Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Έλλειψη Αυτοπεποίθησης: στο μονοπάτι της δειλίας…

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα αντιμετωπίσετε μια κοινωνική συγκέντρωση;  Ακυρώσατε ποτέ κάτι την τελευταία στιγμή γιατί δεν αισθανόσασταν έτοιμοι ν’ ανταπεξέλθετε;  Δεν είστε οι μόνοι, μια που εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη μας υποφέρουν από δειλία.  Η δειλία είναι μια κατάσταση του πνεύματος, μια οξυμένη αντίληψη των σκέψεων, συναισθημάτων και των αντιδράσεων που έχει κάποιο άτομο απέναντι στην εξουσία, αγνώστους, στενές σχέσεις.  Πρόκειται για μια κατάσταση άλυτων αρνητικών συναισθημάτων που περιβάλλουν την αβεβαιότητα της ψυχολογικής σιγουριάς.



Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και δειλία βρίσκονται....στο κεφάλι και...την καρδιά

Ύμνοι εις τον θάνατο και τραγούδια για τη ζωή


Τραγουδάμε τους ύμνους μας μπρος στα όπλα του εχθρού.
 
Αξίζει να σκοτώσουμε γι” αυτούς, αξίζει να πεθάνουμε γι” αυτούς.

Οι εχθροί τραγουδούν τους δικούς τους ύμνους μπρος στα όπλα μας.
 
Αξίζει να σκοτώσουνε γι” αυτούς, αξίζει να πεθάνουνε γι” αυτούς.

Πάντα θα υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει να σκοτώσεις, κάτι για το οποίο αξίζει να πεθάνεις.

Ένα ιδανικό, μια ιδεολογία, μια θεωρία, μια θρησκεία, ένα κόμμα, μια ομάδα, ένα έθνος, ένας θεός, μια σημαία, ένας ύμνος.

~

Και όταν θα σου φέρουν το παιδί σου νεκρό, όταν θα σου φέρουν τα κομμάτια του τυλιγμένα σε ένα πανί χρωματιστό, εσύ θα συνεχίσεις να τραγουδάς τους ύμνους σου.

Αυτό είναι Το Κλειδί


 


Συλλάβατε ποτέ μια ιδέα για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αλλά δεν την αξιοποιήσατε; 

Πιθανόν να είχατε μια ιδέα για ένα παιδικό παιχνίδι, ένα καινούργιο σαμπουάν η ένα νέο αντικείμενο που θα φαινόταν χρήσιμο σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. 

Αναλάβατε δράση; 

Αν όχι, γιατί δεν το κάνατε;


Ας δούμε και την άλλη πλευρά αυτής της ερώτησης.

Ζητήσατε ποτέ από το σύμπαν να κάνει κάτι για εσάς, αλλά δεν είχατε το αποτέλεσμα που περιμένατε; 

Οραματιστήκατε ποτέ κάτι και δεν πήρατε αυτό που φανταστήκατε; 

Αν πράγματι έγινε αυτό, τότε τι συνέβη;


Προκειμένου να κατανοήσετε Το Κλειδί, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τι συμβαίνει ανάμεσα σε εσάς και στο σύμπαν.

Η αποτυχία δεν υφίσταται! Αυτό που οι άλλοι αποκαλούν αποτυχία είναι απλά μια διαφορετική άποψη δημιουργίας που ίσως δε συμφωνεί με τη δική τους.


 Μπορεί να εκπλαγείτε απ’ αυτό που θ’ ακούσετε, αλλά αποτυχία δεν υπάρχει.
 

Αποτυχία είναι απλώς η γνώμη κάποιου άλλου σχετικά με τον τρόπο που μια συγκεκριμένη πράξη θα έπρεπε να γίνει.
 

Από τη στιγμή που πιστεύετε πως καμιά πράξη δεν μπορεί να γίνει μ’ ένα συγκεκριμένο κι από άλλους καθορισμένο τρόπο, αποτυχία δεν υφίσταται.
 

Προσπαθήστε να φανταστείτε ότι χρησιμοποιείτε την αποτυχία για να περιγράφετε τη συμπεριφορά ενός ζώου.
 

Σκεφτείτε ένα σκυλί που επί ώρα γαβγίζει και κάποιον να λέει: «Αυτό το σκυλί δεν είναι καλό στο γάβγισμα, θα του βάλω κακό βαθμό».

 Τι ανόητο που θα ’ταν. 

Είναι αδύνατο για ένα ζώο να αποτύχει, αφού δεν υπάρχουν βαθμοί αξιολόγησης της φυσικής συμπεριφοράς.

Άσκηση Σιωπής

 

Η μητέρα μου με είχε στείλει σε μια τρίμηνη καλοκαιρινή κατασκήνωση με έναν αθλητικό σύλλογο. Ήμασταν δεκαπέντε μαθητές και ο εκπαιδευτής μας. Η κατασκήνωση ήταν ψηλά στα βουνά, περιτριγυρισμένη με ψηλά πεύκα. 

Απολάμβανα πολύ να κάθομαι κάτω απ’ τα πεύκα, να παρατηρώ πέρα την θάλασσα και τα καράβια, και να ακούω την μυστηριώδη μουσική του αέρα που περνούσε μέσα απ’ τις πευκοβελόνες, ενώ εισέπνεα το υπέροχό τους άρωμα.
 

Ο Δάσκαλός μας ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας Αρμένιος κύριος, τον οποίο είχα αρχίσει να συμπαθώ πολύ. Είχε ένα σκοπό στη ζωή του, και η ζωή είχε νόημα για εκείνον, το οποίο προσπαθούσε να μας μεταδώσει.
 

Μετά από τρεις εβδομάδες στην κατασκήνωση, μας μάζεψε όλους μαζί μια μέρα και είπε, “Σήμερα, ξεκινώντας απ’ τη στιγμή που θα τελειώσω αυτές τις επεξηγήσεις, δεν πρόκειται να μιλήσουμε καθόλου για τρεις μέρες. Εάν, κατά λάθος, κάποιος πει ή ψιθυρίσει μια λέξη, θα δώσει περισσότερη προσοχή ώστε να μην το ξανακάνει. Αφότου τελειώσουν οι τρεις μέρες, θα συζητήσουμε τις εμπειρίες μας. ” Τότε, έκανε τη χειρονομία της ησυχίας με το δάχτυλο στα χείλη και έφυγε.

Ο θάνατος της προσωπικής επικοινωνίας. Φωτογραφίζοντας το «κόλλημα» με το κινητό.

Ο Babycakes Romero είναι ένας από τους καλύτερους φωτογράφους του δρόμου ο οποίος έχει αφιερώσει την τέχνη του στην καταγραφή λεπτομερειών από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Μία από τις πιο πρόσφατες δουλειές του είναι μία σειρά φωτογραφιών με θέμα το "κόλλημα" με τα κινητά μας.
Το αποτέλεσμα είναι καλλιτεχνικά υπέροχο και κοινωνικά απογοητευτικό καθώς το "κόλλημα" με τα έξυπνα κινητά μας δολοφονεί την ανθρώπινη επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.Ο Babycakes Romero φωτογραφίζει ζευγάρια, φίλους, παρέες σε κάθε γωνιά της πόλης, αφοσιωμένους στα τηλέφωνα τους.

Σωκράτης ο ψευδοφιλόσοφος

 Σωκράτης: Αυθεντικός Αναζητητής ή Ψευτο- Φιλοσοφικό Παχύδερμο
Αδιαφορεί ωμά γιά την απονομή  δικαιοσύνης
και προτάσσει τις «οικογενειακές αξίες» και το «θεοφιλές» και  «όσιο»
Prp051-9952
Στη χριστιανοκρατούμενη σχολική εκπαίδευση διδασκόμαστε για έναν Σωκράτη, ο οποίος έγινε φιλοσοφικός «μάρτυρας» λόγω, υποτίθεται, της συνέπειάς του στα όσα διακήρυσσε. Ωστόσο ελάχιστη σημασία έχει δοθεί στο τι ήσαν πραγματικά αυτά που δίδασκε, τα οποία έχουν απαράδεκτα εξιδανικευθεί. Παράλληλα η χριστιανική προπαγάνδα βρίσκει την ευκαιρία να σπιλώσει την  δημοκρατία και την κοινωνική αυτονομία, δηλαδή το σημαντικότερο ίσως κληροδότημα των αρχαίων ελλήνων στην ανθρωπότητα, [1] η οποία κατηγορείται ως ένα «διεφθαρμένο» πολίτευμα που δήθεν «σκότωσε» τον Σωκράτη.
Με το κείμενο αυτό είναι ανάλυση τού πλατωνικού διαλόγου Ευθύφρων από την εξαιρετική εργασία «Η δίκη του Σωκράτη» του αμερικανού I. F. Stone, δίνεται το ερέθισμα σε κάθε  υποψιασμένο άνθρωπο, ώστε να προσεγγίσει με άλλη ματιά  τον περιθωριακό αυτό φιλόσοφο τής κλασικής αρχαιότητας, ο οποίος ανασύρθηκε σε πολύ μεταγενέστερους αιώνες και έγινε φιλοσοφικός μύθος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η μυθοποίηση του Σωκράτη ολοκληρώνεται με την «ανεπίσημη» προαγωγή του σε ένα είδος «προ Χριστού αγίου».

Υφεση του διαβήτη με διατροφή και γυμναστική

Υφεση του διαβήτη με διατροφή και γυμναστική




Ένα στα εννέα άτομα που πάσχουν από διαβήτη παρουσιάζει υπαναχώρηση σε φυσιολογικά επίπεδα του σακχάρου του αίματος, μετά από έναν χρόνο εντατικής δίαιτας και προγράμματος γυμναστικής, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association.
Η πλήρης ύφεση του διαβήτη τύπου ΙΙ θεωρείται προς το παρόν σπάνια, αλλά οι επιστήμονες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ πιστεύουν ότι τα νεότερα ευρήματα μπορούν να δώσουν ελπίδα στους πάσχοντες ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να τους απαγκιστρώσουν από την φαρμακευτική αγωγή και να μειώσουν συνολικά τον κίνδυνο που συνεπάγεται από διαβήτης για την υγεία τους.
Η ομάδα του Δρ Έντουαρντ Γκρεγκ βέβαια δεν είναι σε θέση να αποδείξει ακόμη ότι το πειραματικό πρόγραμμα που δημιούργησε (με εβδομαδιαίες ομαδικές συναντήσεις και ατομική συμβουλευτική για έξι μήνες) ευθύνεται αποκλειστικά για τις βελτιώσεις στις τιμές του σακχάρου.

Βρέθηκε ένας όρχις μέσα στον τάφο της Αμφίπολης

Βρέθηκε ένας όρχις μέσα στον τάφο της Αμφίπολης
Σε εξέλιξη ο έλεγχος DNA για να διαπιστωθεί αν ανήκει στον Ηφαιστίωνα.

Αποκλειστικό!! Ριφιφί με... άρωμα Σκοπίων στην Αμφίπολη

Αποκλειστικό!! Ριφιφί με... άρωμα Σκοπίων στην Αμφίπολη
Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις της κυρίας Γκολντενέγκου, χθες αργά, έξω από τον χώρο των ανασκαφών στον λόφο της Πάστας. Η κυρία Πέλλα συγκεκριμένα δήλωσε, πως η μεγάλη υπόγεια σήραγγα που βρέθηκε στον τέταρτο και τελευταίο θάλαμο του τάφου, οδηγεί στα Σκόπια, και κατά πάσα πιθανότητα δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, μιας που τα υλικά στήριξης της, δείχνουν να τοποθετήθηκαν πρόσφατα.

ΟΤΑΝ Η ΓΚΟΜΕΝΑΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ


Αληθινή ιστορία. Είμαι στην τελευταία τάξη του δημοτικού, αμούστακος ακόμα, και το παίζω ψόφιος κοριός σε μια παρέα «μεγάλων», είκοσι χρόνων και, αγόρια και κορίτσια, στο σπίτι ξαδέλφου. Η κουβέντα έχει ανάψει, σου λέω και πολύ κουλτούρα, για πολιτική, για τη  σοβιετική σχολή κινηματογράφου, για το κίνημα της αμερικάνικης ποίησης. Τέτοια.
Κοζάρω την πιο γκόμενα να συμμετέχει ζωηρά στην κουβέντα και όλο να ρίχνει ματιές με νόημα στον πιο άσχημο της παρέας. Που δεν ήταν μονάχα άσχημος, σα να βαριόταν κιόλας μ’ όλα όσα άκουγε. Όταν κάποτε τέλειωσε το πανηγύρι το κορίτσι, το θυμάμαι σα χθες, έφυγε με τον άσχετο.
Την άλλη μέρα ο ξάδελφος μου είπε: Όλοι την θέλαμε, όμως αυτή πήγε με τον Στάμο, έναν συμφοιτητή τους σχεδόν αδιάφορο για το πανεπιστήμιο, που γούσταρε περισσότερο να παίζει μπιλιάρδο και ποδοσφαιράκια στη λέσχη.

Νέες φωτογραφίες της σορού του Τσε βρέθηκαν σε ένα κουτί πούρων

Η διαδρομή των νέων φωτογραφιών υπήρξε περιπετειώδης. Ο φωτορεπόρτερ Μαρκ Χούτεν τις είχε παραδώσει στον ιεραπόστολο Λουίς Κουαρτέρο αφού φοβόταν ότι δεν θα καταφέρει να τις βγάλει από τη Βολιβία. Ο ίδιος κατάφερε τελικά να ταξιδέψει για την Ισπανία, παίρνοντας μαζί του τις φωτογραφίες

Ernesto-Che-Guevara
Σαρανταεπτά χρόνια μετά τη  δολοφονία του Τσε,  η ισπανική εφημερίδα El Pais φέρνει στο φως νέες ανέκδοτες φωτογραφίες της σορού του. Τις φωτογραφίες  είχε στην κατοχή του ο ανιψιός ενός ιερέα στη Σαραγόσα. Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα δολοφονήθηκε πριν από 47 χρόνια στη Βολιβία, όμως υπήρχαν φωτογραφίες του οι οποίες δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

«Έζησε 5 χρόνια, 2 μήνες, 6 μέρες και 6 ώρες»


Ρωμαϊκό ψηφιδωτό από τη Dougga, Τυνησία (2ος αι. μ.Χ.). Δύο σκλάβοι φέρουν αγγεία με κρασί, ενώ φορούν τα τυπικά ρούχα των δούλων μαζί με ένα περίαπτο για το κακό μάτι. Αριστερά και δεξιά δύο παιδιά-σκλάβοι κρατούν νερό, πετσέτες, κλαδί και ένα καλάθι με λουλούδια.
Όταν στα 1667 παρουσιαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μια συλλογή από επιγραφές, οι οποίες σήμερα βρίσκονται στο Ashmolean Museum, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την έκπληξη που θα προκαλούνταν χρόνια αργότερα από το κείμενο μίας εξ αυτών. 

Και αυτό, γιατί ανάμεσα στη συλλογή αυτή υπήρχε μία επιτύμβια μαρμάρινη στήλη προερχόμενη από τη Ρώμη, η οποία διασώθηκε σε πολύ κακή κατάσταση και δεν παρείχε τη δυνατότητα εκείνη την εποχή   της ανάγνωσης του κειμένου της. Χρόνια αργότερα και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και των παλαιότερων αναγνώσεων του κείμενου, κατέστη δυνατόν να αναγνωστεί η επιγραφή, αποκαλύπτοντας μία τρυφερή και απροσδόκητη στιγμή μέσα από το σκληρό και αδυσώπητο γεγονός τους χαμού ενός μικρού παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα το κείμενο καταγράφει το θάνατο ενός μικρού αγοριού της ρωμαϊκής περιόδου και έχει ως εξής:

Οι αισθήσεις, τα αισθητήρια και τα αισθητά


Ο κόσμος των ονείρων μπερδεύει πολλούς ανθρώπους, διότι εκτός από τα οικεία πρόσωπα ή τις τοποθεσίες που εμφανίζονται, πέραν αυτών ο ονειρικός κόσμος δεν πλησιάζει τον υλικό κόσμο.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί ποιος είναι ο "φυσικός δεσμός" μεταξύ των δυο αυτών κόσμων;

Λένε ότι ο ύπνος είναι ο αδεφός του θανάτου και πως λυτρώνει από τα υλικά πράγματα, που αποσυντονίζουν τον εγκέφαλο από το πνεύμα.

Ο Δον Χουάν στον Κάρλος Καστανέντα είπε ότι προσπαθεί να του μετακινήσει το σημείο αντίληψης, που βρίσκεται κάπου στην κοιλιακή χώρα.

Ο Αριστοτέλης είπε ότι υπάρχουν τα αισθητήρια, οι αισθήσεις και τα αισθητά.

Η σύνθεση της αρσενικής και της θηλυκής ενέργειας στο Σύμπαν


Ο Χριστιανισμός συνδύασε το σταυρό με το θάνατο του Ιησού, όμως αυτό το σύμβολο υπήρχε πολύ πριν από Αυτόν. Τον συναντάμε στις πιο αρχαίες θρησκείες και τους πιο αρχαίους πολιτισμούς. Που γεννήθηκε αυτό το σύμβολο; Ποιος το επινόησε; 

Κανείς δεν το επινόησε, το σύμβολο αυτό υπάρχει μέσα στη Φύση. Παρατηρήστε μονάχα τις κινήσεις του νερού και της φωτιάς. Το νερό κυλάει, εξαπλώνεται, ακολουθεί την οριζόντια γραμμή. Ενώ η φωτιά υψώνεται, ανεβαίνει παίρνει την κάθετη κατεύθυνση. Η φωτιά και το νερό (κάθετη και οριζόντια γραμμή), είναι η έκφραση των 2 αρχών, της αρσενικής και της θηλυκής, της θετικής και της αρνητικής, οι οποίες εργάζονται μαζί μέσα στο Σύμπαν.

Για να καταλάβετε στ’ αλήθεια το σταυρό πρέπει να καταλάβετε την φύση και την εργασία των 2 αρχών που αντιπροσωπεύονται από την φωτιά και το νερό, διαφορετικά θα βάλετε το νερό μέσα στη φωτιά, (μιλώντας συμβολικά), και η φωτιά θα σβήσει… ή πάλι, θα βάλετε την φωτιά μέσα στο νερό κι' αυτό θα εξατμιστεί. Αν ξέρετε να υπολογίζετε σωστά την φύση αυτών των 2 στοιχείων, θα ενεργείτε σοφά. 

Αναζητώντας τον τέλειο σύντροφο


Οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουν τον τέλειο σύντροφο και πιστεύουν ότι αν τον βρουν όλα θα φτιάξουν στη ζωή τους. Με ένα μαγικό τρόπο θα δημιουργήσουν την τέλεια συντροφική σχέση και θα βιώσουν μέσα σε αυτήν χαρά, ομορφιά και πληρότητα. Πόσο κοντά ή μακριά από την αλήθεια όμως είναι αυτή η πεποίθηση; 

Αυτό που διακρίνω μέσα σε αυτή τους την αναζήτηση είναι ότι για άλλη μια φορά αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν κάτι έξω από αυτούς για να τους οδηγήσει σε μια ισορροπημένη και αρμονική ζωή. 

Σε μια ¨ολόκληρη¨ ζωή… 

Κι αναρωτιέμαι πως μπορεί να γίνει αυτό όταν κρατούν συγκεκριμένη στάση ζωής διατηρώντας ανέπαφο το προσωπείο συναναστροφών τους, όταν δεν θέλουν να σηκωθούν ούτε χιλιοστό από την καρέκλα του βολέματος τους, όταν αρνούνται να αντικρύσουν τον εαυτό τους, όταν δεν ρισκάρουν να ζήσουν… 


Ο εκάστοτε σύντροφος που επιλέγουμε να βάλουμε στην ζωή μας είναι ο τέλειος σύντροφος για μας εκείνη τη χρονική περίοδο. Είναι εκείνος που έρχεται για να μας καθρεφτίσει τις αδυναμίες και τις δυνατότητες μας. Να πατήσει τα κατάλληλα κουμπάκια για να ξυπνήσει τις θαμμένες πληγές που υπάρχουν μέσα μας και να μας κάνει να δούμε τον εαυτό μας έτσι, όπως είναι στην πραγματικότητα, βγάζοντας μας από την πλάνη αυτού που νομίζουμε ότι είμαστε…

Πόσοι όμως από εμάς θέλουν πραγματικά να αντικρύσουν τον εαυτό τους; 

Περηφάνια και Εγώ


Στον εξωτερικό κόσμο, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δυναστεύουν και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δυναστεύονται. Η ευθύνη δεν είναι μονόπλευρη. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σκλαβωθούν, γιατί έχει ένα πράγμα η σκλαβιά: σου αφαιρεί κάθε ευθύνη. Την ευθύνη την έχει τότε ο ιδιοκτήτης σου. Εσύ είσαι απλώς υποχείριος. Ό,τι σου λέει το κάνεις, αλλά δεν αισθάνεσαι κανένα βάρος. Έτσι λοιπόν οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν κατά βάθος να παραμείνουν σκλάβοι.
Σκλαβιά στο χώρο της θρησκείας σημαίνει ότι παραμένεις Ινδουϊστής, Μωαμεθανός, Χριστιανός. Και φοβάσαι κιόλας, γιατί η σκλαβιά σου έχει ως βάση της μόνο κάποια πιστεύω. Προσπαθούν λοιπόν οι πάντες να προστατεύσουν το ποίμνιό τους, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους. 
Εδώ πέρα μαζί μου, υπάρχει κάποιο άρωμα θρησκείας αλλά όχι κάποια θρησκεία συγκεκριμένα. Αυτό σου δίνει απόλυτη ελευθερία. Σε κάνει υπερήφανο για τον εαυτό σου και ευγνώμονα για όλα όσα έχει κάνει για σένα η ύπαρξη. Να θυμάσαι, η υπερηφάνεια δεν αποτελεί το εγώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα