Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΒΡΗΚΕ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΦΩΡ ΜΑΖΥ ΤΗΣ

ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΕΡΑΣΤΗ


Είναι μόνοι τους. Για πρώτη φορά, στο καναπέ του σαλονιού του. Η 25χρονη πάντα με το κεφάλι σκυφτό, ένα μικρό χαμόγελο μόνιμα ζωγραφισμένο στο στόμα. “Ναι” απαντάει όπως και “Όχι”, δυσκολεύεται να φτιάξει μια πρόταση, όπως και να αντιληφθεί αμέσως τι λέει ο άλλος. Είναι όμορφη, μια καθαρή, αγνή, αμεταχείριστη ομορφιά στο πρόσωπο, μια λευκότητα στην επιδερμίδα και μια μυρουδιά λουλουδιού και φρούτου. Της πιάνει το χέρι ο Γκίκας, η κοπέλλα κοκκινίζει, η χειρονομία του άνδρα την κάνει τρισευτυχισμένη.
-Μαρίνα, ξέρεις γιατί σου έπιασα το χέρι;
“Όχι...”.
-Γιατί θέλω να σου πιάσω το χέρι..., κι αυτό μ' αρέσει. Εσένα;
“Ναι...”.
Της χαϊδεύει τα μαλλιά, κατάμαυρα, πυκνά, γεμάτα υγεία και γυαλάδα.
-Σ' αρέσει;
“Η μαμά μου είπε να κάνω ό, τι θέλεις, ό, τι σ' αρέσει...”.
Της χάιδεψε το μάγουλο.
-Μαρίνα, δεν ήταν ωραίο αυτό που είπες... Θέλω να κάνεις ό, τι αρέσει σ' εσένα..., κατάλαβες;..., όχι επειδή στο ζήτησε η Υβόνη..., όπως εγώ, φιλώ το χέρι σου, γιατί το θέλω εγώ...

Μπορεί κανείς να είναι ένας αληθινός δάσκαλος και στο σπίτι του, και οι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν σε όποιον είναι σοβαρός και ειλικρινής


BP-01
To σχολείο

Το σωστό είδος εκπαίδευσης ενδιαφέρεται για την ατομική ελευθερία, που μόνο αυτή μπορεί να φέρει αληθινή συνεργασία με το σύνολο, με τους πολλούς. Όμως αυτή η ελευθερία δεν πετυχαίνεται με το κυνήγι της επιτυχίας και της δύναμης. Η ελευθερία έρχεται με τη γνώση του εαυτού μας, όταν ο νους μας πάει πέρα και πάνω από τα εμπόδια που δημιούργησε στον εαυτό του επιζητώντας τη δική του ασφάλεια. Ο προορισμός της εκπαίδευσης είναι να βοηθήσει το κάθε άτομο να ανακαλύψει όλα αυτά τα ψυχολογικά εμπόδια, και όχι να του επιβάλει νέα μοντέλα συμπεριφοράς, νέους τρόπους σκέψης. Τέτοιοι εξαναγκασμοί δεν θα ξυπνήσουν ποτέ τη νοημοσύνη, τη δημιουργική κατανόηση, απλώς θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνουν σύμφωνα με αυτά τα καλούπια το άτομο. 
Σίγουρα, αυτό είναι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, και γι’ αυτό τα προβλήματά μας εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται. Μόνο όταν αρχίσουμε να κατανοούμε το βαθύ νόημα της ανθρώπινης ζωής, μπορεί να υπάρξει αληθινή εκπαίδευση· για να το κατανοήσουμε όμως, πρέπει ο νους, με νοημοσύνη, να απελευθερωθεί από την επιθυμία για ανταμοιβή, γιατί αυτή γεννάει το φόβο και τη συμμόρφωση. 

20 σημάδια πως πάσχετε από «Απώλεια Ψυχής»

Ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός πάσχει από αυτό που λένε οι σαμάνοι «Απώλεια Ψυχής», μια απώλεια σκοπού, κατεύθυνσης, ζωτικότητας, αποστολής, στόχων, ταυτότητας και αυθεντικής σύνδεσης. Είναι μια βαθιά λύπη την οποία οι περισσότεροι μάθαμε να θεωρούμε φυσιολογική. Η ψυχή είναι η πηγή της απόλυτης μοναδικότητάς μας, ένα εσώτερο μέρος το οποίο μας συνδέει όχι μόνο με τις αξίες και την ουσία σας αλλά και με τις αξίες και την ουσία όλων των άλλων έμβιων όντων. Αυτό που κάνει την απώλεια της ψυχής σας τόσο λεπτοφυή κι επικίνδυνη είναι πως πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτό συμβαίνει. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πως έχουμε αποσυνδεθεί από την ψυχή μας και δεχόμαστε το μούδιασμα και την έλλειψη νοήματος στην ζωή μας ως φυσιολογικά.
Επειδή όλοι μας ανήκουμε σε αυτό τον πολιτισμό, όλοι πάσχουμε από απώλεια ψυχής. Η απώλεια ψυχής είναι μια επιδημία και δεν μας επιτρέπει να δούμε τις δυνατότητες ευτυχίας και ολοκλήρωσης στην καθημερινή μας ζωή. Όταν θεραπευθείτε από την απώλεια ψυχής, θα δείτε τα οικεία σας πράγματα με νέα οπτική ώστε να αυξήσετε τη χαρά που λαμβάνετε από τα πράγματα που ήδη έχετε.

Δεν ξέρετε αν πάσχετε από έλλειψη ψυχής;

Οι Βυζαντινοί ξιφομάχοι στο Μηνολόγιον του Βασιλείου Β΄ δηλώνουν τις θέσεις φύλαξης της Βυζαντινής οπλομαχίας

Προλογίζει ο κ. Δημήτρης Σκουρτέλης αγιογράφος και ιστορικός ερευνητής, μέλος της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών ‘Λέοντες’
Το λεγόμενο «Μηνολόγιον του αυτοκράτορος Βασιλείου Β’» είναι ένα εικονογραφημένο χειρόγραφο που περιέχει βίους αγίων. Φιλοτεχνήθηκε σαν δώρο για τον αυτοκράτορα, στην Κωνσταντινούπολη, στο τέλος του δέκατου αιώνα, ή τις αρχές του ενδέκατου.
Πρόκειται για κορυφαίο αριστούργημα της βυζαντινής τέχνης, και μάλιστα, υπογράφεται από οχτώ καλλιτέχνες, Πανταλέοντα, Γεώργιο, Μιχαήλ Νέο, Μιχαήλ Βλαχερνίτη, Συμεών, Συμεών Βλαχερνίτη, Μηνά και Νέστορα, πράγμα σπανιότατο για την βυζαντινή τέχνη. Σήμερα, το χειρόγραφο βρίσκεται στο Βατικανό.

Λύση για τον καθαρισμό των αεραγωγών στα παιδιά

επανορθώσει-για-καθαρισμού-Airways-σε-παιδιά

Όταν ο πόνος στους αεραγωγούς είναι ανθεκτικός και μακράς διαρκείας που ακολουθείται από συριγμό και βήχα και η θεραπεία για το βήχα δεν σας δίνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την απλή αλλά αποτελεσματική θεραπεία για τον καθαρισμό των αεραγωγών.

Αυτό το ποτό τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνη C για δύο ημέρες

Ώριμα γκρέιπφρουτ με χυμό στο τραπέζι γκρο πλαν

Σε περίπτωση που έχετε έλλειψη της βιταμίνης C, θα σας παρουσιάσουμε ένα smoothie που θα σας βοηθήσει να εφοδιάσετε αρκετά, με αυτή τη βιταμίνη, τον οργανισμό σας.
Συστατικά που απαιτούνται:
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 1 ακτινίδιο
  • ¼ της πιπεριάς
  • Χούφτα λάχανο
Τρόπος παρασκευής:

Πεποιθήσεις

Από: Ερατώ Χατζημιχαλάκη 

beliefs

Πεποιθήσεις

Παρατηρώντας μια ομάδα παιδιών σχολικής ηλικίας την ώρα που  παίζουν, μπορεί κανείς να συμπεράνει πόσο σημαντική και μεγαλειώδης είναι η νηπιακή ηλικία. Μέσα στην ομάδα μπορείς πολύ εύκολα να αναγνωρίσεις τον ηγέτη, τον μαχητή, τον επίμονο, τον αφελή, τον καλοσυνάτο, τον συνεργατικό και ότι άλλο χαρακτηρίζει και εμάς τους μεγάλους. Αναρωτιέται κανείς εύλογα. Πότε και Πώς διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του.  

• Από πού αντλεί ο καθένας μας τις πληροφορίες που τον κάνουν να δρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο;  
• Από πού και πότε δημιουργήθηκαν τα πιστεύω του, οι πεποιθήσεις του;  
• Πόσο νωρίς γίνεται αυτό;
• Μπορεί να τα αλλάξει;

Ο άνθρωπος από εξαιρετικά πρώιμες  ηλικίες παρατηρεί τα πάντα γύρω του. Τις περισσότερες φορές χωρίς καν να το συνειδητοποιεί τα καταγράφει. Σχεδόν αμέσως αρχίζει να δοκιμάζει αυτό που παρατήρησε και κατέγραψε. Άλλες φορές του βγαίνει σε «καλό» και το κρατά, άλλες πάλι  όχι και το απορρίπτει. Έτσι με τη «δοκιμή και λάθος» πορεύεται στη ζωή του μέχρι την ενηλικίωσή του.  

Η εμμηνόπαυση αρχίζει... το σεξ τελειώνει;

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης διαρκούν κατά μέσο όρο τρία χρόνια, οκτώ μήνες και 20 ημέρες


Η εμμηνόπαυση αρχίζει... το σεξ τελειώνει;
Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης διαρκούν κατά μέσο όρο τρία χρόνια, οκτώ μήνες και 20 ημέρες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Οι γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση μάχονται με συμπτώματα όπως οι εξάψεις και η κολπική ξηρότητα. Επίσης νιώθουν λιγότερο θηλυκές, χάνουν την σεξουαλική τους λίμπιντο ενώ μερικές απέχουν τελείως από το σεξ.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι η εμμηνόπαυση συχνά επηρεάζει δραστικά τη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας, με μόνο το ένα πέμπτο των γυναικών που ρωτήθηκαν να αναφέρουν ότι η σεξουαλική τους ζωή επανήλθε στο φυσιολογικό μετά το τέλος των συμτπωμάτων.

Χριστουγεννιάτικη περιπλάνηση

της Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου // *
 
Με την άκρη του ματιού της, την είδε. Ήταν πλάι στο πόδι του κρεβατιού. Μια τόση δα μικρή φωτογραφία. Ασπρόμαυρη. Τσακισμένη στις άκρες. Φαίνεται πως έπεσε καθώς σκάλιζε παλιά άλμπουν και ξεχασμένα κειμήλια. Χρονιάρα μέρα σήμερα και είπε να περιπλανηθεί στις αναμνήσεις της, να θυμηθεί κάποιες ευτυχισμένες στιγμές, να μαλακώσει η ερημιά της. Την έτρεμε τη λήθη. Έτρεμε τη στιγμή που το μυαλό της θα ξεχνούσε. Δεν θα το αφήσω να με ξεχάσει… δεν θα το επιτρέψω, έλεγε έντρομη. Όμως διαπίστωνε πως αυτό γινόταν κάπως ύπουλα, πως ήδη είχε ξεχάσει πολύ σημαντικά πράγματα της περασμένης της ζωής, πράγματα που τα είχε ζήσει με ιερό πάθος.
Κοιτάζει ακόμα την ασπρόμαυρη φωτογραφία στην άκρη του κρεβατιού και προσπαθεί να λυγίσει το σώμα της να την πάρει. Όμως το σώμα πονάει καθώς γέρνει. Πονάνε οι κουρασμένες αρθρώσεις, βγάζουν ένα υπόκωφο βογκητό, θαρρείς, καθώς τα κακόμοιρα κόκαλα, τα δαντελένια πια, τριζοβολούν ανυπεράσπιστα. Κι ένας μικρός πανικός στο βλέμμα της. Με τίποτα δεν μπορώ να τον σταματήσω, τον χρόνο, λέω, χύθηκε μέσα στο σώμα μου και το κατατρώει, με κατάφαγε αλύπητα. Και προσπαθεί να σκύψει με προσοχή να πιάσει τη φωτογραφία.
Με τίποτα, λέει πάλι. Και παίρνει ανάσα.

Αυτός που κοιτάει έξω, ονειρεύεται



"Το να γνωρίζεις το δικό σου σκοτάδι είναι η καλύτερη μέθοδος για να αντιμετωπίσεις τα σκοτάδια των άλλων ανθρώπων. 

Δεν αφυπνίζεται κανείς με το να φαντάζεται εικόνες φωτός, αλλά με το να κάνει συνειδητό το σκοτάδι.  

Το πιο τρομακτικό πράγμα είναι το να αποδεχθείς τον εαυτό σου απολύτως.

Κόλπο για να πίνετε αρκετό νερό


Η ποσότητα του νερού που πρέπει να πιει κάποιος εξαρτάται από:
-Την ηλικία (οι γέροι χρειάζονται περισσότερο)
-Την εργασία (η βαριά δουλειά απαιτεί πιο πολύ νερό)
-Τα φαγητά που τρώει (τα κρέατα, τα λίπη και τα αλμυρά απαιτούν περισσότερο νερό)
-Την εποχή (τις ζεστές ημέρες η ανάγκη για νερό μεγαλώνει)
-Την προσωπική ιδιοσυγκρασία του οργανισμού του
Σε γενικές όμως γραμμές θα πρέπει να πίνει κανείς από ένα μέχρι δύο λίτρα νερό κάθε μέρα.
 Συνήθως πίνουμε νερό μόνο όταν διψάμε, αλλά ποτέ όσο είναι αναγκαίο.
Το νερό είναι «άνοστο» και ο περισσότερος κόσμος πίνει λιγότερο από το κανονικό, αφού δεν θέλει να πιει με το ζόρι.
Προσωπικά βρίσκομαι στην άκρη αυτής της κατηγορίας, αφού έχω την τάση να πίνω πολύ σπάνια νερό, και όταν πιω μου φαίνεται απωθητικά κρύο.
Έτσι εφάρμοσα το παρακάτω κόλπο:

Αλλάζουμε. Δεν είμαστε ποτέ οι ίδιοι

Όποιος μπει να απαντήσει στο ερώτημα αν αλλάζει ο άνθρωπος, είναι σίγουρο ότι θα μπει σε μία μεγάλη παγίδα. Σε διαχρονικά ερωτήματα, που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει ένα εύρος από διαφορετικές απαντήσεις, βασισμένες σε διαφορετικούς παράγοντες: απόψεις, υποκειμενική οπτική, συναισθήματα, προτάσεις, σκέψεις, ενδοιασμοί, δυσκολίες, φοβίες, εμπόδια, δυνατότητες, επιλογές, ελευθερία, δυναμική, απόφαση, θέληση...

Ας δούμε κάποια γεγονότα. Το μόνο σίγουρο και οικουμενικά εμφανές είναι ότι αλλάζουμε σωματικά. Γεννιόμαστε μωρά, περνάμε στην παιδική ηλικία, την εφηβική, ενηλικιωνόμαστε, γερνάμε, πεθαίνουμε. Το σώμα μας αλλάζει μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό, το αντιλαμβανόμαστε αργά, αλλά οι αλλαγές μέσα μας γίνονται γρήγορα.

Παράλληλα με αυτή τη σωματική αλλαγή, εκτυλίσσεται και η πνευματική αλλαγή. Μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε, εκπαιδευόμαστε, μαθαίνουμε πληροφορίες για τον κόσμο, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την υγεία και όποιον τομέα μας ενδιαφέρει. Σώμα και πνεύμα συμμαχούν για την ψυχική μας διαδρομή και την σφυρηλάτηση της προσωπικότητάς μας. Ωριμάζουμε, αποφασίζουμε, αισθανόμαστε, σχετιζόμαστε, εργαζόμαστε, αντλούμε και δίνουμε ικανοποίηση, αφομοιώνουμε, διαφοροποιούμαστε... Ό,τι και να κάνουμε, κάτι αλλάζουμε σταδιακά στη ζωή μας. Και το κάνουμε εμείς οι ίδιοι.

Κυττῶντας τὸν Ἥλιο!


Κυττῶντας τὸν Ἥλιο!Μὲ κάθε εὐκαιρία.
Μὲ κάθε πρόφασιν.
Σὲ κάθε μας στιγμή…
Ἀκόμη κι ὅταν τὰ νέφη ἤ ἡ βροχὴ μᾶς τὸν κρύβει, ἐμεῖς πρέπει νὰ ἀναζητοῦμε ἐπιμόνως μία ἀκτίδα του.
Τὸ φῶς του εἶναι ἀναζωογονητικό, μᾶς γεμίζει ἐνέργεια καὶ μᾶς ἀλλάζει τὶς διαθέσεις.
Ὅσο δύσκολα κι ἐὰν τὰ πράγματα, τόσο πιὸ συχνὰ πρέπει νὰ στρέφουμε τὸ βλέμμα μας πρὸς τὸ φῶς του.
Τόσο πιὸ εὔκολα θὰ μποροῦμε νὰ ὑπερπηδοῦμε τὰ ἐμπόδια καὶ νὰ τὰ ἀντιμετωπίζουμε μὲ χαμόγελο.
Ἄλλως τε…

ΕΝΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ..ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ..ΝΟΗΜΑ..Ο ΑΠΟΙΟΣ


Α-ποιος Διαβήτης….(Α στερητικό και.. ποιότητα ).
Σα να λέμε ένας Διαβήτης χωρίς…νόημα, ποιότητα, και σε τελική ανάλυση
 χωρις ανίχνευση σακχάρων  ( γλυκόζης) στα ούρα….
Ο συγκεκριμένος Διαβήτης ( ευτυχώς) είναι μια σπάνια μορφή γενικά,   
και για μας τους Ελληνες, ακόμα σπανιότερη.
Διακρίνεται από πολυουρία  (4-10 λίτρα/ημέρα) και πολυδιψία συνήθως για… κρύο νερό.
Σε αντίθεση με το..ξαδελφάκι του, τον  σακχαρώδη  διαβήτη ..δεν ¨δίνει¨  ηυξημένα επίπεδα γλυκόζης στα ούρα.

H NASA βρήκε σημάδια ζωής στον Άρη! Σπουδαία ανακάλυψη, εάν επιβεβαιωθεί από τους επιστήμονες

aris_life

Σημάδια ζωής εντόπισε το σκάφος Curiosity της NASA στον πλανήτη Άρη!

Ένα από τα όργανα του ρομποτικού σκάφους με τους έξι τροχούς που βρίσκεται στον Κόκκινο Πλανήτη για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας, εντόπισε μυστηριώδη ίχνη μεθανίου που δεν μπορούν εκ πρώτης όψεως να ερμηνευθούν με βάση τη γεωλογία ή την οργανική ύλη που μεταφέρεται στον Αρη από κομήτες ή αστεροειδείς.
Αν και οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι για την προέλευση του μαθανίου, εν τούτοις μπορούν να υποθέσουν με ασφάλεια ότι η πηγή είναι κάποιος οργανισμός βακτηριακού τύπου.
Εάν η ύπαρξη ζωντανών, αναπνέοντων μικροβίων στον Αρη επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για μια από τις πιο συνταρακτικές ανακαλύψεις της ιστορίας.

Ζώντας με τη φωτιά. Χάνοντας.


Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2014-12-16]: 


Μια διεθνής ομάδα ειδικών συμπέραναν πως είναι καιρός να πάψουμε να πολεμάμε τις φωτιές και να αρχίσουμε αντί για αυτό να αναπτύσσουμε στρατηγικές για να ζούμε με τη φωτιά.

 Σε πολλές περιοχές η διαχείριση της φωτιάς είναι δύσκολη έως αδύνατη και έρχεται σε σύγκρουση με τον κρίσιμο ρόλο που έχει η φωτιά στο οικοσύστημα. 

Αντί για να την καταπολεμάμε πρέπει να αναπτύζουμε ζώνες,  κτιριακούς κώδικες και πρωτόκολλα εκκένωσης ώστε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να ζουν με τη φωτιά όπως τώρα ζουν με τους σεισμούς και τους τυφώνες. [1]

Πάψε να αντιστέκεσαι.

Τι σήμαινε το όνομα του Αχιλλέα;




Ο ισχυρότερος ήρωας των Αχαιών στην επική παράδοση φέρει όνομα, το οποίο έχει γνήσια μυκηναϊκή καταγωγή, αφού απαντά στις μυκηναϊκές πινακίδες της Εποχής του Χαλκού ως όνομα καθημερινών ανθρώπων και στην Κνωσό και στην Πύλο (Αχιλλεύς, Αχιλλήwει -ονομαστική και δοτική αντίστοιχα). Παλιότερα υπήρχε μια τάση να συνδεθεί το όνομα με το πρώτο στοιχείο του ονόματος των ποταμών Αχελώος και Αχέρων, όπου η ρίζα αχ- θα συνδεόταν με την έννοια «ύδωρ, νερό» και ίσως να είχε και χθόνιες συνδηλώσεις.
Σήμερα η άποψη αυτή έχει γενικά εγκαταλειφθεί και οι περισσότεροι ειδικοί συνδέουν το όνομα με τη ρίζα της λέξης ἄχος (=πόνος, θλίψη, στενοχώρια, άγχος αγωνία, λύπη). Η σύνδεση αυτή είχε γίνει ήδη από την αρχαία εποχή και αναβίωσε χάρη σε τρεις σπουδαίους φιλολόγους της σύγχρονης εποχής, τους Kretschmer, Palmer και Nagy. Ο πρώτος θεωρεί ότι το όνομα σχηματίστηκε ως εξής (οι τύποι με αστερίσκο είναι υποθετικοί):

Τώρα πέθανες και τώρα γεννήθηκες: το ορφικό έλασμα της Πέλιννας





Τα δύο ορφικά ελάσματα που βρέθηκαν στην Πέλιννα (ή Πελινναίον, σημερινό Παλαιογαρδίκι) ήταν τοποθετημένα επάνω στο στήθος νεκρής γυναίκας (τέλος 4ου αιώνα π.Χ.). Ένα μικρό άγαλμα μαινάδας βρέθηκε στον ίδιο τάφο. Από το ένα έλασμα λείπουν οι στίχοι 4 και 7. Ίσως το μικρότερο από τα ελάσματα να χαράχτηκε πρώτο, αλλά, επειδή το κείμενο δεν χώρεσε ολόκληρο, ξαναγράφτηκε στο μεγαλύτερο έλασμα. Τα ελάσματα έχουν τη μορφή κισσού, όπως αυτός παριστάνεται σε αγγειογραφίες. Μοιάζουν όμως και σαν καρδιές. Ο κισσός ήταν σύμβολο του Διονύσου, ο οποίος αποκαλείται αλλού κισσοφόρος, κισσόβρυος, κισσοχαίτης, ενώ η καρδιά ήταν το μόνο κομμάτι του Διόνυσου που δεν κατασπάραξαν οι Τιτάνες: από αυτήν αναγεννήθηκε ο θεός στον ορφικό μύθο. Ο Παυσανίας (2.37.2-2) κάνει λόγο για μια καρδιά από ορείχαλκο σε σχέση με τα μυστήρια της Λέρνας.

Κάποιος που δεν κατονομάζεται απευθύνεται στο νεκρό σε δεύτερο πρόσωπο. Μπορεί να είναι κάποια θεότητα του Κάτω Κόσμου, ο Ορφέας, η ίδια η πινακίδα ή κάποιος συμμετέχων στην κηδεία, πιθανότατα ο ορφικός ιερέας. Η φράση «τούτη δω τη μέρα» παραπέμπει στην ημέρα της ταφής, επομένως η τελευταία εκδοχή ενισχύεται. Ότι έχουμε να κάνουμε με την ημέρα της κηδείας φαίνεται από ολόκληρο τον 1ο στίχο, αλλά και από την αναφορά στο γάλα και το κρασί, συνηθισμένες νεκρικές προσφορές. Το κείμενο επομένως μπορεί να επαναλαμβάνει γραπτώς λόγια που λέγονταν προφορικά στη διάρκεια της τελετής της ταφής (λεγόμενα). Εντούτοις τίποτα δεν αποκλείει τα ίδια ή παρόμοια λόγια να εκφωνούνταν και στις τελετές μύησης, όσο ο μύστης ζούσε ακόμη, αφού κατά κάποιο τρόπο η μύηση είναι μια προετοιμασία για την μελλοντική κάθοδο του μυούμενου στον Κάτω Κόσμο.

Φτιάξτε τα δικά σας χιονισμένα κηροπήγια!


Φτιάξτε τα δικά σας χιονισμένα κηροπήγια, με τη βοήθεια του αλατιού!!
Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας χιονισμένα κηροπήγια σε λιγότερο από 30 λεπτά και να είστε σίγουρες ότι το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Θα χρειαστείτε τα βαζάκια που θα φτιάξετε, κόλλα, χοντρό αλάτι, γκλίτερ και κεριά.
Απλώστε σε ένα σκεύος το χοντρό αλάτι, βάλτε κόλλα στα βαζάκια αλλά μην την απλώσετε παντού προκειμένου το αλάτι που θα κολλήσει πάνω τους να φαίνεται σαν το χιόνι που το φύσηξε ο αέρας και κόλλησε πάνω τους.

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ;



Χαρά Νάστου

Στη σημερινή μας συνάντηση, φίλοι μου, θα μας απασχολήσουν οι μύθοι που αφορούν στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του ανθρώπου.
Ορισμένοι αρχαίοι συγγραφείς θεωρούν τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ, γιο του Τιτάνα Ιαπετού, όχι μόνο ευεργέτη της ανθρωπότητας, αλλά και δημιουργό του ανθρώπινου γένους.
Ο περιηγητής και γεωγράφος του 2μ.Χ αι, ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ, αφηγείται ότι στην Πανόπαια της Φωκίδας υπήρχαν πέτρες που μύριζαν ανθρώπινο δέρμα. Στην περιοχή διατείνονταν πως ήταν απομεινάρια από τον πηλό που χρησιμοποίησε ο Προμηθέας, για να πλάσει τον άνθρωπο.
Ο ΑΙΣΩΠΟΣ ήθελε τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ να μουσκεύει με δάκρυα τον πηλό, προκειμένου να δημιουργήσει τον ΠΡΩΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Σ' έναν από τους μύθους του τον αναφέρει ως πλάστη του ανθρώπου:
“Ο Δίας δημιούργησε τον ΤΑΥΡΟ, ο Προμηθέας τον ΑΝΘΡΩΠΟ, και η Αθηνά το ΣΠΙΤΙ.
Και βάλανε τον ΜΩΜO, κατώτερη θεότητα, ΚΡΙΤΗ, για να αξιολογήσει τις δημιουργίεςτους.
Ο Μώμος( από το ρ. μέμφομαι) έπιασε και κατέκρινε, οτι ο ταύρος έπρεπε να έχει μάτια στα κέρατά του, για να βλέπει πού χτυπάει, οτι ο άνθρωπος έπρεπε να έχει το μυαλό απ'έξω για να φαίνονται οι σκέψεις του και έτσι να διακρίνονται οι κακόβουλοι, και οτι το σπίτι έπρεπε να έχει τροχούς για να μπορεί να απομακρύνεται ο καθένας απο τους κακούς γείτονες.
Ο Δίας θύμωσε με την κριτική του Μώμου γιατί ήτανε φθονερή, και τον πέταξε έξω απο τον Όλυμπο. Βλέπετε λοιπόν οτι αφού και των θεών τα έργα κατακρίνονται, τίποτε δέν μπορεί να γίνει τόσο ενάρετο που να μήν μπορεί ο φθόνος να το κατακρίνει”.

Σχεδόν κάθε περιστατικό μαζικών εκτελέσεων κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια μοιράζεται κάτι κοινό ...και δεν είναι τα όπλα!!!

1aRJxkk
Σχεδόν κάθε μαζικό περιστατικό πυροβολισμού κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια, και πολλαπλές άλλες περιπτώσεις αυτοκτονιών και απομονωμένοι πυροβολισμοί, έχουν ένα κοινό, και όχι τα όπλα που χρησιμοποιούνται.
 Συντριπτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος κοινός παράγοντας σε όλα αυτά τα περιστατικά είναι ότι όλοι οι δράστες ήταν λάμβαναν  ήδη ισχυρά ψυχοτρόπα φάρμακα ή είχαν κάνει χρήση κάποια στιγμή στο άμεσο παρελθόν, πριν διαπράξουν τα εγκλήματά τους.
Πολλαπλές αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει εδώ και πάνω από  μια δεκαετία, καθώς και  εσωτερικά έγγραφα από ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες που απέκρυψαν τις πληροφορίες, δείχνουν ότι τα φάρμακα SSRI (   Εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης ) έχουν γνωστές, αλλά αδήλωτες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων, και αυτών που δεν περιορίζονται μόνο σε αυτοκτονία και άλλη βίαιη συμπεριφορά. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μια μικρή έρευνα στο Google με σχετικές λέξεις-κλειδιά ή φράσεις για να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει. 

Το www.ssristories.com είναι ένα δημοφιλές site που έχει καταγράψει πάνω από 4500 περιπτώσεις από όλο τον κόσμο που τα "κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης" ανέφεραν την ανώμαλη ή βίαιη συμπεριφορά από αυτούς που λαμβάνουν αυτά τα ισχυρά φάρμακα ... 

... Ας ρίξουμε μια ματιά στον κατάλογο των μαζικών δολοφόνων και την έντονη σύνδεση τους με τα ψυχοτρόπα ναρκωτικά.

Πώς να βοηθήσετε το ταξίδι ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου προς τους Ανώτερους Κόσμους




Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε τα οποία θα βοηθήσουν να διευκολυνθεί το ταξίδι ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου προς τους Ανώτερους Κόσμους και να διευκολυνθεί επίσης η μετενσάρκωσή τους.

Δεν έχει σημασία αν το άτομο έχει συνείδηση ή είναι αναίσθητο όταν πεθαίνει - διότι στην πραγματικότητα έχει πάντα συνείδηση. Μερικές φορές είναι έξω από το σώμα του και δεν μπορεί να ελέγξει τον μηχανισμό του εγκεφάλου του για να επικοινωνήσει μαζί σας. Μερικές φορές ορισμένα νευρικά κέντρα έχουν παραλύσει έτσι ώστε δεν μπορεί να μιλήσει ή να κινηθεί. Αλλά η ψυχή του ακούει· αισθάνεται ό,τι συμβαίνει γύρω του. Μερικές φορές οι αισθήσεις του, είναι πιο ευαίσθητες από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε· μερικές φορές οι άνθρωποι που πεθαίνουν μπορούν να ακούσουν πράγματα που λέγονται δύο ή τρία δωμάτια πιο πέρα. Έτσι, αν μιλήσετε σε ένα άτομο που πεθαίνει, μη νομίζετε ότι δεν ακούει, γι' αυτό να προσέχετε αυτά που λέτε.

Τα μάτια του Justin Bieber αλλάζουν στο δικαστήριο...Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!!!

r7d65teyudgwtudwed7eh64g6detwy43dewdewewde

Εσείς αποφασίζετε...

Συναισθηματική αναστροφή των ρόλων 2


Ο λόγος που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα στις σχέσεις μας με το άλλο φύλο σήμερα, είναι επειδή ο ένας μας δεν καταλαβαίνει τον άλλον. Οί μεν άντρες δεν καταλαβαίνουν τι χρειάζονται οί γυναίκες ώστε να είναι ευτυχισμένες, οί δε γυναίκες δεν ξέρουν να εκφράζουν τις ανάγκες τους με τρόπο κατανοητό στους άντρες. Οί παλιοί κανόνες των ανθρώπινων σχέσεων όχι μόνο δεν ισχύουν πλέον, αλλά συχνά αποδεικνύονται και αντιπαραγωγικοί. Κατανοώντας τα άγχη και τις ανάγκες των σύγχρονων αντρών και γυναικών θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σχέση αγάπης και αλληλοστήριξης με το άλλο φύλο.

Οί σχέσεις των δύο φύλων επί αιώνες υπαγορεύονταν από την αρχή ότι οί άντρες είναι προμηθευτές της τροφής και προστάτες, ενώ οί γυναίκες πρέπει να είναι ευχάριστες και βολικές. Αν αυτή η αρχή εφαρμοσθεί στη σύγχρονη ζωή, θα αποτελέσει αιτία προβλημάτων, παρά λύση. Όταν οί σύγχρονοι άντρες επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στο να γίνουν καλύτεροι κουβαλητές και προστάτες, το μόνο που κατορθώνουν είναι να εξαντλούνται δουλεύοντας ολοένα και περισσότερο και επιπλέον να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη σύντροφο τους.

Ας δούμε ένα χαριτωμένο παράδειγμα, που δείχνει την αλλαγή των καιρών. Όταν οί άντρες ήταν κυνηγοί, ήταν πολύ ευκολότερο να έχουν καλές σχέσεις με τις συντρόφους τους. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα αν αργούσαν να γυρίσουν στο σπίτι. Το μόνο που είχε σημασία ήταν το ότι γύριζαν ζωντανοί - αυτό αρκούσε για να κάνει τις γυναίκες τους ευτυχισμένες.

Συναισθηματική αναστροφή των ρόλων 1

Οί καιροί έχουν αλλάξει


Οί κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές των τελευταίων σαράντα χρόνων έχουν επηρεάσει σημαντικά τους παραδοσιακούς ρόλους της γυναίκας και του άντρα. Το γεγονός ότι οί γυναίκες άφησαν το σπίτι και μπήκαν στον επαγγελματικό χώρο μείωσε σημαντικά την αξία του παραδοσιακού αντρικού ρόλου. Καθώς οί σύγχρονες γυναίκες γίνονται ολοένα και περισσότερο ανεξάρτητες και αυτόνομες , δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να έχουν έναν άντρα που να τις συντηρεί και να τις προστατεύει.

Η μοντέρνα γυναίκα παίρνει την τύχη της στα χέρια της και πληρώνει η ίδια τους λογαριασμούς της. Όταν βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να αμυνθεί μόνη της ή να φωνάξει την αστυνομία. Πιο σημαντικό ακόμα είναι ότι τώρα μπορεί να αποφασίζει η ίδια σχετικά με το αν και πότε θα κάνει παιδιά και πόσα . Μέχρι την ανακάλυψη του αντισυλληπτικού χαπιού και την ευρεία διάδοση των ποικίλων μεθόδων αντισύλληψης, οί γυναίκες ήταν βιολογικά προγραμματισμένες να κάνουν παιδιά και να εξαρτώνται από τους άντρες. Κάτι που δε συμβαίνει πια.

Μόλις τώρα ,αρχίζουμε να κατανοούμε τις αλλαγές που επέφερε στις σχέσεις των δύο φύλων η διάδοση του ελέγχου των γεννήσεων και η σεξουαλική επανάσταση που ακολούθησε. Ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο δραματικών αλλαγών και σεξουαλικής έντασης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα