Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η ανώτερη επίγνωση, σαν κέντρο επίγνωσης του Παγκόσμιου, είναι μία συμμετοχή του ατομικού, στο Παγκόσμιο, είναι μία νέα ατομικότητα, που δεν έχει σχέση με το υποκείμενο της σκέψης...



Υπάρχει μία «ανώτερη επίγνωση», μία άμεση, υπερνοητική, εξωδιανοητική, αντίληψη, της Πραγματικότητας... Είναι μία διευρυμένη επίγνωση, που υπερβαίνει, αλλά συμπεριλαμβάνει τις κατώτερες αντιληπτικές λειτουργίες, της νόησης, που βρίσκονται όμως υπό έλεγχο, είναι διευθετημένες και λειτουργούν μόνο γιά να αφήσουν την ανώτερη επίγνωση να αντιλαμβάνεται στα κατώτερα επίπεδα αντίληψης.
Αυτή η ανώτερη επίγνωση λειτουργεί σαν κέντρο επίγνωσης του Παγκόσμιου Είναι: Αντιλαμβάνεται το Είναι (που υπερβαίνει και συμπεριλαμβάνει τον φυσικό κόσμο). Είναι μία αντίληψη Ενότητας της Πραγματικότητας (όπου υποκείμενο-αντικείμενο έχουν ξεπερασθεί). Είναι μία Παγκόσμια Συνείδηση, μία Κοσμική Συνείδηση.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑ...


Τις έδωσαν πολλά ονόματα... Τις είπαν ερινύες... Τύψεις κι ενοχές... Χαμένες προσδοκίες κι ανεκπλήρωτα πάθη... Όνειρα που ποτέ δεν έφτασαν... Πόνο και πίκρα φέρνουνε... Μαζί κι απελπισία... Αν... Αν μόνο είχα τολμήσει... Είναι φριχτό να σκέφτομαι όλα εκείνα που ποτέ δεν κατάφερα ν' αντικρύσω στα μάτια... Όλα εκείνα που δίστασα και φοβήθηκα να κάνω... Κάθε φορά που γύριζα πίσω απλά και μόνο γιατί φοβήθηκα να δοκιμάσω να προχωρήσω...

Πετάει τελικά μονάχα εκείνος που τολμάει...

Έρχονται πάντα τη νύχτα... Όταν όλα γύρω τα σκεπάζει το σκοτάδι... Όταν τα μάτια προσπαθούν κλειστά να παραμείνουν και το μυαλό βρίσκει ελεύθερο πεδίο να καταλάβει τα πάντα γύρω μου... Τότε που οι αισθήσεις θεριεύουν και μπορείς ν' ακούσεις πράγματα που δεν μπορούσες να τα φανταστείς τη μέρα... Και βασανίζουν με λύσσα περίσια την ψυχή μου, ζητώντας μου επιτακτικά να παραδωθώ ανήμπορος στη μοίρα μου...  Και συμμαχούν με το σκοτάδι, γεμίζοντας τον ορίζοντα μου με σκιές περίεργες που χορεύουν στον ίδιο. μονότονο, κάθε βράδυ σκοπό...

ΘΕΛΩ... ΜΠΟΡΩ... ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ...


   Θέλω... Μπορώ... Ονειρεύομαι... Μου προκαλείτε ασφυξία, δε σας αντέχω άλλο... Με δέσατε γερά... Με τα δεσμά μιας κοινωνίας που νοιάζεται μόνο για την πάρτη της... Με πνίξατε... Μου κρύψατε τον ήλιο... Αλλά ως εδώ... Δε θα σας αφήσω άλλο να μου σκοτώνετε τα όνειρα... Υπάρχω... Ζω... Ελπίζω... Αναπνεώ... Ερωτεύομαι... Μισώ το σκοτάδι σας... Είμαι 'δω... Και δε θα πάω πουθενά... Μέχρι τουλάχιστον να γίνουν τα όνειρα μου, οι εφιάλτες σας... Και θα γίνουν... Αρνούμαι... Αρνούμαι τον κόσμο που μου φτιάξατε... Σας τον γυρνάω πίσω κατάμουτρα... Είναι δικός σας... 



Απο την ταινία ''Le Ballon Rouge (το κόκκινο μπαλόνι)'' 1956...

   Απο μικρό με μάθατε ν' ανταγωνίζομαι... 

ΕΙΣΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!


Όταν δεν έχεις τίποτα να πεις, τίποτα να γράψεις,
τίποτα να σκεφτείς, τίποτα να νιώσεις, 
Είσαι, εκεί που όλα αρχίζουν Πραγματικά για σένα….

Γιατί τίποτα δεν χρειάζεται να καταλάβεις, 
τίποτα να ψάξεις,τίποτα να ζητήσεις, 
τίποτα για το οποίο να περιμένεις να γίνει αργότερα….
Αυτό το, «ζω κάτι τώρα, για να…», φαίνεται τόσο μακρινό…

Αν δεν Είσαι Εδώ Τώρα, Ολοκληρωτικά, 
δεν ήσουν, και δεν θα Είσαι ποτέ.
Το «Εδώ» στο «Τώρα», είναι 
το Μοναδικό ραντεβού σου με την Ύπαρξη.
Το εδώ είναι παντού, και το τώρα, όλα τα τώρα…

Γιατί ενώ Είσαι, αυτό συμβαίνει 
χωρίς να μπορείς να είσαι…. «κάτι».
Νιώθεις, δίχως να μπορείς να εκφράσεις τι, 
(και στην ουσία δεν σε νοιάζει….)
Το μόνο που δύνασαι να αναγνωρίσεις,
είναι αυτή η βαθιά χαλάρωση και ηρεμία...
Ίσως, να εμφανίζεται 
για πρώτη φορά στη ζωή σου….. έτσι….

Ότι ένιωσες ποτέ, φαντάζει εξίσου μακρινό, γιατί μια Χαρά, 
(γεννώμενη μες την διευρυμένη ηρεμία σου 
που καλύπτει όλο τον εαυτό σου ως ενότητα), 
είναι ένα Άνθος Απείραχτο, 
Απερίγραπτο, που σκεπάζει τα πάντα…

ΚΑΠΟΥ...ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ / "Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ" (Βίντεο)


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ: "Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"

Σαδομαζοχιστικά

Του Μετέωρου
  


Ο ΘΑμαράθ, που 'χουνε βγάλει κάλους τα δάχτυλά του να σχίζει τα μνημόνια δυόμισι χρόνια τώρα, και πάθανε αγκύλωση οι καρποί του αυταρχικά να δείχνει την έξοδο στους εκπροσώπους των δανειστών, εκλιπαρεί γονυπετής την τρόικα να επιστρέψει στην ένοχη, κρύα κι άδεια κάμαρη της ηδονής. Περισσότερο απ' τους ανέλπιστους οι απελπισμένοι έρωτες δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές των επιρρεπών στις αλγηδόνες του πόθου, τους βουλιάζουν στην κινούμενη άμμο του ασπαίροντος πάθους και εντέλει στην υπαρξιακή κατάρρευση.

Ιλίγγους προκαλούν οι αδιέξοδοι και παρά φύσιν σχέσεις. Ο καραμπουζουκλής Καλαματιανός Αντώνιος τη δάγκωσε ανέλπιστα τη λαμαρίνα. Απεχθανόταν για λόγους αισθητικής την τρόικα όταν παρίστανε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Δεν ήθελε να τη βλέπει ούτε ζωγραφιστή. Την παρουσίαζε αποκρουστική και συχνά την κατήγγελλε, στη Βουλή και σε εξωκοινοβουλευτικές συναναστροφές, ως υπαίτιο για τα δεινά του τόπου.

«Κουρδίστε» τη μνήμη σας σε 24 ώρες

«Κουρδίστε» τη μνήμη σας σε 24 ώρες

Αφιερώστε 24 ώρες στη μνήμη σας και τα αποτελέσματα θα σας αποζημιώσουν.
Δεν θυμάστε ποτέ τι έχετε σημειώσει στη λίστα του σουπερμάρκετ; Ψάχνετε συνεχώς σε τσάντες και τσέπες να βρείτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου; Σπάτε το κεφάλι σας να θυμηθείτε το όνομα του καινούργιου σας γείτονα; Ηρεμήστε. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είστε οι μόνοι. Τα καλύτερα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να “γυμνάσετε» τη μνήμη σας. Μπορεί να μην καταφέρετε να ζήσετε χωρίς ατζέντα, αλλά ίσως την επόμενη φορά η αναζήτηση των κλειδιών να είναι πιο εύκολη!

Κατάλευκο κορμί




Ήρθες γυμνή
με το κατάλευκο κορμί σου.

Μύριζες έρωτα νεανικό
και εγώ θύμιζα άσχημο ταξίδι
με αφετηρία την θλίψη.

Μια ζωή μοιρασμένη
στις φλόγες και στο παρελθόν
που με κάρφωνε για να σταθώ πίσω.

Το σώμα σου ενώθηκε
επάνω στην λύπη μου 
και τότε κρεμάστηκαν 
οι περασμένες μου θλίψεις
σαν μια παλιά φωτογραφία.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ….. ΓΑΝΙΜΗΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ….




Στις 4 Φεβρουαρίου το 1962 περίπου το μεσημέρι ,  συνέβησαν  δυο πολύ ενδιαφέροντες,  και σπάνιοι σύνοδοι πλανητών.

Η πρώτη παρέα πλανητών ήταν στο  ζώδιο του υδροχόου… ήταν ο  Ήλιος,   ο Άρης, η  Αφροδίτη,  ο Ερμής,  ο Δίας ,ο  Κρόνος ,  και η Σελήνη,  αλλά και ο Χείρων επίσης  ήταν εκεί.

Η δεύτερη παρέα  πλανητών ακριβώς απέναντι στο ζώδιο του λέοντα ο Ουρανός ,  και δίπλα του  ο Πλούτωνας , και  η Λιλήθ     φτιάχνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση με τους υπόλοιπους  στον αστερισμό του υδροχόου.

Στις παρέες αυτές δεν έλειπαν ούτε οι δεσμοί ο βόρειος και ο  νότιος , και συνέβη επίσης και έκλειψη ηλίου και σελήνης .
  
Όταν πραγματοποιήθηκαν αυτές οι δυο αστρικές συντροφιές 
ξεκίνησε    η εποχή του υδροχόου….. 
 Οι χίπης  στις αρχές της δεκαετίας του  60 ήταν οι πρώτοι  ίσως που επηρεάστηκαν από τις ενέργειες αυτού του ζωδίου με την ειρηνική επανάσταση τους  απέναντι στο κατεστημένο, με το ιδιότροπο ντύσιμο τους, την  οικουμενικότητα, την ελευθερία και τα ταξίδια , την φυσική ζωή , και το μήνυμα  για   ειρήνη .

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ …..ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ




Έχουμε  ένα αρνητικό συναίσθημα, όπως συμβαίνει  σχεδόν καθημερινά σχεδόν σε όλους και όλες.

Το αισθανόμαστε  λίγο πιο ψηλά από την κοιλιά , στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος, [άλλες φορές μας κάθεται και στο στομάχι] .

Αν και το εξωτερικό γεγονός που μας το προκάλεσε έχει παρέλθει εδώ και……… μερικές ώρες,   συνεχίζουμε  να αισθανόμαστε  αυτήν την ενέργεια σαν <<πέτρα>>, ή μερικές φορές
 σαν κάποιος να μας έχει χτυπήσει σε εκείνο το σημείο….. δυνατά .

 Είναι ενα συναίσθημα, ..........όμως  το νοιώθουμε   σαν << σωματικό πόνο >>, ο οποίος όμως διαχέετε σε όλο το σώμα.
  Συμβαίνει να συντηρούμε αυτό το συναίσθημα με το να σκεπτόμαστε συνεχώς το γεγονός που το προκάλεσε , και πολλές  ψυχολογικές πτυχές ,  μας  συντροφεύουν σε αυτή την διαδικασία .

Το συναίσθημα αυτό μπορεί να είναι θυμός,  φόβος, αγωνία  ή οτιδήποτε…

Πώς να ξεγελάσετε τον χρόνο

xronosC

Έχετε παρατηρήσει ότι όσο πιο μικροί ήσασταν, τόσο πιο αργά πέρναγαν τα χρόνια; Δεν οφείλεται σε κάτι μαγικό. Δεν είναι κάτι που ανήκει στην νιότη και χάνεται με την ενηλικίωση. Είναι καθαρά θέμα τακτικισμού σε μια μάχη με τον κύριο Χρόνο που αν και ξέρουμε ότι δεν θα κερδίσουμε, έχει τεράστια σημασία πώς θα παίξουμε.
Πάντα φανταζόμουν τον χρόνο σαν ένα πανούργο γεράκο, κοντό και παχουλό. Με καραφλίτσα και ροδοκοκκινισμένα μάγουλα από το κρασί. Τον φαντάζομαι να τρίβει τα χέρια του χαιρέκακα και να ξεκαρδίζεται μόνος του στα γέλια παρατηρώντας τους ανθρώπους. Ένα γέλιο συρτό και διαπεραστικό, που στην αρχή δεν του δίνεις σημασία αλλά μετά είναι το μόνο που ακούς. Αυτός ο γεράκος είναι σε αντιπαράθεση με τον άνθρωπο. Με το κάθε έναν ξεχωριστά. Βρισκόμαστε σε μια παρτίδα ενός αρχέγονου παιχνιδιού με αντίπαλο αυτόν τον κατά τα αλλά συμπαθή ηλικιωμένο.
Όλοι μας θυμόμαστε τον εαυτό μας να σκέφτεται στο σχολείο, αργότερα στο πανεπιστήμιο, στο στρατό ή στο ξεκίνημα της επαγγελματικής μας καριέρας, πόσο αργά περνά ο χρόνος. Να αναλογιζόμαστε ότι είμαστε μόνο δεκαπέντε, δεκαοκτώ, είκοσι ή είκοσι δυο χρονών και έχουμε κάνει τόσα πολλά. Αυτή η αίσθηση ήταν μια νίκη τακτικής στην προαναφερόμενη μάχη με τον χρόνο. Αλλά γιατί εξατμίστηκε έτσι απότομα; Γιατί χάσαμε αυτή την τόσο αναζωογονητική αντίληψη του χρόνου; Όχι μόνο την χάσαμε, αλλά και οι περισσότεροι από μας την έχουμε αντικαταστήσει κιόλας με κάτι αντίθετο. Ένα άγχος για την απίστευτη ταχύτητα με την οποία γλιστράνε τα χρόνια μέσα από τα χέρια μας. Με μια συνειδητή αδυναμία να κρατηθούμε στην δύναμη αυτής της ρουφήχτρας ωριμότητας, που καταπίνει βουλιμικά χαρές και χρώματα της ζωής.

10 ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι



 Όταν τα παιδιά κλείνονται στο σπίτι, μετατρέπονται σε «κινητές βόμβες». Εσείς, όμως, με τα παιχνίδια που θα σας προτείνουμε, μπορείτε να κρατήσετε το μυαλό τους απασχολημένο και το σώμα τους σε κίνηση. Τις ημέρες που τα παιδιά κλείνονται στο σπίτι γίνονται συνήθως νευρικά.



 
 Αν το παιδί σας ρωτά και ξαναρωτά «Τι θα κάνω όλη μέρα;» ίσως θα πρέπει να κεντρίσετε λίγο τη φαντασία του. Παίξτε μαζί του για να του δώσετε ώθηση και θετική ενέργεια. Ή μπορείτε να του αναθέσετε κάποιες μικροδουλειές.


  Δεν είναι πάντα εύκολο να κρατάτε τα παιδιά απασχολημένα για πολλή ώρα, ιδίως αν ασχολούνται με κάποιο ομαδικό άθλημα. Προσπαθήστε λοιπόν να προγραμματίσετε μια σειρά δραστηριοτήτων ώστε να διασκεδάσουν και συγχρόνως να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον χρόνο τους. Ασφαλώς υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που δεν απαιτούν κίνηση, για παράδειγμα διάβασμα, παιχνίδια στον υπολογιστή, τηλεόραση, επιτραπέζια, σκάκι, παζλ, ζωγραφική και χαρτιά, όμως η απασχόληση που σας προτείνουμε εδώ προϋποθέτει σωματική κίνηση.


  Αν οι φίλοι από τη γειτονιά δεν είναι διαθέσιμοι, ο χρόνος περνά ακόμη πιο αργά. Αυξομειώστε το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας, προσθέτοντας στο πρόγραμμα βιβλία, κόμιξ, αλλά και στιγμές χαλάρωσης. Ασχοληθείτε με εκπαιδευτικά παιχνίδια, και βρείτε μια ευχάριστη απασχόληση που θα βασίζεται στα ενδιαφέροντα των παιδιών και θα οξύνει το πνεύμα και τη φαντασία τους. Αυτό που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία είναι να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση ή το διαδίκτυο για να απασχολήσετε το παιδί σας.


  Ορίστε λοιπόν 10 ιδέες για διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά όταν αυτά αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι, το Σαββατοκύριακο, μετά το σχολείο, μια βροχερή μέρα ή στις διακοπές:

Κλεπτομανία – Μια γλυκιά αμαρτία

Κλεπτομανία

Γενικά
Δεν πρόκειται για κάποιους Ρομπέν των Δασών αλλά ούτε και για εγκληματίες που κλέβουν χωρίς ενοχή, προσχεδιάζοντας με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις τους. Ο κλεπτομανής είναι ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο που λειτουργεί παρορμητικά, αδυνατώντας να ελέγξει τον εαυτό και τη συμπεριφορά του. Δεν έχει σκοπό να βλάψει κάποιον, απλά, μέσα από την παρόρμησή του αυτή, προσπαθεί να μετριάσει τα οδυνηρά αισθήματα που τον/την διακατέχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τι είναι η κλεπτομανία;
Η κλεπτομανία θα μπορούσε να ορισθεί ως η ακατανίκητη επιθυμία κάποιου να κλέβει διάφορα πράγματα που συνήθως δεν του χρειάζονται, που η αξία τους είναι συχνά μηδαμινή και που δεν έχει σκοπό να κερδίσει χρήματα από την μεταπώληση τους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος κλεπτομανής να κερδίσει χρήματα από τα κλοπιμαία του. Από ένα και μόνο περιστατικό, όμως, δεν είναι δυνατόν να αποσαφηνίσουμε με βεβαιότητα εάν μία κλοπή αποτελεί μια αμιγώς εγκληματική πράξη ή εάν είναι το αποτέλεσμα μιας καταναγκαστικής/παρορμητικής συμπεριφοράς, δηλαδή του συμπτώματος κάποιας ψυχικής νόσου.
Τα συμπτώματα της κλεπτομανίας
Τα κυριότερα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την κλεπτομανία είναι τα εξής:
  1. Μία παρόρμηση κλοπής αντικειμένων που δεν είναι χρειαζούμενα και που ούτε έχουν απαραίτητα κάποια ιδιαίτερη χρηματική αξία.
  2. Η ύπαρξη μιας αίσθησης έντασης και διέγερσης, πριν από την κλοπή.
  3. Η ύπαρξη μιας αίσθησης ευφορίας και ικανοποίησης, κατά τη διάρκεια της κλοπής.
  4. Η ύπαρξη έντονων αισθημάτων ενοχής ή ντροπής, μετά την κλοπή.

Γυναικεία σεξουαλικότητα – Ανθίζει όταν απομακρύνονται τα παράσιτα


Γυναικεία σεξουαλικότητα

Γενικά
«Οι γυναίκες έχουν μικρότερη επιθυμία για σεξ απ΄ότι οι άνδρες», «Οι γυναίκες ποτέ δεν επιθυμούν πρώτες το σεξ, θα πρέπει πάντα να μεταπείθονται», «Οι γυναίκες πρέπει να είναι ερωτευμένες για να κάνουν σεξ», «Οι γυναίκες φθάνουν δυσκολότερα σε οργασμό», «Οι γυναίκες χρειάζονται χάδια και φιλιά τη μισή νύχτα πριν νιώσουν έτοιμες για έρωτα και ποτέ δεν επιθυμούν ένα αυθόρμητο και αχαλίνωτο one night stand» κ.ά.
Αυτοί είναι ορισμένοι μόνο από τους μύθους που περιβάλλουν τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Εάν μία έφηβη/γυναίκα αποκάλυπτε πως έχει κάνει έρωτα με 50 ή 100 άνδρες, το πιθανότερο θα ήταν να θεωρηθεί από την πλειοψηφία ανδρών ΚΑΙ γυναικών ως «εύκολη», αν όχι «π….να» και, σε κάποιες κοινωνίες, θα λιθοβολούνταν μέχρι θανάτου.  Δεν θα συνέβαινε όμως το ίδιο αν αντιστρέφαμε το υποκείμενο του αναφερόμενου παραδείγματος. Τότε οι περισσότεροι θα σκέφτονταν πως πρόκειται για ένα ζηλευτό αρσενικό με πολλά ερωτικά ένσημα στο βιβλιάριο της ερωτικής του ζωής που μπορεί άνετα να επιδεικνύει και να νιώθει υπερήφανο για αυτά…
Τα κοινωνικά στερεότυπα που θέλουν τα δύο φύλα να συμπεριφέρονται και να λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο κάθε φορά τρόπο είναι πάρα πολλά και ιδίως αυτά που αφορούν στη σεξουαλικότητα, από τη στιγμή που η σεξουαλικότητα αποτελεί μια τρομακτική κινητήριο δύναμη που θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθεί. Η οποιαδήποτε μορφή ελέγχου της σεξουαλικότητας είναι ταυτόσημη με τον έλεγχο και τη χειραγώγηση του ίδιου του ατόμου, και μάλιστα με αυτόματο πιλότο…

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τους στεγνωτήρες χεριών στις δημόσιες τουαλέτες



Μακριά από τους στεγνωτήρες χεριών στις δημόσιες τουαλέτες, λένε οι επιστήμονες, καθώς είναι πολύ χειρότεροι από τις χάρτινες πετσέτες, όσον αφορά την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι οι αυτόματες συσκευές που εκτοξεύουν ζεστό αέρα για να στεγνώσει κανείς τα χέρια του, μπορούν να εξαπλώσουν τα βακτήρια σε όλο τον χώρο τριγύρω.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λιντς, με επικεφαλής τονκαθηγητή Μαρκ Γουίλκοξ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό"Journal of Hospital Infection", καθώς και σχετική επιστημονική ανακοίνωση σεδιεθνές ιατρικό συνέδριο στη Λυόν της Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι οι συγκεντρώσεις μικροβίων στον αέρα γύρω από τέτοιες συσκευές στεγνώματος είναι έως 27 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τον αέρα γύρω από τις χάρτινες πετσέτες.

Ένα ελεύθερο πουλί


eleutheropouli
Είναι πρωί. Κοιτάω έξω από το παράθυρο μου μερικά πουλιά να πετούν ψηλά διασχίζοντας τον ουρανό. Το πέταγμα τους και τα ανοιχτά φτερά τους σε όλο τον κόσμο συμβολίζουν την ελευθερία. Σκέφτομαι πως οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε φυλακισμένοι στις ζωές μας και πολλές φορές θα επιθυμήσουμε αυτήν την αίσθηση ελευθερίας. Αλλά αλήθεια πόσο ελευθέρα είναι και τα πουλιά; Ανάμεσα στη ζωή τους και τη ζωή μας υπάρχουν μεγάλες διαφορές…; Τι να κάνει άραγε ένα πουλί κατά την διάρκειά της ημέρας; Και πόσο απολαμβάνει την ελευθερία του;
Τα πουλιά που εγώ παρατηρώ στον ουρανό να πετάνε, το πιο πιθανό είναι να αναζητούν τροφή και νερό για να επιβιώσουν. Μάλιστα έτσι όπως έχουμε καταντήσει τις πόλεις μας αυτό πρέπει να είναι ένας άθλος μιας και το φυσικό περιβάλλον ενός πουλιού έχει καταπατηθεί βάναυσα από τον άνθρωπο. Τα ελεύθερα πουλιά για μας σπαταλάν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους για φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως ακριβώς κάνει και ο άνθρωπος. 

Τα επτά "εγχειρίδια" ευτυχίας τριών Ελλήνων φιλοσόφων

Ποια όμως θα μπορούσαν να είναι τα εργαλεία για να ικανοποιήσουμε την κοινή για όλους τους ανθρώπους επιθυμία που δεν είναι άλλη από το να οδηγηθούμε στην ευτυχία; Οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι προσέφεραν, μια ευρεία γκάμα απαντήσεων και παρείχαν όλα τα εργαλεία, ανάλογα με τη προσέγγισή του καθενός εξ αυτών, στο μείζον ερώτημα «τι συνιστά την ευτυχία και πως επιτυγχάνεται».
ta-epta-egxeiridia-eutyxias-trion-ellhnwn-filosofonΈννοιες όπως γνώση και αυτογνωσία, αυτοβελτίωση, ηθική αρετή, καλοσύνη και καλή συμπεριφορά, αρμονία, αποδοχή της φυσικής τάξης πραγμάτων, ελευθερία αλλά και αυτοέλεγχος, αποτέλεσαν μέρος των δικών τους απαντήσεων στο μεγάλο ερώτημα που θέτουμε όλοι στους εαυτούς μας.
Φιλόσοφοι όπως ο Επίκτητος, ο Επίκουρος και ο Αριστοτέλης μας έχουν παράσχει όλα τα εργαλεία για την πραγμάτωση του σκοπού μας και η φύση μας έχει προίκισε με τη Λογική. Στα σωζόμενα έργα των μεγάλων αυτών φιλοσόφων, ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει έναν οδικό χάρτη για την ευτυχία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα