Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Χους ει και εις στάχτην απελεύσει


Έκπληξη προκαλεί η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την οποία δεν θα τελείται νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τους, γεγονός που αναμένεται να μειώσει δραματικά το μπάτζετ της Εκκλησίας για τη σεζόν 2014-2015.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Μητροπόλεις για να ενημερώσει τους πιστούς για την συνέπεια που θα έχουν όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση του σώματός τους μετά το θάνατό τους, οπότε καταλαβαίνουμε ότι όσοι αποφασίζουν να αποτεφρωθούν ενώ είναι ακόμα ζωντανοί θα διαβάζονται κανονικά.

Σύμφωνα με την επίμαχη εγκύκλιο, όποιος επιλέγει την αποτέφρωση της σορού του δηλώνει την «αυτονόμησή» του από την Εκκλησία αλλά τί να την κάνεις την αυτονόμηση μετά θάνατον, όταν όσο είσαι ζωντανός έχεις πληρώσει ένα μαλλιοκέφαλά σου για να κυκλοφορούν οι τραγόπαπες με χρυσαφικά και Mercedes;

Μικρές αλήθειες για το σεξ, που δεν γνωρίζουμε

sexy2
Ξεκινάμε λοιπόν και σας αναφέρουμε ότι η συχνότερη τοποθεσία των ενήλικων για σεξ είναι η κρεβατοκάμαρα τους, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το αυτοκίνητο. Στις μικρότερες ηλικίες το αυτοκίνητο βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Μην φοβάστε ότι θα σπάσει το προφυλακτικό. Έρευνες έδειξαν πως το ποσοστό κινδύνου για να σπάσει ένα προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ, ξεκινάει από 0,4% και φτάνει το 2,3%. Πάντως κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούνται περισσότερα από 9 δις προφυλακτικά. (9.000.000.000)

Όχι να μη περάσει ξανά ο εχθρός από μέσα σου, αυτό το μέρος είναι ιερό. Όχι δε θα περάσει!

Φωτογραφία: Να μην αναζητάς την Αλήθεια! Ναι να μην την αναζητάς, δεν είναι αυτός ο ορθός δρόμος. Εκπλήσσεσαι αλλά θα σου πω ότι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις το μονοπάτι που οδηγεί σ αυτή. Ο παλιός άνθρωπος δε μπορεί να βρει την Αλήθεια πρέπει πρώτα να γνωρίσει τον εαυτό του και μετά να καθαρθεί από κάθε επίπλαστο  και ξένο γι αυτόν στοιχείο.Τότε η Αλήθεια θα αναδυθεί μόνη της γιατί η Αλήθεια βρίσκεται μέσα μας αλλά όπως η συνείδηση μας είναι αιχμάλωτη χιλιάδων μικρών εαυτών έτσι κι ο δρόμος που οδηγεί στην Αλήθεια είναι φραγμένος από ελαττώματα και πεποιθήσεις. 
Αν αναζητήσεις την Αλήθεια πριν γνωρίσεις τον εαυτό σου και πριν τον εξαγνίσεις τότε θα συμβεί το εξής: Ή δε θα την αναγνωρίσεις ή θα χρωματιστεί απ τους μικρούς εαυτούς και θ αλλοιωθεί για να εξυπηρετήσει τις δικές τους ανάγκες. Ακόμη  κι αν σε μια αναλαμπή ενός διαλογισμού σου δοθεί, θα έρθουν εκείνα τα μικρά ανθρωπάκια  και θα σε γεμίσουν χιλιάδες αμφιβολίες κι ερωτηματικά όπως φυτρώνουν τα ζιζάνια κι απομυζούν τα σπαρτά. 
Γνώρισε Εσένα ,απελευθέρωσε τη συνείδηση σου καθάρισε το μονοπάτι κι η Αλήθεια θα έρθει μόνη της να σε βρει. Επειδή η Αγάπη κι η Αλήθεια ρέουν πάντα μέσα σου αλλά το κανάλι έχει φραχτεί. 
Απελευθερώσου και γίνε ένας Νέος Άνθρωπος δίχως σκουπίδια μέσα σου.Μην επιτρέψεις ξανά στον εχθρό να διαβεί το μονοπάτι σου για να μπορεί η Αλήθεια ελεύθερη να κυκλοφορεί. Όχι να μη περάσει ξανά ο εχθρός από μέσα σου, αυτό το μέρος είναι ιερό. Όχι δε θα περάσει!

Να μην αναζητάς την Αλήθεια! Ναι να μην την αναζητάς, δεν είναι αυτός ο ορθός δρόμος. 

Εκπλήσσεσαι αλλά θα σου πω ότι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις το μονοπάτι που οδηγεί σ αυτή. 

Ο παλιός άνθρωπος δε μπορεί να βρει την Αλήθεια πρέπει πρώτα να γνωρίσει τον εαυτό του και μετά να καθαρθεί από κάθε επίπλαστο και ξένο γι αυτόν στοιχείο.

Τότε η Αλήθεια θα αναδυθεί μόνη της γιατί η Αλήθεια βρίσκεται μέσα μας αλλά όπως η συνείδηση μας είναι αιχμάλωτη χιλιάδων μικρών εαυτών έτσι κι ο δρόμος που οδηγεί στην Αλήθεια είναι φραγμένος από ελαττώματα και πεποιθήσεις. 

Αν αναζητήσεις την Αλήθεια πριν γνωρίσεις τον εαυτό σου και πριν τον εξαγνίσεις τότε θα συμβεί το εξής:

Η Σοφία η Δύναμη κι η Αγάπη είναι ένα τρίγωνο που πρέπει να γίνει Ισόπλευρο.

Φωτογραφία: Είναι πολλοί συνάνθρωποι μας οι οποίοι στη προσπάθεια τους να γίνουν αρεστοί ή αποδεκτοί απ τους άλλους ή ίσως επειδή θέλουν με όλη τους τη καρδιά να βοηθήσουν τους υπόλοιπους, τελικά καταφέρνουν κι αφήνουν τον εαυτό τους ξεχασμένο να μένει πίσω.
Συμπονώ όμως δε σημαίνει συμπάσχω. Αγαπώ δε σημαίνει γίνομαι θύμα. Η αυτοθυσία δε πρέπει να γίνεται αυτοκτονία. Άλλωστε τι νόημα θα είχε αν αυτός που σπεύδει να βοηθήσει δεν είναι πιο δυνατός; Αν αντί να τραβήξει τον άλλον απ την κινούμενη άμμο πέσει κι ίδιος μέσα; 
Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ζυγίσει μέσα του τις δυνάμεις και τα συναισθήματα του. Η Σοφία η Δύναμη κι η Αγάπη είναι ένα τρίγωνο που πρέπει να γίνει Ισόπλευρο. Σε διαφορετική περίπτωση αυτό που υπερτερεί των άλλων θα δημιουργήσει πρόβλημα. Αν υπερτερεί η Σοφία ίσως κάνει τον άνθρωπο πολύξερο άνευ ουσίας και αλαζόνα. Αν υπερτερήσει η Αγάπη ίσως τον κάνει ευάλωτο προς τον εαυτό του και θύμα των ορέξεων καθενός. Αν υπερτερήσει η Δύναμη τότε ίσως τον κάνει σκληρό και στον εαυτό του και στους άλλους.
"Παν μέτρον άριστον" σε όλα κι ισορροπία δυνάμεων για να μπορέσει ο άνθρωπος να είναι ωφέλιμος και χρήσιμος στον εαυτό του και στους άλλους.

Είναι πολλοί συνάνθρωποι μας οι οποίοι στη προσπάθεια τους να γίνουν αρεστοί ή αποδεκτοί απ τους άλλους ή ίσως επειδή θέλουν με όλη τους τη καρδιά να βοηθήσουν τους υπόλοιπους, τελικά καταφέρνουν κι αφήνουν τον εαυτό τους ξεχασμένο να μένει πίσω.

Συμπονώ όμως δε σημαίνει συμπάσχω.


 Αγαπώ δε σημαίνει γίνομαι θύμα. 

Η αυτοθυσία δε πρέπει να γίνεται αυτοκτονία. 

Άλλωστε τι νόημα θα είχε αν αυτός που σπεύδει να βοηθήσει δεν είναι πιο δυνατός;

 Αν αντί να τραβήξει τον άλλον απ την κινούμενη άμμο πέσει κι ίδιος μέσα; 

Εστιάζοντας στο θετικό...

Κάθε άνθρωπος σε καθημερινή βάση δίνει συνειδητά ή ασυνείδητα μία εσωτερική μάχη ανάμεσα σε δύο πόλους. Δύο αντίρροπες δυνάμεις που έλκονται έντονα αλλά προς αντίθετες κατευθύνσεις! Και οι δύο σχετίζονται με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας γενικότερα. Η μία επιθυμεί να μας κρατάει προσκολλημένους σε παλιές και φθοροποιούς πεποιθήσεις και η άλλη διψάει για αλλαγή και αναβάθμιση σε νέα δεδομένα, πιο αισιόδοξα και πιο ισορροπημένα. Οι άνθρωποι, λοιπόν, καθημερινά λαμβάνουν δεκάδες αποφάσεις κλείνοντας προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Προς μία θετική στάση ζωής ή προς μία φθοροποιό και αρνητική στάση ζωής.
Οι αιτίες που άνθρωποι επιλέγουν τη μία ή την άλλη στάση ζωής είναι πολυπαραγοντικές
Κάποιες από αυτές οφείλονται κυρίως στα βιώματα των ανθρώπων από τη στιγμή που ήρθαν στον κόσμο μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, εκεί παρεμβαίνει και η προσωπικότητα γιατί πολύ συχνά πανομοιότυπα ερεθίσματα χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης από δύο άτομα ακόμα και αν έχουν βαθμό συγγένειας μεταξύ τους. Τόσο το περιβάλλονλοιπόν (τώρα και στο παρελθόν του) όσο και η προσωπικότητα ενός ανθρώπου διαμορφώνουν καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει να ζήσει. Άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να είναι η θρησκεία, το φύλο, η ηλικία ή η καταγωγήτου. Και αυτό γιατί άλλα ερεθίσματα παρέχονται στην Ασία και τελείως διαφορετικά σε μία περιοχή της Αυστραλίας. Διαφορετικά επεξεργάζεται τα δεδομένα της ζωής του ένας άντρας και διαφορετικά μία γυναίκα.

Για να φέρω κάποιον στη ζωή μου με αγάπη!




Για να φέρουμε, λοιπόν, κάποιον άλλον στη ζωή μας με αγά­πη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε ορισμένα καταστροφικά χαρακτηριστικά όπως:



Την ανάγκη να έχουμε πάντα εμείς δίκιο.

Την ανάγκη να είμαστε πρώτοι σε όλα.

Την ανάγκη να έχουμε εμείς τον έλεγχο.

Την ανάγκη να είμαστε τέλειοι.

Συνταγή Υγείας Ενάντια στον Καρκίνο και 101 Άλλες Ασθένειες!


Συνταγή Υγείας Ενάντια στον Καρκίνο και 101 Άλλες Ασθένειες!
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια μοναδική συνταγή υγείας. Εφευρέθηκε από ογκολόγο, και εφαρμόστηκε με επιτυχία ενάντια στις πιο δύσκολες ασθένειες του σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.
Συστατικά 
Μέθοδος παρασκευής 
Πρώτα αλέθετε το φύτρο σιταριού. Στη συνέχεια, τρίψτε το σκόρδο και τα καρύδια μαζί, και προσθέστε πέντε λεμόνια με το φλοιό (καλά πλυμένα, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Από τα υπόλοιπα λεμόνια χρησιμοποιείστε μόνο τον χυμό, στύψτε τα και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με το μέλι και ανακατέψτε. Ρίχνετε το μείγμα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και κλείστε τα καλά. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο. Μετά από τρεις ημέρες μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
Η “τροφή” προτείνει και την προσθήκη τριμμένου τζίντζερ.
Πως θα το καταναλώσετε 

Η ενεργοποίηση του Λάμβδα = Στολή του Φωτός


Το Ιερό γράμμα Λάμβδα – Λόγος – Λέξη – Λαμπρός – Λας διαδρομές οντότητες γεμάτες από Φως, γιατί κάθε Λόγος είναι μία οντότητα, μία υπόσταση και μετατρέπεται σε στάση. Η στάση αυτή ανάλογα με την χρήση του Λόγου είτε θα γίνει Ανά- σταση είτε από- σταση. Η επιλογή είναι πάντα στα «χέρια» του Φωτεινού εργάτη.


Το γράμμα αυτό συνδέεται με τον Λόγο, που Λόγος είναι οντότητα, ύπαρξη. Από τον Ιερό Λόγο γεννήθηκαν όλα. Το Σύμπαν είναι ο Λόγος, ο Θεός είναι ο Λόγος, η αυθεντικότητα και η φυσικότητα είναι ο Λόγος. Ο Λόγος είναι δεμένος με το Λας= Φως. Το Λας είναι η δεύτερη συλλαβή από την Ελ-λάς.
Η αποθήκη του μυαλού λιμνάζει τον Λόγο, ο Λόγος έγινε σκέψη και η σκέψη που λιμνάζει και δεν κινείται μέσα από την επανάληψη δεν έχει καμία οντότητα. Η σκέψη που ακολουθεί τον Λόγο σημαίνει πως έχει διάθεση μέσα από την Λογική= μαθηματικά να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί. 

Αυτοενθύμηση


«Ούτε ένας, ανάμεσά σας, δεν πρόσεξε το πιο σημαντικό πράγμα που σας έχω καταδείξει, δηλαδή, κανένας σας δεν πρόσεξε ότι δεν θυμόσαστε τον εαυτό σας…. Να θυμάστε τον εαυτό σας, παντού και πάντοτε.»

George Gurjieff


«Η προσπάθεια να θυμάστε τον εαυτό σας είναι το πρώτιστο, διότι χωρίς αυτό τίποτα δεν έχει αξία. Πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο για οτιδήποτε.»

Peter Ouspensky

Μυστικιστικό σεξ



«Η ένωση του άντρα και της γυναίκας μοιάζει με το σμίξιμο του ουρανού και της γης. Το σωστό σμίξιμό τους είναι εκείνο που χαρίζει στον Ουρανό και τη Γη την αιωνιότητα. Οι άνθρωποι έχασαν αυτό το μυστικό, γι αυτό κι έγιναν θνητοί. Μόλις όμως το γνωρίζουν ξανοίγεται μπρος τους η Ατραπός της Αθανασίας.»
Shang – Ku – San – Tai

«Εδώ σε τούτο το σώμα βρίσκονται τα ιερά ποτάμια. Εδώ είναι ο ήλιος και το φεγγάρι και όλοι οι άγιοι τόποι. Πουθενά δε συνάντησα άλλο ναό τόσο ευλογημένο όσο το ίδιο μου το σώμα.»
ΣΑΡΑ ΧΑ ΝΤΟΧΑ





«Η σεξουαλική εμπειρία δεν φανερώνει ολόκληρο το μεγαλείο της παρά μόνο σ’εκείνους που ατενίζουν τον κόσμο γενικά με καινούριο τρόπο. Από την άλλη, η σεξουαλική σχέση είναι μια κατάσταση που διευκολύνει αρκετά το πλήρες άνοιγμα του είναι, αφού είναι η πιο κοινή και δραματική περίπτωση ένωσης του εαυτού μας με κάποιον άλλον. Αλλά για να γίνει ένα μέσο μύησης για το Ενιαίο Σώμα του Σύμπαντος, χρειάζεται μια στοχαστική προσέγγιση. Αυτό δεν θα πει αγάπη χωρίς επιθυμία, με την έννοια της αγάπης χωρίς χαρά, αλλά αγάπη που δεν την προκαλεί κανείς με επινόηση ή με τη θέλησή του για να ξεφύγει από τη συνηθισμένη αίσθηση του κενού που συνοδεύει το αποκομμένο εγώ. 

Η ολοκλήρωση δεν είναι για όλους



"Είχα αντιληφθεί ότι, αργά ή γρήγορα, το ξεδίπλωμά τους σταματούσε από βίαιες αντιστάσεις, επιθέσεις και μιαν εσωτερική ανικανότητα για καθαρή Συνειδητότητα ή επιστημονική παρατήρηση. Αρχικά, πίστευα ότι αυτό δεν ήταν παρά μια φάση που αργά ή γρήγορα θα έδινε τη θέση της σε κάτι βαθύτερο και εποικοδομητικό. Αλλά, ύστερα από προσεχτική παρατήρηση των φίλων μου για δέκα ολόκληρα χρόνια, ίσως και περισσότερα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι δεν προορίζονταν για ολοκλήρωση και ανάπτυξη της Συνειδητότητας. Εκείνο που είχαν κοινό ανάμεσά τους ήταν η έλλειψη της νοητικής ή μάλλον της διανοητικής πόλωσης κι αυτό ήταν η αιτία που τα Εγώ τους δεν ήταν ώριμα, αλλά νεφελώδη, ρευστά και βουτηγμένα σε μια θάλασσα ασυνειδητότητας. Κατά κάποιο τρόπο, το πρώτο τους και άμεσο έργο ήταν να σχηματίσουν ένα συμπαγές, διανοητικό Εγώ και μετά να κάνουν κάτι για να προχωρήσουν πέρα απ’αυτό. Σχεδόν σε όλους τους, οι αρνητικές, επιθετικές δυνάμεις ήταν πολύ πιο ισχυρές από τις θετικές.

Αυτό με δίδαξε ότι η ολοκλήρωση δεν είναι για όλους.

Βρίσκεται η φιλοσοφία στο περιθώριο της αληθινής ζωής ή αντίθετα διεισδύει στον πυρήνα αυτής;


Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι αποστασιοποιημένη από την Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία. Δεν είναι λίγοι, αυτοί που θεωρούν την αρχαία Ελληνική, αλλά κα την φιλοσοφία γενικότερα, κάτι το ακατανόητο, σχεδόν μεταφυσικό, κάτι το εξώφερτο από έναν άλλο κόσμο, μια σπαζοκεφαλιά, χωρίς πρακτική αξία, κατάλληλη μόνο για γραφικούς και χαραμοφάηδες, που δεν ξέρουν πώς να σπαταλήσουν τον χρόνο τους. «Όταν εγώ έρχομαι», θα σου πουν, «κατάκοπος από τη δουλειά, θέλω να διαβάσω κάτι ανάλαφρο, που θα με αποφορτίσει από το άγχος και όχι να σπάσω το κεφάλι μου με ανούσια λεκτικά ευφυολογήματα, σοφίσματα και συλλογιστικές ακροβασίες».
Αυτή είναι η δόξα (δοξασία) των πολλών. Η οποία δοξασία είναι πέρα για πέρα απατηλή. Και η πλάνη γίνεται καταφανέστερη, εάν την αναμίξουμε με την προκατάληψη, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι, όσοι ασχολούνται με τη φιλοσοφία. Διότι, ουκ ολίγοι οικειοποιούνται την ιδιότητα του φιλοσόφου, μια ιδιότητα που δεν τους ανήκει, για να καλύψουν την άγνοια και να προβάλλουν την ματαιοδοξία τους, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα, στην κατασυκοφάντηση της έννοιας φιλοσοφία.

Μοιράζομαι την ευθύνη


Ο έχων την ευθύνη προνοεί, αλλά και αναλαμβάνει το κόστος των πράξεών του. Προνοώ σημαίνει φτιάχνω φαγητό πριν πεινάσω (μιας και γνωρίζω ότι κάποια στιγμή σίγουρα θα... πεινάσω και επίσης γνωρίζω ότι ρισκάρω να μείνω νηστικός αν δεν βρεθεί κάποιος καλός άνθρωπος να με ταΐσει).

Όταν κάποιος ζει μόνος του, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ αναλαμβάνει όλη την ευθύνη τού εαυτού/αναγκών του και του χώρου του (αν δεν μαγειρέψει δεν θα φάει, αν δεν καθαρίσει δεν θα καθαριστεί ο χώρος από μόνος του).


Αυτός που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες της ζωής του, δεν ΑΠΑΙΤΕΙ από κανέναν, δεν ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ και δεν ΚΡΙΝΕΙ κανέναν.

Συνελήφθη Σκοπιανός στην Ελβετία για βιασμό ...φοράδας





Με καυστική διάθεση το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων, αναφέρεται στο βιασμό του πουλαριού

Οκτώβριος 30, 2014.

Σκοπιανός που βίασε μια φοράδα συνελήφθη από την ελβετική αστυνομία.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βίασε ένα  νεογέννητο ζώο στο χωριό Rickenbach της Ελβετίας, όπου και συνελήφθη από την ελβετική αστυνομία, σημειώνει η «lajmepress.com».


Το περιστατικό έλαβε χώρα- γράφει το δημοσίευμα- στις 15 Απριλίου τρέχοντος έτους στο αναφερόμενο χωριό της Ελβετίας από έναν 31χρονο Σκοπιανό κατά ενός νεογέννητου πουλαριού.

Γιατί η αυτονομία των smartphone είναι τόσο μικρή;

Ενώ όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς βελτιώνονται σημαντικά, οι μπαταρίες δεν φαίνεται να ακολουθούν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ας δούμε!

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν βελτιωθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία. Τα μοντέρνα smartphone μοιάζουν λες και ήρθαν από άλλον πλανήτη αν τα τοποθετήσει κανείς δίπλα σε ένα κανονικό κινητό τηλέφωνο.

smartphone από άλλον πλανήτηΗ αυτονομία της μπαταρίας τους όμως δεν έχει βελτιωθεί και πολύ...

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά απεναντίας μειώνεται συνεχώς...

Τα παλιά κλασικά τηλέφωνα μπορούσαν να λειτουργούν για μία εβδομάδα ή και περισσότερο με μία πλήρη φόρτιση, σε αντίθεση με τα μοντέρνα smartphone τα οποία με δυσκολία καταφέρνουν να αντέξουν μία ολόκληρη ημέρα! 

Μήπως είστε κατά φαντασίαν ασθενής;



Ο «κατά φαντασία ασθενής» του Μολιέρου θεωρείται μέχρι σήμερα ένα διαχρονικό έργο και αυτό γιατί η υποχονδρία είναι μια ψυχική αρρώστια από τη οποία υποφέρει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.
 
Μήπως σας γίνει έμμονη ιδέα ότι έχετε μία σοβαρή ή απειλητική ασθένεια που δεν έχει διαγνωστεί ακόμα;
Παρόλο, που όλοι οι γιατροί, σας καθησυχάζουν, ότι δεν έχετε τίποτα εσείς συνεχίζετε να έχετε αυτόν το φόβο για την υγεία σας; Διαβάζετε και ψάχνετε συνέχεια να βρείτε σε ποια νόσο αντιστοιχούν τα συμπτώματά που έχετε;
 
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα όσα θέλετε να μάθετε για την νόσο αυτή.

Δείτε το μενού για καλύτερο σεξ!



Εφτά σούπερ τροφές  είναι ικανές να '' ανάψουν φωτιά'' ανάμεσα στα δύο φύλα. Έρευνα του αμερικανικού περιοδικού SELF τις ανέδειξε, επισημαίνοντας  ότι δεν είναι μόνο υγιεινές αλλά μπορούν να εκτοξεύσουν την ερωτική διάθεση.
Ρεβίθια
 
 
Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά  τα ρεβίθια περιέχουν το λεγόμενο «φυσικό Viagra», ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη. Με την αργινίνη απελευθερώνεται νιτρικό οξύ, διαδικασία την οποία ακολουθεί και το γνωστό μπλε χαπάκι, το οποίο διευκολύνει την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Γυναίκες και Άντρες: Μόνο εραστές ή και φίλοι;

Μήπως πάσχουμε από επιλεκτική κοινωνική τύφλωση σχετικά με τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων; Μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών χωρίς απώτερο σεξουαλικό σκοπό;





            Ας δούμε καταρχήν πως ξεκινούν οι φιλίες.  Καθώς ένα άτομο κοινωνικοποιείται, μαθαίνει κανόνες για το πως να φερθεί σε φιλίες με άτομα του ίδιου φύλου: τα αγόρια ασχολούνται με σπορ και ομαδικά παιχνίδια, τα κορίτσια μιλάνε και μοιράζονται εμπειρίες και μεγαλώνοντας συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο.  Το άτομο μαθαίνει πως να φερθεί στο άλλο φύλο σε μια ρομαντική σχέση: πως να δείξει το ενδιαφέρον του, πως να βγει σε ραντεβού, κοκ.  Αλλά κοινωνικοί κανόνες για φιλία μεταξύ γυναικών και αντρών; Δεν υπάρχουν!
Σύμφωνα με τον Δρ. O'Meara, καθηγητή κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, ΗΠΑ, τέσσερα βασικά εμπόδια παρεμβάλλονται στις σχέσεις των δύο φύλων και δυσκολεύουν την εδραίωση πραγματικής φιλίας.  Ποια είναι αυτά;

Είσαι ο χρόνος που δίνεις και ο χρόνος που παίρνεις


Αν είναι δυο έννοιες που θα μπορούσε κάποιος να πει πως κρατούν μέσα τους όλα τα συναισθήματα του κόσμου, αυτές είναι ο έρωτας και ο χρόνος.

Αρσενικός αδυσώπητος δυνάστης ή απόλυτος εκστατικός εραστής, ο χρόνος υπήρξε πάντοτε έννοια πολυδιάστατη.

Τον έχεις αγαπήσει για τις στιγμές που σου χάρισε, τον έχεις μισήσει για τους ανθρώπους που σου πήρε, τον έχεις λατρέψει για τις αγάπες που γέννησε και τον έχεις αφορίσει για τους έρωτες που εξαφάνισε.

Τον έχεις δει τρυφερό με τις φιλίες σου εκείνες που άντεξαν στο χρόνο και σκληρό με τις διαπροσωπικές σχέσεις σου που έφθειρε.

Τον έχεις ευχαριστήσει για τις πληγές που γιάτρεψε και τους πόνους που χάιδεψε μέχρι να περάσουν.
Τον έχεις αγκαλιάσει, τον έχεις φιλήσει, τον έχεις αποθεώσει για τις δυνατές στιγμές που σου χάρισε.

Έχει υπάρξει σύμμαχος σου και αντίπαλος σου. Έχεις παλέψει, έχεις συμφιλιωθεί, τα έχεις βάλει μαζί του.
Έχετε χορέψει παρέα αισθαντικά ταγκό, βαθιά ερωτικά μπλουζ αλλά υπήρξαν κι εκείνες οι φορές που χόρεψες ζεϊμπέκικο μοναχικό κι εκείνος σε κοιτούσε από απόσταση.

Χρόνος: έννοια πολυμορφική, έννοια παρελθοντική, παροντική, μελλοντική.

Σημάδια που δείχνουν ότι δεν σέβεστε τον εαυτό σας

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλήματος είναι η αυτοεπίγνωση, γι? αυτό ελπίζω ότι η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει. Αν έχετε κι εσείς οποιοδήποτε από τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας, εύχομαι αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο να βρείτε χρόνο για να τα ξαναβρείτε με το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας – τον εαυτό σας.

1. Ζηλεύετε την ευτυχία, την επιτυχία και τις σχέσεις των άλλων ανθρώπων.
Ένα άτομο που αγαπά τον εαυτό του, όταν συναντά ανθρώπους που έχουν πιο πολλά προσόντα ή επιτυχίες, η άμεση αντίδρασή του είναι η έμπνευση. Θέλει να μάθει και να ακούσει περισσότερες εμπειρίες από αυτό το καταπληκτικό άτομο που μπορεί να του διδάξει τόσα πολλά.

Από την άλλη πλευρά, κάποιος που κάνει συνεχώς αυτοκριτική, θα νιώσει ζήλια, ανεπάρκεια και πίκρα. Μερικές φορές, το συναίσθημα είναι τόσο έντονο που μπορεί να αρχίσει να μισεί το άλλο άτομο έντονα. Στην πραγματικότητα, το μόνο που μισεί είναι ο εαυτός του.

Πώς οι ίδιοι κάνετε κακό στην καρδιά σας;


Σίγουρα δεν το κάνετε επίτηδες, αλλά μερικές συνήθειές σας, βλάπτουν την καρδιά σας χωρίς καν να το καταλάβετε…
Εάν κουνήσετε το κεφάλι σας θετικά στις παρακάτω υποθέσεις, τότε θα πρέπει να βρείτε άμεσα τρόπο να αρχίσετε να το κουνάτε αρνητικά...
Έχετε βουλιάξει στον καναπέ
Οι αμέτρητες ώρες μπροστά από την τηλεόραση και πάνω στον καναπέ, κάνουν κακό όχι μόνο στα μάτια και τη φαντασία σας, αλλά και στην καρδιά σας. Ακόμα και αν γυμνάζεστε σε τακτική βάση, η πολύωρη ακινησία έχει αρνητικές συνέπειες στα επίπεδα του ζαχάρου και του λίπους στο αίμα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ενός καρδιακού επεισοδίου. Φροντίστε τουλάχιστον να βάζετε το τηλεκοντρόλ στην άλλη άκρη του δωματίου, ώστε να έχετε έστω ενα λόγο να σηκώνεστε από τον καναπέ.

13 συμβουλές για μια καλή ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα

anapnoes.gr : geramata 13 συμβουλές για μια καλή ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα
Ακολουθούν 13 συνήθειες που θα καθυστερήσουν το γήρας και θα ανεβάσουν την ποιότητα της ζωής σας. Δεδομένου μάλιστα πως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αποφύγετε τελείως, προσπαθήστε τουλάχιστον να θωρακίσετε τον οργανισμό σας με υγεία όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.
Οι καθημερινές σας συνήθειες προσθέτουν ή αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπό σας ή από την ίδια σας τη ζωή, όπως είναι για παράδειγμα η τακτική άσκηση ή το πολύ κάπνισμα, αντίστοιχα. Παρά λοιπόν, την καθημερινότητά μας που διαρκώς μας στερεί από ενέργεια και διάθεση για ζωή, υπάρχουν πάντα τρόποι, να ζήσετε περισσότερο και με ποιότητα!
Ακολουθούν 13 συνήθειες που θα καθυστερήσουν το γήρας και θα ανεβάσουν την ποιότητα της ζωής σας. Δεδομένου μάλιστα πως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αποφύγετε τελείως, προσπαθήστε τουλάχιστον να θωρακίσετε τον οργανισμό σας με υγεία όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.

Πότε είναι ανησυχητικό το πρήξιμο στους αστραγάλους

Πότε είναι ανησυχητικό το πρήξιμο στους αστραγάλους
Οι πρησμένοι αστράγαλοι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά στους ηλικιωμένους και όσους στέκονται πολλές ώρες όρθιοι.
Αποτελεί επίσης σύμπτωμα που δεν θα πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία όταν σχετίζεται με μεγάλες αεροπορικές πτήσεις ή πολύωρες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, την εμμηνόρροια, την εγκυμοσύνη, το αυξημένο βάρος ή κάποιο ελαφρύ τραυματισμό στο κάτω μέρος του ποδιού.
Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που τα πρησμένα πόδια, μπορεί να λειτουργούν προειδοποιητικά για σοβαρές παθήσεις.

Οι γονείς μας κι εμείς



Όλοι έχουμε δει τους γονείς μας να μεγαλώνουν .

Κάθε δεκαετία πάνω τους ,αλλαγή για μας. Ποτέ ίσως δεν το παρατηρήσαμε ότι, μαζί με μας μεγαλώσανε κι αυτοί. Ποτέ δεν αισθανθήκαμε την ανάγκη να κάνουμε την απλή ερώτηση, "αν χρειάζονται κάτι ".

Τους νοιώθουμε δυνατούς ,νομίζουμε ότι παραμένουν νέοι,όπως τους πρωτογνωρίσαμε .Οι δεκαετίες όμως, έγιναν πολλές και τα βάρη συσσωρεύτηκαν στις πλάτες τους.

Το σταθερό τους βήμα, έγινε αδύνατο τρέκλισμα και το δυνατό τους χέρι, τρεμάμενο .Άρχισαν να κρύβονται, από ευγένεια ,όταν φορούν την μασέλα τους για να φάνε .Κάθε φορά ο πατέρας μου ,όταν τον επισκέπτομαι ,τρέχει να βάλει τα δόντια του ,να χαμογελάσει χωρίς να ντρέπεται .

"μισογεμάτο το ποτήρι"

Μα τι πάει να πει μισογεμάτο το ποτήρι, γιατί μωρέ, όσο πίνεις αυτό αντί ν' αδειάζει γεμίζει;
Ναι, ναι θετικές σκέψεις λέμε και κάνουμε ή έστω προσπαθούμε με το να το βλέπουμε και να λέμε έτσι.
Ναι ρε συ, αλλά άντε να γεμίσει το ποτήρι σου όσο αδειάζει...γίνεται αυτό, εδώ σε θέλω μάγκα, πες μου γίνεται; 
Ναι, φυσικά και γίνεται αν στο χέρι σου μοναχά το κρατάς, αν μόνο το κοιτάς και προσέχεις μη σου χυθεί, ποτέ δεν τελειώνει, ατόφιο μένει.
Έτσι να νομίζεις, τότε δεν πίνεις, ένας απλός και αμέτοχος θεατής είσαι αντί γουλιά γουλιά το περιεχόμενο του να πίνεις, να το απολαμβάνεις, να σου σκλαβώνει ουρανίσκο και αισθήσεις, να το νιώθεις στις φλέβες σου να κυλά και να σε μεθά. 
Θέλει όμως κότσια το μεθύσι μάτια μου, δεν είναι για όλους, δεν το αντέχουν όλοι, δεν είναι πάντα καλό το αποτέλεσμα μα η στιγμή μετρά.
Όχι, δε γίνεται, γι αυτό ό,τι προλάβουμε ας γευτούμε, ας πιούμε κι ας μεθύσουμε, ας ζήσουμε γιατί κάποτε θα αδειάσει το ποτήρι, θα εξατμιστεί το κρασί όσο εμείς απλώς στο χέρι θα το κρατάμε, δίχως γουλιά να ρουφάμε.
Άντε στην υγειά μας!

Κόκκινο Μαύρο


Μα τι πάει να πει μισογεμάτο το ποτήρι, γιατί μωρέ, όσο πίνεις αυτό αντί ν' 
αδειάζει γεμίζει;

Ναι, ναι θετικές σκέψεις λέμε και κάνουμε ή έστω προσπαθούμε με το να το 
βλέπουμε και να λέμε έτσι.
Ναι ρε συ, αλλά άντε να γεμίσει το ποτήρι σου όσο αδειάζει...γίνεται αυτό, εδώ 
σε θέλω μάγκα, πες μου γίνεται;
Ναι, φυσικά και γίνεται αν στο χέρι σου μοναχά το κρατάς, αν μόνο το κοιτάς και 
προσέχεις μη σου χυθεί, ποτέ δεν τελειώνει, ατόφιο μένει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα