Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Το βασικότερο ο έλεγχος

Το βασικότερο ο έλεγχος

Το βασικότερο όλων, ο έλεγχος: Η αβεβαιότητα και το μη προβλέψιμο είναι κάτι που οι άνθρωποι βιώνουν πολύ έντονα, με αποτέλεσμα να μην έχουν κανένα έλεγχο στην ζωή τους.
Αυτό γίνεται γιατί, ο Νους δεν αφήνει να ξεχάσεις, τα δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος και σε οδηγεί στο να φαντάζεσαι, τα ίδια δυσάρεστα γεγονότα και τις συνέπειες τους στο μέλλον.
Οι αρχαίοι πολιτισμοί αντιμετώπιζαν την αβεβαιότητα του άγνωστου μέλλοντος, συνομιλώντας με τους θεούς μέσω των σαμάνων, κάνοντας τελετές μιλώντας με τις αόρατες δυνάμεις της φύσης.
Στον σύγχρονο κόσμο οι άνθρωποι θέλουν να αποφύγουν την αμφιβολία και την αβεβαιότητα προσπαθώντας να κυριαρχήσουν στις δυνάμεις στης φύσης.

Nikola Tesla


-Η ξεχασμένη διάνοια που έφερε τον 21ο αιώνα
Η εμφάνιση του ψηλόλιγνου, κομψού ανθρώπου που έσκαβε δεν θύμιζε σε τίποτα εργάτη. Ούτε το παρελθόν του ούτε η μορφωσή του ταίριαζαν με το επάγγελμά του. Ο ξεχωριστός αυτός άνθρωπος ήταν 31 ετών, γιος ενός Κροάτη ιερέα και διπλωματούχος μηχανικός. Το 1884 είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ με την ελπίδα μιας καλύτερης τύχης. Αυτό που αντιμετώπισε όμως ήταν η εξαπάτηση και η διπροσωπία. Τρία χρόνια αργότερα, είχε καταλήξει να σκάβει χαντάκια.Μετά από μερικούς μήνες από αυτή την άτυχη περίοδο της ζωής του, ο Nikola Tesla θα βρισκόταν στο κέντρο μιας τεχνολογικής επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.
Συνδυάζοντας την επιστημονική του διόραση και τη μόρφωσή του, κατάφερε  να χαρίσει σε εκατομμύρια ανθρώπους φως και ρεύμα. Οι ανακαλύψεις του είναι εξίσου σημαντικές με αυτές του Faraday. Η επίδρασή του στο σημερινό κόσμο είναι μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή του Thomas Edison. Ένας σύγχρονος Προμηθέας οι ανακαλύψεις του οποίου ακόμη εμπνέουν τους ερευνητές.
-Ο άγνωστος Tesla

Δεν χρειάζεται να είσαι σύζυγος ή σύντροφος κάποιου για να είσαι καλά

Δεν χρειάζεται να είσαι σύζυγος ή σύντροφος κάποιου για να είσαι καλά


Τα περισσότερα μέσα, μας βομβαρδίζουν για την ευτυχισμένη σχέση, τον ευτυχισμένο γάμο, πώς να τον σώσεις και πώς να τον γλιτώσεις.
Και ως εδώ καλά και συμφωνώ. Κι εμείς δημοσιεύουμε κατά καιρούς άρθρα αυτής της θεματολογίας διότι δεν θέλουμε να χωρίζουν οι άνθρωποι αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Από την άλλη ωστόσο, ελάχιστες είναι οι αναφορές στο πώς να είσαι ή να γίνεις ευτυχισμένος εκτός σχέσης.

Όχι, δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά και η νοοτροπία πάνω στην οποία μεγαλώσαμε οι περισσότεροι, ότι δηλαδή είσαι καλά μόνο όταν είσαι σε σχέση, δεν αλλάζει σε μια νύχτα. Αλλά η αλήθεια είναι πως όχι, δεν χρειάζεται να είσαι με κάποιον για να είσαι καλά. Γιατί αν συμβαίνει αυτό, αργά ή γρήγορα δεν θα είσαι καλά ούτε με αυτόν τον κάποιον.

Κάποτε είχα μια φίλη. Όχι τόσο καλή όπως αποδείχτηκε στη πορεία, αλλά φίλη. Πάντοτε τη θαύμαζα για την έμφυτη ανεξαρτησία της, για το ότι μπορούσε να ζεί και χωρίς σύντροφο με τόση ευκολία όπως εγώ κι εσύ πάμε και παίρνουμε γάλα στο σούπερ μάρκετ. Το θεωρούσα χάρισμα. Πήγαινε μόνη της για καφέ ή φαγητό.

Περνούν και οι άνδρες κρίση ηλικίας.


Είναι γεγονός ότι στη σύγχρονη εποχή, που οι εικόνες, οι παραστάσεις και ο ανταγωνισμός έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη ταχύτητα και βαρύτητα οι άνδρες αισθάνονται περισσότερο ανασφαλείς. Τους απασχολεί ο χρόνος που περνάει. Φοβούνται να γεράσουν. Είναι "θύματα" της εικόνας τους. Σύγχρονοι άνδρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης... λόγω ηλικίας.
Το ποσοστό των ανδρών που επισκέπτονται αισθητικούς χειρουργούς γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που νοιάζονται κυρίως για τις επιδόσεις τους στο σεξ και σε εκείνους που τους απασχολεί περισσότερο η ηλικία τους. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει: οι άνδρες φοβούνται να γεράσουν.
Κι όμως, από πλευράς υγείας, οι προοπτικές είναι μάλλον καλές. Ο μέσος όρος ζωής των ανδρών είναι 76 χρόνια, πέντε χρόνια μικρότερος από των γυναικών, αλλά πολύ μεγαλύτερος από το μέσο όρο ζωής των πατεράδων τους.
-Θα ήθελαν να φαίνονται πάντα νέοι…

Το αβγό της γιαγιάς έχει διαφορετική γεύση

ihandsgrandmges

Παππούς και γιαγιά- και η υπομονή τους στο τάισμα!..

Παππούς και γιαγιά. Μια αξία διαχρονική! Μια αγάπη ατελείωτη και δυνατή!.. Ποτέ δε θα ξεχάσω τη γιαγιά μου, η οποία ήταν η "μοναδική" που μπορούσε να με ταΐσει σε παιδική ηλικία!..
Έκοβε τη φετούλα μου μικρά κομματάκια (μπουκάκια τα έλεγε), και έκανε και ένα αβγουλάκι....

Αυτό το γεύμα, θα μπορούσα να το τρώω και 2 ώρες. Με παραμύθια, κόλπα και τραγούδια... Στο τέλος το πιάτο έμενε άδειο...

Σήμερα ξέρω πως αυτό δεν είναι σωστό. Τώρα καταλαβαίνω πως ένοιωθε η μητέρα μου, όταν προσπαθούσε να με ταΐσει. Σε αυτό που γινόταν, εν μέρει έφταιγε και η αντίδραση του παππού ή της γιαγιάς, που είχαν άφθονο χρόνο και έτρεχαν πίσω μας!.. Πόση υπομονή πια να έχει ένας εργαζόμενος γονιός, για να ταΐσει το παιδί του?

Τι περιμένεις; Πίστεψε σ’ εσένα!


Summer-holidays-and-teenage-concept-900

Αυτό που ξεχωρίζει εκείνους που κατάφεραν όσα ονειρεύτηκαν από τους υπόλοιπους είναι ότι οι πρώτοι πίστεψαν στον εαυτό τους. Αν κι εσύ λαχταράς να επιτύχεις σε ό,τι αγαπάς, ο κύριος παράγοντας που πρέπει να δουλέψεις είναι το να πιστεύεις σ’ εσένα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να στρώσεις τον δρόμο προς την επιτυχία!

Αναρωτιέσαι γιατί είναι τόσο απαραίτητο να έχεις πίστη στον εαυτό σου; Μήπως δυσπιστείς ή θεωρείς πώς αυτό το είδος σκέψης δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να καταφέρεις τίποτα; Κι όμως, το μόνο που στέκεται ανάμεσα σ’ εσένα και στο κυνήγι της ευτυχίας σου είναι αυτός ακριβώς ο ανασταλτικός τρόπος σκέψης.

Ένα κοινό λάθος που έκαναν -και κάνουν, δυστυχώς- οι περισσότεροι γονείς και δάσκαλοι είναι ότι γέμισαν το μυαλό μας με αρνητικότητα, χωρίς καν να το καταλάβουν.

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ;;;;

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ;;;;

Ο Σειριος και η γη.

Αν ειστε απο αυτους που - ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ¨
ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΒΟΜΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, τοτε καντε τον κοπο να τα διαβασετε.

ΤΟ ΙΕΡΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ειναι <Ο ΣΕΙΡΙΟΣ>. ΑΠΟ ΤΟ 1983 Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ 8,7 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ, ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΘΕΤΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΗ.ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ....
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΥΛΩΝ (ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ) ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΗΠΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 5679 ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.ΑΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΆΥΤΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΠΙΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ,ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ.Στα τελευταια χρονια βλεπουμε μια αναβιωση του αρχαιου ελληνικου πνευματος .Ολο και περισσοτεροι ελληνες ενδιαφερονται για τους προγονους μας.Αυτο και πολλα αλλα συμβαινουν γιατι μας ειχαν μπλοκαρει την μνημη μας . ΑΠΟ ΤΟ 1972 το μπλοκαρισμα αυτο καταστρεφεται.Γιαυτο αρχιζουμε να μαθαινουμε πραγματα που πριν δεν ξεραμε για μας τους ελληνες. Ως και ολος ο κοσμος γι εμας μιλαει, αν και εχουμε χρεος μονο το 2% της ευρωζωνης . Εχουμε χρεος 600 δις, ενω το Λιχνεσταιν με καμια 500.000 κατοικους εχει 3 τρισεκατομμυρια χρεος και κανενας δεν ασχολειται μαζι του. Δεν ειναι γιατι η ελλαδα εχει πετρελαια.Πετρελαια βρηκανε και σε αλλα μερη τωρα , αλλα δεν γινεται ντορος.Μονο για την ελλαδα γινετε ντορος.

Ο Σειριος και η γη.
Αν ειστε απο αυτους που - ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ¨
ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΒΟΜΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, τοτε καντε τον κοπο να τα διαβασετε.
ΤΟ ΙΕΡΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ειναι <Ο ΣΕΙΡΙΟΣ>. ΑΠΟ ΤΟ 1983 Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ 8,7 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ, ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΘΕΤΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΗ.
ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ....

Η ψυχολογία της κριτικής


Κάθε φορά που ακούτε μια κριτική, μαθαίνετε περισσότερα για το χαρακτήρα του κρίνοντος παρά για το ποιόν του κρινόμενου.
criticismΟι αρνητικές κρίσεις συσχετίζονται σχεδόν νομοτελειακά με τη νευρωσική προσωπικότητα αυτού που τις εκφέρει.Ναρκισσισμός, κατάθλιψη, μη ρεαλιστική αντίληψη, έλλειψη ικανοποίησης από τη ζωή, πλημμελής συναισθηματική νοημοσύνη, κυκλοθυμία, τραυματικές εμπειρίες, αντικοινωνικότητα, αίσθημα μειονεξίας και χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι μερικά από τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά όσων καθ´ έξιν προβάλλουν το δικό τους αξιολογικό σύστημα στις πράξεις και τα λόγια των υπολοίπων.
Πρόκειται για ένα νοσηρό τρόπο προσαρμογής και πρόκλησης ενδιαφέροντος, ειδικά εάν ο κριτής δεν έχει επιβεβαιώσει με τις γνώσεις του ή τον παραδειγματικό βίο ότι δικαιούται να εκφέρει άποψη ή ότι τα κίνητρά του δεν είναι η αυτοπροβολή μέσω της υποβάθμισης του συνανθρώπου.
Οι κρίνοντες έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά :

Ο άνθρωπος που φοβόταν μήπως χαθεί μέσα στους άλλους...

 


Ήταν κάποιος μια φορά, που υπέφερε από έναν παράλογο φόβο: φοβόταν μήπως χαθεί μέσα στους άλλους. 

Όλα άρχι­σαν μια νύχτα σ’ ένα χορό μεταμφιεσμένων, όταν ήταν πολύ νέος.

 Κάποιος έβγαλε μια φωτογραφία όπου φαίνονταν στη σειρά όλοι οι προσκεκλημένοι. Όμως, όταν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είδε τη φωτογραφία, δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τον εαυτό τον.

Είχε ντυθεί πειρατής, μ’ έναν επίδεσμο στο μάτι και μαντίλι στο κεφάλι, όμως, κι άλλοι πολλοί είχαν μεταμ­φιεστεί με τον ίδιο τρόπο. 


Είχε βάλει στα μάγουλά του έντονο κοκκινάδι και λίγο φούμο για μουστάκι, αλλά μασκαράδες με μουστάκια και στρουμπουλά μάγουλα βαμμένα με κοκκινάδι υπήρχαν αρκετοί. 


Είχε διασκεδάσει πολύ σ’ εκείνον τον χορό, όμως, όλοι στη φωτογραφία φαίνονταν να διασκεδάζουν πολύ. Τότε θυμήθηκε ότι τη στιγμή της φωτογραφίας ήταν αγκαλιά με μια ξανθιά, οπότε προσπάθησε να εντοπίσει τον εαυτό του μ’ αυτό το στοιχείο. Ανώφελο: πάνω από τις μισές γυναίκες ήταν ξανθιές και αρκετές απ’ αυτές χαμογελούσαν στη φωτογραφία, αγκαζέ με πειρατές.

Χόρχε Μπουκάι:''Το πούμα και το ελαφάκι''

Ένας πολύ πιστός άνθρωπος ένιωθε πως ήταν πολύ κοντά στο να λάβει τη φώτιση για το πώς να συνεχίσει τον δρόμο του. Κάθε νύχτα, πριν πέσει να κοιμηθεί, παρακαλούσε τον Θεό να του στείλει ένα σημάδι για το πώς θα έπρεπε να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του. Πέρασε έτσι δυο-τρεις εβδομάδες σε μια κατάσταση σχεδόν μυστικιστική, περιμένοντας να λάβει ένα θεϊκό σημάδι.

Ώσπου μια μέρα, περνώντας μέσα από το δάσος, βλέπει ένα ελαφάκι ξαπλωμένο στο έδαφος, πληγωμένο, με το ένα πόδι μισοσπασμένο. Μένει να το κοιτάζει και ξαφνικά... εμφανίζεται ένα πούμα. Στη θέα του αισθάνεται να παγώνει. Το πούμα, εκμεταλλευόμενο την κατάσταση, είναι έτοιμο να κατασπαράξει το ελαφάκι. 

Άφωνος και παράλυτος από φόβο, μένει να κοιτάζει τη σκηνή, τρέμοντας στην ιδέα ότι το πούμα δεν θα ικανοποιηθεί μόνο με το ελαφάκι αλλά μετά θα επιτεθεί και στον ίδιο. Ξαφνικά, βλέπει το πούμα να πλησιάζει το ελαφάκι. Και τότε, συμβαίνει κάτι ανέλπιστο: αντί να το κατασπαράξει, το πούμα αρχίζει να του γλείφει τις πληγές.

Η εξελικτική πορεία

 

Αρθρο του Μπέντζαμιν Κρεμ

Η εξελικτική πορεία συντελείται σε όλα τα επίπεδα: στο ατομικό, το πλανητικό και το Συμπαντικό. Καθώς προοδεύουμε σε τούτο το ανθρώπινο βασίλειο, θ' αναγνωρίσουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βασίλειο στο σύστημα αυτού του πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια μεταβατική φάση ανάμεσα στο ζωικό και το πνευματικό βασίλειο και ότι το εξελικτικό ταξίδι που κάνει ο καθένας μας συντελείται σύμφωνα με νόμους που ισχύουν απ' άκρη σ' άκρη του σύμπαντος. Δεν υπάρχει τίποτα σ' ολόκληρο το σύμπαν, σύμφωνα με το νόμο των αντιστοιχιών, που να μην υπόκειται στους ίδιους αυτούς νόμους της εξέλιξης. 

Είμαστε, ουσιαστικά, Μονάδες, σπίθες Θεού, και εκδηλώνουμε τη θεία φύση στο μικροσκοπικό μας ατομικό επίπεδο. Έχουμε μέσα μας τις δυνατότητες όλης της θείας φύσης και η μέθοδος που μας προσφέρεται για να εκδηλώσουμε αυτή τη θεία φύση είναι η αναγέννηση.

 Η αναγέννηση είναι μια πορεία που επιτρέπει στο Θεό, μέσ' από έναν εκπρόσωπο (εμάς), να κατεβάσει τον εαυτό Του στον διαμετρικά αντίθετο πόλο Του – την ύλη – ούτως ώστε να φέρει την ύλη πίσω στον Εαυτό Του, εμποτισμένη εξ ολοκλήρου από τη φύση Του. Είναι κάτι το εξαιρετικά ενδιαφέρον και πανέμορφο αυτό που συμβαίνει στη δημιουργία.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΥΗΣΗ

 

Βλέπετε, στη ζωή παίρνετε ακριβώς αυτό που δίνετε. Η ζωή σας είναι ο καθρέφτης αυτού που είστε, κατ’ εικόνα και ομοίωσή σας. Είστε παθητικοί, τυφλοί, απαιτητικοί. Παίρνετε τα πάντα, δέχεστε τα πάντα χωρίς ποτέ να αισθάνεστε υποχρέωση. Η συμπεριφορά σας απέναντι στον κόσμο και απέναντι
στη ζωή, είναι η συμπεριφορά εκείνου που έχει το δικαίωμα να απαιτεί και να
παίρνει. Που δεν έχει ανάγκη ούτε να πληρώσει ούτε να κερδίσει (με τον κόπο
του). Πιστεύετε πως όλα σας πρέπουν, απλά και μόνο επειδή είσαστε εσείς!
 

Όλη σας η τύφλωση βρίσκεται εκεί! Και δεν τραβάει την προσοχή σας. Όμως αυτό είναι που χωρίζει μέσα σας έναν κόσμο από έναν άλλο κόσμο.
 

Δεν έχετε μέτρο για να μετρηθείτε. Ζείτε αποκλειστικά με το “αυτό μ’ αρέσει” ή “ αυτό δεν μου αρέσει”. Που πάει να πει ότι δεν έχετε εκτίμηση παρά μόνο για τους εαυτούς σας.

Οι 4 «χρυσοί κανόνες» για να αποφύγετε τα προβλήματα στύσης

Οι 4 «χρυσοί κανόνες» για να αποφύγετε τα προβλήματα στύσης
Η ήπιας ή σοβαρότερης μορφής στυτική δυσλειτουργία χτυπά όλο και πιο συχνά τους νεαρούς άντρες, είτε λόγω του αυξημένου στρες είτε κάποιου «κρυφού» προβλήματος υγείας είτε λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής που έχουν υιοθετήσει.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Asian Journal of Andrology δείχνει ποια είναι τα 4 απαραίτητα βήματα για την πρόληψη των προβλημάτων στύσης.

Η πρωινή στύση έχει εξήγηση...

Η πρωινή στύση έχει εξήγηση...

Η δυσάρεστη αναπνοή το πρωί δεν είναι η μόνη αιτία που μπορεί ένας άντρας να νιώσει... άβολα όταν ξυπνάει.

Πολλές φορές οι άντρες ξυπνούν και συνειδητοποιούν ότι το μόριό τους βρίσκεται σε πλήρη στύση ακόμα και αν το όνειρο που μόλις είδαν δεν είχε κάποια σχέση με το σεξ και τη σεξουαλική επαφή.

Η επιστήμη όμως έχει εξήγηση για κάθε τι που συμβαίνει στον οργανισμό μας και το ίδιο ισχύει και με το φαινόμενο της στύσης κατά τον ύπνο και όταν ξυπνάει ο άνδρας το πρωί.

ΗΛΙΟΣ : Από ιστορικό ησυχίας… σε μεγάλη ανησυχία

 


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός


Η ηλιακή δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα φτωχή, με κάποιες εξαιρέσεις το 2011, τα υπόλοιπα 14 χρόνια (από 1990 που ήταν η τελευταία φορά που η δραστηριότητα στην ήλιο ήταν ιδιαίτερα αυξημένη) είχαμε ησυχία και μόνον λίγες εκλάμψεις κατηγορίας Χ  ανά έτος  ελάμβαναν χώρα και πολλές από αυτές ήταν εκτός του πεδίου της γης.
 
Από τις 19 του Οκτώβρη όμως ο Ήλιος έχει δώσει 4 εκλάμψεις  μεγέθους Χ1 έως και Χ3.4, με την τελευταία να λαμβάνει χώρα πριν από λίγες ώρες (ώρα Ελλάδος 20.08 του Σαββάτου) και αυτό μόνον από μια ηλιακή κηλίδα την 2192.

Φοβάσαι ή άρχισες να γνωρίζεις;

Φοβάσε ή άρχισες να γνωρίζεις;
Το συναίσθημα του φόβου μεταλλάσσεται καθημερινά, αλλάζει μορφή και ονομασία. Ο φόβος στις μερες μας ονομάστηκε Ίσις, Ισιλ, ΙΣ, Εμπολα, επιθέσεις σε σχολεία, επίθεση στην καναδική βουλή και σε όλο τον κοσμο πόλεμος. Εχεις καταλάβει γιατί οι κατσικογάμηδες του Ισις, με τα κατάμαυρα γένια και την ασορτη στολή έχουν τόσα ονόματα;

Τι συμβαίνει με τα εγκεφαλικά σου κύταρρα όταν δώσεις σε ένα τρομοκρατικό κίνημα 3-4 ονόματα και το επαναλαμβάνεις καθημερινά; Δεν σκέφτεσαι κάθε φορά όταν ακούς μια άλλη ονομασία, ‘πωωωως τους λένε'; Τι συμβαινει τότε με την συνειδησή σου;

Ο σημαντικότερος λόγος του βομβαρδισμού πληροφορίας απο την μηχανή του κιμά, δεν ειναι για την πληροφορία σου και την ενημέρωση σου! 

Ο λόγος της πληροφορίας ειναι ο εκφοβισμός σου μεσω της δικής τους τρομοκρατίας εναντίον των πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα. Όσο πιο πολύ έχεις αρχίσει να φοβάσαι τόσο πιο πολυ μπορούν να σε ελέγχουν. 

Νοσταλγία της ευγένειας

Πώς τόσο αιφνιδίως χάθηκε η ευγένεια τριγύρω και αναμεταξύ μας;
 
 Μα, πού πήγε η αιδημοσύνη;
 
 Την τρομερή αλλαγή πιστοποιούμε ακόμα κι εμείς οι για την ώρα κάπως νεότεροι, εμείς που δεν γνωρίσαμε παρά μόνον ορισμένες ύστατες εκδηλώσεις της: την τήρηση κάποιων προσχημάτων, το παλιό καλό τακτ, την ακρίβεια στα ραντεβού, τον πληθυντικό αριθμό, την αυτονόητη παραχώρηση θέσης, τις ώρες κοινής ησυ­χίας, έννοιες όπως κοσμιότητα και κομψότη­τα, τις μικρές επισημότητες και τα ανώδυνα εθιμικά πρωτόκολλα, την αναμονή και την πρόποση στο τραπέζι, τις φιλόφρονες συ­στάσεις, το κράτημα της θύρας τη σεμνολογία και τη χαμηλοφωνία, την υπομονή στον διάλογο και παντού, την τάξη στη σχολική αίθουσα, την ευπρέπεια στους δημόσιους χώρους, τη μειλίχια οδήγηση, την ιπποσύνη προς τις γυναίκες -και όχι μόνο—, την χείρα βοηθείας, τον εξυπηρετικό μπάρμαν, το «από καλή οικογένεια», το «με συγχωρείτε», το «ευχαριστώ», το «παρακαλώ» και το «με τις υγείες σας», το καλωσόρισμα και την κατευόδωση, το «χαίρετε» στο ασανσέρ, το α­γουροξυπνημένο χαμόγελο, την ερυθρίαση, την αμηχανία, τον ξερόβηχα. 
 
Κανείς δεν διανοείται να ισχυριστεί ότι «παλιά» οι άνθρωποι ή οι Έλληνες ήταν «κα­λοί» και ότι σήμερα «χάλασαν». 

Όσο πιο όμορφη είναι η μέρα...τόσο πιο βάσανο η ζωή...



γράφει ο Θανάσης στον Ραμόν 

Φράση με τεράστιο βάθος...
Το τελευταίο διάστημα της ζωής μου οδηγήθηκα στο συμπέρασμα πως το κάθε βάσανο που βιώνει ένας άνθρωπος, 
όσο πόνο,  όση θλίψη,  όση οδύνη κι αν κουβαλάει,  περιέχει μέσα του και μια ευλογία... ναι! όσο τρελό ή οξύμωρο κι αν σου ακούγεται στο βάθος του υπάρχει μια ευλογία..!

Η γρήγορη μετάβαση



Ανήκω στην γενιά που έχει βιώσει πάρα πολλές μεταβάσεις. Από το τηλέφωνο με καντράν και βήμα βήμα φτάσαμε σε ασύρματο και κινητό. Από μία τηλεόραση στο καφενείο της γειτονιάς σε τηλεοράσεις πλάσμα. Από την αλάνα για παιχνίδι, σε πλανητική «αλάνα» με παιχνίδια που παίζεις με πολλές χώρες.


Αυτή η γρήγορη μετάβαση από τη μία κατάσταση σε άλλη, μας δείχνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πάρα πολλές ιδιότητες, αλλά και ικανότητες. Ιδιότητες γιατί κάποιοι μπήκαν στον γρήγορο ρυθμό και μέσα από την αφοσίωσή τους μας έδωσαν και μας δίνουν πηγές εξέλιξης. Ενώ ικανότητες γιατί μας έδειξε ο άνθρωπος πόσο ευπροσάρμοστος είναι. Αφού από την μία κατάσταση πέρασε στην άλλη. Όχι βέβαια από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά από τη μία αλλαγή στην άλλη, βήμα- βήμα. 

Δεν μπορείς. Τι εννοείς;

You-can-do-it-inspireyourlife

Το «Δεν μπορώ» που λένε οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο απότομο σαν φλας φωτογραφικής μηχανής. Είναι μια εσπευσμένη παράδοση του ατόμου χωρίς καθόλου σκέψη. Και αυτό είναι χειρότερο όταν λέτε στον εαυτό σας τόσο άνετα και βεβιασμένα «Δεν μπορώ». Πραγματικά δεν μπορείτε; Είστε διατεθειμένος να πιστέψετε τα ψέματά σας; Εγώ όχι.

Τις περισσότερες φορές, το «δεν μπορώ» είναι ένα ψέμα. Για να φέρω ένα παράδειγμα: Υποτίθεται ότι δεν μπορώ να οδηγήσω με μεγάλη ταχύτητα στο στενό δρόμο της γειτονιάς μου. Η πραγματικότητα είναι ότι μπορώ να οδηγήσω. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν θέλω να οδηγήσω έτσι γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω κάποιο ατύχημα ή ακόμη και να έχω πρόβλημα με την αστυνομία. Το ίδιο ισχύει και για άλλες καταστάσεις στις οποίες η απάντηση «δεν μπορώ» στην ουσία υποδηλώνει το «δεν θέλω».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα