα λιπαρών και συνολικών θερμίδων για 100 ημέρες. Έπειτα από κάθε «γεύμα» τους έδιναν είτε χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό (σε διαφορετικές συγκεντρώσεις) ή νερό.

Μάθετε τις 5 ασθένειες που είναι πιο θανατηφόρες από τον Έμπολα

Μάθετε τις 5 ασθένειες που είναι πιο θανατηφόρες από τον Έμπολα
Με αφορμή τα κρούσματα του δυνητικά θανατηφόρου ιού Έμπολα που αυξάνονται καθημερινά και το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό στην Ευρώπη, η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας TheTelegraph συγκέντρωσε τις πέντε ασθένειες, οι οποίες, σύμφωνα με τα στατιστικά, αποδεικνύονται πιο θανατηφόρες.
Το στέλεχος του ιού, που έχει προκαλέσει το θάνατο περισσοτέρων από 3.000 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική, έχει ποσοστό θνησιμότητας της τάξης του 55%, ωστόσο άλλα στελέχη του αγγίζουν ακόμη και το 90%.

Ποιες είναι οι σκοτεινές σεξουαλικές φαντασιώσεις που διεγείρουν τις γυναίκες

Ποιες είναι οι σκοτεινές σεξουαλικές φαντασιώσεις που διεγείρουν τις γυναίκες
Ερευνητές ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας και το πανεπιστήμιο της Notre Dame, με επικεφαλής τη δρ Jenny Bivona, άγγιξαν μέσω της έρευνάς τους μερικές από τις πιο μυστικές και «σκοτεινές» πτυχές των γυναικείων φαντασιώσεων.
Προηγούμενες αντίστοιχες έρευνες είχαν δείξει ότι σε ποσοστό από 31% έως 63%, οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις με θέμα τον βιασμό.
Η σεξουαλική διέγερση από ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο είναι ένα ψυχολογικό μυστήριο, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αποκρουστικό και βασανιστικό συμβάν στη ζωή μιας γυναίκας.
Προκειμένου να μελετήσουν σε βάθος τη γυναικεία ερωτική φαντασίωση με σενάριο τον βιασμό, οι ερευνητές εξέτασαν 355 νεαρές γυναίκες. Ως μέρος της έρευνας, οι γυναίκες άκουσαν μέσω ακουστικών τη διήγηση ενός σεναρίου βιασμού, για να προσδιοριστεί αργότερα εάν και κατά πόσο αυτό που άκουσαν τις διέγειρε ερωτικά.
Τους δόθηκε η οδηγία να κλείσουν τα μάτια τους καθώς άκουγαν την ηχογράφηση στα ακουστικά και να φανταστούν τον εαυτό τους στη θέση της γυναίκας του υποθετικού σεναρίου. Η ιστορία είχε αντιγραφεί από λογοτεχνικά κείμενα ερωτικού περιεχομένου και έτσι είχε τη μορφή μιας ερωτικής φαντασίωσης βιασμού και όχι μιας παράθεσης γεγονότων ενός πραγματικού συμβάντος.

Τον έχουν «τελειωμένο» τον Ερντογάν – Το CNN έδειξε χάρτη του Κουρδιστάν


Τον έχουν «τελειωμένο» τον Ερντογάν – Το CNN έδειξε χάρτη του Κουρδιστάν
Υπάρχει μια εκτίμηση, από κύκλους που γνωρίζουν τα πράγματα, ότι οι ΗΠΑ τον έχουν «ξεγραμμένο» τον Ερντογάν και την Τουρκία και προσανατολίζονται προς νέους συμμάχους.

Δεν είναι αυτή η ανάρτηση ο χώρος που θα αναλύσουμε όλη την πληροφόρηση που φτάνει στα γραφεία μας, ωστόσο, οι σχέσεις του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος, η Τουρκία που παραμεγάλωσε πληθυσμιακά και παριστάνει, πάλι, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι θεωρίες του Νταβούτογλου για χαλιφάτα, όλα αυτά δεν αρέσουν…

Στο μυαλό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Στο μυαλό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

*Ντόρα μου, ήρθαμε στη σωστή εκδήλωση; Κλείνει σαράντα χρόνια και η Πολιτική Άνοιξη;
*Το γιο του ταχυδρόμου γιατί τον διαφημίσανε πιο πολύ από εμένα;
*Να σηκωθώ άραγε να πω δύο λόγια να γελάσει ο κάθε πικραμένος (νεοδημοκράτης);
*Ντορούλα θύμισέ μου να πάω στον Ωριλα. Νομίζω ότι μίλησε για διαχρονική ενότητα της παράταξης.
*Τώρα εγώ πρέπει να χειροκροτήσω;

ΑΘΗΝΑ=69



ΑΘΗΝΑ=Η Νοητική εξέλιξη των Ελλήνων.



Οι Πρόγονοί μας Έλληνες δεν είναι μόνον ο
πρώτος «λαός» που κατέκτησε τη Γαία…..εις το όρος  Ταύγετο….αλλά συγχρόνως ζώντας χρησιμοποίησε
τη Λογική Σκέψη και διατύπωσε τους καθολικούς Νόμους για τη λειτουργία του Σύμπαντος  Κόσμου.



Η εξυπνάδα και η φρόνηση της θεάς Αθηνάς…με
στρατηγική για τον πόλεμο…σε  συνδυασμό
με  τη δύναμη και τη γενναιότητα, με τη
σύνεση και την εξυπνάδα που πρέπει να επιδείξουμε κι εμείς όλοι, ώστε να
μπορούμε να επιβιώσουμε σε τούτη την υλική ζωή…είναι απαραίτητος…κι αυτό μας το
δείχνει  ο τρόπος γέννησης της που ήταν
τέτοιος…που ακριβώς μας μαρτυρούσε τις ιδιότητές της αυτές.

Ο Όμηρος την αποκάλεσε «Τριτογένεια»…δηλαδή αυτή
που γεννήθηκε σ’ αυτόν τον Κόσμο….όμως από άλλη Τρίτη αιτία και το όνομα της
αντηχούσε σ’ όλο τον Ελληνικό Κόσμο  και την επικαλούντο όλοι πάντα για
κάτι ανώτερο και δύσκολο.

Τα 10 χειρότερα πράγματα που κάνετε στο σώμα σας

Ακολουθούν 10 λάθη που κάνουμε καθημερινά, ζημιώνοντας το σώμα μας και που καλό θα ήταν να διορθώσουμε άμεσα, ώστε να μην περάσει (το σώμα) στην αντεπίθεση.
Έχουμε μιλήσει για όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να αποτοξινωθείτε, για να βοηθήσετε το σώμα σας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές του και για να διάγετε –εν ολίγοις- μια υγιή ζωή γλιτώνοντας τον εαυτό σας από τα προβλήματα της σύγχρονης ζωής.
Δεν έχουμε όμως αναφερθεί σε όσα ήδη κάνετε (ή παρακάνετε) και δεν αντιλαμβάνεστε συνειδητά ότι ζημιώνουν το σώμα σας. Μπορεί να μην καταφέρετε ποτέ να πείσετε τον οργανισμό σας να δεχτεί το ξινό λεμονόνερο κάθε πρωί, αλλά δεν θα είναι δύσκολο να καταφέρετε να μην περνάτε πάνω από 11 ώρες την ημέρα καθισμένοι σε μια καρέκλα. Αν αυτή είναι η δουλειά σας, φροντίστε το χόμπυ σας να μην σας θέλει καθιστούς και αν δεν έχετε έχετε διάθεση για να βρείτε άλλα χόμπυ, τουλάχιστον μην μένετε με την ψευδαίσθηση ότι ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα θα κάνει τον κόσμο να μοιάζει πιο όμορφος.

Είστε ισάξιοι της κριτικής σας


Κάθε φορά που είστε αρνητικοί, κάθε φορά που κριτικάρετε για να μειώσετε κάποιον, στο νου σας δημιουργείτε μια εικόνα της κριτικής σας και είστε ισάξιοι της κριτικής και της υποτίμησης. Γι’ αυτό το λόγο ο Βούδας, όταν έβλεπε ότι οι μαθητές Του ήταν αρνητικοί και κριτικοί, τους καλούσε και τους έλεγε, “Αποχωρήστε απ’ την Αδελφότητα γιατί δεν μάθατε ακόμα το πως να θαυμάζετε τους ανθρώπους.”
Οι άνθρωποι γενικά είναι αρνητικοί. Έχετε δει εκείνα τα αρνητικά άτομα που απορροφούν όλη την ενέργεια γύρω σας; Ακόμα και η μίμηση θα πρέπει να αποφεύγεται, η μίμηση της αρνητικότητας για να ευχαριστήσετε άλλους ανθρώπους ή για να αστειευτείτε γι’ αυτή. Ακόμα κι αυτό έχει σημασία.

Ο θαυμασμός κάνει τους αδένες σας να λειτουργούν καλύτερα



Πολλά, πάρα πολλά αδενικά προβλήματα είναι το αποτέλεσμα της αρνητικότητας, της κριτικής, του μίσους και της ζήλιας. Βρείτε κάτι να θαυμάσετε. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να συσσωρεύσετε ερεθισμό και δηλητήρια.
Δεν σφραγίζω διαβατήρια για να σας στείλω στον παράδεισο ή στην κόλαση. Σας διδάσκω το πόσο δύσκολο είναι το μονοπάτι και πως μπορείτε να χτίσετε την δική σας προσωπικότητα με όμορφα υλικά αντί για δηλητήρια.

ΤΙ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΥΣΕ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙΟ ΤΟΝ ΟΝΟ ;


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο Λουκιανός, λοιπόν, έγραψε το : "Λούκιο τον Όνο" με κρυπτογραφήσεις αναφέρεται στα Μυστήρια του Σείριου και στις διαδοχικές μυήσεις.


Οι λέξεις που αναφέρονται στο Λούκιο κρυπτογραφούν το Δέντρο της Ζωής που ξεκινάει ο δίαυλος για να καταλήξει στα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία της μαύρης τρύπας του Σείριου...

Μετά τους νεκρούς της Εγνατίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, η Κολομβία των Βαλκανίων λίγο πριν την Εθνική Τραγωδία

TΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Aπό τον Ολεθρο
Δεν χρειάζεται κανείς να πιστεύει στην μεταφυσική για να διαβάζει τα σημάδια της φύσης (ή της ζωής) στην περίπτωση της Ελλάδας.
Δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για ένα καταραμένο κράτος το οποίο ευτυχώς βαδίζει ολαταχώς στην ολοσχερή καταστροφή του.
Θα ξεβρωμίσει η Ευρώπη αν μια φυσική καταστροφή ξεπαστρέψει το κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων με τους κρατιστές κυβερνώντες που ακόμη και πάνω από το πτώμα της χώρας, οργανώνουν τελετές διορισμού των χιλιάδων κομματικών κηφήνων τους.
Μετά την τραγωδία της Εγνατίας, ήρθε και η τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις, στο 505 Τάγμα του Βόλου, για να μας προειδοποιήσει για τελευταία φορά πως σώθηκε το λάδι στο καντήλι της Ελλάδας και πως το ρηθέν που θέλει την Ελλάδα ποτέ να μην πεθαίνει δεν ακούγεται πλέον πειστικό.

Τελετή παραλαβής-παράδοσης


Αυτή η συζήτηση στη Βουλή περί ψήφου εμπιστοσύνης, εμένα μου μοιάζει περισσότερο με προετοιμασία για την τελετουργία της αλλαγής φρουράς. Τα υπόλοιπα, αν και περίπλοκα, φαντάζουν πλέον εν πολλοίς διαδικαστικά…
Ψήφος εμπιστοσύνης, λοιπόν. Το πιο σύντομο ανέκδοτο. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει μια περίοδο αποτυχιών, ηττών και εκφυλισμού που τους έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη πολιτική και δημοσκοπική θέση. Δεν πρόκειται επ’ ουδενί λόγω για επιθετική κίνηση, πρόκειται για απέλπιδα αμυντικό ελιγμό. Δεν είναι καν σαν να πετάνε την μπάλα στις κερκίδες για να πάρουν ανάσα. Μοιάζουν μάλλον με τον παίκτη που πέφτει ξαφνικά μέσα στο γήπεδο και υποκρίνεται ότι σφαδάζει, μήπως και η ομάδα του κερδίσει χρόνο. Το περίεργο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η ομάδα χάνει, οπότε ο χρόνος κυλάει εναντίον της. Ίσως λοιπόν ο παίκτης που έχει πέσει στο χορτάρι να μην υποκρίνεται τόσο, ίσως πραγματικά να υποφέρει από υπερβολική «μεταρρυθμιστική» κόπωση και από αλλεπάλληλες οδυνηρές δημοσκοπικές κράμπες.

Βεργίνα: Τί έδειξε η αξονική τομογραφία στα οστά του Φιλίππου

Ο δρ Θ. Αντίκας, ο άνθρωπος που υπέβαλε σε αξονική τον νεκρό της Βεργίνας μιλά στο theTOC: Τα «μυστικά» του τάφου, η ταυτοποίηση του Φιλίππου, η σκύθη πριγκίπισσα.
Ο δρ Θεόδωρος Αντίκας ανθρωπολόγος – ανατόμος, επιστημονικός συνεργάτης σε πλήθος ανασκαφών, μιλά  για τα πρώτα αποτελέσματα που έδωσε η νέα ανθρωπολογική ανάλυση οστών από τις δύο χρυσές λάρνακες που βρέθηκαν στον τάφο ΙΙ της Βεργίνας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τη διεπιστημονική ομάδα της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα.
Ο δρ. Θεόδωρος Αντίκας
Ο δρ. Θεόδωρος Αντίκας
Επί της ουσίας, η έρευνα βάζει μία άνω τελεία, στα σενάρια αμφισβήτησης που παρέμειναν ανοικτά από το 1977, όταν ο Μανώλης Ανδρόνικος ταύτισε τον τάφο της Μεγάλης Τούμπας στη Βεργίνα με τον βασιλιά των Μακεδόνων Φίλιππο τον Β. 
Από τα αποτελέσματα της ανάλυσης του Υ-DNA θα προκύψει η ταύτιση του νεαρού νεκρού με τον εγγονό του Φιλίππου και έναν από τους δύο γιους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Αλέξανδρο Δ, με τον πιο απόλυτο τρόπο γιατί απλώς το Υ-DNA περνά αναλλοίωτο απο πατέρα σε γιό, εγγονό, δισέγγονο...

Οι ανθρωπολογικές αναλύσεις τη δεκαετία του '80

«Σε ό,τι αφορά στον τάφο Ι («τάφος της Περσεφόνης»), η ανθρωπολογική μελέτη της δεκαετίας του '80 από γνωστό βρετανό ανθρωπολόγο, βασίστηκε σε σημειώσεις 12 γραμμμών παρατήρησης μικρού αριθμού οστών που του δόθηκαν από τα πολύ περισσότερα που προέρχονται από τον συγκεκριμένο τάφο. Οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι ‘’πρόκειται για έναν άνδρα 25 – 35 ετών, μια γυναίκα περίπου 25 ετών και ένα νεογέννητο 38-39 εβδομάδων’’. Αρα, χωρίς να φταίει ούτε αυτός ούτε οι ιστορικοί, προέκυψε η λαθεμένη άποψη ότι, αφού πρόκειται για άνδρα, γυναίκα και παιδάκι, ο τάφος Ι, δηλαδή της Περσεφόνης, ανήκει στον Φίλιππο, στην Κλεοπάτρα και στο παιδάκι τους την Ευρώπη. Χωρίς να λάβουν υπόψην τους ότι, ο Φίλιππος πέθανε στα 45-46 και η τελευταία γυναίκα του, η Κλεοπάτρα γύρω στα 20...».

16 αλήθειες για τη ζωή με τα παιδιά που δεν θα διαβάσετε σε κανένα βιβλίο

Κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τη ζωή σου από τη στιγμή που θα γίνεις γονιός. Μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, τα μαθαίνεις μόνο μέσα από την εμπειρία.
mother-kidΗ Αυστραλή μπλόγκερ, μητέρα και συγγραφέας Michaela Fox κατέγραψε 16 από τις πιο σημαντικές αλήθειες που όλες οι μαμάδες θα συμφωνήσουν ότι ενώ ισχύουν 100%, κανείς δεν τους είχε μιλήσει γι’ αυτές πριν αποκτήσουν παιδιά.
1. Όταν γίνεσαι γονιός εξοικειώνεσαι απόλυτα με το νόμο του Μέρφι. Ένας έμπειρος γονιός μπορεί να προβλέψει με εντυπωσιακή ακρίβεια πότε θα «χτυπήσει» ο νόμος αυτός. Το μωρό σου που κοιμάται ήσυχα κάθε βράδυ, είναι βέβαιο ότι δεν θα θέλει να πάει με τίποτα στην κούνια του τη μία ημέρα του χρόνου που υποφέρεις από χανγκόβερ. Το παιδί σου που δεν αρρωσταίνει ποτέ θα κάνει εμετό λίγο πριν βγείτε για τη βραδινή έξοδο που κανονίζατε με το σύντροφό σας εδώ και έξι μήνες.

Το χρυσάφι του τάφου της Αμφίπολης

Στην Αμφίπολη είναι θαμμένος
ο "Μέγας Δράκων" της Αποκάλυψης του Ιωάννη...
...Θαμμένος στο "θησαυροφυλάκιο" του βασιλείου της Μακεδονίας.
Τα μυστικά του τάφου της Αμφίπολης μέσα από τη Θεωρία των Αριθμών.
Η ελληνική γλώσσα αποτελεί το πιο μυστηριώδες και ισχυρό "εργαλείο" στον χώρο του πνεύματος. Το σύνολο των ανθρωπίνων γνώσεων, οι οποίες συνδέονται με θρησκευτικά "μυστήρια", έχει την ελληνική γλωσσική "αποτύπωσή" του ...Μια "αποτύπωση", την οποία γνώριζαν οι μεγάλοι ορκισμένοι "μύστες" των αρχαίων μυστηρίων ...Στρατηγοί, αρχιερείς και αυτοκράτορες. Από την Αθήνα τού Περικλή, τη Σαμοθράκη τού Φίλιππου και τη Βαβυλώνα τού Αλέξανδρου μέχρι τη Ρώμη τού Καίσαρα και την Νέα Ρώμη του Κωνσταντίνου, όλοι οι "εκλεκτοί" γνώριζαν αυτήν την "αποτύπωση" ...Μια "αποτύπωση", την οποία υποπτεύονταν από την αρχαιότητα κιόλας κάποιοι "συνωμοσιολόγοι".

Από τότε γνώριζαν πολλοί κοινοί "θνητοί" ότι η ελληνική γλώσσα αποτελεί μια κλειδωμένη μορφήλόγου, αλλά δεν μπορούσαν να την "παραβιάσουν". Υποπτεύονταν ότι πρόκειται περί μιας μορφής λόγου με πολλά "παράλληλα" επίπεδα, αλλά δεν μπορούσαν να τα "διαπεράσουν" ...Επίπεδα, τα οποία εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται, αλλά για πολλούς ήταν πάντα βέβαιο ότι υπήρχαν ...Επίπεδα, τα οποία, όταν κάποτε θα αποκαλύπτονταν, θα αποδείκνυαν το μεγαλειώδες τής ελληνικής γλώσσας ...Τόσο μεγαλειώδες, που "έπεισε" πολλούς να την θεωρούν ως τη γλώσσα του Θεού ...Την μόνη γλώσσα που είχε τις προδιαγραφές να μιλάει ένας Θεός.
Αυτό δεν το λέμε εμείς, επειδή τυγχάνει αυτή να είναι η μητρική μας γλώσσα. Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος από τις συμπεριφορές των κορυφαίων παραγόντων της εξουσίας απέναντι σ' αυτήν τη γλώσσα. Δεν είναι τυχαίο που οι ΗΠΑ - στην παντοδυναμία τους - ονομάζουν την "ελίτ" τής Κολεγιακής τους νεολαίας ως "Greeks", αφήνοντάς την να "τοποθετείται" σε αδελφότητες με συμβολισμούς, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Δεν είναι τυχαίο που οι ειδικοί των ηλεκτρονικών υπολογιστών προβλέπουν ότι στο μέλλον η ελληνική γλώσσα θα είναι αυτή που θα επικρατήσει στον προγραμματισμό των υπερυπολογιστών της τεχνητής νοημοσύνης τού μέλλοντος. Δεν είναι τέλος παράξενο, που, οι Αμερικανοί μόνον, έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια πάνω σε προγράμματα, τα οποία αφορούν την αποκωδικοποίηση των αρχαίων ελληνικών κειμένων και άρα της ελληνικής γλώσσας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα