Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Tι μου έμαθαν τα 4 χρόνια των σπουδών μου!


mother-and-daughter-smiling
.
.
  • Συνειδητοποιείς την αξία της μαμάς σου!

    Οταν έμεινα μόνη μου ,κατάλαβα πόσο σημαντική ηταν η βοηθειά της. Οταν διάβαζα και δεν είχα όρεξη να φάω , με νοιαζόταν συνέχεια μου έφερνε στο κρεβάτι μου φαγητό ,φυσικό χυμό πορτοκάλι και γλυκό !! Οταν όμως έμεινα μόνη , έπρεπε να διαβάζω, να πηγαίνω στο super market,να μαγειρέυω, να καθαρίζω το σπίτι, να βάζω πλυντήριο, να σιδερώνω...Η βοήθεια της μαμάς αξία ανεκτίμητη!

Αφήνεις τον άλλον ελεύθερο να σε αγαπήσει, τότε μόνο, όταν και εσύ νιώθεις ελεύθερος να αγαπήσεις...

 

Ο Έρωτας που συμβαίνει μέσα σε ένα ζευγάρι, είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στον Φυσικό Κόσμο...Νομίζω...όχι νομίζω, είμαι σίγουρη, ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον Φυσικό Κόσμο, που να δίνει την μορφή της τελειότητας του Όντος που Είμαστε...
 

Ξαφνικά και χωρίς καμία προσπάθεια, έρχονται οι Αρχές μέσα μας σε μια τέλεια ισορροπία..
 

Ο ένας γίνεται η προτεραιότητα του άλλου, είναι εντελώς φυσιολογικό αυτό...
Και έρχεται το επόμενο λεπτό, που αν δεν προσέξουμε, οι προτεραιότητες αλλάζουν.
 

Όταν ο Έρωτας χρειάζεται να γίνει ψυχική σύνδεση, οι άνθρωποι συνήθως το παραβλέπουν, εντυπωσιασμένοι από αυτό που βίωναν με το πρωταρχικό αίσθημα...
 

Και ξαφνικά αποσύρονται και ο καθένας βάζει ξανά σε προτεραιότητα τον εαυτούλη του (δεν λέω τον Εαυτό του ε?)

Και τότε ο Έρωτας περνάει στην φάση της ανίας και ο καθένας από την μεριά του νομίζει ότι σταμάτησε το ενδιαφέρον και σταματάει να είναι τρυφερός με τον άλλον. Η σχέση μετά γίνεται δεδομένη, ανιαρή, χλιαρή και ο καθένας αγαπάει "υποχρεωτικά"... Μένει στην σχέση περισσότερο από βολή, παρά από αγάπη...

Όταν η ιστορία γράφεται από τους νικητές...


Όταν η ιστορία γράφεται από τους νικητές
γράφει ο


Έπεσε στα χέρια μου τυχαία το βιβλίο του Λέων Διάκονος Ιστορία και το φυλλομέτρησα ελαφρώς.
Ο Λέων ο Διάκονος ήταν Βυζαντινός ιστορικός και χρονογράφος. Γεννήθηκε γύρω στα 950 μ.χ., κοντά στη Φιλαδέλφεια της Μικράς Ασίας και μορφώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε διάκονος στο αυτοκρατορικό παλάτι.

Όσο βρισκόταν στην Κωνσταντινούπόλη, έγραψε ιστορία για τους αυτοκράτορες Ρωμανό Β', Νικηφόρο Β', Ιωάννη Τσιμισκή και τα πρώτα χρόνια του Βασίλειου Β'. Συχνά υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων που κατέγραψε. Το συγγραφικό στυλ του Λέοντα έχει χαρακτηριστεί "κλασικό" καθώς χρησιμοποίησε γλώσσα παρόμοια με αυτή του Ομήρου και άλλων παλαιών Ελλήνων συγγραφέων.

Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση - αν και γνωστό - είναι ότι οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες και πολίτες αναφέρονται ήδη τον 10ο μ.χ αιώνα, αποκλειστικά και μόνο ως "Ρωμαίοι" (εξού και το πολύ πρόσφατο Ρωμιός), ενώ στις ελάχιστες φορές που αναφέρεται ο όρος "Έλλην" παραπέμπει στο παλαιότερο "παγανιστικό" θρήσκευμά τους, την ειδωλολατρεία δηλαδή, που είναι συνώνυμο των Βαρβάρων.

Το γυναικείο σώμα αντιμετωπίζει τα σπερματοζωάρια σαν εχθρό, κάτι ξέρει; (δείτε εκπληκτικό βίντεο του BBC)

Σπερματοζωάρια 


Μπορεί και να μην το πιστέψετε αλλά ο γυναικείος οργανισμός αντιμετωπίζει τα σπερματοζωάρια ως ξένους εισβολείς οι οποίοι πρέπει να αποκρουστούν από το ανοσοποιητικό του σύστημα! 

Όταν τα σπερματοζωάρια εισέλθουν στον τράχηλο της μήτρας, βρίσκονται εν μέσω ενός «λαβύρινθου» με αδιέξοδα, με αποτέλεσμα να είναι εύκολος στόχος για τα λευκά αιμοσφαίρια.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 250.000.000 αρχικά σπερματοζωάρια επιζούν μόλις 20 (όχι εκατομμύρια!) συνολικώς. Από αυτά μόλις ένα καταφέρνει να εισέλθει στο ωάριο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του BBC:

Σκόπια: Ο Όμηρος έγραψε την Ιλιάδα και Οδύσσεια στην ...«μακεδονική» γλώσσα





«Η αλήθεια για τη Μακεδονία βάσει τεκμηρίωσης»

Νοέμβριος 23, 2014.

«Ιστορικά είναι γνωστό, ότι οι νικητές γράφουν την ιστορία μας», γράφει σλαβικό δημοσίευμα του ‘Sky’ της Οχρίδας, «είναι επίσης γνωστό ότι ένας ταξιδιώτης- συγγραφέας εντοπίζει ίχνη που δεν μπορούν να διαγραφούν και όπως λέει μια παλιά λατινική παροιμία ‘μόνο ο γραπτός λόγος αφήνει τα ίχνη του’», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει: 


«Η χώρα μας (Σκόπια)  είναι μια  βιβλική χώρα, αλλά έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές από τις κατακτήσεις. Και αυτό εξηγείται από τον απλούστατο λόγο ότι στο κομμάτι αυτό της γης, αλλάζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλάζουν όλα τα ιστορικά γεγονότα και  μας επιβάλλουν μια άλλη ιστορία.

Στο δημοσίευμα για να μην μακρηγορούμε, εκθειάζει ένα βιβλίο που εκδόθηκε στο Βελιγράδι  το 1992  για την ιστορία της «Μακεδονικής» Αρχιεπισκοπής από έναν ‘οδοιπόρο’ και ‘ερευνητή’ και έχει τον τίτλο «Η αλήθεια για τη Μακεδονία (νοτιοσλαβία), βάσει τεκμηρίωσης».

Μέγας Αλέξανδρος και ταρίχευση:το περιπετειώδες χρονικό

Ο Ιούλιος Καίσαρας που...έσπασε τη μύτη του ταριχευμένου Αλέξανδρου και άλλες μαρτυρίες με άφορμή τη δήλωση Μενδώνη ότι στην Αμφίπολη δεν υπάρχουν ίχνη ταρίχευσης

megas-aleksandros-kai-tarixeusito-peripeteiwdes-xroniko

Με αφορμή το ... επίσημο τέλος στα σενάρια ότι το  μνημείο της Αμφίπολης είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φαίνεται να έβαλε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ίχνη ταρίχευσης στα οστά που βρέθηκαν στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο: Ο Μέγας Αλέξανδρος και η ταρίχευση.
 
   Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ειδικοί, αν το σώμα ενός νεκρού έχει ταριχευθεί, ίχνη ταρίχευσης μένουν στα οστά του. Τα ταριχευμένα σώματα για να διατηρούνται συνήθως σφραγίζονταν σε μια σαρκοφάγο. Ούτε ίχνη ταρίχευσης, λοιπόν, βρέθηκαν, στο σκελετό της Αμφίπολης, ούτε σαρκοφάγος.

Ταριχεύθηκε η σωρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου; 

Οι πηγές

Ο κακός γάμος βλάπτει

Το να είμαστε παγιδευμένοι σε μία κακή σχέση ή γάμο αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα, λένε οι ειδικοί. 
 
kakos-gamos 
Είναι πιθανό να θεωρούμε ότι τα πολλά χρόνια τσακωμών σε έναν γάμο θα οδηγήσουν σε ένα κακό διαζύγιο οι ειδικοί όμως έρχονται να μας τονίσουν ότι τα ζευγάρια που τσακώνονται για δεκαετίες κινδυνεύουν όχι μόνο να χωρίσουν, αλλά και να αρρωστήσουν καθώς είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα υγείας από όσους βιώνουν έναν καλό γάμο. Στα προβλήματα υγείας που προκαλεί ένας κακός γάμος συγκαταλέγονται η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά. Μάλιστα τα πράγματα είναι ακόμα πιο ανησυχητικά για τις γυναίκες που εσωτερικεύουν και δεν εκφράζουν τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουν. Έτσι οι ειδικοί συστήνουν ακόμα και το ενδεχόμενο να αναζητήσουν βοήθεια από κάποιον σύμβουλο γάμου, όσοι βρίσκονται σε «τοξικούς» γάμους.

Οι 5 δρόμοι της ευτυχίας

 
Ευτυχία είναι να θέλεις πάντα αυτά που έχεις . Δημιουργική σοφία είναι αυτό, δεν βασίζεται στην τύχη αλλά στην επιλογή σου να θέλεις να ζεις αρμονικά μέσα από τη φιλοσοφία.


Κάνε τους δρόμους πράξη, κάνε τα βήματα ευλογία, χόρεψε στον ρυθμό της μελωδίας της καρδιάς σου.
 
α) Βρες το παιδί μέσα σου
Το να βρεις το παιδί μέσα σου σημαίνει να ζεις μέσα από την απλότητα της αυθεντικότητας και δημιουργικότητας .

Πώς μπορώ να προγραμματίσω δημοσιεύσεις σε Facebook σελίδα;

Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις διαθέτουν στις μέρες μας Facebook σελίδα για τους πάνω από 1,35 δισ. χρήστες του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, υπάρχουν ένας ή περισσότεροι Social Media Managers οι οποίοι διαχειρίζονται τις δημοσιεύσεις οι οποίες πρέπει να ανεβούν στη σελίδα. Επειδή είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να βρίσκεται online όλη μέρα και κάθε μέρα, το Facebook επιτρέπει τον προγραμματισμό δημοσιεύσεων στις σελίδες.
facebook how to schedule page posts

Προγραμματισμός δημοσιεύσεων σε Facebook σελίδες

Το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο έχει μεριμνήσει για τον προγραμματισμό δημοσιεύσεων και έχει δημιουργήσει μία πολύ εύχρηστη λειτουργία για τους διαχειριστές σελίδων. Ας δούμε ποια είναι αυτή.

Δεσμεύομαι να αγαπώ τον εαυτό μου!

Δεσμεύομαι να αγαπώ τον εαυτό μου
      • Δεσμεύομαι να γνωρίσω τον αληθινό μου εαυτό βαθιά.
      • Δεσμεύομαι να εκφράζω τον αληθινό μου εαυτό , τα συναισθήματα μου και να μην κρύβω αυτό που είμαι.
      • Δεσμεύομαι να είμαι ειλεικρινής με τον εαυτό μου.
      • Δεσμεύμαι να αγαπώ τον εαυτό μου για αυτό που είμαι.
      • Δεσμεύομαι να κάνω την ευτυχία μου προτεραιότητα.
      • Δεσμεύομαι να συγχωρώ τον εαυτό μου όταν δεν είμαι τέλεια.
      • Δεσμεύομαι να βλέπω την ομορφιά μου.
      • Δεσμεύομαι να είμαι ευγενική και συμπονετική με τον εαυτό μου αντί να τον κρίνω και να τον συγκρίνω με άλλους.
      • Δεσμεύομαι να γιορτάζω αυτό που είμαι.
      • Δεσμεύομαι να μην λογοδοτώ , να μην συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που η καρδιά μου και η ψυχή μου επιθυμεί .
      • Δεσμεύομαι να μην υποτιμώ τον εαυτό μου και να μην εμπλέκομαι σε σχέσεις και δραστηριότητες που δεν τιμούν την ομορφιά μου, την δύναμη μου και την ψυχή μου.

Άσκηση

Αν κάτι έχεις να αλλάξεις σε αυτή τη ζωή, είναι ο προηγούμενος εαυτός σου και μόνο.

Θέλεις να αλλάξεις τον ηλίθιο; Δεν θα τα καταφέρεις! Μπορείς όμως να μείνεις μακριά του! Μην ξοδεύεσαι άδικα!
Θέλεις να βάλεις μυαλό στον άμυαλο; Ξέχνα το! Την έχει κάνει την επιλογή του! Εσύ θα μαραζώσεις προσπαθώντας! Αυτός, ίσως από τη ροή των γεγονότων κάποτε να βάλει μυαλό!
Θέλεις να δείξεις στον άλλον το σωστό; Και πόσο σίγουρος είσαι ότι ξέρεις εσύ το δικό του το σωστό; Έχει λόγο που ζει τη ζωή του και όχι τη ζωή σου! Και πόσο σωστός είσαι εσύ που θα μιλήσεις για το σωστό;
Θέλεις να ξεστραβώσεις όλους τους άλλους; Δηλαδή, εσύ είσαι ο φέρων το μήνυμα των ουρανών στη γη; Και ακόμα και έτσι να είναι, κάνε το με το παράδειγμα της ζωής σου και όχι των λόγων σου. Αυτό, θα το ακούσουν όλοι!
Θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο όλο; Αχ! Αν αυτό ποτέ γινόταν, θα είχαμε ένα κόσμο που εσένα θα βόλευε, και θα λειτουργούσε κατά τη σκέψη σου! Αν κάτι έχεις να αλλάξεις σε αυτή τη ζωή, είναι ο προηγούμενος εαυτός σου και μόνο.

Θέλεις να αλλάξεις τον ηλίθιο; Δεν θα τα καταφέρεις! Μπορείς όμως να μείνεις μακριά του! Μην ξοδεύεσαι άδικα!

Θέλεις να βάλεις μυαλό στον άμυαλο; Ξέχνα το! Την έχει κάνει την επιλογή του! 


Εσύ θα μαραζώσεις προσπαθώντας! Αυτός, ίσως από τη ροή των γεγονότων κάποτε να βάλει μυαλό!

Θέλεις να δείξεις στον άλλον το σωστό; Και πόσο σίγουρος είσαι ότι ξέρεις εσύ το δικό του το σωστό; Έχει λόγο που ζει τη ζωή του και όχι τη ζωή σου! Και πόσο σωστός είσαι εσύ που θα μιλήσεις για το σωστό;

Έχω μια ερώτηση να σου κάνω.

Έχω μια ερώτηση να σου κάνω.
Στην επόμενη αναπνοή σου, έχεις σκοπό να αναστενάξεις βαρυγκωμώντας για την κατάσταση που ίσως τώρα να βρίσκεσαι, ή θα ήθελες να επιλέξεις μια χαλαρωτική, βαθιά αναπνοή, που θα ανακουφίσει το βάρος και θα σου επιτρέψει να διαλογιστείς ψύχραιμα τις επόμενες κινήσεις σου;
Έχε στο νου σου, ότι δύο αναπνοές μετά, η τωρινή επόμενη αναπνοή σου θα είναι ένα παρελθόν από το οποίο θα προέρχεσαι και το οποίο θα έχει προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα υποδεχτείς το μέλλον σου.
Έχω μία πρόταση λοιπόν να σου κάνω.
Όσο ασυνείδητα τελικά παίρνεις τις αναπνοές, τα λεπτά, τις ώρες και τις μέρες της ζωής σου, παρασυρόμενος από τα γεγονότα και τις καταστάσεις, τόσο πιο πολύ μπλέκεις και δένεις μέσα τους και μαζί τους.
Οι αναπνοές είναι πολύ σημαντικές. Σου αποδεικνύουν ότι ζεις. Όταν γίνονται κοφτές, σου δείχνουν το άγχος που έχεις. Όταν γίνονται γρήγορες ζεις στην αγωνία. Όταν γίνονται με βρόγχο, σου δείχνουν το βάρος που σε πλακώνει. Όταν αναστενάζεις, βγαίνει η στεναχώρια σου.
Χαλάρωσε κάποια στιγμή, αναδιοργάνωσε τη στιγμή σου, πίεσε τον εαυτό σου για βαθιά αναπνοή, ανάγκασε τη σκέψη σου να δει την ομορφιά και θα έχεις καλύτερες προοπτικές για την επόμενη αναπνοή σου.

Στην επόμενη αναπνοή σου, έχεις σκοπό να αναστενάξεις βαρυγκωμώντας για την κατάσταση που ίσως τώρα να βρίσκεσαι, ή θα ήθελες να επιλέξεις μια χαλαρωτική, βαθιά αναπνοή, που θα ανακουφίσει το βάρος και θα σου επιτρέψει να διαλογιστείς ψύχραιμα τις επόμενες κινήσεις σου;
 

Έχε στο νου σου, ότι δύο αναπνοές μετά, η τωρινή επόμενη αναπνοή σου θα είναι ένα παρελθόν από το οποίο θα προέρχεσαι και το οποίο θα έχει προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα υποδεχτείς το μέλλον σου.

Έχω μία πρόταση λοιπόν να σου κάνω.

Βούδας στο Κήρυγμα της Φωτιάς


ΒΟΥΔΑΣ
Αγαλμα του Βούδα, Μποβομπουντούρ, Ιάβα, Ινδονησία



 
«Ολα τα πράγματα φλέγονται με τη φωτιά του πάθους»
Η λέξη «Βούδας» είναι τίτλος. Σημαίνει «Ο Πεφωτισμένος».


Τον τίτλο φέρει ο Σιντάρτα Γκαουτάνα, ένας πρίγκιπας που γεννήθηκε περίπου το 563 π.Χ. στην περιοχή όπου σήμερα είναι το σύνορο του Νεπάλ με την Ινδία. 

Στην ηλικία των είκοσι εννέα άρχισε να αναζητεί μια «μέση οδό» ανάμεσα στην αυτοϊκανοποίηση του ηδονιστή και στην αυταπάρνηση του ασκητή. Καθισμένος σταυροπόδι, στην πασίγνωστη πλέον στάση, κάτω από μια συκιά, ο Βούδας, κατά τους βουδιστές, επέτυχε τον Μέγα Διαφωτισμό: η ζωή της ανθρωπότητας είναι γεμάτη πόνο· ο πόνος πηγάζει από την επιθυμία· η ελευθερία από την επιθυμία επιτυγχάνεται όταν κάποιος επιτύχει τη «Νιρβάνα», μια κατάσταση ήρεμης και απελευθερωτικής αποδέσμευσης. 
 
Ο Βούδας εκφώνησε τον λόγο που έγινε γνωστός ως «Το κήρυγμα της φωτιάς» μπροστά σε χίλιους ασκητές, στην περιοχή Ουρουβέλα. (Οι Δυτικοί απέκτησαν μεγαλύτερη οικειότητα με αυτόν τον λόγο, αφού ο Τ. Σ. Ελιοτ τον χρησιμοποίησε ως αφετηρία για το τρίτο μέρος της «Ερημης Χώρας», το οποίο επίσης τιτλοφορείται «Το κήρυγμα της φωτιάς.)
 
" Ολα τα πράγματα, Ω ιερείς, φλέγονται. Και ποια είναι, Ω ιερείς, όλα αυτά τα πράγματα που φλέγονται;

Πίνοντας μπύρες με τον Bruce Springsteen

Από τον Ορέστη Πέτικο
bruce3

Τον Ιανουάριο του 1973 από το μακρινό μας New Jersey και συγκεκριμένα από το Asbury Park, δεχθήκαμε χαιρετίσματα από τον άνθρωπο που ξεκίνησε ως ένας λέτσος αλητάκος παίζοντας σε υπόγεια παρακμιακά μαγαζιά της πόλης του και εξελίχθηκε ίσως σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα, όχι μόνο της ροκ μουσικής σκηνής, αλλά και ολόκληρης της Αμερικής και του λαού της. Το ντεμπούτο άλμπουμ του Greetings from Asbury Park, N.J. ήταν η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού, η αρχή για την διεκδίκηση και τελικά την επιτυχημένη κατάκτηση της κορυφής. Κυρίες και Κύριοι ας υποδεχτούμεμε ένα θερμό χειροκρότημα τον Bruce Springsteen.
Τα παιδικά του χρόνια ήταν όπως κάθε μέσης οικογένειας εκείνη την εποχή, με μπαμπά οδηγό λεωφορείων και μαμά γραμματέα. Από μικρό παιδί είχε μια κλίση προς την μουσική και έτσι η μητέρα του, όταν ήταν 13 χρονών, αγόρασε την πρώτη του κιθάρα έναντι 18 δολαρίων και όταν ο γιός της πήγε 16 πήρε δάνειο για να του προσφέρει μια κιθάρα αξίας 60 δολαρίων. Σε ηλικία 18 ετών απέτυχε στα τεστ φυσικής κατάστασης και έτσι δεν πήγε να προσφέρει τις ‘’υπηρεσίες’’ του στον πόλεμο του Βιετνάμ. Στα πρώτα του μουσικά βήματα το παρατσούκλι του ήταν ‘’Γιατρός’’ το οποίο αργότερα μετονομάστηκε στο γνωστό και μη εξαιρετέο ‘’Αφεντικό’’.

Οι Ύαινες κάνουν αυτό που ξέρουν



Όλα όσα βλέπουμε, διαβάζουμε & ακούμε αφορούν τις διάφορες ύαινες της ελληνικής κοινωνίας που προσπαθούν η κάθε μία να βοηθήσει ώστε να πάρουν τα αφεντικά της όσο γίνεται  μεγαλύτερο κομμάτι από το κουφάρι που θα απομείνει από αυτό που αγαπήσαμε σαν Ελλάδα.

Αθλητισμός, πολιτικές αντιπαλότητες κλπ, είναι καμουφλάζ για την πραγματική αιτία. 

Η μοναξιά και η ευτυχία είναι “μεταδοτικές”



Η μοναξιά και η ευτυχία είναι “μεταδοτικές” 

 Στις αρχές του μήνα που μας πέρασε, το Psychology Today δημοσίευσε ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τα ευρήματα μιας έρευνας που έγινε στις ΗΠΑ, η οποία βρήκε πως η μοναξιά τείνει να είναι “μεταδοτική” μεταξύ των ατόμων ενός κοινωνικού περιβάλλοντος. Η αναφορά αφορά την έρευνα των Cacioppo et al. (2008)[1] η οποία έλαβε χώρα στις ΗΠΑ με συμμετέχοντες άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-65 ετών.
 
Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα “μοναξιάς” και σε αυτά που έχουν χαμηλότερα επίπεδα και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως “μοναχικά άτομα”. Έπειτα έψαξαν ανάμεσα στα άτομα του περιβάλλοντός τους (οικογένεια, φίλοι, εργασία κ.α.) και προσπάθησαν να εντοπίσουν εκ νέου εάν τα άτομα αυτά αισθάνονται επίσης μοναχικά. Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως τα μοναχικά άτομα αν και έχουν λιγότερες επαφές με άλλα άτομα, τείνουν να σχετίζονται με άτομα επίσης μοναχικά, πράγμα που δεν ισχύει για τους μη μοναχικούς τύπους οι οποίοι έχουν λιγότερα μοναχικά άτομα στα κοινωνικά τους δίκτυα.

Η επιστολή παραίτησης του Πρόεδρου του Ε.Κ.Α.Β. , Δ. Παπαγιαννίδη


Αθήνα 24 NOE 2014   ώρα 16:50

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2014
Μόλις πριν 4 ημέρες ένας άτυχος νεαρός 34 ετών, πατέρας 4 παιδιών, έχασε τη ζωή του σε ένα θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο. Το Ε.Κ.Α.Β. στο νησί δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό αφού το ένα ασθενοφόρο (ανά βάρδια) βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο, για την παραλαβή περιστατικού αεροδιακομιδής. Το ίδιο βράδυ, αργά από το γραφείο μου στο Ε.Κ.Α.Β., εξέδωσα μία συλλυπητήρια επιστολή όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ειλικρινά ένοιωθα την ανάγκη να συμπαρασταθώ στη μάνα, στη γυναίκα και στα παιδάκια του αδικοχαμένου νέου...,
επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους πως πόσο άδικο είναι να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα εν έτει 2014..., επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους εξηγήσω τις μεγάλες προσωπικές (και μόνο) προσπάθειες που έχω καταβάλει, για να υπάρχει προνοσοκομειακή φροντίδα στη Σάμο άλλα και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα...
Πριν αναλάβω την θέση ευθύνης του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. έχω υπηρετήσει το Πολεμικό Ναυτικό, όπου με αφοσίωση, συνέπεια, αξιοπρέπεια και ήθος κατάφερα να φθάσω στο βαθμό του Αντιναυάρχου. Έχοντας μια σημαντική πορεία στο Πολεμικό Ναυτικό και αφού βρέθηκα σε θέσεις ευθύνης είτε ως κυβερνήτης, είτε ως διοικητής ομάδων πλοίων του Στόλου είτε σε άλλες διακεκριμένες επιτελικές θέσεις, τελικά πριν 21 μήνες (περίπου) μου ανατέθηκε η υπεύθυνη θέση του

Ήλιος στον Τοξότη. Ο Δάσκαλος σου* Ο Ελευθερωτής σου*






Στην Χώρα του Τοξότη.

Στην Χώρα του Δία.

Στην Χώρα του Δασκάλου.

Στην Χώρα του Ελευθερωτή.







Ποιός είναι ο Δάσκαλος σου?

Είσαι τόσο Τυχερός ώστε να σε έχει Αξιώσει 

η Ενσάρκωση σου αυτή 

να έχεις ένα Φωτισμένο Ον στο Πλάι σου

που να σε κάνει να καταλάβεις 

πως είσαι κι εσύ ήδη Φωτισμένος

αρκεί να το Θυμηθείς?

Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists. Μυθολογία της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής
 
«Πόπολ Βουχ

Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

ΟΜΩΣ οι άνδρες αλαζονικά διατυμπανούσαν ότι γνώριζαν πλέον τα πάντα που υπήρχαν κάτω από τον ουρανό και πάνω στην Γη. Οι Θεοί άκουσαν τα λόγια τους και εξοργίστηκαν:
«Δεν είναι σωστό να νομίζουν ότι είναι θεοί και ότι γνωρίζουν τα πάντα»

Έτσι Εκείνη που Γεννά Παιδιά και Εκείνος που Χαρίζει Γιους ξερίζωσαν τις γνώσεις από τους άνδρες.
«Τί μπορούμε να κάνουμε ώστε η όρασή τους να μην ξεπερνά το άπειρο, να βλέπουν μόνο ότι είναι ορατό; Επειδή δεν είναι σωστό αυτό που είπαν. Μόλις τώρα δεν τους δημιουργήσαμε και τους πλάσαμε; Είναι λάθος να πιστεύουν ότι έγιναν θεοί. Αλλά εάν δεν πολλαπλασιάζονται, πως θα γεννηθεί η πρώτη σοδειά; Πως θα έρθει η αυγή; Εάν δεν πολλαπλασιάζονται, τί θα απογίνουν; Επομένως θα τους διορθώσουμε λιγάκι. Αυτό είναι το ζητούμενο, επειδή αυτό που ανακαλύψαμε είναι άσχημο• τα έργα τους θα είναι σχεδόν ισότιμα με τα δικά μας, η γνώση τους θα εκτείνεται μέχρι τα πέρατα του κόσμου και θα είναι ικανοί να βλέπουν τα πάντα»

Μίλησε τότε η Καρδιά του Ουρανού, ο Χουρακάν, ο Μικρός Κεραυνός και ο Ξαφνικός Κεραυνός, η Μεγαλοπρέπεια και το Ερπετό Κετζάλ, Εκείνη που Γεννά Παιδιά και Εκείνος που Χαρίζει Γιους, ο Ξ’πιγιακόκ και η Ξ’μουκάνε, η Δημιουργός και ο Πλάστης, όπως ονομάζονται, και αναδημιούργησαν την ουσία με την οποία έπλασαν τους άνδρες.

Τραφείτε αλόγιστα με συναισθήματα, κι ας γνωρίζετε πως θα βαρυστομαχιάσετε!

Φωτογραφία: @Filiafab Sofia 

Tί είναι μια στιγμή δίχως συναίσθημα;  Ένα αποτύπωμα μιας πατημασιάς μας στην ακρογιαλιά του χρόνου, που μόλις την δημιουργήσουμε, το κύμα της λήθης την σβήνει για πάντα. Γραφή με αόρατο μελάνι στην λευκή σελίδα της ζωής. Είναι άξιο μνείας το γεγονός ότι οι στιγμές, οι οποίες χαράκτηκαν ανεξίτηλα στην μνήμη μας, είναι αυτές που συνοδεύτηκαν από ένα ισχυρό συναίσθημα! Αυτό τους έδωσε αξία και μοναδικότητα. Η ουσία βρίσκεται σε αυτό που νιώθουμε,αλλά πρωτίστως πρέπει να το αφήσουμε να μας επιβληθεί με την παρουσία του. 

Συνηθίζουμε, εμείς οι άνθρωποι να χτίζουμε τοίχους γύρω μας, θεωρώντας απειλητικό οποιοδήποτε συναίσθημα προσπαθεί να μας προσεγγίσει. Σαν πειρατικό καράβι που ανιχνεύουμε από το κατάρτι του ψυχολογικού μας πλοίου κι ετοιμάζουμε να το αφανίσουμε με το κανόνι μας! Γιατί όμως, διαλέγουμε να ζούμε σαν νεκροί; Καταντάει η ζωή μας μία συνεχής προφύλαξη από τα αρνητικά συναισθήματα που αχνοφαίνονται στον ορίζοντα. Μας τρομοκρατεί αυτός ο μικρός θάνατος που κοντοστέκει στο τέλος μιας ζωτικής εμπειρίας. Γιατί ο φόβος για τον προορισμό να ακυρώνει το ταξίδι;  
Μιλάμε για ένα φαινόμενο συναισθηματικής πενίας, ευρέως διαδεδομένο στις μέρες μας. Ας ακουμπήσουμε το νερό μα μην κολυμπήσουμε! Ας ξεφυλλίσουμε το βιβλίο μα μην το διαβάσουμε. Ας συναναστραφούμε με ανθρώπους αλλά μην νιώσουμε για αυτούς. Τρεφόμαστε συναισθηματικώς με ψίχουλα γιατί το να τραφούμε με ζωή θα μας ‘’παχύνει’’.  Ας γεμίσουμε το στομάχι της ζωής μας με συναίσθημα 2% λιπαρών για να΄ναι ευκολοχώνευτο και να το κάψουμε εύκολα! Για να συμμετάσχεις στο τσιμπούσι της ζωής, θέλει γερό στομάχι είναι η αλήθεια. Όλα τα παραπάνω, αποτελούν βεβαίως και θέμα επιλογής για το πώς θέλεις εσύ να ζήσεις... 

Καλώς ή κακώς υπάρχουν αρκετοί συναισθηματικώς ανορεκτικοί άνθρωποι... είναι οι ίδιοι που ονομάζουν ως αχόρταγους, ανώριμους, βιαστικούς και άπειρους,αυτούς που δεν θυσιάζουν σε ένα αύριο φενάκη το τώρα, που δεν φοβούνται να ζήσουν επιρρωνύοντας τον βίο τους με όλα τα συμπαρομαρτούντα κάθε λογής συναισθήματος και καρπώνονται ερεθίσματα από τα βιώματά τους. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν με πάθος και δεν συμβιβάζονται με την επιφάνεια. Αχόρταγοι απομυζητές συναισθημάτων και στιγμών.
Προσωπικώς, δεν μπορώ να διανοηθώ τί είδους λογική υπάρχει πίσω από την ρήση ‘’δεν θέλω να νιώσω κάτι παραπάνω, γιατί θα πληγωθώ, θα θα θα θα’’. Αντηχεί στο μαυλό μου σαν  το συγκεκριμένο : ‘’δεν θέλω να πάω διακοπές το καλοκαίρι διότι θα έρθει μετά ο Σεπτέμβρης και θα μελαγχολήσω’’!  Όλα έχουν ένα πέρας, όλα είναι ευάλωτα, κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.  Οπότε τί είναι προτιμότερο; Να πονάμε γιατί τελειώνουν οι στιγμές ή να μειδιούμε επειδή συνέβησαν; Και σίγουρα αν τις επιμεληθήκαμε ενδυματολογικώς με το κατάλληλο κάθε φορά συναίσθημα, θα μείνουν για καιρό μέσα μας.

Τραφείτε αλόγιστα με συναισθήματα, κι ας γνωρίζετε πως θα βαρυστομαχιάσετε! Η σόδα της τέχνης θα είναι πάντα δίπλα σας, να σας προσφέρει την ανακούφιση!  

Καλό σαββατοκύριακο! :) 

 Tί είναι μια στιγμή δίχως συναίσθημα;

 Ένα αποτύπωμα μιας πατημασιάς μας στην ακρογιαλιά του χρόνου, που μόλις την δημιουργήσουμε, το κύμα της λήθης την σβήνει για πάντα. 

Γραφή με αόρατο μελάνι στην λευκή σελίδα της ζωής. 

Είναι άξιο μνείας το γεγονός ότι οι στιγμές, οι οποίες χαράκτηκαν ανεξίτηλα στην μνήμη μας, είναι αυτές που συνοδεύτηκαν από ένα ισχυρό συναίσθημα! 

Αυτό τους έδωσε αξία και μοναδικότητα. 

Η ουσία βρίσκεται σε αυτό που νιώθουμε,αλλά πρωτίστως πρέπει να το αφήσουμε να μας επιβληθεί με την παρουσία του.

Συνηθίζουμε, εμείς οι άνθρωποι να χτίζουμε τοίχους γύρω μας, θεωρώντας απειλητικό οποιοδήποτε συναίσθημα προσπαθεί να μας προσεγγίσει. 

Η αγάπη είναι επικίνδυνη, το σεξ δεν είναι επικίνδυνο

 

"Οι άνθρωποι που φοβούνται την αγάπη δεν φοβούνται το σεξ. 

Η αγάπη είναι επικίνδυνη΄ το σεξ δεν είναι επικίνδυνο, μπορείς να το χειραγωγήσεις. 

Υπάρχουν τώρα πολλά εγχειρίδια με θέμα πώς να το κάνεις αυτό.

 Μπορείς να το χειραγωγήσεις – το σεξ μπορεί να μετατραπεί σε τεχνική. 

Η αγάπη δεν μπορεί ποτέ να μετατραπεί σε τεχνική. 

Αν προσπαθήσεις στο σεξ να διατηρήσεις τον έλεγχο, τότε ακόμη και το σεξ δεν θα σε βοηθήσει να φτάσεις στο υπέρτατο στοιχείο. 

Νόμος της έλξης: 5+1 μέθοδοι για να έλξεις όσα ονειρεύεσαι!

anapnoes.gr : 670px Use the Law of Attraction Step 7 600x450 Νόμος της έλξης: 5+1 μέθοδοι για να έλξεις όσα ονειρεύεσαι!
Το σύμπαν ακούει – μάθε πώς να του ζητάς όσα θέλεις να σου στείλει!
«Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις», έγραψε ο Paulo Coelho στον Αλχημιστή πριν από σχεδόν 25 χρόνια και από τότε η συγκεκριμένη φράση έχει γίνει κάτι σαν μάντρα για όσους ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι υπάρχει «κάτι» εκεί έξω, μια δύναμη που μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα – αρκεί να το ζητήσει. 

Πίσω από τα λόγια του διάσημου Βραζιλιάνου συγγραφέα ξεδιπλώνεται μια ολόκληρη κοσμοθεωρία που βρίσκει μέχρι σήμερα πολλούς υποστηρικτές κι εξίσου πολλούς επικριτές, αφού και οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν στα χέρια τους μια πληθώρα από επιστημονικά στοιχεία για να στηρίξουν τη θέση τους. 

Εμείς δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε για να δούμε αν πράγματι το σύμπαν μας ακούει.

Πώς όμως θα μάθουμε τι και πώς μπορούμε να του ζητάμε;

Ο άνθρωπος δε πρέπει να έχει συνήθειες παρά μονάχα "μοναδικές" συνειδητές στιγμές

 Ο άνθρωπος  που επιθυμεί ν΄απαλλαγεί από μια ενοχλητική συνήθεια δε πρέπει να τη πολεμήσει ούτε να επιχειρήσει με βίαιο τρόπο ν΄αποκοπεί απ΄αυτή. Η πλέον δόκιμη μέθοδος είναι να αρχίσει αργά και σταθερά να τη μετουσιώνει προσθέτοντας στη καθημερινότητα του δράσεις που είτε διακόπτουν τη ροή μιας παλιάς συνήθειας είτε είναι εντελώς αντίθετες απ αυτήν.
Αν κάποιος δεν έχει κορεσθεί από μια παλιά συνήθεια κι αποπειραθεί να τη σταματήσει απότομα, το υποσυνείδητο του θ΄αντιδράσει και θα επαναφέρει σχεδόν άμεσα τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση. Ο λόγος είναι απλός: Καθώς σχεδόν όλη μας η ζωή ελέγχεται απ το υποσυνείδητο αρχείο μας εκείνο μη έχοντας κάτι άλλο να παρουσιάσει στη θέση μιας αποκρυσταλλωμένης δράσης που συνειρμικά συνδέεται με διάφορες εικόνες και σκέψεις είναι εύλογο ότι θα επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια φαινόμενα που συνδέονται με τις ίδιες δράσεις. Αν όμως εμείς με Συνειδητό τρόπο κάνουμε αυτό που πιο πάνω περιγράφηκε τότε θα προσθέσουμε στο υποσυνείδητο το υλικό που χρειάζεται για να αρχίσει να αλλάζει η κυκλική επανάληψη των φαινομένων.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πρέπει να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας μέσα σε μια συνηθισμένη ημέρα. Να δούμε ποιες στιγμές κάνει τι και τι απ αυτά που κάνει θέλουμε να αλλάξουμε. Αφού καταγράψουμε τα πάντα με κάθε χρονική λεπτομέρεια αλλά και με τι ίσως συνοδεύονται οι δράσεις μας τότε επιλέγουμε Συνειδητά την επόμενη μέρα λίγο πριν απ τη καθορισμένη στιγμή μιας συνηθισμένης πράξης να σπάσουμε τη ροή της επιλέγοντας να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Π.χ πίνουμε καφέ κι ανάβουμε τσιγάρο- Πίνουμε χυμό ή δυο ποτήρια νερό κι επιλέγουμε γι αυτή μόνο τη φορά να μην ανάψουμε τσιγάρο. Αυτό για τη πρώτη μέρα αρκεί, είναι μια μικρή τεράστια νίκη. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να επεμβαίνουμε καθημερινά στα χρονικά σημεία που εμφανίζονται οι συνήθειες τότε περίπου σε ένα μήνα όλα τα δεδομένα που είναι καταγεγραμμένα στο αρχείο μας γι αυτή τη συνήθεια θα ανατραπούν.
Ο άνθρωπος έχει σαν αποστολή να ζει συνειδητά και κάποια στιγμή θα το πετύχει έχοντας δυνατή την επιθυμία κι ατσαλένια τη πρόθεση προς αυτό το σκοπό. Αν μπορούσε κάποιος να μείνει "μόνος" με το τσιγάρο του δίχως "ενδιάμεσους προαγωγούς" και να μη το καπνίζει μηχανικά θα διαπίστωνε πως μερικές ρουφηξιές θα ήταν αρκετές για να πάρει όλη την απόλαυση ή τον εθισμό που είχε ανάγκη γιατί όπως έχει ειπωθεί "Ουκ εν τω πολλώ το ευ" Η ουσία στα πράγματα δεν είναι στη ποσότητα όπως κι η ζωή δε βρίσκεται στην μηχανική επανάληψη των στιγμών της.
Ο άνθρωπος δε πρέπει να έχει συνήθειες παρά μονάχα "μοναδικές" συνειδητές στιγμές ακόμη και μέσα στις επαναλαμβανόμενες καθημερινές του εκφράσεις.

Ο άνθρωπος που επιθυμεί ν΄απαλλαγεί από μια ενοχλητική συνήθεια δε πρέπει να τη πολεμήσει ούτε να επιχειρήσει με βίαιο τρόπο ν΄αποκοπεί απ΄αυτή. Η πλέον δόκιμη μέθοδος είναι να αρχίσει αργά και σταθερά να τη μετουσιώνει προσθέτοντας στη καθημερινότητα του δράσεις που είτε διακόπτουν τη ροή μιας παλιάς συνήθειας είτε είναι εντελώς αντίθετες απ αυτήν.
 

Αν κάποιος δεν έχει κορεσθεί από μια παλιά συνήθεια κι αποπειραθεί να τη σταματήσει απότομα, το υποσυνείδητο του θ΄αντιδράσει και θα επαναφέρει σχεδόν άμεσα τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση. 

Ο λόγος είναι απλός: Καθώς σχεδόν όλη μας η ζωή ελέγχεται απ το υποσυνείδητο αρχείο μας εκείνο μη έχοντας κάτι άλλο να παρουσιάσει στη θέση μιας αποκρυσταλλωμένης δράσης που συνειρμικά συνδέεται με διάφορες εικόνες και σκέψεις είναι εύλογο ότι θα επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια φαινόμενα που συνδέονται με τις ίδιες δράσεις. 

Μη με προσπερνάς ...

Μη με προσπερνάς ...
Ναι! σε σένα που διαβάζεις αυτές τις αράδες απευθύνομαι...
Θέλω τόσο πολύ να σου μιλήσω, έχω τόσα να σου πω και βρήκα αυτόν τον τρόπο. Έκανα τη φωνή μου λέξεις για να σε συναντήσω...
Είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχω στη ζωή σου. Που μπορώ να νιώθω τη δύναμη της αγάπης σου, που μπορώ να βλέπω τον ήλιο που ακτινοβολείς κι ας με τυφλώνει κάπου, κάπου...
Όμως να ξέρεις χρειάζομαι την επαφή μαζί σου. Να έρχεσαι, να με συναντάς και να βάζεις ήχο στη σιωπή μου, να γίνεσαι ο φάρος στο σκοτάδι μου και η φλόγα στο κερί μου...
Κι εγώ θα ΄μαι πάντα για σένα το πρώτο χαμόγελο, το πρώτο βλέμμα και το πρώτο χάδι αγάπης κάθε φορά που θα ξυπνάς. Κάθε μέρα, όλες τις μέρες της ζωής μας...
Και τα βράδια θα γίνομαι μια άγια προσευχή που θα μερεύει τη σκέψη σου, θα μαλακώνει την ανάσα σου και θα σε σκεπάζει τρυφερά...

Απομακρύνοντας την στενοχώρια

Διαλογιστικές ασκήσεις εμπνευσμένες από το βιβλίο «θεραπευτικός οραματισμός» του Gerald Epstein από τις εκδόσεις Έσοπτρον

Κάνεις το σύνολο των επομένων διαλογιστικών ασκήσεων με την πρόθεση να απομακρύνεις οποιαδήποτε μορφή στενοχώριας υπάρχει μέσα σου.

Κάθισε κάπου αναπαυτικά ή ξάπλωσε αν προτιμάς και συγκεντρώσου στο σώμα σου παρατηρώντας για λίγο την αναπνοή σου. 
Καθώς εκπνέεις κλείνεις τα μάτια και καθώς εισπνέεις ανοίγεις τα μάτια. Όταν κάτι βγαίνει από σένα δημιουργείται ο χώρος να μπεις μέσα σου. Όταν κάτι παίρνεις μέσα σου τότε στρέφεσαι αυτόματα προς τα έξω. 
Εκπνέεις και κλείνεις τα μάτια, εισπνέεις και ανοίγεις τα μάτια...  

ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ



Κάποιοι μπινέδες εδώ και χρόνια μας ζαλίζουν τον έρωτα με τις απαράδεκτες, λέει, συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές της Ελλάδος. Δεν αποκλείεται να έχουν δίκαιο. Το περίεργο είναι ότι στην κομματική τους ατζέντα αυτό το θέμα είναι στην πρώτη γραμμή.
Διάβασα το τελευταίο. Ότι δύο αλλοδαποί από χώρα της Σοβιετικής Ένωσης, την είχαν στήσει στις 7.30 το πρωί έξω από το σπίτι δικηγόρου στην Πεντέλη. Του επιτέθηκαν, τον πυροβόλησαν, του άρπαξαν την τσάντα με 30.000 ευρώ.

Ισχυρό αφροδισιακό το υψηλό τακούνι


Σε κάποιες περιπτώσεις γυναίκες έπαθαν κατάγματα από τα υψηλά τακούνια. Άσε τους πόνους που αισθάνονται στα δάκτυλα. Είναι φανατική της γόβας-στιλέτο διότι τονώνει τη σεξουαλικότητά της. Και ξεχνάει ότι κάποιες φορές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μια φίλη της ή, τον συνοδό της για... πατερίτσα.
Για μια φορά ακόμα έγινε έρευνα πανεπιστημιακή και επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά ότι τα υψηλά τακούνια τα γουστάρουν οι... άνδρες, να τα βλέπουν να κουβαλάνε γυναικείο σώμα. Τι, όμως, είναι εκείνο που σεξουαλικά ερεθίζει, το ίδιο τακούνι ή, ο τρόπος που λικνίζει το κορμί της η γυναίκα όταν περπατάει με παπούτσι υψηλοτάκουνο; Αδιευκρίνιστο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα