Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τα όπλα των πολεμιστών είναι οι εικόνες που κουβαλάνε στην ψυχή τους από όσα αγάπησαν



Τίποτα δεν είναι τζάμπα, αλλά όχι για εσάς!
Δεν ξέρω αν το έχετε ξανακούσει κάπου αυτό,
ισχύει!
Αυτός που οδηγεί τα ποντίκια σας,
μετά θα οδηγήσει τα παιδιά σας.
Και εσείς, έπειτα, όσο και να κλάψετε θα είναι αργά.
Αν δε μάθεις να σκέπτεσαι, μια ζωή χαμάλης θα είσαι.
Γιατί λοιπόν δεν ενεργοποιείστε λιγάκι παραπάνω;
Όλα έχουν σημασία:

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ-Ο ΔΙΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ;

Η πολύ καλή φίλη του ιστολογίου "Ερασιτέχνης", έκανε μια ερμηνεία της περιγραφής της άμαξας που μετέφερε την σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Βαβυλώνα προς τις Αιγές, όπως ακριβώς την καταγράφει  ο Διόδωρος ο Σικελιώτης  και ισχυρίζεται ότι ίσως  η περιγραφή αυτή στην πραγματικότητα  αποδίδει το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Ας την απολαύσουμε.....



ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ας υποθέσουμε για λίγο ότι η περιγραφή της αρμάμαξας που μετέφερε τη σορό του Μεγάλου .Αλεξάνδρου, την οποία τόσο αναλυτικά μας περιγράφει ο Διόδωρος Σικελιώτης,  δεν είναι η περιγραφή μιας πραγματικής (ή φανταστικής κατ΄ άλλους ) αρμάμαξας, αλλά «συγκαλυμμένη/ αλληγορική» περιγραφή του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η ιδέα αυτή μου ήρθε ξαφνικά πριν από δύο τρεις μήνες  και όλα άρχισαν να μου φαίνονται πιο λογικά και ξεκάθαρα.  

Δε θα ασχοληθώ προς το παρόν με το ποιος και γιατί μπορεί να έγραψε αυτή την περιγραφή, αλλά το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σπατάλησε τόσο μελάνι για να μας περιγράψει αναλυτικά μια αρμάμαξα (με κουδούνια?), ενώ για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που τόσο κόσμος συνέρρεε στην Αλεξάνδρεια, ούτε μια κουβέντα. Γιατί άραγε ο ”παραμυθάς” Διόδωρος μας αφήνει στα κρύα του λουτρού, αφού παρακάτω το “παραμύθι” του θα γινόταν πολύ καλύτερο …

Έρευνα-Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

Έρευνα-Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

Ένα γιαούρτι την ημέρα το διαβήτη κάνει πέρα, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Μου Τσεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, αξιολόγησαν στοιχεία (μεταανάλυση) από τρεις μελέτες, που κράτησαν δεκαετίες και αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων περίπου 15.100 διαβητικούς.

"Η Αγάπη εμφανίζεται με την εμπιστοσύνη στον Εαυτό, Κι η εξέλιξη εμφανίζεται με τη Πίστη στην Αγάπη"




...δεν μετατρέπεις τίποτα αν δεν το γνωρίσεις,
η μετατροπή έρχεται μετά τη γνωριμία .


....η γνώση πάλι δεν αντέχεται από όλους,
πιο άμεση επιλογή είναι ο φόβος…

...έχει την ασπίδα του κι αυτός,
έστω κι αν είναι προσωρινή...


Τίποτα δεν είναι απλό και εύκολο,
εμείς τα θέτουμε έτσι,
το “ξέρεις” άλλωστε…

Πώς η υγεία του εντέρου σχετίζεται με το βάρος μας


Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο King’s του Λονδίνου, δείχνει ότι τα γονίδια επηρεάζουν το σωματικό βάρος μέσω της τροποποίησης των μικροοργανισμών που αναπτύσσονται στο σώμα. Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Cell, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 416 ζευγάρια διδύμων. 

Η σύνθεση ειδικών τύπων βακτηρίων βρέθηκε να έχει περισσότερες ομοιότητες σε ζευγάρια μονοζυγωτικών διδύμων, που μοιράζονται ακριβώς το ίδιο γενετικό υλικό, συγκριτικά με ζευγάρια διζυγωτικών διδύμων, υποδηλώνοντας πως τα γονίδια επηρεάζουν τη σύνθεση της εντερικής μικροχλωρίδας.

SOS: Πώς θα καταλάβετε αν φράζουν οι αρτηρίες σας

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου ή πεθαίνουν από στεφανιαία καρδιακή νόσο.
Βασική αιτία είναι φυσικά οι φραγμένες αρτηρίες που εμποδίζουν τη ροή του αίματος και κουράζουν την καρδιά.
Το να μπορεί, λοιπόν, κανείς να αναγνωρίσει εγκαίρως τα προειδοποιητικά σήματα που «εκπέμπει» ο οργανισμός για να ενημερώσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα φραγμένων αρτηριών, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Δείτε τέσσερα βασικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα απόφραξης στις αρτηρίες και πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό σας:
Στυτική δυσλειτουργία
28 300x225 SOS: Πώς θα καταλάβετε αν φράζουν οι αρτηρίες σας
Οι άνδρες έχουν την τύχη να έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Όταν το να επιτευχθεί η στύση είναι δύσκολο ή αδύνατο, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι από φραγμένες αρτηρίες στην πύελο που εμφανίζεται πολύ πριν επέλθει μια καρδιακή προσβολή. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου, χρονικό διάστημα που είναι αρκετό για να λάβετε τα μέτρα σας.

9 Σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να Αλλάξετε το Πώς Βλέπετε τη Ζωή

Αλλάζοντας το τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα, αλλάζετε τη ζωή σας!



Ο φόβος της αλλαγής είναι φυσιολογικός, αλλά όχι απαραίτητος!  Οι αλλαγές είναι μέρος της ζωής, τίποτα δεν παραμένει το ίδιο ή στατικό, και αυτό είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.  Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές επειδή αισθάνονται στρες και πίεση να ανταπεξέλθουν και, συχνά, βαθιά μέσα τους, αμφισβητούν την ικανότητά τους να προσαρμοστούν και να τα καταφέρουν με τα νέα δεδομένα.  Αγκαλιάστε τις αλλαγές αντί να τις φοβάστε!  Επειδή είναι πολύ χειρότερο να μείνετε εκεί που είστε μόνο και μόνο επειδή βολευτήκατε ή επειδή έχετε μια αίσθηση ασφάλειας.  Οι αλλαγές οδηγούν εκεί που τις πηγαίνουμε και το αποτέλεσμά τους σχετίζεται με το πώς τις αξιοποιούμε.

Το σέξι μυστικό για αδυνάτισμα, περισσότερη ενέργεια και χαμηλότερη πίεση!

Το κατ” εξοχήν σύμβολο της θηλυκότητας, η εμβληματική Μέριλιν Μονρόε, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πως όταν κοιμάται φορά μόνο το άρωμά της. Μήπως είχε δίκιο και πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμά της;
Ένας στους τρεις ενήλικες επιλέγει να κοιμηθεί χωρίς ρούχα, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που πραγματοποίησε το Αμερικανικό Ίδρυμα για τον Ύπνο (NSF) και οι ειδικοί φαίνεται να επικροτούν τη συνήθεια αυτή.
Πολυάριθμες μελέτες αποδεικνύουν ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία μας. Δείτε τα τρία σημαντικότερα.
1. Καλύτερος ύπνος
Για να μας πάρει ο ύπνος, η μέση θερμοκρασία του σώματος πρέπει να πέσει. Ο εγκέφαλός μας, καθοδηγούμενος από το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού, αποστέλλει μηνύματα στα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν και να απελευθερώσουν θερμότητα. «Η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη στις 11 το βράδυ και χαμηλότερη στις 4 το πρωί», σύμφωνα με το Δρ Chris Idzikowski, διευθυντή του Κέντρου για τον Ύπνο στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Εάν κάποιος εξωτερικός παράγοντας αποτρέψει αυτήν την πτώση της θερμοκρασίας, ο εγκέφαλος θα «ξυπνήσει» για να… δει τι συμβαίνει και ο ύπνος μας θα διακοπεί. Εάν όμως κοιμόμαστε χωρίς ρούχα, είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί η ιδανική θερμοκρασία του σώματος.

Μύθοι και αλήθειες για τη βία κατά των γυναικών

Σήμερα 25 Νοεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατα των Γυναικών. Οι σημαντικότεροι μύθοι για την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών, όπως δημοσιεύονται στην Huffington Post Greece, είναι οι παρακάτω.
VIOLENCEΜύθος 1: Τα θύματα μπαίνουν εν γνώσει τους σε μία κακοποιητική σχέση.
Όταν υπάρχει κακοποιητική σχέση, το θύμα βρίσκεται διχασμένο. Από τη μία υπάρχουν οι χαρούμενες αναμνήσεις της σχέσης και ο άνδρας που κάποτε αγάπησε και από την άλλη η πραγματικότητα του βίαιου άντρα που βρίσκεται μπροστά της. Η σχέση ανάμεσα σε δύο συντρόφους είναι ένας «χώρος» αγάπης και εμπιστοσύνης που τους κάνει και τους δύο ευάλωτους, μιας και μία γυναίκα δεν έχει κανέναν λόγο να θεωρήσει ότι ο αγαπημένος της θα της κάνει κακό. Αυτά τα συναισθήματα εμπιστοσύνης και σιγουριάς και η ανάγκη για συντροφικότητα είναι που που εκμεταλλεύονται οι θύτες δημιουργώντας ένα κλίμα οικογενειακής «ομηρίας».

Πότε και γιατί αποφεύγουμε μία πράξη ?


Αυτός που λέει, δεν λέει για να πράξει, αλλά αναζητά τρόπους εύνοιας και πιστοποίησης. Οι λόγοι που το κάνει κάποιος αυτό είναι γιατί δε νιώθει έτοιμος γι αυτό που θέλει να βιώσει, να πράξει, να δημιουργήσει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί τον δρόμο του μονίμως σε συζητήσεις, γιατί δεν είναι σίγουρος αν θέλει να τον κάνει δρόμο. 


Έτσι θα πέφτει πάντα στις αντιφατικές σκέψεις και προτάσεις των ανθρώπων δίπλα του. Θα τις βάζει μπροστά του τις προτάσεις τους και εκεί θα πελαγώνει χειρότερα.
Μα γιατί να υπάρχει η ανάγκη για ψήφο εμπιστοσύνης ? Ποιος είναι λόγος που δεν κάνουμε το βήμα χωρίς να το περάσουμε από κόσκινο ? Ποια βήματα τοποθετούμε σε αυτό το κόσκινο ? 

Πρώην «κουνελάκι» μιλάει για την ερωτική της ζωή με τον ιδιοκτήτη του Playboy (Photos)

Για τα όσα έζησε πριν 10 χρόνια μέσα στην έπαυλη του 88χρονου, σήμερα, ιδιοκτήτη του Playboy, μίλησε η Κέντρα Γούιλκινσον, η οποία σε ηλικία 18 χρονών ήταν ένα από τα «επίσημα» κορίτσια του Χιου Χέφνερ.




 
«Μου ζήτησε να γίνω ένα από τα κορίτσια του και τότε η ιδέα μού φάνηκε καλή. Δεν ήξερα τι ακριβώς σήμαινε αυτό, αλλά δέχθηκα. Τότε ζούσα σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα, είχα μία χάλια ζωή και προσευχόμουν να μπορέσω να φύγω από εκεί. Οταν ο Χιου Χέφνερ μου ζήτησε να μετακομίσω στην έπαυλη του Playboy Mansion, δέχτηκα αμέσως, ωστόσο δεν είχα καταλάβει πως σε όλο αυτό συμπεριλαμβανόταν και το σεξ. Σε ρωτούσε αν θα ήθελες να πας μαζί του στον επάνω όροφο. Και αυτό ήταν. Ημουν 18 και αυτός 78» ανέφερε χαρακτηριστικά το άλλοτε γνωστό «κουνελάκι» του Playboy.

Οριστικό για Αμφίπολη και Μ. Αλέξανδρο!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οριστικό για Αμφίπολη και Μ. Αλέξανδρο!



Και επίσημα τέλος στα σενάρια που θέλουν το Μέγα Αλέξανδρο να έχει ταφεί στο μνημείο της Αμφίπολης, έβαλε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία υποστηρίζει ότι ο σκελετός που βρέθηκε στην Αμφίπολης δεν παρουσιάζει ίχνη ταρίχευσης.

Η κ. Μενδώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα το Σάββατο (22/11) για την εξέλιξη των ερευνών, είπε ότι ο σκελετός που βρέθηκε δεν είναι ταριχευμένος.
Τόνισε επίσης ότι οστά του σκελετού βρέθηκαν τόσο μέσα στο όρυγμα, όσο και έξω από αυτό, γεγονός που εξετάζεται με ενδιαφέρον από τους ειδικούς.
Ο σκελετός, όπως ανέφερε, βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ωστόσο, είναι αμφίβολο ακόμη αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, αν το σώμα ενός νεκρού έχει ταριχευθεί, ίχνη ταρίχευσης μένουν στα οστά του. Τα ταριχευμένα σώματα για να διατηρούνται συνήθως σφραγίζονταν σε μια σαρκοφάγο. Στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης δεν έχουμε ίχνη ταρίχευσης στο σκελετό της Αμφίπολης, αλλά δεν βρήκαμε ούτε σαρκοφάγο.

Αποκρυπτογραφήθηκε αρχαίο κοπτικό «Εγχειρίδιο Ξορκιών»





(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Νοέμβριος 23, 2014.

Οι ερευνητές έχουν αποκρυπτογραφήσει ένα αρχαίο αιγυπτιακό εγχειρίδιο, αποκαλύπτοντας μια σειρά από επικλήσεις και ξόρκια.

Υπάρχουν ξόρκια για την αγάπη, εξορκισμοί,  και θεραπεία για το μαύρο ίκτερο (μια δυνητικά θανατηφόρα λοίμωξη).


Είναι γραμμένο στην Κοπτική (μια αιγυπτιακή γλώσσα) και στις 20 σελίδες του περιέχει εικονογραφημένους κώδικες.

Μεταξύ των άλλων,  το «Εγχειρίδιο Τελετουργικής Δύναμης» όπως αποκάλεσαν οι ερευνητές το βιβλίο, λέει στους αναγνώστες πώς να κάνουν  ξόρκια για την αγάπη, πώς να ξορκίζεις τα κακά πνεύματα και πως να θεραπεύσει κανείς τον ‘μαύρο ίκτερο’, μια λοίμωξη από βακτήρια , που υπάρχει και σήμερα και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Το βιβλίο είναι δεμένο, κατασκευασμένο από περγαμηνή και αποκαλείται ‘κώδικας’.

ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ...Ελ. Βενιζέλος - «Τό τί θά κάνετε μέ τά Δω­δεκάνησα, είναι κάτι πού αφορά μόνον εσάς καί τήν Τουρκία»...!

* Πέντε αποσπάσματα από την επιστολήν: "ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ, ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ", Του κ. Θωμά θεολόγη, Συγγραφέως - Ιστοριοδίφη.
1. Πρός ένίσχυσιν του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, οί Γερμανοί έστειλαν στούς Τούρκους συμμάχους τους δύο σύγχρονα καταδρομικά. Τό 1914 αυτά έμειναν άπό καύσιμα σέ μία ερημική παραλία τής Νάξου, ό Βενιζέλος στήν παράκληση τοϋ Γερμανού πρεσβευτή στήν Αθήνα, τά άνθράκευσε μέ 800 τόνους γαιάνθρακα, πρίν προλάβουν νά τά βυθίσουν οί Αγγλοι!...



2. Μετά τήν θριαμβευτική είσοδο του 'Ελληνικού Στρατού στά Γιάννενα τό 1913, ό Κωνσταντίνος, διέταξε τίς έλληνικές δυνάμεις νά συνεχίσουν τήν πρός βορράν νικηφόρο πο­ρεία, πρός άπελευθέρωσιν τής Β.Ήπείρου. Ό Βενιζέλος άνακάλεσε τή διαταγή του Αρχι­στρατήγου τήν 1η Μαρτίου 1913, χαρίζοντας τήν Βορ. Ήπειρο στούς Αλβανούς Τό Μάϊο του 1914 δόθηκε λύση ικανοποιητική στούς άγώνες τών βορειοηπειρωτών μέ τό πρωτό­κολλο τής Κέρκυρας Πάλι ό Βενιζέλος τά ανέτρεψε όλα περνώντας από τή Βουλή τών 'Ελλήνων τόν Νόμο 272/1414 παραχωρώντας στήν Αλβανία τή νήσο Σάσων, ένα άπό τά Ίόνια Νησιά πού είχαν ενωθεί μέ τήν 'Ελλά­δα τό 1864 καί πού ελέγχει τόν κόλπο τού Αύλώνος

Η γη χωρίς εμάς



Η γη χωρίς εμάς 


Αν ο άνθρωπος χαθεί από την Γη, θα τον κλάψουν μόνο οι ψείρες κι αυτές για λίγο.

Εάν αύριο το πρωί ως δια μαγείας εμείς οι άνθρωποι εξαφανιζόμασταν από τον πλανήτη, θα θρηνούσαν μόνο οι ψείρες, τα παράσιτα και τα βακτήρια. Για την ακρίβεια, θα μας κλάψουν μόνο οι Pediculus humanus capitis (η ψείρα του τριχωτού της κεφαλής) και οι Pediculus humanus humanus (η ψείρα του σώματος).

Ανέτρεξα στο βιβλίο του Άλαν Γουάισμαν « Η Γη χωρίς εμάς» εκδόσεις Polaris, με αφορμή, την ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη ότι ακόμα 31 είδη θα ενταχθούν στο κατάλογο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών και ανάμεσά τους η πολική αρκούδα, ο ζιφιός (Cuvier’s beaked whale), το γιγαντιαίο σαλάχι (Reef Manta Ray), το αφρικανικό λιοντάρι, ο σφυροκέφαλος καρχαρίας (Hammerhead Shark) και ένα είδος γαζέλας (Red-fronted Gazelle) που ζει σε κάποιες χώρες της Αφρικής.

Η κινητοποίηση των επιστημόνων και του ΟΗΕ για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση δεν είναι τυπική αλλά πηγάζει από το γεγονός ότι η επιβίωση αυτών των ειδών συνδέεται άμεσα με την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Γιατί σε αντίθεση με εμάς που θα μας θρηνήσουν τα παράσιτα demodex folliculorum, που ζουν στις βλεφαρίδες μας και τρέφονται από τα νεκρά μας κύτταρα και κάπου 200 είδη βακτηρίων και κάτι εκατοντάδες μικροσκοπικοί σταφυλόκοκκοι, εάν εξαφανιστούν οι μέλισσες ή οι πεταλούδες, το ανθρώπινο είδος θα κλαίει με μαύρο δάκρυ μέχρι εξαφανίσεως.

Μία αλυσοδεμένη χώρα, ένας ταπεινωμένος λαός



Μία αλυσοδεμένη χώρα, ένας ταπεινωμένος λαός 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η κατάσταση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους δανειστές περιγράφεται ως καταθλιπτική -και είναι-, καθώς οι απαιτήσεις των επικεφαλής της τρόικας συνιστούν πλέον ακραία ταπείνωση για την Ελλάδα, την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.


Η χώρα μας είναι αλυσοδεμένη στο Μνημόνιο και είναι μία πραγματικότητα που «φωνάζω» από τον Μάιο του 2010. Το μείζον θέμα ήταν να μην καταλήξει η Ελλάδα στα γρανάζια του μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ. Από τη στιγμή που μπήκαν απερίσκεπτα οι υπογραφές, είναι αδύνατο να αλλάξει οτιδήποτε πριν δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι δανειστές.

Η δίαιτα για να πετύχει αρχίζει από την ψυχολογία. Μικρά μυστικά για να χάσετε κιλά τώρα.


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το αδυνάτισμα ξεκινά από το μυαλό. Πρώτα πρέπει να το πιστέψετε και να το θελήσετε πραγματικά. Με την σωστή ψυχολογία  μπορείτε να μειώσετε την επιθυμία σας για φαγητό, να μάθετε το σώμα σας να χρειάζεται λιγότερη τροφή, να βρείτε τη διατροφή που σας ταιριάζει και να ενισχύσετε τη θέλησή σας να την ακολουθήσετε πιστά. Κι όπως σε όλα τα πράγματα, το στοιχείο-κλειδί είναι η επιμονή.

Ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο ως προς την επιτυχία ενός προγράμματος διατροφής. Μέσω του ορισμού ελαστικότερων στόχων τα άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα αισθάνονται ταχύτερα επιτυχημένοι, με αποτέλεσμα να τονώνεται η αυτοπεποίθησή τους και να συνεχίζουν το πρόγραμμά τους με μεγαλύτερη όρεξη και συνέπεια.

Το άγχος, ο θυμός, η κατάθλιψη, μπορεί πολλές φορές να μας οδηγήσουν στο ψυγείο. Όπως καταλαβαίνετε δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος η παχυσαρκία δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και τα αρνητικά συναισθήματα μπορεί να οδηγήσουν στην υπερβολική κατανάλωση τροφής. Από αυτή την κατάσταση πρέπει λοιπόν να ξεφύγουμε για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην απώλεια βάρους.

Πρέπει να αποφεύγετε την αυτο-εξαπάτηση, να αντιστέκεστε στον πειρασμό  του φαγητού, ακόμα και αν είναι μπροστά στην δεξιά πλευρά του τραπεζιού σας, να διαχειρίζεστε την πείνα, την λαιμαργία, την παρόρμηση για συγκεκριμένες γεύσεις, το άγχος και τα δυνατά αρνητικά συναισθήματα, χωρίς να γυρίζετε στο φαγητό για ικανοποίηση. Για να κάνετε μια πετυχημένη δίαιτα, είναι απαραίτητο να αλλάξετε κυρίως τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε.

Mια μελέτη Αμερικανών ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλώριδας και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτοί που κάνουν δίαιτα έχοντας θέσει «ελαστικούς» στόχους ως προς την απώλεια βάρους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν τη μάχη με τη ζυγαριά. Όπως εξηγούν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Consumer Research», οι πιο ελαστικοί στόχοι, π.χ. 1-2 κιλά την εβδομάδα, είναι πιο πραγματοποιήσιμοι από τους αυστηρούς στόχους, π.χ. των 3 κιλών την εβδομάδα.

Το καλύτερο φαγητό

 

Μια μέρα ένας ψυχίατρος, που ήταν φίλος μου, ήρθε να με δει και να μου εξομολογηθεί κάτι. Μου είπε ότι είχε αρκετά χρήματα που αρκούν για μερικές ζωές, είχε μια γοητευτική γυναίκα και όμορφα παιδιά, είχε υψηλή κοινωνική θέση και τον σεβασμό πολλών, αλλά δεν υπήρχε χαρά στην καρδιά του και συχνά ήθελε να αυτοκτονήσει. Ήταν πολύ ειλικρινής και σοβαρός.
Του είπα, “Ίσως οι ασθενείς σου σε αποστράγγιξαν και σου δημιούργησαν κατάθλιψη. Τι θα έλεγες να πας ήσυχες, όμορφες διακοπές σε κάποιο νησί;”
“Το έκανα, αλλά υπάρχει κάτι πιο βαθύ.”

Σκέφτηκα ότι μπορεί να είχε κάποιο κρυφό ενοχικό κόμπλεξ, αλλά δεν υπήρχε κάτι σχετικό. Τότε με διαφώτισε για την κατάστασή του με μια ερώτηση, “Γιατί είσαι τόσο ευτυχισμένος κάτω από όλες αυτές τις πιέσεις που περνάς;”

Η μάθηση χωρίς την γνώση του Εαυτού οδηγεί σε χάος

 

Εκείνοι που δεν έχουν Αυτογνωσία, παρά τις εγκυκλοπαιδικές τους γνώσεις, λέγονται άνθρωποι πλανημένοι. Η μάθηση χωρίς την γνώση του Εαυτού οδηγεί σε χάος. Η μάθηση χωρίς την γνώση του Εαυτού οδηγεί σε ήττα.

Ο Αδάμ και η Εύα εξορίστηκαν απ’ την Εδέμ γιατί έφαγαν απ’ το δέντρο που ήταν κάτω απ’ τον έλεγχο του Διαβόλου. Αυτό ήταν το δέντρο της “γνώσης”. Προσπάθησαν να μάθουν μέσα από τον λάθος δρόμο. Η γνώση δεν βρίσκεται έξω από τον εαυτό μας· εκεί είναι που προσπαθεί να μας παραπλανήσει ο Διάβολος.

ΑνεξήγητΟ: Στο Κτίριο Που Στεγάζονται Τα Γραφεία Της Google Στο Λονδίνο Υπήρξε Εκπομπή Τεράστιας Υπερφόρτωσης Στατικού Ηλεκτρισμού

 

Ένα παράξενο βίντεο καταγράφηκε από έναν άνδρα ο οποίος βρισκόταν έξω από τα γραφεία της Google στο Λονδίνο και τον εμφανίζει  να βαδίζει τη στιγμή που εκπέμπεται μια τεράστια ηλεκτρική δέσμη στατικού ηλεκτρισμού από το κτήριο.

Ο Simon Legrand και ένας φίλος του περπατούσαν μπροστά από το κτήριο που στεγάζονται τα γραφεία του γίγαντα της τεχνολογίας, την Παρασκευή το βράδυ, όταν λένε ότι αισθάνθηκαν ένα «ισχυρό ηλεκτρικό πεδίο» και αποφάσισαν να κινηματογραφήσουν την εμπειρία τους.

Καθώς ο Simon περπατά μπροστά από το κτίριο, τα μαλλιά του σηκώνονται εμφανώς από το κεφάλι του και λέει ότι νιώθει ένα αίσθημα καύσης στο μέτωπό του.

Η «Ανατολή» της Βικτώριας Χίσλοπ και η αλήθεια

 Η «Ανατολή» της Βικτώριας Χίσλοπ και η αλήθεια

Της ΚΛΑΙΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, Πρόσφυγας από την Αμμόχωστο

Δεν είναι από σοβινισμό που γράφω, αλλά γιατί είμαι Αμμοχωστιανή που έζησα την πόλη μου 42 χρόνια ώς την ημέρα της εισβολής και του ξεριζωμού μου.
Θα ‘θελα η Αμμόχωστος να γίνει γνωστή στην υφήλιο, όχι για τα πολυτελή ξενοδοχεία της, τους πλούσιους τουρίστες, τις χλιδάτες κυρίες με τα πανάκριβα φορέματα και αμύθητης αξίας κοσμήματα, τον αρχοντοχωριατισμό και τον αχόρταγο ιδιοκτήτη ξενοδοχείων.

Θα ‘θελα να γίνει γνωστή για τον πολιτισμό της, πανάρχαιο και νέο, για το γεγονός ότι ήταν το κέντρο της πνευματικής και καλλιτεχνικής ανάπτυξης της Κύπρου, για τα λαμπρά εκπαιδευτήριά της, τις πλούσιες Κυπρολογικές της βιβλιοθήκες, του Δημήτρη Μαραγκού, του Ευάγγελου Λουΐζου, του Κυριάκου Χατζηιωάννου, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη, τις βιβλιοθήκες των σχολείων της και τη δική μου ακόμα που είχε 10 χιλιάδες βιβλία, πολλά συλλεκτικά, όπως και πολλών άλλων συμπολιτών μου, για τα αρχαιολογικά της ευρήματα από τη Σαλαμίνα που ήταν γεμάτο το Μουσείο της Αμμοχώστου, την τεράστιας αξίας συλλογή Χατζηπροδρόμου, που λεηλατήθηκαν και κατέληξαν σε οίκους αγοροπωλησίας στην Ευρώπη και αλλαχού, για τις εκκλησίες της πόλης που έγιναν τζαμιά.

Για το γεγονός ότι η πόλη είναι συρματοπλεγμένη εδώ και 40 χρόνια, γεγονός πρωτάκουστο στην ανθρώπινη ιστορία. Ποτέ πόλη δεν έμεινε 40 χρόνια ακατοίκητη.

Αυτά ήθελα να γράφει η Βικτώρια Χίσλοπ, πέρα από τη φαντασμαγορική περιγραφή των ξενοδοχείων.

Το ταξίδι της βάρκας μας στο ποτάμι της ζωής


Μπήκαμε σε αυτή τη βάρκα (το σώμα μας) και ταξιδεύουμε στο ποτάμι της ζωής μας, είτε ηθελημένα, όπως πιστεύουν κάποιοι, είτε τυχαία, όπως πιστεύουν άλλοι. Σημασία δεν έχει τόσο το πώς και το γιατί, όσο το πώς θα ταξιδέψουμε με τις λιγότερες ταλαιπωρίες, νομίζω.

Το ευχάριστο είναι πως για την καλή κατάσταση της βάρκας μας είμαστε υπεύθυνοι εμείς, και εμείς κρατάμε στα χέρια μας και τα κουπιά της. Το ποτάμι μάλλον δεν το ορίζουμε, κατά την άποψή μου. Έχει στροφές, και δύσκολα περάσματα, έχει όμως και τις γαλήνιες όμορφες ήρεμες μεριές του, όπως όλα τα ποτάμια που κατεβαίνουν από ψηλά, και χύνονται στη θάλασσα...

Ο καλός καραβοκύρης κρίνεται στα δύσκολα, λέει ο λαός μας. Ισχύει αυτό και για την βάρκα που κυλάει στο ποτάμι της ζωής μας. Τα κουπιά της είναι στα χέρια μας. Εμείς συντηρούμε και κουμαντάρουμε τη βάρκας μας. Όσο πιο νωρίς αντιληφθούμε την ροή του ποταμού, τόσο καλύτερα θα μπορέσουμε να χειριστούμε τα κουπιά, ώστε η βάρκα μας να κυλήσει στο ποτάμι με όσο το δυνατόν λιγότερα χτυπήματα στις όχθες ή τα βράχια και ταλαιπωρία.

Οργή και απογοήτευση σ’ όλη την Αμερική...Ταραχές στο Φέργκιουσον, διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον

 Οργή και απογοήτευση σ’ όλη την Αμερική

Την απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις κατά του αστυνομικού από το Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο νεαρό ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το δικαστήριο της πόλης Σεντ Λιούις της πολιτείας αυτής. Η δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες στο προάστιο Σεντ Λίουις καθώς και οργή για τη μεταχείριση των μειονοτήτων από την αστυνομία, σύμφωνα με το Πρακτορείο REUTERS.


Οι ένορκοι δεν βρήκαν πιθανή αιτία για την παραπομπή σε δίκη του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος στις 9 Αυγούστου πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν.

«Κατέληξαν ότι δεν υπάρχει πιθανή αιτία για να ασκηθούν οποιεσδήποτε διώξεις εναντίον του αξιωματικού Ουίλσον», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Σεντ Λιούις, Μπομπ ΜακΚάλοχ.

Τους γνωρίζουν αλλα κυκλοφορούν ελεύθεροι με στρατιωτικό οπλισμό. Το οτι είναι σεσημασμένοι αλλα εκτός φυλακή μόνο σκοπιμότητα φανερώνει

 
Αλβανός υπερεθνικιστής, ανακατεμένος στα κυκλώματα των ναρκωτικών, της μαστροπείας και των διαφορών του υποκόσμου ο οποίος συμμετείχε σε εγκληματική συμμορία ομοεθνών του που έκαναν τους νταήδες εκβιάζοντας καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, είναι ο ένοπλος αφιονισμένος παραβατικός που σκόρπισε τον τρόμο στις 4 το ξημέρωμα στο Μικρολίμανο.
 
 Κατά κάποιες πληροφορίες οι οποίες ερευνώνται, ο καταζητούμενος Αλβανός αποτελεί ξεκομμένο μέλος εγκληματικής συμμορίας που διαφεντεύει τις πιάτσες της διανομής και πώλησης κοκαίνης και ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας, την οποία “καθάρισαν” οι κατά καιρούς επιχειρήσεις “σκούπας” του Δένδια και του Κικίλια αλλά και του κατάπτυστου προκατόχου τους Παπουτσή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα