Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

«Φυλή φάντασμα» στο γενεαλογικό δέντρο των Ευρωπαίων

«Οι ενδείξεις που είχαν συγκεντρωθεί ως σήμερα έδειχναν ότι οι σημερινοί Ευρωπαίοι κατάγονται από αγρότες που έφτασαν στην ήπειρο πριν από 7.500 χρόνια και διασταυρώθηκαν με κυνηγούς που ζούσαν ήδη εκεί. Κι όμως, νέα μελέτη στο περιοδικό Nature αποκαλύπτει ότι το DNA των σύγχρονων Ευρωπαίων φέρνει ίχνη και ενός τρίτου προγόνου, μιας μυστηριώδους φυλής από τη Βόρεια Ευρασία.
european«Πριν από αυτή την έρευνα, το μοντέλο που είχαμε για την προέλευση των Ευρωπαίων αφορούσε την ανάμειξη δύο πληθυσμών. Εμείς δείξαμε ότι υπήρχε και μια τρίτη ομάδα» αναφέρει ο Ντέιβιντ Ράιχ της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, η οποία συνεργάστηκε στη μελέτη με το Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν στη Γερμανία και άλλα ιδρύματα.
Αρχαιολογικές και γενετικές ενδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί την τελευταία δεκαετία έχουν αποκαλύψει ότι η εφεύρεση της γεωργίας στην Εγγύς Ανατολή άλλαξε ριζικά το τοπίο στην Ευρώπη πριν από περίπου 7.500 χρόνια: Γεωργοί από τη Εγγύς Ανατολή, οι οποίοι είχαν πιθανώς ανοιχτόχρωμο δέρμα και καστανά μάτια, κατέφθασαν τότε στην ήπειρο και αναμείχθηκαν με κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες, οι οποίοι ζούσαν ήδη στην Ευρώπη για δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Πρέπει μάλιστα να είχαν ασυνήθιστη για τα σημερινά δεδομένα εμφάνιση, με γαλάζια μάτια αλλά μελαμψό δέρμα.

Θεωρίες συνομωσίας (Αεροψεκασμοί)



Οι αεροψεκασμοί γίνονται.

 Όχι φυσικά για εμάς (ακόμα τουλάχιστον).

Ο γήινος οργανισμός είναι ένα περίπλοκο σύστημα, το οποίο δεν «υπακούει» τόσο εύκολα σε ότι θέλουν κυβερνήσεις ή μυστικές υπηρεσίες.


 Έτσι οι αεροψεκασμοί είναι καθαρά πειραματικοί και χωρίζονται σε δύο «είδη»:

-Τους ψεκασμούς που έχουν σχέση με την τροποποίηση του καιρού.


-Τους ψεκασμούς που έχουν σχέση με την τροποποίηση του ανθρώπου (μεταβολή σκέψεων και συναισθημάτων).


Προς το παρόν μιλάμε για το περιβάλλον.

Η ανάσταση των ιών

«Μια ομάδα ερευνητών από το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ κατάφεραν να «αναστήσουν» ένα ιό 700 ετών, τον οποίο ανακάλυψαν στα περιττώματα ενός καριμπού.
Οι επιστήμονες αναφέρουν, ότι η ανακάλυψή τους δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την «επαναφορά» στη ζωή κι άλλων ιών, προκειμένου να μελετήσουν τη βιολογία τους καθώς και τρόπους για την «εξόντωσή» τους.
Οι «νέοι» αυτοί ιοί είναι εκατοντάδων ετών και, ένας από αυτούς πιθανώς είχε μολύνει τα φυτά που έτρωγαν τα καριμπού.
«Τα ευρήματα αυτά αποδεικνύουν, ότι οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν για εντυπωσιακά μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ένα κρύο περιβάλλον» ανέφερε ο Eric Delwart από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Blood Systems Research Institute».
 Απορίες που γεννώνται:

ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ: Για τη φιλία και την αγάπη…..Με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης βιογραφίας για τον Έλληνα φιλόσoφο από τον François Dosse με τίτλο Une vie


Στo γαλλικό πνευματικό τοπίο των τελευταίων πενήντα χρόνων, ο Κορνήλιος Καστοριάδης παραμένει μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αν και τα γραπτά του παραμένουν μακριά από την ύλη των πανεπιστημίων και την ευρύτερη αναγνώριση, ο Καστοριάδης ήταν εξίσου κεντρικό πρόσωπο στη γαλλική πνευματική ζωή στη δεκαετία του ’50, μαζί με τους Ντελέζ, Ντεριντά,  Φουκώ και  Μπουρντιέ. Η σκέψη του Καστοριάδη προτείνει ένα δρόμο που στηρίζεται στην αξία των κοινωνικών δεσμών, της κοινωνικής και πολιτικής αυτονομίας και της αυτό-διαχείρισης. Η βάση της φιλοσοφίας του ανιχνεύεται πίσω από πολλούς διανοούμενους σήμερα στα ζητήματα της αυτονομίας, της χειραφέτησης και της φαντασίας. Η πρώτη βιογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδη μόλις κυκλοφόρησε από Γάλλο ιστορικό και φιλόσοφο, François Dosse, με τον τίτλο Une vie. Με αφορμή της κυκλοφορία της, επιλέξαμε μερικά διαχρονικά αποσπάσματα του Έλληνα φιλοσόφου.

Homo Quantum

Αφελείς «συνοδοιπόροι» (αόριστα)
Περπατάμε κατακερματισμένοι σε ανόμοιους κύβους,
με διαιρεμένες, αυτόνομες κι εχθρικές μεταξύ τους
αισθήσεις.
Διελκυστίνδες που ξεχειλώνουν τα δευτερόλεπτα
με μεταλλαγμένα ένστικτα
για να χωρούν στα κλάσματά τους,
βολικά κι απαρατήρητα από «φιλόδοξα» όνειρα.
Τετράγωνες, τρομαγμένες λογικές
και τεθλασμένα σώματα,
χωρισμένα σε λογής – λογής χωροχρόνους,
με βάση ασήμαντα κριτήρια.
Ντύνουμε το γελοίο με τη σημασία
μιας απαραίτητης θεότητας
εφήμερης και πολυπρόσωπης
για να γλύφει σα σκυλί την ενοχή
ανεξαρτήτως εποχής.

“Η Ευτυχία δεν κλέβεται… κατακτάται”


Ευτυχία και ΜιζέριαΟι επιτυχημένοι επαγγελματίες αναπτύσσουν συνεχώς την δουλειά τους.
Οι αποτυχημένοι προσπαθούν να σαμποτάρουν τις δουλειές των άλλων…
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βελτιώνουν συνεχώς την Ζωή τους.
Οι αποτυχημένοι προσπαθούν να χαλάσουν τις ζωές των άλλων…
Οι επιτυχημένοι και δημιουργικοί άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, για αυτό (και επειδή) ασχολούνται με τον Εαυτό τους και το Έργο τους.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ..ΡΑΓΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ..ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ..


Λέει ο Μιμης στη Μυρτούλα, που τον παρατησε, σαν
την ¨καλαμια στον κάμπο¨…
μου ράγισες την καρδιά
Και η έκφραση πόνου του Μιμη, είναι φυσικα μια
ατυχης ¨μεταφορά¨…
Όμως ,είναι γεγονός, πως η φτωχή μας καρδια, που κάθε άλλο, παρα σωστη χρηση της κανουμε,
αλλά ουτε την προσέχουμε όσο πρέπει….¨ ραγίζει¨ συχνά. 
( Ισως όχι απ τα καπρίτσια μιας.. γυναικας, αλλά απ τις ανοησίες μιας ζωης..)

H στεφανιαία νόσος, ας πούμε, 
είναι η πρώτη αιτία θανάτου.. για μας τους πολιτισμενους ευρωπαίους..
Και τί κανουμε όταν ¨λαβωθεί¨η καρδια μας…
Παιρνουμε φάρμακα..Κανουμε αγγειοπλαστική..  και αν
τίποτα δεν γινεται..Πάμε… Ωνάσειο..
ο Θεος να τον αναπαύει,τον μακαριστό Αριστοτέλη, που εφτιαξε αυτό το Νοσοκομείο, γιατί με τους πολιτικούς που έχουμε,
δεν θάχαμε κατι σχετικό και θα τρεχαμε στο εξωτερικο..για αορτοστεφανιαια παρακαμψη..απεχθανομαι τον όρο… by pass)

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ



 Οι περισσότεροι ζουν λες και θα μείνουν για πάντα εδώ...

Μία παλιά ιστορία λέει ότι, τον περασμένο αιώνα ένας καμηλιέρης έμπορος ξεκίνησε για το Κάϊρο, με σκοπό να επισκεφτεί έναν ξακουστό σοφό γέροντα...

Τελικά, συναντήθηκε με τον σοφό γέροντα, αφού χρειάστηκε να κάνει ένα μακρινό ταξίδι, διασχίζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της ερήμου...

Ξαφνιάστηκε όμως όταν είδε ότι ο γέροντας ζούσε σε μία σκηνή, με μοναδικά έπιπλα ένα στρώμα πάνω στην άμμο, ένα σοφρά, δύο σκαμνιά και πολλά βιβλία.

Γύρισε τότε προς τον σοφό και γεμάτος απορία τον ρώτησε:

-Πού είναι τα έπιπλά σου...;

Μας πάνε σε πόλεμο;

Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι φανερό ότι ζούμε μια ιδιαίτερη κλιμάκωση προκλήσεων της Τουρκίας, που ευνοεί η πολιτική κατευνασμού και ενδοτισμού των κυβερνώντων Ελλάδας και Κύπρου. Που θα καταλήξει; Πολύ φοβάμαστε ότι εγκυμονείται πολεμικό επισόδειο στον Ελλαδικό χώρο από μεριάς της Τουρκίας. Ο ξένος παράγοντας ήδη νίπτει τας χείρας του, συστήνοντας “αυτοσυγκράτηση” και “συνομιλίες”. Ιδανικές οι συνθήκες για να εξάγει ο Ερντογκάν την κρίση του εναντίον του πιο εύκολου αντιπάλου στην περιοχή, την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

5 Μυστικά για να Απλοποιήσετε τη Ζωή σας και να Μειώστε το Στρες σας!



Απλοποιήστε τη ζωή σας και ταυτόχρονα θα δείτε το… στρεσόμετρο σας να δείχνει λιγότερους βαθμούς στρες!  




Με λίγη προπαρασκευαστική δουλειά και αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να οργανωθείτε, θα είστε σε θέση να απολαμβάνετε τα οφέλη της απλοποίησης της ζωής σας για μεγάλο χρονικό διάστημα!  Πώς μπορείτε να απλοποιήσετε τη ζωή σας;

Μεγαλώνοντας ένα εσωστρεφές παιδί

Δύο βασικά δομικά στοιχεία της προσωπικότητας του ατόμου είναι η εξωστρέφεια και η εσωστρέφεια. Η εξωστρέφεια χαρακτηρίζεται από κοινωνικότητα, ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση, ομιλητικότητα και συναισθηματική έκφραση. Αντίθετα, η εσωστρέφεια  στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, χαρακτηρίζεται από ντροπαλότητα, μοναξιά, χαμηλή αυτοεκτίμηση, φόβο και ανασφάλεια.
childintroversionΑίτια
Τα αίτια που οδηγούν ένα παιδί στην εσωστρέφεια δεν έχουν απαντηθεί με σιγουριά. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί έχουν ενδείξεις, που υποστηρίζουν πώς τόσο η ιδιοσυγκρασία του παιδιού (γενετικοί παράγοντες) όσο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίσσεται (περιβαλλοντικοί παράγοντες, οικογένεια, σχολείο, φίλοι) επιδρούν καθοριστικά στην κοινωνικοποίηση του. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες τα παιδιά παρουσιάζουν “μεμονωμένη εσωστρέφεια” ανάλογα στο περιβάλλον το οποίο βρίσκονται π.χ στο σπίτι ή το σχολείο.

Πώς θα κατοικήσουμε στο Φεγγάρι Οι πρώτες αποικίες που θα φτιαχτούν

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος αποκάλυψε πως θα αποικίσουμε στο Φεγγάρι. Πόσο έτη απαιτούνται μέχρι να κατασκευαστούν οι πρώτες αποικίες.
ff
Πέρασαν 45 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο Φεγγάρι, ωστόσο θα χρειαστούν άλλα τόσα περίπου μέχρι να κατασκευαστούν οι πρώτες αποικίες εκεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), είναι εφικτή η δημιουργία ενός καταυλισμού στον δορυφόρο της Γης, χάρη στην τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών.

Ο ανεπανάληπτος Γιάννης Τσαρούχης

“… Έχοντας αποθέσει όλες μου τις ελπίδες στην ζωγραφική, είχα τύψεις όταν ασχολιόμουν με κάτι άλλο.
Δεν έχω ταλέντο συγγραφέα, αλλά έχω ιδέες.
Να μου συχωρέσουν αυτή την αδυναμία να το νομίζω.
Με τη ζωγραφική μόνο, δεν θα μπορούσα να βγάλω το άχτι μου για ένα σωρό πράγματα με τα οποία διαφωνούσα στην καθημερινή μου ζωή”.

Yannis_Tsarouchis_Piraeus
.
Ο Γιάννης Τσαρούχης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Δεκεμβρίου του 1909 (όπως δηλώνει ο ίδιος) και κατάγεται από την γνωστή οικογένεια Μεταξά από τα Ψαρά.
Τα πρώτα του έργα τα εξέθεσε το 1929 στο «Άσυλο Τέχνης». Η επιτυχία που σημείωσε τον οδήγησε στη συνέχεια να φοιτήσει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1929 – 1935). Παράλληλα, μαθήτευσε κοντά στον Κόντογλου (1931 – 1934), ο οποίος τον μύησε στη βυζαντινή αγιογραφία, ενώ μελέτησε τη λαϊκή αρχιτεκτονική και ενδυμασία. Μαζί με τους Πικιώνη, Κόντογλου και Αγγ. Χατζημιχάλη πρωτοστάτησε στο αίτημα της εποχής για την ελληνικότητα της τέχνης.
Απεβίωσε στις 20 Ιουλίου του 1981 στην Αθήνα.

Είναι η υπέρυθρη ενέργεια υπεύθυνη για το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής;


Η υπέρυθρη ενέργεια ενδέχεται να αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή της Αρκτικής, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπέρκλι στην Καλιφόρνια.arktiki-klimatiki-allagi-surriknosi-ton-thalassion-pagon
Η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι αόρατη στα ανθρώπινα μάτια, αλλά αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της ενέργειας που εκπέμπεται από την επιφάνεια της Γης. Η διαδικασία εξισορροπεί την εισερχόμενη ηλιακή ενέργεια όμως οι ερευνητές δεν είχαν σκεφτεί προηγουμένως να εξετάσουν τη συγκεκριμένη περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.
Η επιφάνεια της Γης θεωρείται ότι εκπέμπει το ισοδύναμο του 17 τοις εκατό της εισερχόμενης ηλιακής ενέργειας ως θερμική υπέρυθρη ακτινοβολία. Ωστόσο παρά τη σημασία της στο ενεργειακό ισοζύγιο του πλανήτη, είναι αντικειμενικά δύσκολο να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα μιας επιφάνειας σε εκπεμπόμενη υπέρυθρη ενέργεια.

Η εγκεφαλική γνώση είναι ένα τίποτα. Μεταδίδει εμπιστοσύνη μόνο εκείνος που ξέρει για τι μιλάει.


Hermann-Hesse-knowledge-can-be-communicated-but-not-wisdom-169998
Ένα αραβικό παραμύθι λέει ότι υπήρχε κάποτε ένας γέροντας πολύ σοφός. Τόσο πολύ, που όλοι έλεγαν ότι στο πρόσωπό του μπορούσε να διαβάσει κανείς τη σοφία. Μια ωραία μέρα, ο σοφός αυτός αποφάσισε να ταξιδέψει με καράβι, στο οποίο έτυχε να είναι κι ένας νεαρός φοιτητής.
Ο φοιτητής, αλαζόνας, ανέβηκε στο πλοίο με έναν αέρα ανωτερότητας και, όταν έπειτα από λίγο έμαθε ότι με το ίδιο πλοίο ταξίδευε και κάποιος σοφός, πήγε και τον συνάντησε.
«Έχετε ταξιδέψει πολύ;» ρώτησε ο νεαρός τον γέροντα κι εκείνος απάντησε ναι.
«Έχετε πάει και στη Δαμασκό;» τον ξαναρώτησε.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ – ΣΟΚ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ

Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα – σοκ που ζητά η τρόικα

«Αφανίστε τον ελληνικό λαό». Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται το περιεχόμενο των περισσοτέρων από τα 19 μέτρα που απαιτεί η τρόικα, προκειμένου να οδηγηθούμε «σε μια επιτυχημένη αξιολόγηση».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η τρόικα έστειλε την περασμένη Παρασκευή (7/11/2014) τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά για τα 19 προαπαιτούμενα που «θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια πετυχημένη αξιολόγηση».
Μεταξύ των δράσεων που πρέπει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση, βρίσκονται η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2,6 δισ. ευρώ για το 2015, αλλαγές στο ασφαλιστικό, άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς, αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμό των επιδομάτων στη δημόσια διοίκησηαπόφαση για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις εξής δράσεις:

Τὰ νέα …«ἐπιτεύγματα» τοῦ Βill Gates


Τὰ νέα ...«ἐπιτεύγματα» τοῦ  Βill GatesἌλλα δύο πολὺ …«χαριτωμένα» προγράμματα στὰ ὁποῖα «ἐργάζεται» ὁ Βill Gates εἶναι: 
  1. ἡ δημιουργία ἑνὸς ἐπικίνδυνου καὶ πανάκριβου ἐμβολίου γιὰ τὸν Ἔμπολα, βασισμένο σὲ γενετικὰ τροποποιημένα ποντίκια, παρὰ τὸ ὅ,τι ὑπάρχει ἤδη ἡ πολὺ πιὸ ἀποτελεσματικὴ καὶ φθηνὴ μέθοδος παραγωγῆς τοῦ ἐμβολίου ἀπ’ τὸ τομπάκο.
  2. ἡ δημιουργία μίας ἐλεγχομένης ἀπὸ μακριὰ (remote controlled) μεθόδου ἀντισυλλήψεως, μὲ ἐμφύτευμα μικροτσίπ!
Νὰ ἐδῶ καὶ ἡ ἀνακοίνωση:

Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό!





Ο λόγος, περί των εγγράφων που διέρρευσαν και που σύμφωνα με την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων αποδεικνύουν τη συστηματική φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος γιατί δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή. Πάντως, αυτή η είδηση, κατά το μέρος που εμπλέκει αυτές τις εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος, προφανώς, δεν κρίθηκε αρκούντως σημαντική για να «παίξει» στα δικά μας μέσα μαζικού εμπαιγμού, αυτό δα έλειπε! 

Προκύπτουν, λοιπόν, μυστικές συμφωνίες μεταξύ του Δουκάτου του Λουξεμβούργου και μιας από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως, ελεγκτικές εταιρείες, που βοήθησε πολυεθνικούς κολοσσούς να εξασφαλίσουν ευνοϊκές φορολογικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό, οι εταιρείες αυτές εξασφάλισαν φορολογική ασυλία, εξοικονομώντας ανυπολόγιστα, αλλά τερατώδη ποσά σε φόρους που όφειλαν να πληρώσουν στα δημόσια ταμεία των κρατών-μελών της ευρωζώνης. 

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς, αυτόχρημα, ότι η ελληνική παραφυάδα της ελεγκτικής αυτής εταιρείας, έχει εμπλοκή σ' ετούτην την «νόμιμη» εξαπάτηση των ευρωπαϊκών κοινοτήτων μας. 

Εννέα λόγοι υγείας για να έχετε οργασμούς!



Όσο και αν φαίνεται παράδοξο οι ερωτικές επαφές που συνοδεύονται από οργασμό ωφελούν και προστατεύουν τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία.

Μάθετε πως ο  οργασμός είναι δυνατόν να  βοηθήσει στη διατήρηση της καλής υγείας.
 
Πετάς στα σύννεφα
 

Η NASA προσπαθεί να κρύψει απίστευτη κατασκευή στον Άρη! (Βίντεο)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα