Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ


Μέσα στην κατάσταση – θέση, την οποία ονομάζουμε επίπεδο του ανθρώπου, ζούμε μία κατάσταση «παράνοιας», βλέποντας τις κοινωνίες των ανθρώπων... Πουθενά ελπίδα, πουθενά παρηγοριά…. Σε μια τέτοια φάση, (συνειδητοποίηση), διαπιστώνουμε, πως μόνη λύση αποτελεί για μας, η «στροφή» στον εαυτό μας.

Και πάμε, πάμε, πάμε, ο καθένας με την προσωπική του ιστορία επιλογών, ανθρώπων και καταστάσεων, και φτάνουμε τελικά σε μια στιγμή, που ενώ είμαστε πολύ πιο πέρα από εκεί που ξεκινήσαμε, (και βλέποντας γύρω μας και τους άλλους ανθρώπους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί που ήμασταν εμείς κάποτε), παρ’ όλα αυτά, να νιώθουμε πως δεν ανήκουμε στην ανθρωπότητα ως αυτό που βλέπουμε, (συνειδησιακά), μα ούτε και αισθανόμαστε κάτοικοι ενός κάποιου, επόμενου βασιλείου. (Ζώντας ακόμα σε αυτόν τον κόσμο).

Είμαστε λοιπόν μετέωροι. Ανάμεσα στο ψέμα αυτού του κόσμου, και στην Αλήθεια, ενός άλλου κόσμου. Που ενώ την ζούμε εδώ, όλο το περιβάλλον τελικά είναι πράγματι εχθρικό απέναντι μας…. Γνωρίζουμε όμως καλά πως βαδίζουμε σωστά, αλλά αισθανόμαστε ταυτόχρονα, πως δεν είμαστε κάπου… Δεν είμαστε πουθενά.. Που ανήκουμε;

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί έχουμε αυτή την ανάγκη «να ταυτοποιήσουμε» τον εαυτό μας; Όμως, διαπιστώνουμε, πως δεν υπάρχουν τα ανάλογα στοιχεία για να μπορέσει να γίνει αυτή η ταυτοποίηση, (ώστε να ησυχάσουμε επιτέλους). Υπάρχουν οι κάτω, (που δεν ανήκουμε πια εκεί), και υπάρχουν και οι πάνω, (που δεν φτάσαμε ακόμα).

Καλά όλα αυτά, αλλά τελικά, Εμείς, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ; (Με την έννοια της θέσης μέσα μας, κι όχι με την έννοια του «χώρου»). Και η διαπίστωση; Η ζωή μας όλη, ένα συνεχόμενο κυνήγι…. Ένας αγώνας, και τίποτε άλλο. Ένα παίδεμα τελικά, με μία ώθηση μέσα μας, 

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ….

Τι συμβολίζει το άναμμα της καντήλας;

καντήλι
Η λέξη καντήλι προέρχεται από τη λατινική candela=κερί.
Στη χριστιανική Εκκλησία το Καντήλι τοποθετείται μπροστά στις άγιες εικόνες. Αυτό που τοποθετείται μπροστά στον Εσταυρωμένο, μέσα στο Ιερό Βήμα, διατηρείται πάντοτε αναμμένο και γι’ αυτό λέγεται «ακοίμητο» Καντήλι.
 Ένα Καντήλι τοποθετείται επίσης στο εικονοστάσι του σπιτιού και ανάβεται κάθε μέρα, σύμφωνα με την ορθόδοξο παράδοση.
 Μια συνήθεια που διατηρεί τον βαθύ χριστιανικό συμβολισμό της με το Φώς του Χριστού που φωτίζει κάθε άνθρωπο, που θερμαίνει την ελπίδα και που παρηγορεί και συντροφεύει στις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς.
 Το άναμμα του καντηλιού ενέχει τον συμβολισμό ότι προσφέρεται ως θυσία σεβασμού και τιμής προς τον Θεό και τους Αγίους του. Συμβολίζει επίσης, το φώς του Χριστού που φωτίζει κάθε άνθρωπο, καθώς επίσης συμβολίζει και το γνωστό παράγγελμα του Κυρίου μας ότι πρέπει να είμαστε, οι χριστιανοί, τα φώτα του κόσμου.
 Το έλαιον, το λάδι δηλ. που καίει στα καντήλια μας, “;τον του Θεού υπεμφαίνει έλαιον”; γράφει ο Άγ. Συμεών Θεσσαλονίκης, το έλεος του Θεού που φανερώθηκε όταν η περιστερά του Νώε επέστρεψε στην Κιβωτό για να σημάνει την παύση του κατακλυσμού, έχοντας στο ράμφος της κλάδο ελαίας, ή όταν ο Ιησούς, καθώς επροσηύχετο εκτενώς, επότιζε με τους θρόμβους του ιδρώτος του την ελιά, κάτω από τα κλαδιά της οποίας γονάτισε την μαρτυρική εκείνη νύχτα, στο Όρος των Ελαιών.Βέβαια, όλοι ξέρουμε πως απείρως ανώτερος του υλικού φωτισμού είναι ο εσωτερικός, αγιοπνευματικός φωτισμός. Έγραφε λοιπόν ο Θεοφόρος Πατήρ Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός : “;Φωτίσωμεν …;γλώσσαν”; και συμπληρώνει ο σχολιαστής του : Επετεύχθη τούτο ;

Αμφίπολη: Γιατί δεν έγινε καύση του νεκρού

«Δεν είμαι βέβαιη ότι ο σκελετός ανήκει στον «κύριο» νεκρό του τάφου ή σε κάποιον συγγενή που ενταφιάστηκε πριν από αυτόν». Η καθ. Γ. Κοκκορού – Αλευρά στο TheTOC.gr
amfipoli-giati-den-egine-kausi-tou-nekrou
Η Γεωργία Κοκκορού – Αλευρά, καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μακρά ανασκαφική εμπειρία και ερευνητικό έργο ιδιαίτερα στην αρχαία γλυπτική, απαντά στις ερωτήσεις του TheTOC.gr και καταθέτει τις δικές της υποθέσεις εργασίας για την ανασκαφή στην Αμφίπολη.

Ο αναπάντεχος «κιβωτιόσχημος» τάφος και η «ολόσωμη» ταφή», η «χαμηλή» ποιότητα της ταφής σε σχέση με το λαμπρό και πολυτελέστατο μνημείο», οι φάσεις κατασκευής του, το δάπεδο του 4ου θαλάμου και ο «οριζόντιος τοίχος σφράγισης», η κεραμική, η «δίνη της Αμφίπολης» και το βάλσαμο στην πληγωμένη μας αυτοπεποίθηση.

Διαφορετικές φάσεις κατασκευής, ναι ή όχι;

Προβλέπουν σεισμό 9 ρίχτερ, στο κόκκινο η Ρόδος στο χάρτη 50 επιστημόνων


Σεισμούς 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα προβλέπουν 50 επιστήμονες
Ανησυχία, φόβο και τρόμο προκαλεί ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας ««Le Monde» με τίτλο: «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe» («Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη»)!
Το επιστημονικό άρθρο παρουσιάζει την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe).
Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται μελλοντικά να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες φονικών σεισμών της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!
Μεταξύ αυτών ανήκει η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία, σύμφωνα με το άρθρο και τονίζεται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν αποκλείεται να βιώσουν σεισμούς ανάλογου μεγέθους με αυτόν που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, του σεισμού του Τοχόκου και του τσουνάμι που ακολούθησε.

Οι 8 βασικοί συμβιβασμοί που καλείται να κάνει κάθε ζευγάρι


KOINONIA, SXESEIS-ELSOKARY-OI 8 VASIKOI SYMVIVASMOI...ZEYGARI
Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, οικογενειακές, φιλικές, επαγγελματικές, καλώς ή κακώς απαιτούν συμβιβασμούς και υποχωρήσεις για να ευδοκιμήσουν και να έχουν διάρκεια..
Και σίγουρα η σχέση μας με το άλλο μας μισό είναι από τις πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής μας και απαιτούν και τους πιο σημαντικούς συμβιβασμούς.
Ποιοι είναι οι πιο βασικοί και σημαντικοί συμβιβασμοί που καλούμαστε να κάνουμε για να συνυπάρξουμε;

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΟΚ ΤΟΥ 1941 δείχνει το μέλλον του πλανήτη- Που τοποθετούν την Ελλάδα-Απέραντη αυτοκρατορία η Ρωσία-Απομονωμένη η Τουρκία χωρίς την Κωνσταντινούπολη

XARTIS2

Παγκόσμιος χάρτης που σχεδιάστηκε την περίοδο του 1941 και επιβεβαιώθηκε κατάτα χρόνια του “Ψυχρού Πολέμου”, κυριαρχεί σε συζητήσεις των λόμπι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και το τελευταίο διάστημα επαναπροβάλλεται από ύποπτα κέντρα “χάραξης” γεωπολιτικών επιδιώξεων. Ο χάρτης είναι αναλυτικός, περίεργα εμπεριστατωμένος και εξακολουθητικά προφητικός γεγονός που βάζει σε εξωφρενικές σκέψεις όχι μόνον τους συνωμοσιολόγους αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες των πανίσχυρων του πλανήτη. Κάποιοι προσπαθούν να μας πουν ότι έτσι πιθανόν να είναι ο κόσμος τα επόμενα πενήντα χρόνια υπό την αυστηρή καθοδήγηση των κληρονόμων όσων των χάραξαν.
-Ο χάρτης με το κείμενο που ακολουθεί θα σας φέρει πάρα πολλούς συνειρμούς. Πολλοί από σάς ίσως και να τον βρουν ανατριχιαστικά προφητικό.
Περίληψη των χαρακτηριστικών του χάρτη

10 ψέματα που μάθαμε στο σχολείο

Στο σχολείο μάθαμε ότι δεν υπάρχει βαρύτητα στο διάστημα και ότι οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα στο δέρμα τους ανάλογα με το περιβάλλον όπου βρίσκονται όταν θέλουν να προστατευτούν. Ξέρετε κάτι; Αυτά, και μερικά ακόμα, ήταν ψέματα! Και η ιστοσελίδα All Time 10s βάλθηκε να τα ξεσκεπάσει!
Μάθετε, λοιπόν, τα 10 ψέματα που διδάσκονται στο σχολείο και... ενημερώστε εγκαίρως τα παιδιά σας για το πώς έχουν πραγματικά τα πράγματα.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ


1069Σπάνια περνάει από το μυαλό των υποστηρικτών της Σύγχρονης Νοητικής Επιστήμης ότι η δύναμη που παρέχει η χρήση της επιβεβαίωσης  όπως την διδάσκουν κάποιοι από αυτούς, μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στους ίδιους καθώς και στους αθώους και αδαείς μαθητές  οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις μεθόδους της φυσικής εξέλιξης για την αφύπνιση και την ικανοποίηση της επιθυμίας και της φιλοδοξίας.

Η ήσυχη διακριτική πορεία των πιο αργών διαδικασιών φυσιολογικής ανάπτυξης αποτελούν «κόπωση για το σαρκίο», κατά συνέπεια πολλοί βρίσκονται σε αναζήτηση κάτι νέου – κάτι που θα διεγείρει πιο γρήγορα την ανάπτυξη των ψυχικών τους κέντρων.

Αναμφισβήτητα η δύναμη της επιβεβαίωσης είναι σχεδόν απεριόριστη όταν χρησιμοποιηθεί σωστά.  Aλλά αυτή η δύναμη είναι παρόμοια με την δύναμη ενός δίκοπου μαχαιριού στα χέρια ενός ανεύθυνου ατόμου.

Διότι ο αντίθετος πόλος, η δύναμη της άρνησης πρέπει να εκδηλωθεί ταυτόχρονα με εκείνη της επιβεβαίωσης  και μόνο όταν η πρώτη μπορεί να ελεγχθεί η άλλη μπορεί να υπερισχύσει. Μόνο λίγοι είναι σε θέση να ασκήσουν αυτόν τον έλεγχο λόγω των ιδιόμορφων υπαρχουσών συνθηκών του παρόντος κύκλου, και λόγω αθέμιτων σκοπών οι οποίοι έχουν εκπορνεύσει την πνευματική δύναμη.

Για παράδειγμα, η χρήση των λέξεων «εγώ είμαι», που προηγείται κάποιας εκφρασμένης επιθυμίας, ή δήλωσης σχετικά με την κατοχή, ή τον έλεγχο κάποιας υλικής μορφής, όπως για παράδειγμα, «εγώ είμαι Δύναμη», ή «εγώ είμαι Πλούτος», μπορεί ενδεχομένως κάτω από κατάλληλες συνθήκες να φέρουν σε δράση ορισμένες λανθάνουσες εσωτερικές δυνάμεις ή στοιχειακά, τα οποία μπορεί να χρησιμεύσουν  στο να επιφέρουν υλοποίηση της εκφρασμένης επιθυμίας.

ΣΥΝΕΞΑΡΤΗΣΗ: Ο πιο κοινός Εθισμός

codependantτης Μαριάνθης Μεταλληνού
Ιατρού Ομοιοπαθητικής, Ψυχοθεραπεύτριας, Ενεργειακής θεραπεύτριας Msc. Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων
Η Συνεξάρτηση (’codependence') αναφέρεται στην δυσκολία στην οριοθέτηση του εαυτού και των άλλων, σε σχέση με την ευτυχία μας στη ζωή. Έτσι η συνεξάρτηση είναι  το να καθιστούμε τον εαυτό μας εξαρτημένο από άλλους ανθρώπους, προκειμένου να βρούμε την ευτυχία.
Όταν κάποιος είναι συνεξαρτητικός, πιστεύει στην ψευδαίσθηση πως οι άλλοι κρατούν το κλειδί της δικής του Ευτυχίας ή Δυστυχίας, πως οι άλλοι είναι υπεύθυνοι για την δική του πραγματικότητα. Είναι πολύ συνηθισμένη και σχεδόν όλοι μας μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια μορφή συνεξάρτησης,    έστω    και πολύ ελαφριά.
Δεν αναγνωρίζεται ευρέως στην κοινωνία μας ως δυσλειτουργία    ή    διαταραχή, απεναντίας παρερμηνεύεται   ως«υπερβολική αγάπη» ή «συναισθηματισμός». Η συνεξάρτηση οδηγεί το άτομο σε εξάντληση. Έχει να κάνει με το να δίνουμε, χωρίς να παίρνουμε αντίστοιχα, να εκχωρούμε την δύναμή μας στους άλλους και να αποδυναμώνουμε διαρκώς την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας.
Η συνεξάρτηση έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία. Επειδή το παιδί είναι σε ανισότιμη σχέση με τους γονείς του, εύκολα μαθαίνει να βάζει στην άκρη τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα θέλω των γονιών του, προκειμένου να πάρει τη φροντίδα τους, την προσοχή ή την έγκρισή τους.

The dark times



Τις σκοτεινές μου στιγμές πλέον τις αγαπώ ιδιαίτερα. Κάποτε τις φοβόμουν, όπως και οι περισσότεροι. Μου προκαλούσαν ανασφάλειες και έλλειψη αυτοπεποίθησης. 

Μόνη εντελώς μέσα τους χάνομαι για λίγο μέχρι να με βρω ξανά. Εξερευνώ, ανακαλύπτω, αγγίζω όρια, άλλοτε τα ξεπερνώ.. Και όταν βγαίνω από εκεί είμαι ήδη ένα βήμα παραπέρα. Γιατί έχω δουλέψει σκληρά με τον εαυτό μου,  να τον τιθασεύσω όπου χρειάζεται, να τον αφήνω ελεύθερο όπου είναι αναγκαίο.. Να αναθεωρώ και να αλλάζω. Να πιάνω πάτο και να ξανασηκώνομαι. 

Για όλους ένας Θεός



ezequiel ametista1
«Ένας Ναός για όλους, για όλους ένας Θεός.
Πολύμορφοι κόσμοι ζουν στο κατοικητήριο του Παντοδύναμου,
Και το Άγιο Πνεύμα πλανιέται παντού, μέσα τους.
Η Ανανέωση του κόσμου θάρθει,
οι προφητείες θα εκπληρωθούν.
Οι άνθρωποι θα σηκωθούν και θα οικοδομήσουν ένα Καινούργιο Ναό.
Στη δημιουργία συνειδητοποίησε την ευτυχία της ζωής και στην έρημο στρέψε το βλέμμα σου.
Κατάλαβε το μεγάλο δώρο της αγάπης για τον ένα Θεό.
Προσπάθησε ν’ αναπτύξεις τηv δύναμη της ενόρασης
ώστε να μπορέσεις να διακρίνεις τηv μελλοντική ενότητα του ανθρώπινου γένους. 

10 τροφές για ατσάλινη υγεία

Ακολουθούν οι 10 τροφές, που θα κάνουν φέτος το χειμώνα, το σώμα σας, το πλέον «εχθρικό» περιβάλλον για ιούς και βακτήρια.
Εάν, δεν τρώτε κρεμμύδι επειδή σας μυρίζει και δεν τρώτε, ούτε, τζατζίκι επειδή επίσης σας κακοφαίνεται το σκόρδο, τότε στερείτε από τον οργανισμό σας την ισχυρή δράση που έχουν το σκόρδο και το κρεμμύδι στην ισχύ του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
Κάνετε, λοιπόν, τη σωστή επιλογή φέτος το χειμώνα και προστατέψτε τον εαυτό σας από ιώσεις και λοιμώξεις, ξεπερνώντας το μικρό εμπόδιο της κακοσμίας και ενισχύστε αποτελεσματικά την ασπίδα προστασίας του οργανισμού σας.
Αν δε, παρά τις προσπάθειές σας δεν καταφέρετε να εντάξετε στη διατροφή σας αυτές τις δυο παρεξηγημένες τροφές, παρακάτω υπάρχουν άλλες 8, που θα ενισχύσουν εξίσου την άμυνα του οργανισμού σας απέναντι σε ιώσεις και κρυολογήματα.
Ακολουθούν, λοιπόν, οι 10 τροφές, που θα κάνουν φέτος το χειμώνα, το σώμα σας, το πλέον «εχθρικό» περιβάλλον για ιούς και βακτήρια.

Τα 7 πράγματα που ανησυχούν τις γυναίκες και αφήνουν αδιάφορους τους άντρες

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πράγματα που αφήνουν τους άντρες παντελώς αδιάφορους, ακόμα κι αν εσείς έχετε εμμονή με αυτά.

Δε χρειάζεται να σας πιάνει πανικός, αν εντοπίσετε μια μικρή ατέλεια στην εικόνα σας, καθώς είστε ήδη στο δρόμο για να τον συναντήσετε. Το πιθανότερο είναι ότι εκείνος δεν θα την προσέξει καν ή αν ανήκει σε εκείνο το είδος των αντρών, που είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί, το ακόμα πιο πιθανό είναι να μην τον νοιάξει καν.
Μην πανικοβάλεστε λοιπόν για τα μικρά, αλλά επικεντρωθείτε μονάχα στο να περάσετε καλά με την παρέα σας.
Σε κάθε περίπτωση, διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πράγματα που αφήνουν τους άντρες παντελώς αδιάφορους, ακόμα κι αν εσείς έχετε εμμονή με αυτά.

Το στρες της χαράς !


Σας έχω πολλές φορές μιλήσει για τα αρνητικά συναισθήματα και το πόσο κακό κάνουν αυτά στην υγεία μας επειδή λειτουργούν επάνω μας σαν στρες, έχοντας σαν βάση τους τον φόβο. 
Αντίθετα, τα θετικά μας συναισθήματα θεωρούνται πως μας απαλλάσσουν από τις αρνητικές για την υγεία μας επιδράσεις του στρες και ομαλοποιούν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας ομαλοποιώντας έτσι την ροή όλων των ενεργειών στο σώμα και χαρίζοντάς μας υγεία.
Πρόσφατες έρευνες των ψυχολόγων, όμως , δείχνουν πως ακόμη και τα θετικά μας συναισθήματα όταν είναι πολύ δυνατά, φαίνεται να μην τα αντέχει ο οργανισμός, γι αυτό και αντιδρά σε αυτά με εκδηλώσεις που συνοδεύουν συνήθως αρνητικά συναισθήματα.
Μία τέτοια αντίδραση είναι τα δάκρυα χαράς, όπως και τα ουρλιαχτά από ευχαρίστησηπου ακούγονται από νέους και νέες σε συναυλίες ροκ μουσικής ή στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όταν μπαίνει κάποιο γκολ.

Μπορούμε άραγε να μην αντέχουμε τα πολύ θετικά μας συναισθήματα, όσο και τα πολύ αρνητικά;

Πώς θα διαχειριστούμε το άγχος;

Όλοι έρχονται αντιμέτωποι, κάποια στιγμή στη ζωή τους, με αγχωτικές και στρεσογόνες καταστάσεις, αλλά αυτό που κάνει τη διάφορα είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται ο καθένας το στρες και κατά πόσο επιτρέπει στον εαυτό του να επηρεαστεί από την έντονη αυτή συναισθηματική φόρτιση.
agxos
Η διαχείριση του στρες είναι σημαντικό εφόδιο για τη ζωή του ατόμου, που έρχεται αντιμέτωπο με πλήθος προβλημάτων καθημερινά, καλούμενο να βρει γρήγορα και αποτελεσματικά τη λύση σε όλα αυτά.
Το να έχει κανείς, ένα τρόπο να τα αντιμετωπίσει, με ψυχραιμία, παραμένοντας στο ύψος των περιστάσεων, είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να περάσει τη ζωή του, χωρίς να άγεται και να φέρεται από τις αγχωτικές καταστάσεις, που σίγουρα δεν θα σταματήσουν ποτέ να συμβαίνουν και να βασανίζουν την καθημερινότητα και την ανθρωπότητα.
Η διαχείριση του στρες, άλλωστε δεν επιτυγχάνεται μόνο από τους γκουρού του Θιβέτ, αλλά από όλους μας, με μερικές απλές τεχνικές και στρατηγικές, 7 από τις οποίες ακολουθούν.

Μαμά, γερνάω

Από την κτηνίατρο Όλγα Κουτσαβίτου
Συμβουλές, ασκήσεις και παιχνίδια που θα κρατήσουν σε εγρήγορση τον ηλικιωμένο σκύλο σας, χωρίς να τον κουράζουν.
old dog
Σήμερα υπολογίζεται ότι το 25 – 50% των οικόσιτων σκύλων στην Ευρώπη έχουν ηλικία άνω των 7 ετών και οι κτηνίατροι αντιμετωπίζουν πλέον πολύ συχνότερα ασθένειες και προβλήματα συμπεριφοράς που συνδέονται με τη γήρανση.
Οι ηλικιωμένοι σκύλοι, όπως ακριβώς και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, υποφέρουν από μείωση της γνωστικής λειτουργίας, με συμπτώματα που ξεκινούν από διαταραχές στη μνήμη και την ικανότητα μάθησης, και σε προχωρημένες καταστάσεις φτάνουν να θυμίζουν την άνοια.
Η κατάσταση αυτή εκδηλώνεται με αλλαγές της συμπεριφοράς, όπως:

Ποιός σκότωσε το Στέλιο Καζαντζίδη;



Πάνε κάτι 24ωρα τώρα, που η άχρηστη σκέψη μου της ημέρας ήταν η εφεύρεση μιας περσόνας που καλλιτέχνιζε και έβγαζε στις μαρκίζες κατιτίς παραπάνω από τα προς το ζην φέροντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Καστράτος Διονυσίου και με διεμφυλική σκηνική παρουσία, τραγουδώντας Στράτο Διονυσίου με φωνή και ντύσιμο Conchitas.
Ο ήρωας μου σε αυτή την εν εγρηγόρσει ονειροφαντασία μου είχε άσχημο τέλος: αυτοδίκαιοι υπερασπιστές της «παράδοσης» του λαϊκού τον πιάσανε και τον ευνουχίσανε πραγματικά, του κόψανε τα αρχίδια.
Διαμαρτυρήθηκα και εγώ έντονα με αυτό το σενάριο που έπλασε το υποσυνείδητό μου: Γιατί δε με προειδοποίησε πχ για το χθεσινό σεισμό και μου σέρβιρε το άνοστο πιάτο του Καστράτου Διονυσίου που και μόνο το όνομα του θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβολή μνήμης νεκρού, πόσο μάλλον το ρεπερτόριο του;

Το «αν» και το «όταν»




Γεια σας φίλες και φίλοι μου
"Μην λες ποτέ αν" είναι η μία από τις τέσσερις συμφωνίες, στο ομώνυμο βιβλίο του Μεξικανού γιατρού   Miguel   Ruiz  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Σας έχω μιλήσει πολλές φορές γι αυτό το «σπουδαίο» κατά τη γνώμη μου,  μικρό βιβλιαράκι,  σε προηγούμενες αναρτήσεις μου.

Το αν, οι υποθέσεις, καταναλώνουν πολλή ενέργεια στον εγκέφαλό μας με σκέψεις που οι περισσότερες είναι αρνητικές, αφού τέτοιες αρνητικές σκέψεις αποθηκεύει, κυρίως,  το υποσυνείδητό μας, προκειμένου να μας προφυλάξει από τους κινδύνους της ζωής. Στη συνέχεια, αυτές τις αρνητικές σκέψεις ανασύρει κάθε φορά που εμείς αρχίζουμε να κάνουμε υποθέσεις, για μελλοντικά συμβάντα.

Και ξέρετε, η μία αρνητική σκέψη φέρνει την άλλη, είναι περίεργα κολλημένες μεταξύ τους, σαν τα κομματάκια του βούτυρου, τραβάνε η μία την άλλη από το υποσυνείδητο.  Έτσι δημιουργείται το αίσθημα του άγχους, από το οποίο ταλαιπωρούνται ο περισσότεροι.

Καταργώντας το «αν» από τις σκέψεις μας, αυτή η αλυσίδα αρνητικών σκέψεων, με το άγχος που προκαλεί, καταργείται και αυτή.
Σκεφθείτε το λίγο και συνειδητοποιείστε το.

Αυτοπαρατήρηση - Ταυτίσεις - Αυτοενθύμηση



Η πρώτη χρήσιμη προσπάθεια που μπορούμε να κάνουμε είναι η προσπάθεια της Παρατήρησης του εαυτού – το να μάθουμε να παρατηρούμε τον εαυτό μας αμερόληπτα. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται έντονη και συνεχής προσπάθεια,  διότι πρέπει να γίνει συνειδητά. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να προσπαθεί κανείς να παρατηρήσει επί ένα σύντομο, συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – λόγω του ότι δεν έχουμε τη δύναμη να παρατηρήσουμε περισσότερο – τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αισθήσεις και τις κινήσεις του. Είναι απαραίτητο να βρούμε τη σωστή κατάσταση εσωτερικά όπου θέλουμε πραγματικά να παρατηρήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, βλέποντας, για παράδειγμα, ότι σκεφτόμαστε ένα πράγμα και αισθανόμαστε κάτι τελείως διαφορετικό. 

Συνήθως, είμαστε ταυτισμένοι με όλα όσα συμβαίνουν μέσα μας – με κάθε σκέψη, διάθεση, αίσθηση, συναίσθημα. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε συμβαίνει το θεωρούμε ως τον εαυτό μας. Βάζουμε την αίσθηση του «εγώ» στο καθετί που συμβαίνει, και γι αυτόν το λόγο τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει μέσα μας.

Ο άνθρωπος είναι φυλακισμένος



«Εξάλλου, υπάρχει και μια άλλη πλευρά της φαντασίας που μας διαφεύγει στη συνηθισμένη κατανόηση. Είναι γεγονός ότι φανταζόμαστε ανύπαρκτα πράγματα – ανύπαρκτες ικανότητες, για παράδειγμα. Αποδίδουμε στον εαυτό μας δυνάμεις που δεν έχουμε. Φανταζόμαστε τον εαυτό μας ότι είναι αυτενσυνείδητος αν και αυτό δεν συμβαίνει. Οι δυνάμεις και η συνειδητότητα του εαυτού που έχουμε είναι μόνο κατά φαντασίαν. Φανταζόμαστε τον εαυτό μας πως είναι ένας, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούμαστε από πολλά διαφορετικά «εγώ». Υπάρχουν πολλά τέτοια πράγματα που φανταζόμαστε για τον εαυτό μας και τους άλλους. Για παράδειγμα, φανταζόμαστε ότι μπορούμε να «πραττουμε», ότι έχουμε επιλογή. Δεν έχουμε επιλογή, δεν μπορούμε να «πράττουμε», τα πράγματα απλώς συμβαίνουν σε μας. 

Έτσι λοιπόν τον φανταζόμαστε στον εαυτό μας, στην πραγματικότητα. Δεν είμαστε αυτό που φανταζόμαστε πως είναι ο εαυτός μας.»

inSSIDer 2.1.6.1394 - Ανακαλύψτε ασύρματα δίκτυα γύρω σας



Το inSSIDer είναι ένα απλό, δωρεάν αλλά ισχυρό εργαλείο για να ανακαλύψετε ασύρματα δίκτυα γύρω σας. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται!! Με το πρόγραμμα μπορείτε να παρακολουθήσετε, να αντιμετωπίσετε προβλήματα και να βελτιστοποιήσετε το ασύρματο σας δίκτυο. Εμφανίζει σε έναν πίνακα, πληροφορίες για τα ασύρματα δίκτυα που εντοπίζετε όπως: Κατασκευαστής, ισχύ σήματος, διεύθυνση MAC, κ.α.

Ο πίνακας αυτός χωρίζεται σε κάποιες στήλες. Τώρα θα σας εξηγήσουμε τι σημαίνει η κάθε στήλη που βλέπετε:

Λίθινο άγαλμα 2,5 μέτρων ανακαλύφθηκε στη Σαρδηνία




Οι αρχαιολόγοι που διενεργούν έρευνες στην νοτιοδυτική περιοχή της Σαρδηνίας, ανακάλυψαν ένα νέο «γίγαντα», όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.


Οι ερευνητές ανασκάπτοντας  την αρχαιολογική περιοχή Monte prama εντόπισαν ένα γιγάντιο άγαλμα από ψαμμίτη.

Η περιοχή Monte prama είναι η πατρίδα των ‘γιγάντων’, αφού έχουν έρθει στο φως αρκετά αρχαία λίθινα στοιχεία από την εποχή του Χαλκού,  του νουραγικού πολιτισμού, στις αρχές του 1970.

Οφέλη του λαδιού


Εντυπωσιακό:

Πρόσφατη έρευνα στην Αμερική έδειξε,  πως το λάδι της ελιάς  προστατεύει τα αγγεία από την σύσπαση που τους δημιουργεί η μόλυνση της ατμόσφαιρας!

Η στένωση αυτή των αγγείων ευθύνεται για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και για την αρτηριοσκλήρυνση που ακολουθεί, με όλα τα άσχημα επακόλουθα για την υγεία (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια,, εμφράγματα, κ.λπ).

Ερευνητές στην Αμερική, μελέτησαν την στένωση των αγγείων που προκαλείται από την μόλυνση της ατμόσφαιρας σε 42 υγιείς ενήλικες, χορηγώντας επί ένα μήνα σε κάποιους από αυτούς 3 γραμμάρια λάδι ελιάς την ημέρα, σε άλλους την ίδια ποσότητα ενός ιχθυελαίου κα σε άλλους ένα placebo (απλό χάπι δηλαδή που δεν περιέχει κανένα δραστικό συστατικό).

Επιστολή προς Ηρόδοτο


Σκοπός της επιστολής αυτής είναι να παρουσιαστούν συνοπτικά τα βασικότερα σημεία του «περί φύσεως» συγγράμματός του Επίκουρου έτσι ώστε να λάβουν μια ικανή γνώση περί τούτου, όσοι δεν έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το σύγγραμμα.
Διά την ορθή κατανόηση των φυσικών φαινομένων, πρέπει να εμπιστευόμαστε τις αισθήσεις, άλλο ασφαλές κριτήριο δεν έχουμε. Βασιζόμαστε άρα στις αισθήσεις, στην λογική ερμηνεία αυτών και στα συναισθήματα που απορρέουν από αυτές. Εκτός όμως από τα αισθητά φαινόμενα, υπάρχουν και τα άδηλα, τα ανεπαίσθητα δηλαδή, που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Για να ερμηνεύσουμε τα άδηλα, ξεκινούμε με τις εξής παραδοχές:
1) Δεν μπορούμε από την ανυπαρξία (το μη ον) να παράγουμε κάτι το υπαρκτό (το ον). Το ον προϋπάρχει πάντα, έστω και σε πρόδρομη μορφή(σπόρος). Κατ’ αναλογία, το ον δεν μπορεί να αφανιστεί και να περιέλθει στην κατάσταση του μη όντος
2) Το σύμπαν είναι αιώνιο και άφθαρτο, καθότι καμία δύναμη δεν υπάρχει έξω ή μέσα από αυτό, ικανή να επιφέρει μεταβολή.

Avast 2015 : Η πιο πρόσφατη έκδοση της πιο διαδεδομένης εφαρμογής Antivirus για PC και κινητά



Η πιο πρόσφατη έκδοση της πιό αξιόπιστης ασφάλειας στον κόσμο έφτασε και είναι εντελώς δωρεάν. Το Avast προστατεύει περισσότερα από 220 εκατομμύρια άτομα, επιχειρήσεις και κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως, εντοπίστε αδύναμα σημεία στο δίκτυό σας ώστε να αποτρέψετε τις επιθέσεις στο router και σε άλλες συσκευές του δικτύους. από τις επιθέσεις των χάκερ. Αφαιρέστε τις ενοχλητικές εφαρμογές και τις επεκτάσεις από τα προγράμματα περιήγησης και αποκαταστήστε τις μηχανές αναζήτησης που έχουν πέσει θύματα πειρατείας. 

Ενημερώστε με ευκολία σημαντικά προγράμματα λογισμικού για να αυξήσετε τη συνολική ασφάλεια και την υγεία του υπολογιστή σας. Τέλος με την βοήθεια της λειτουργίας απομακρυσμένης βοήθειας μπορείτε να προσφέρετε ή να δέχεστε βοήθεια μέσω internet. 

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ - Όταν η ιστορία γράφεται από τους νικητές

Γράφει ο Γιάννης Σιατούφης
«Σαρακηνόφρων», «παράνομος βασιλεύς», «αλιτήριος δράκων», «θεομάχος», «αντίχρηστος» είναι μερικά επίθετα με τα οποία χαρακτήριζαν σύγχρονοι και μεταγενέστεροι ιστορικοί, χρονικογράφοι και απλοί πολίτες τον Λέοντα Γ΄ τον Ίσαυρο, τον πρώτο εικονομάχο αυτοκράτορα. Αντίστοιχα επίθετα χρησιμοποιήθηκαν και για τον γιο και διάδοχό του Κωνσταντίνο Ε΄(«μιαρόν γέννημα», «άγριος θηρ», «πρόδρομος του Αντίχριστου», «Κοπρώνυμος», κ.α.). Ήταν όμως έτσι τα παραπάνω πρόσωπα;
        Εικονομαχία ονομάστηκε η περίοδος από το 717 μ.Χ. μέχρι το 843 μ.Χ., κατά την οποία ο λαός τηςΒυζαντινής Αυτοκρατορίας διχάστηκε σε εικονολάτρες, οι οποίοι ήθελαν τις εικόνες στους λατρευτικούς χώρους, και σε εικονομάχους, που ήθελαν την κατάργηση των εικόνων. Το διάταγμα για την κατάργηση των εικόνων εκδόθηκε από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέων Γ΄ Ίσαυρο το 730 μ.Χ. .
Αγία Ειρήνη στην Πόλη. Δείγμα διακόσμησης των εκκλησιών την περίοδο της εικονομαχίας
Αγία Ειρήνη στην Πόλη. Δείγμα διακόσμησης των εκκλησιών την περίοδο της εικονομαχίας
        Οι αιτίες που οδήγησαν τους Ισαύρους να απαγορέψουν τις εικόνες ποικίλουν. Άλλοι θεωρούν ότι η πολιτική, κοινωνική και στρατιωτική μεταρρύθμιση επέβαλε την απαγόρευση. Άλλοι πιστεύουν ότι δογματικοί ήταν οι λόγοι. Ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ένα φυσικό φαινόμενο, μία έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη (Θήρα), έκανε τον αυτοκράτορα να το θεωρήσει θεία οργή για τη λατρεία των εικόνων εκ μέρους των πιστών.
        Είναι γεγονός ότι η περίοδος της εικονομαχίας συμπίπτει με την αναδιοργάνωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με το θεσμό των Θεμάτων, δηλαδή τις μικρές διοικητικές περιφέρειες στις οποίες χωρίστηκε η αυτοκρατορία με επικεφαλής ένα στρατηγό. Οι στρατιωτικές αυτές περιφέρειες αποτελούνταν από στρατιώτες-καλλιεργητές. Οι Ίσαυροι αυτοκράτορες στηρίχτηκαν στον επαρχιακό στρατό των θεμάτων για να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς που απειλούσαν το κράτος εκείνη την περίοδο, δηλαδή τους Άραβες και τους Βουλγάρους.

Στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης δεν συμπεριλαμβάνονται σκανδαλωδως οι υποχρεώσεις πρός το κράτος (φόροι, τέλη, εισφορές)

Στο ποσό των 1.347 ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια ορίστηκε το ποσό των βασικών εύλογων δαπανών διαβίωσης, οι οποίες θα αποτελούν τον «μπούσουλα» από την 1η Ιανουαρίου 2015 για τη ρύθμιση των δανείων, όχι μόνο στεγαστικών, αλλά και καταναλωτικών και επιχειρηματικών. Με άλλα λόγια, το ποσό της μηνιαίας δόσης στην περίπτωση των «κόκκινων» αλλά και των «πορτοκαλί» δανείων θα μπορεί να καθορίζεται με βάση το ποσό που περισσεύει όταν από το εισόδημα του δανειολήπτη αφαιρεθούν οι δαπάνες για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του.

Ο Αριστοτέλης και η έννοια του νόμου

Γράφει ο Θανάσης Μπαντές
Στα Ηθικά Νικομάχεια ο Αριστοτέλης ξεκαθαρίζει ότι ο νομοθέτης είναι ο μεγάλος παιδαγωγός της κοινωνίας. Υποστηρίζοντας ότι η αρετή δεν είναι εκ φύσεως αλλά αποτέλεσμα εθισμού, καθιστά σαφές πως μόνο με την επανάληψη ηθικών πράξεων μπορεί κανείς να αποκτήσει την αρετή, αφού μόνο η επανάληψη οδηγεί στη συνείδηση. Η ολοκλήρωση του εθισμού, δηλαδή της διαδικασίας των επαναλαμβανομένων πράξεων με σκοπό την αρετή, πιστοποιείται από τα αντίστοιχα συναισθήματα που συνοδεύουν την πράξη, αφού δε φτάνει να κάνει κανείς καλές πράξεις, αλλά πρέπει να νιώθει και χαρά απ’ αυτό. Κι αυτό ακριβώς είναι ο εθισμός (κατά την αρχαιοελληνική έννοια του όρου), η ταύτιση συγκεκριμένων ενεργειών με ευχάριστα συναισθήματα. Υπό αυτή την έννοια, το ότι δουλεύει κανείς (από μόνο του) δεν είναι απόδειξη της εργατικότητάς του. Γιατί, αν δεν εισπράττει και συναισθηματικά από την εργασία, με την πρώτη ευκαιρία θα την παρατήσει. Γι’ αυτό πρέπει να εθιστεί κανείς στην αρετή. Για να νιώθει συναισθηματικά ολοκληρωμένος με την εκπλήρωσή της. Μόνο έτσι θα καταφέρει να απομακρύνει όλους τους πιθανούς πειρασμούς. Και σ’ αυτό βέβαια χρειάζεται δάσκαλος. Ο δάσκαλος είναι ο άνθρωπος που θα καθοδηγήσει σωστά τη διαδικασία του εθισμού, αφού η εφαρμογή της ηθικής αρετής είναι πρωτίστως θέμα παιδείας. Γι’ αυτό και η διαπαιδαγώγηση οφείλει να ξεκινά από τις πολύ μικρές ηλικίες.
2ςς

Μήπως πονάτε στο σεξ; Όλες οι αιτίες

Σοβαρό εμπόδιο στην ευχαρίστηση και στην απόλαυση που προσφέρει το σεξ αποτελούν οι πόνοι που εμφανίζονται σε άνδρες και γυναίκες κατά την διάρκεια των ερωτικών επαφών. Παρόλο που οι αιτίες του φαινομένου είναι πολλές, οι διαταραχές πόνου επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού.
Εκτός από γυναίκες που πλησιάζουν ή περνούν την κλιμακτήριο, στις ασθενείς συμπεριλαμβάνονται πολλές που γέννησαν προσφάτως ή θηλάζουν τα μωρά τους και γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική αφαίρεση ωοθηκών, κάνουν θεραπεία καταστολής των οιστρογόνων εξαιτίας καρκίνου του μαστού ή υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία στην πύελο για άλλους καρκίνους. Όμως ο πόνος στο σεξ δεν είναι γυναικείο προνόμιο αφού και στους άνδρες εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα