Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Γράμμα προς τον γιο μου: Μην μου ξαναμιλήσεις ποτέ έτσι!

Αγαπημένε 12χρονε γιε μου,
Είναι χρέος μου να αναγνωρίζω τις στιγμές που πρέπει να σου δίνω μαθήματα για την ζωή. Μερικές φορές τις χάνω. Σήμερα, όμως, που μου έχει γυρίσει το μυαλό πρέπει να στα πω.
Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να ειρωνευτείς και να στραβοκοιτάξεις την μητέρα που σε κουβαλούσε για εννέα ολόκληρους μήνες στην κοιλιά της και που έσπρωξε 4,5 ολόκληρα κιλά για να βγεις από μέσα της, να θυμηθείς τα παρακάτω:
Να θυμηθείς ότι σε αγαπώ.
Να θυμηθείς ότι σου κρατούσα το χέρι κάθε φορά που ο γιατρός σου έκανε εμβόλιο.
Να θυμηθείς ότι έχω ζητωκραυγάσει για εσένα σε 562 αγώνες ποδοσφαίρου και τάε-κβο-ντο.
Να θυμηθείς ότι σου έχω διαβάσει τον Φεγγαροσκεπαστή 172 φορές... σχεδόν κάθε βράδυ για έξι συνεχόμενους μήνες.
Να θυμηθείς ότι προσποιούμαι ότι δεν σε βλέπω κάθε φορά που δίνεις το μπρόκολό σου στον σκύλο.

Όποιος έχει τη Σφίγγα, σφίγγεται…

Untitled-1
Αμφίπολη. Αμφίκλεια. Χαρίκλεια. Αμφιλοχία. Αμφιδεκανέα. Αμφί γενικά. Αμφιβολίες. Στο μυαλό μου βασανίζουνε πολλές. Αμφιβολίες, τρελές. Τάφος. Εδώ θα γίνει ο τάφος σας. Κι ο δικός σας κι ο δικός μας. Αμφιτρίτη. Αμφιτετάρτη. Και πάλι κλαίγοντας. Αρχαιολογία. Τρέντι. Τρέντι αρχαιολογία. Αρχαιοκαπηλεία. Καπηλειά σκέτο. Ανασκαφές. Ανακαλύψεις. Τρέχεις να καλύψεις. Από-καλυφθείτε. Ημιανάς. Ημίμετρα. Ημίθεος. Θεός. Και Άγιο Πνεύμα. Αμήν. Και πότε. Δεν ξέρω. Άμφια. Αμφίβια. Ζώα. Πολλά. Όχι αυτά που νομίζεις. Τα άλλα. Δίποδα. Οιδίποδα. Λογικός. Άλογος. Άλλο εγώ. Παράλογος. Άκρα του τάφου σιωπή. Σιωπή. Σι-οπή. Των αμνών. Των αχαμνών. Είσαι ένα Περιστέρη. Που πετά στον ουρανό. Κι άλλος τάφος. Ζωντανών νεκρών. Ορατών και αοράτων.

Το βότανο που εξολοθρεύει τον ιό της γρίπης

Το βότανο που εξολοθρεύει τον ιό της γρίπης

Αποτελεί δημοφιλές αφέψημα στην Κίνα και την Ιαπωνία και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση της γρίπης.

Τώρα, τα οφέλη του επιβεβαιώνονται για πρώτη φορά από επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Research.
Ο λόγος για το κινέζικο αγιόκλημα –επίσημη ονομασία Lonicera japonica– το οποίο αποδείχθηκε πως καταπολεμά τον ιό της γρίπης χάρη σε μια ουσία που απελευθερώνει όταν βράζεται.
Η δράση του επιβεβαιώθηκε από δοκιμή που έγινε σε ποντίκια, καθώς το βότανο αποδείχθηκε αποτελεσματικό ενάντια σε ποικίλες παραλλαγές του ιού της γρίπης, όπως ο H1N1 και ο H5N1.

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης. Οι πόνοι της μέσης, οι κακώσεις της σπονδυλικής στήλης και η σημασία της σωστής στάσης.


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Η Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης εορτάζεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις». 
Η καμπάνια ενημέρωσης έχει βασικό μήνυμα “Straighten Up and Move”, προτρέποντας μας να πάρουμε ορθή στάση και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης πρακτικών, για τη μείωση της καθημερινής φθοράς, καταπόνησης της Σπονδυλικής Στήλης και διατήρησης της υγείας της. Η εκστρατεία γίνεται στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης για τα οστά και τις αρθρώσεις, 12-20 Οκτωβρίου.
Οκτώ στους δέκα ενηλίκους θα πονέσουν κάποια στιγμή της ζωής τους στη μέση, θα εκδηλώσουν δηλαδή οσφυαλγία. Πιο ευάλωτοι είναι οι παχύσαρκοι και όσοι κάνουν βαριές εργασίες, αλλά η οσφυαλγία παρουσιάζεται ακόμη και σε λεπτούς ή γυμνασμένους ανθρώπους. Συνήθως ο πόνος στη μέση εμφανίζεται απροειδοποίητα, π.χ. την ώρα που ανοίγετε το παράθυρο, μεταφέρετε τα ψώνια, σηκώνεστε από το κρεβάτι ή δένετε τα κορδόνια σας.
Οι πόνοι και τα προβλήματα στην πλάτη είναι ο δεύτερος λόγος απουσίας από την εργασία.

Μαύρη Τετάρτη


Ακαριαία ήταν η αντίδραση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου απέναντι στις ανθελληνικές ορέξεις του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει με περίσσιο θράσος να γίνει κυβέρνηση, αντί να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση για πάντα.

Παρά τις χθεσινές αγωνιώδεις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσει οικονομικό κραχ ανάλογο με εκείνο του 1929, ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του κατάφεραν να κρατήσουν την πατρίδα όρθια, ώστε να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της προς την ανάπτυξη.

Μάλιστα, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός δε δίστασε να φωτογραφίσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση λέγοντας ότι άτομα από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ εισέβαλαν στο Χρηματιστήριο και ποδοπάτησαν τον δείκτη, εμποδίζοντάς τον από το να τρυπήσει το ταβάνι των 10.000 μονάδων, γεγονός που θα καθιστούσε τη χώρα μας οικονομική υπερδύναμη.

Μιλώντας ακατάπαυστα μπροστά στους βωβούς υπουργούς του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η Κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει το 10ετές ομόλογο κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να το εκτινάξει στο 100% και να σκορπισει την ελληνική οικονομία στους πέντε ανέμους.

Σε μόλις 100 χρόνια θα αναστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης

Σε μόλις 100 χρόνια θα αναστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης

Αμερικανοί, Γάλλοι και Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως η τελευταία αναστροφή του γήινου μαγνητικού πεδίου έγινε πριν από 785 χιλιετίες και χρειάστηκε μόλις 1 αιώνα για να ολοκληρωθεί.

Η πιο πρόσφατη αναστροφή του γήινου μαγνητικού πεδίου έγινε πριν από 785.000 χρόνια και δεν χρειάστηκε περισσότερο από 1 αιώνα για να ολοκληρωθεί, ανακάλυψαν επιστήμονες από την Ιταλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Η ανακάλυψη προήλθε από την ανάλυση ιζημάτων από την περιοχή Σουλμόνα στην Ιταλία, η οποία εκείνη την εποχή ήταν λίμνη, και περιγράφεται σε άρθρο των επιστημόνων που θα δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα στο περιοδικό Geophysical Journal International και έχει ήδη αναρτηθεί.

Η Αλχημιστική μέθοδος…των πολεμιστών!


2047310625_d69f27be60

Π αραφύλαξη: η τέχνη του κυνηγού!
Μια Πράξη αναδιάταξης του εσωτερικού ενεργειακού πλέγματος!
Είναι μια διαδικασία εκπαίδευσης στην τέχνη του κυνηγού
ή αλλιώς ‘ελεγχόμενης τρέλας’
Μια λαθραία, επαναστατική συμπεριφορά, στην οποία ο κυνηγός μαθαίνει
να είναι ρευστός, ροικός,
πονηρός, ευπροσάρμοστος, επικοινωνιακός, παρατηρητικός, ‘γλυκά’ αδυσώπητος,
χωρίς να γίνεται ιδιοτελής και ξιπασμένος,
χρησιμοποιώντας την συμπεριφορά με καινούριους τρόπους.Βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή στην ανθρώπινη σκληρότητα και οι αβροί
και εκλεπτυσμένοι τρόποι του, έχουν σαν σκοπό να αμβλύνουν
και να καλύπτουν την αιχμή του δόρατος του.
Είναι μία τέχνη στην οποία Μαθαίνεις να κυνηγάς!Ξεκινάς με τον εαυτό σου και αφήνεις τα καημένα τα ζώα ήσυχα,
γιατί δεν έχουν μείνει και πολλά…
Αν και κάποτε ο άνθρωπος έδρασε και έτσι ,στούς σύγχρονους καιρούς,
είναι μια πράξη που στερείται νοήματος και υπάρχουν πιο ουσιαστικά
και βαθυστόχαστα πεδία να εξασκήσει κανείς το αρχέγονο και αρχετυπικό σπορ.
Κυνηγάς λοιπον τον εαυτό σου, τις συνήθειες σου,τον παραφυλάς σαν ένα άγριο ζώο,
άγρυπνα, ακούραστα, μελετάς τις πράξεις σου, τα κίνητρα τους τά βαθύτερα, τις προθέσεις, τα συναισθήματα σου, τα αισθήματα… όλα.
Μετά τα αλλάζεις, όλα, τα ανατρέπεις!

Ο ελέφαντας κι η πεταλούδα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ελέφαντας που όλη μέρα καθόταν και δεν έκανε τίποτα.
Ζούσε μόνος του σ’ ένα σπιτάκι πέρα ψηλά στην κορφή ενός στριφογυριστού δρόμου.
Από το σπίτι του ελέφαντα, ο στριφογυριστός δρόμος κατέβαινε, όλο κατέβαινε γεμάτος στροφές κι έφτανε σε μία πράσινη κοιλάδα, όπου ήταν ένα άλλο σπιτάκι. Στο σπιτάκι εκείνο ζούσε μία πεταλούδα.
Μια μέρα, εκεί που ο ελέφαντας καθόταν στο σπιτάκι του πλάι στο παράθυρο και κοίταζε έξω και δεν έκανε τίποτα (κι ήταν πολύ χαρούμενος, γιατί αυτό ακριβώς του άρεσε να κάνει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο), είδε κάποιον ν’ ανεβαίνει, ολοένα ν’ ανεβαίνει το στριφογυριστό δρόμο κατά το σπιτάκι του∙ κι άνοιξε διάπλατα τα μάτια του και σάστισε πολύ. “Ποιος να ‘ναι αυτός που ανεβαίνει κι ολοένα κι ανεβαίνει το στριφογυριστό δρόμο κατά το σπιτάκι μου;” αναρωτήθηκε ο ελέφαντας.
cummingsfairytales12

Ποιος θα το φανταζόταν, μια ευθεία συνδέει Αμφίπολη και Στόουνχεντζ!

Αμφίπολη και Στόουνχεντζ


Αξιοζήλευτη όσο και ασύλληπτη είναι η μαθηματική ακρίβεια με την οποία οι Αρχαίοι έχουν υπολογίσει θέσεις των αρχαίων πόλεων και μνημείων.

Μια ευθεία συνδέει τον μεγάλο τάφο της Αμφίπολης και το μυστηριώδες Στόουνχεντζ της Αγγλίας. Ασύλληπτο το πως συνυπάρχουν αυτά τα δύο μνημεία υπακούοντας παράλληλα με ευλάβεια τις προσταγές του χάρτη.
2720 χιλιόμετρα χωρίζουν τα δύο ιστορικά μέρη που αν τα διαιρέσουμε με το π=3,14 και με το χρυσό αριθμό φ=1,618 προκύπτει το αποτέλεσμα 535 στο πι και φι. Το 535 αν το διαιρέσουμε με τον αγαπημένο αριθμό των αρχαίων 7 και το πολλαπλασιάσουμε με το 4,25 που είναι το σημείο που είχαν κολλήσει οι δείκτες του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, προκύπτει το 323 που είναι και η ημερομηνία θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πως να δείξω αγάπη;


Πως να δείξω αγάπη; Αγάπη, Σχέσεις, Agapi, Sxeseis

Κάποτε με πλησίασε ένας άντρας και με ρώτησε:

-Τι μπορώ να κάνω για να της δείξω ότι την αγαπώ και ότι θέλω να είμαι κοντά της και πάλι;

- Φύγε από το μυαλό σου και άφησε την καρδιά να σε οδηγήσει. Μόνο αυτή ξέρει να σου πει.

- Και αν αυτή δεν με δεχτεί;

H αληθινή ιστορία του φυσικού Stronzo Bestiale

stronzo-1024x804Ο Stronzo Bestiale ένας φυσικός από το ινστιτούτο προχωρημένων σπουδών στο Παλέρμο της Σικελίας έκανε την εμφάνισή του ως συγγραφέας επιστημονικών άρθρων προς το τέλος της δεκαετίας του 1980, σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, όπως για παράδειγμα: Journal of Statistical PhysicsJournal of Chemical Physics  και στα πρακτικά συνεδρίου στο Monterey.
Όμως τυχαίνει η έκφραση «stronzo bestiale» να είναι και πασίγνωστη ιταλική βρισιά (εστιάζοντας στο “stronzo”) γεγονός που προκάλεσε την περιέργεια του Vito Tartamella, που ερεύνησε και αποκάλυψε το μυστικό του Stronzo Bestiale.
Αφού επικοινώνησε με τον συν-συγγραφέα William G. Hoover, έμαθε την αλήθεια. Σύμφωνα με τον Hoover, που έχει πλέον αποσυρθεί, εκείνη την εποχή οι εργασίες που υπέβαλε στα επιστημονικά περιοδικά όπως Physical Review Letters και Journal of Statistical Physics απορρίπτονταν από τους κριτές, ίσως γιατί περιείχαν πολύ προχωρημένες ιδέες. Έτσι όταν σε μια πτήση προς το Παρίσι άκουσε δίπλα του δυο ιταλίδες να μιλούν μεταξύ τους επαναλμβάνοντας συνεχώς: «Che stronzo, stronzo bestiale», η φράση «stronzo bestiale» του έμεινε στο μυαλό.

Που μας έχουν γραμμένους;

pou_mas_grafeteΤελικά σε αυτή τη ζωή όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία, όσα εξελιγμένα tablet, κινητά, κομπιούτερ και ότι άλλο θέλετε εσείς να βγάλουν, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν με τίποτα.
Ένα από αυτά που δε θα αλλάξει, είναι το μέρος που ο άλλος θα μας γράψει κάποια στιγμή. Αυτή η κίνηση του χεριού από πάνω μέχρι κάτω λες και μαθαίνουμε καράτε, θα μείνει αθάνατη!
Μερικές φορές η κίνηση αυτή γίνεται και με τα δύο χέρια ως ένδειξη πάθους και αγάπης ως προς το άθλημα, του καράτε εννοώ, βεβαίως βεβαίως…
Καράτε μαθαίνουν και μερικοί Ευρωβουλευτές μας που ως γνωστόν κάποιοι τους επέλεξαν κατόπιν σοβαρής σκέψης.

play/stop/pause

32318329

Στις τελευταίες στιγμές στον «Εραστή της κομμώτριας», ο Αντουάν πατάει το play στο κασετόφωνο και χορεύει -σχεδόν- λυτρωτικά. Λίγο άγαρμπα μα δονείται από ψυχής, λάμποντας ολόκληρος. Δυο λεπτά μετά πατάει ξαφνικά το stop και ξαναχώνεται μέσα στο σταυρόλεξο μπροστά του. Με το κεφάλι χαμηλά.
«Η κομμώτρια έρχεται»,  λέει στον πελάτη που -έτοιμος, λουσμένος, ντυμένος- περιμένει μάταια.
Κάπως έτσι κι εμείς. Play, stop, play, stop, μουδιασμένοι, ανίκανοι, ανήμποροι

Πνευματικός κόσμος… Υπάρχει; Μ’ αγγίζει; Μ’ ενδιαφέρει;

Στην πλειοψηφία μας, οι άνθρωποι αφοσιωνόμαστε στο ρυθμό της μέρας και της καθημερινότητας. Ακολουθούμε πιστά τις συνήθειές μας, την ενασχόληση με τους στόχους μας, την τριβή με τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Κάθε μέρα που περνά, το κάθε τικ-τακ του ρολογιού μάς πετυχαίνει σε φάσεις όπου η προσοχή μας επεξεργάζεται πλήθος από πληροφορίες πάνω στην καθημερινότητα. Είμαστε σαν ένας υπερυπολογιστής που δέχεται συνεχώς εισερχόμενα δεδομένα και παράγει εξερχόμενες δράσεις, ή σκραπάρει την πληροφορία. Αυτή η εικόνα είναι μια ρεαλιστική εκδοχή του εαυτού μας.

Ο πνευματικός κόσμος πού είναι σε όλο αυτό; Υπάρχει; Αν ναι, πώς μπορεί να φανεί χρήσιμος σε μια τέτοια «μηχανική» συμπεριφορά;

Σύμφωνα με την κβαντομηχανική, κάτι αποκτά υπόσταση εφόσον παρατηρηθεί. Επιπλέον, το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση να διαχωρίζει προκειμένου να αντιληφθεί και να παρατηρήσει. Έτσι, ο άνθρωπος έσπασε τον κόσμο σε 2 ή 3 τουλάχιστον μέρη, για να μπορέσει να τον καταλάβει:

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο νους είναι να ερευνήσει αν είναι δυνατόν να απαλλαγεί από το γνωστό

545724_411073822292986_1426622069_n
Ερώτηση: Πώς μπορώ να βιώσω τον Θεό, πράγμα που θα δώσει νόημα στην ανιαρή ζωή μου; Χωρίς αυτή την εμπειρία ποιος είναι ο σκοπός της ζωής;
Κρισναμούρτι: Μπορεί κανείς να κατανοήσει τη ζωή άμεσα ή πρέπει να βιώσει κάτι που θα δώσει έμμεσα νόημα στη ζωή του; Καταλαβαίνετε κύριοι; Για να εκτιμήσω την ομορφιά, πρέπει να ξέρω ποιος είναι ο σκοπός της; Η αγάπη πρέπει να έχει κάποια αιτία; Κι αν υπάρχει αιτία στην αγάπη που νοιώθω, τότε είναι αγάπη; Εκείνος που έκανε την ερώτηση, λέει ότι πρέπει να βιώσει κάποια εμπειρία που θα δώσει νόημα στη ζωή του — πράγμα που σημαίνει ότι γι’ αυτόν η ζωή από μόνη της δεν είναι σημαντική. 
Οπότε, με την αναζήτηση του Θεού, στην πραγματικότητα δραπετεύει κανείς από τη ζωή, δραπετεύει από τη θλίψη, από την ομορφιά, από την ασχήμια, από το θυμό, από τη μικροπρέπεια, από τη ζήλεια και από την επιθυμία για δύναμη, από την εκπληκτική πολυπλοκότητα της ζωής. Η ζωή είναι όλα αυτά, αλλά καθώς δεν το καταλαβαίνει, λέει: «Θα βρω κάτι σπουδαίο που θα δώσει ένα νόημα στη ζωή».

Μέσα σε μια καυτή φυσαλίδα βρίσκεται ο Γαλαξίας μας


Μια νέα θεωρία αναφέρει ότι υπερκαινοφανείς αστέρες εξερράγησαν «όπως το ποπκόρν», δημιουργώντας μια κοσμική φυσαλίδα μέσα στην οποία περικλείστηκε το ηλιακό μας σύστημα, όπως και ο Γαλαξίας μας
source of x ray glow
Ένας από τους άλυτους ακόμη κοσμολογικούς γρίφους που πονοκεφαλιάζει τους επιστήμονες είναι η παντελής απουσία κοσμικής σκόνης και αερίων πέριξ αλλά και στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος. Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι πριν από μερικά εκατομμύρια έτη υπήρχαν κοσμική σκόνη και αέρια στη διαστημική μας γειτονιά. Εκεί που διαφωνούν είναι στο πώς εξαφανίστηκαν.
Κάποιοι επιστήμονες πρότειναν τη θεωρία των υπερκαινοφανών αστέρων. Σύμφωνα με αυτήν εκρήξεις σουπερνόβα απομάκρυναν σκόνη και αέρια από την περιοχή στην οποία βρίσκεται σήμερα το ηλιακό μας σύστημα. Για να ενισχύσουν το επιχείρημά τους οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 ανέφεραν ότι το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται εντός μιας κοσμικής δομής που είναι γνωστή με τον όρο «υπερφυσαλίδα». Αυτή η υπερφυσαλίδα έχει σχήμα φιστικιού και εύρος 300 έτη φωτός.

Ήταν τα παιδικά μας χρόνια τα καλύτερα;

paidikaxronia1

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο με νοσταλγία. Τι πιο φυσιολογικό από το να αναπολήσουμε τα παιδικά μας χρόνια; Οι περισσότεροι από εμάς τα χαρακτηρίζουν ως τα καλύτερά τους χρόνια ή σαν μια ανεπανάληπτη περίοδο απόλυτης ξεγνοιασιάς. Ποσό πραγματική είναι άραγε αυτή η εντύπωση;
Το «παρελθόν» είναι ένα αλλοιωμένο είδωλο στον καθρέπτη της ανθρώπινης μνήμης. Προβάλλεται μέσα από τις αναμνήσεις μας και άθελά μας παραποιείται. Στις αναμνήσεις αυτές εξιδανικεύονται οι εμπειρίες μας και αφαιρείται η πλειοψηφία των αρνητικών στοιχείων που συμπεριλαμβάνουν. Η «λείανση» αυτή της ανακαλούμενης ανάμνησης συμβαίνει ενστικτωδώς και ασυνείδητα. Καμιά φορά, αν η ανάμνηση είναι πολύ δυσάρεστη, μπορεί να αφαιρεθεί και ολόκληρη.

Η ετεροχρωμία του ίππου στην Αμφίπολη...

Το γνωρίζετε πως ο Μέγας Αλέξανδρος λέγεται πως είχε "ετεροχρωμία", δηλαδή  το κάθε μάτι του είχε  διαφορετικό χρώμα ; (το ενα μπλέ)
 

Ο ένας από τους δύο ίππους  στην Αμφίπολη έχει και αυτός "ετεροχρωμία",  όπως φαίνεται στην  φωτογραφία. Τυχαίο; Πολύ πιθανό...!

Η Πηγή του “ΤΣΙ”





Ερώτηση : Το Άδηλο είναι αυτό που στην Ανατολή ονομάζουν “τσι”, ένα είδος συμπαντικής ζωτικής ενέργειας;


Όχι. Το Άδηλο είναι η πηγή του τσι. Το τσι είναι το εσωτερικό ενεργειακό πεδίο του σώματός σου. Είναι η γέφυρα μεταξύ του εξωτερικού σου εαυτού και της Πηγής. Βρίσκεται ανάμεσα στο δήλο, τον κόσμο της μορφής, και στο Άδηλο. Τοτσι μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ποτάμι ή με ένα ενεργειακό ρεύμα. Αν στρέψεις την εστίαση της συνειδητότητάς σου βαθιά μέσα στο εσώτερό σώμα, ανιχνεύεις την πορεία αυτού του ποταμού πίσω στην Πηγή του.



Το τσι είναι κίνηση∙ το Άδηλο είναι ακινησία. Όταν φτάνεις σε ένα σημείο απόλυτης ακινησίας, που παρ’ όλα αυτά πάλλεται από ζωή, έχεις πάει πέρα από το εσώτερό σώμα και πέρα από το τσι, στην ίδια την Πηγή, στο Άδηλο. Το τσι είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στο Άδηλο και στο υλικό σύμπαν. 

Πάμε ολοταχώς για παγκόσμιο κραχ με πρώτο θύμα την Ελλάδα

 

Έξι χρόνια μετά το μεγάλο παγκόσμιο κραχ του 2008, οι χρηματαγορές κινούνται ξανά στον ρυθμό του κραχ. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μόλις είχε την χειρότερη ημέρα του με κάθετη πτώση των τιμών του.
 
Η χειρότερη των τελευταίων τριών χρόνων. Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο είναι σε ή κοντά σε "διόρθωση" με πτώση που κινείται άνω του 10% την Τετάρτη, εν μέσω αδυναμίας στην Ευρώπη, απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την γεωστρατηγική και το βάθαιμα της παγκόσμιας ύφεσης.

Το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση άνω του 35,75% μέσα σε μια μέρα. Την μεγαλύτερη που καταγράφηκε παγκόσμια. Ακολουθεί το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας με πτώση 35,11%. Κατόπιν το χρηματιστήριο της Ιταλίας με πτώση 18,45%, της Γαλλίας με πτώση 14,38%, ο DAX της Γερμανίας με πτώση ανάλογης τάξης 14,25%. Της Ισπανίας σημείωσε πτώση 12,9%.

Ψυχολογία της Συνειδητότητας 1

(Ψυχολογία και Φυσιολογία της Επίγνωσης)
Η αντίληψη που έχουμε για την ύπαρξη στον κόσμο, για μας, για τον κόσμο, είναι μια αυθαίρετη κατασκευή που χρησιμοποιεί όμως πραγματικά στοιχεία… ή αλλιώς, κατασκευάζουμε αυθαίρετα την εικόνα της πραγματικότητας χρησιμοποιώντας πραγματικά στοιχεία. Είναι το αποτέλεσμα, η σύνθεση, η τελική εικόνα της πραγματικότητας αυθαίρετη, όχι τα στοιχεία της πραγματικότητας που χρησιμοποιούμε.
Ας το εξηγήσουμε αυτό. Η συνηθισμένη επίγνωση της ύπαρξής μας στον κόσμο και του περιβάλλοντος, της πραγματικότητας που συλλαμβάνουμε τελικά, είναι μια εκλεκτική διαδικασία, που επηρεάζεται, και διαφοροποιείται, από αντιλήψεις, πεποιθήσεις, συναισθήματα, τις ίδιες τις αισθήσεις.
Η άμεση εμπειρία της ύπαρξης στον κόσμο, του κόσμου (σαν περιβάλλοντος), φαίνεται καταρχήν αληθινή. Είμαστε εδώ, βλέπουμε, ακούμε, αντιδρούμε στον κόσμο. Όλα φαίνονται τόσο αληθινά. Είναι όμως;
Έχουμε συνεχώς επαφή με τον κόσμο. Αλλά όλα αυτά που συμβαίνουν δεν «εισέρχονται» όλα ανεξέλεγκτα μέσα μας. Και δεν θα ήταν δυνατόν, γιατί ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, οι αισθήσεις, θα αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια δραστηριότητα. Από όλα αυτά που συμβαίνουν απομονώνουμε όσα μας «ενδιαφέρουν», ενώ όλα τα άλλα είναι πληροφοριακός θόρυβος. Αυτό το φιλτράρισμα των πληροφοριών μας προφυλάσσει βέβαια από τον κατακλυσμό των πληροφοριών, αλλά και μας «προσανατολίζει» μέσα στον κόσμο. Με την εκλεκτική πρόσληψη των πληροφοριών προσανατολιζόμαστε στην αντίληψη της πραγματικότητας. Ρυθμίζουμε την ζωή μας, και καθοδηγούμε τις εξωτερικές δραστηριότητές μας, τις πράξεις μας, για την επίτευξη των σκοπών που θέτουμε.

Σκληρές αλήθειες που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

anapnoes.gr : 994376 674376592595000 1365223156 n Σκληρές αλήθειες που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο
Όσο και αν δεν θα το παραδεχτούμε ποτέ, σε όλους μας αρέσει να διαβάζουμε λίστες με αποφθέγματα του τύπου «τα μεγάλα ρίσκα και οι μεγάλες δυσκολίες οδηγούν σε μεγάλες κατακτήσεις» (που είναι στην πραγματικότητα μια λίγο μετριασμένη εκδοχή του «όταν θέλεις κάτι πολύ, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις»). Υπάρχουν όμως και εκείνες οι «άλλες» αλήθειες, αυτές που δεν απολαμβάνεις να διαβάζεις, γιατί σε ξεβολεύουν. Αυτές συνήθως είναι πιο χρήσιμες. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω.

Με εξαίρεση τους ανθρώπους που σε αγαπάνε, ο κόσμος νοιάζεται μόνο για το τι μπορεί να πάρει από εσένα. Δεν έχει σημασία αν είσαι καλό παιδί, συνεπής και ευγενικός. Πρέπει να κάνεις και κάτι (και να το κάνεις καλά) για να σε εκτιμούν.

Όλο σου το είναι, σε κάθε φάση της ζωής σου, θα αντιμάχεται οποιαδήποτε μορφή εξέλιξης και βελτίωσης. Κάθε φορά που θέλεις να κάνεις κάτι σημαντικό στη ζωή σου, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου που θα σου βάζει εμπόδια. Γιατί έτσι είναι προγραμματισμένος ο ανθρώπινος εγκέφαλος: να σιχαίνεται τις αλλαγές.

4 Παραγοντες που Κλειδωνουν το Σωμα σου

Δεν είναι μόνο η καθιστική ζωή του γραφείου που καταστρέφει το σώμα σου. Τσέκαρε 4 ακόμα παράγοντες, που κλειδώνουν το σώμα σου.
 


1. ΠΑΤΑΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ

«Οι πιο πολλοί άντρες στηρίζουν το βάρος του σώματος στο ένα πόδι όταν στέκονται όρθιοι. Αυτό οδηγεί σε μυϊκές ανισορροπίες» λέει ο Reinold. «Οταν είσαι όρθιος πολλή ώρα, προσπάθησε να μετατοπίζεις το κέντρο βάρους σου από πόδι σε πόδι. Το ίδιο ισχύει κι όταν κάθεσαι με σταυρωμένα πόδια: μην έχεις συνεχώς το ίδιο πόδι από πάνω».

Όλα στο κόκκινο, τα τείχη πέφτουν...

 

Όταν μας λένε ότι μπορεί μία πεταλούδα να πετάξει στην εξοχή της Κίνας και να προκαλέσει την πτώση μιας κυβέρνησης στην Αθήνα, είναι απορίας άξιον πώς οι φωστήρες των Αθηνών δεν σκέφτηκαν τι μπορεί να συμβεί στην ίδια μας την πόλη αν αμολήσουν ένα τάγμα ελεφάντων να τρέχει αφηνιασμένο στους δρόμους. Ή έστω να περιφέρεται ασκόπως μία συστοιχία σοφών συμβουλών του Χρύσανθου. Το τσουνάμι των αρνητικών ειδήσεων έχει ταυτότητα. Λέγεται "πολιτική αβεβαιότητα στον κήπο με τις κρυμμένες νάρκες". 
Μα καλά, τι νόμιζαν; Ότι θα γύρναγαν από πόλη σε πόλη της Ευρώπης, και θα έλεγαν αυτά τα ανόητα που λένε και εντός συνόρων περί μνημονίων και ότι οι αγορές θα χειροκροτούσαν πνιγμένες στη συγκίνηση; Καιρό τώρα είμαστε μάρτυρες μιας παράλογης εκστρατείας της κυβέρνησης να συναγωνιστεί σε λαϊκισμό την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. 

OI ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΣΕΡΒΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ



Φοβερά πράγματα. Το ευγενές σπορ του αερομοντελισμού στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας-Αλβανίας. Ένα τηλεκατευθυνόμενο ψευτοελικοπτεράκι άνοιξε πανιά πάνω από το γήπεδο(!) με τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας. Στοπ, εδώ!

Ποιος μιλάει σήμερα για την Μεγάλη Γερμανία; Ουδείς Γερμανός. Για τη Μεγάλη Αγγλία; Ουδείς Βρετανός. Για την Μεγάλη Γαλλία; Τη Μεγάλη Ισπανία; Ουδείς. 

Σα να το έχουν ξεχάσει ότι ήταν πρώην αυτοκρατορίες, αποικιοκρατικές δυνάμεις. Μόνον οι ακροδεξιοί, και οι πολύ καραακροδεξιοί της άκρας δεξιάς στις χώρες τους να μιλήσουν σήμερα για μεγαλοϊδεατισμό.

Στην Αλβανία, όμως σ' αυτή την πατσαβούρα των πρώην πλιατσικολόγων, που αποτελεί αγκάθι σ' όποια χώρα συνορεύει, παίζει μετά το 1990 η Μεγάλη Ιδέα, η Μεγάλη Αλβανία. Κι έχουν σημαία με κόκκινο χρώμα, το χρώμα το αγαπημένο όλων των αυτοκρατοριών από αρχαιοτάτων χρόνων. Με τον Αετό, ε, το περήφανο και αρπακτικό πετούμενο.

Τα Μυστικά Της Αμφίπολης: Κωδικοποιημένη Θεϊκή Παρουσία

 


Ο καινοφανής Όρος,«κωδικοποιημένη θεϊκή παρουσία», σημαίνει την μαθηματική απόδοση από αρχαία μνημεία και έγγραφα ,σοβαρών επιστημονικών πληροφοριών, που αποκτήθηκαν μόλις τις τελευταίες δεκαετίες από το ανθρώπινο γένος του πλανήτη μας.
Η αποκλειστική εμφάνιση τους, λοιπόν, σε αρχαία μνημεία και έγγραφα*, ειδικά στα όρια του γεωγραφικού χώρου της Ελλάδας, φανερώνει την παρέμβαση εξωγήινου πολιτισμού.
* όπως ο «θησαυρός του Ατρέα» στις Μυκήνες – το ανώνυμο κυκλικό μνημείο της Αμφίπολης και τα Ομηρικά Έπη.
Δεν υπάρχει άλλη σοβαρή επιστημονική εξήγηση για την ύπαρξη των εξειδικευμένων αυτών πληροφοριών.
Η «κωδικοποιημένη θεϊκή παρουσία», συνεχίζεται στο μνημείο της Αμφίπολης με την αποκάλυψη νέων επιστημονικών στοιχείων – χαρακτηριστικών του γενετικού μας κωδικα , που ήταν αδύνατον να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε στην αρχαία Ελλάδα, πριν 2414 χρόνια.
Οι μόνοι που ήταν σε θέση να τα γνωρίζουν, ήταν οι ίδιοι οι δημιουργοί μας, η άνθρωποι τους, σε ειδική αποστολή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Ας προσπαθήσουμε να δούμε από την αρχή τα στοιχεία του ταφικού μνημειου και τον συμβολισμό τους ,σύμφωνα πάντα με την θεωρία πως αποτελούν «κωδικοποιημένη θεϊκή παρουσία».

Τρέξε προς το φόβο σου


Ο Λουκιανός (125-180 μ.κ.ε.) στο σύγγραμμά του «Βίος Δημώνακτος» μάς πληροφορεί πως ο εκ Κύπρου κυνικός φιλόσοφος Δημώναξ, στην αναζήτησή του για τό τι είναι ελευθερία και ποιός είναι πραγματικά ο ελεύθερος άνθρωπος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ελεύθερος είναι εκείνος που ούτε ελπίζει τίποτα, ούτε φοβάται «Ἀλλ’ ἐκεῖνον νομίζω [ἐλεύθερον] τὸν μήτε ἐλπίζοντά τι μήτε δεδιότα.»

Είχε φαίνεται εντοπίσει ο Δημώναξ έναν από τους πιό αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου και χειραγώγησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, είτε όταν αυτή εκδηλώνεται ατομικά, είτε όταν αυτή εκδηλώνεται στα πλαίσια μιάς ομάδας ή της μάζας. Ο μηχανισμός αυτός, ο βασιζόμενος στην παράλληλη χρήση του φόβου και της ελπίδας, υπήρχε φυσικά πολύ πριν τον Δημώνακτα και τον Λουκιανό, που έζησαν στα μέσα του 2ου μ.κ.ε. αιώνα, ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, εξασφαλίζοντας σε αυτούς που τόν χειρίζονται, πως η συμπεριφορά εκείνων επάνω στους οποίους εφαρμόζεται, θα κινηθεί προς την επιθυμητή κατεύθυνση και θα αποφέρει τα προσδοκώμενα οφέλη. ( δηλ. πιστούς, ψηφοφόρους, υπαλλήλους, συζύγους, γονείς, φαν, οπαδούς κλπ κλπ. =  ΔΟΥΛΟΥΣ )
Πιό συγκεκριμένα, τα ιερατεία όλων των θρησκειών χρησιμοποιούν αριστοτεχνικά τον μηχανισμό αυτό για να ελέγχουν τους πιστούς τους. Ο φόβος του θανάτου και αυτός της μετά θάνατον τιμωρίας ή μη λύτρωσης αντιπαραβάλλονται συστηματικά με την ελπίδα της μετά θάνατον ζωής, της σωτηρίας και της πλουσιοπάροχης ανταμοιβής (πάντοτε και μόνον μετά θάνατον, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι ο πιστός θα αποδεχτεί πλήρως τα δόγματα της θρησκείας, θα συμμορφωθεί στους κανόνες της, θα υιοθετήσει το καθορισμένο πρότυπο συμπεριφοράς που αυτή απαιτεί και θα υπακούσει στις εντολές του ιερατείου.
Και είναι τόσο αποτελεσματικός και ευέλικτος ο μηχανισμός αυτός, ώστε χρησιμοποιείται ευρέως από την διαφήμιση και την προπαγάνδα, ακόμη και σε ανεπτυγμένες κοινωνίες, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι εγγράμματοι, προκειμένου να προωθηθούν προϊόντα και υπηρεσίες και να επηρεαστεί η συμπεριφορά των καταναλωτών.

Τα σημάδια του κακού φίλου

Αν παρατηρείτε τα παρακάτω σημάδια στη συμπεριφορά ενός φίλου, πριν τον διαγράψετε από την ατζέντα σας, συζητήστε μαζί του αν έχει επίγνωση και αν δεν έχει επίγνωση, αλλά έχει έστω τη διάθεση να αλλάξει, τότε αξίζει την προσπάθεια. Αλλιώς πατήστε delete χωρίς δεύτερες σκέψεις…
friends11. Υπονομεύει τρίτους σε εσάς
Ένα από τα σημάδια, ότι ένας φίλος μιλάει πίσω από την πλάτη σας για εσάς, είναι ότι το κάνει και για άλλους, σε εσάς. Όταν δε διστάζει να μιλάει άσχημα και υποτιμητικά για κάποιον άλλο φίλο τους σε εσάς, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εξασκεί την ίδια τακτική, όσον αφορά και τη δική σας σχέση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα