Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο αόρατος κλέφτης



Ένα αγόρι το επισκέφτηκε ένα “πνεύμα” που το ρώτησε, “Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος;” Το αγόρι, που ένιωσε δέος για το πνεύμα, είπε, “Ναι, φυσικά. Τι μπορώ να κάνω για να είμαι ευτυχισμένος;” “Λοιπόν,” είπε το πνεύμα, “πήγαινε κλέψε μερικά αυγά από τον γείτονα· θα σε κάνω αόρατο ώστε να μην σε δει κανείς.” Το αγόρι γρήγορα έκανε αυτό που του είπε το πνεύμα. Για πρώτη φορά έκλεψε, και όταν η μητέρα του το ρώτησε που βρήκε τα αυγά, τότε είπε το πρώτο του ψέμα.

Το πνεύμα συνέχισε το καθήκον του και οδήγησε το αγόρι σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Καθώς το αγόρι μεγάλωνε και γινόταν άνδρας, έκλεψε κοσμηματοπωλεία, τράπεζες και τραίνα. Ακόμα σκότωσε μερικούς ανθρώπους, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον πιάσει.

Τελικά… Τι είναι συνείδηση;

cortical blindnessO εγκέφαλος είναι ίσως το μοναδικό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού για το οποίο ακόμα γνωρίζουμε ελάχιστα. Οι ερωτήσεις που ακόμα ταλανίζουν τους επιστήμονες είναι εκατοντάδες και φαίνεται πως κάθε φορά που, νομίζουν τουλάχιστον ότι, βρίσκονται κοντά στις απαντήσεις, νέα δεδομένα έρχονται να ανατρέψουν τα πάντα και κάθε απόπειρα να λυθούν απορίες καταλήγει και πάλι στο μηδέν.
Ίσως να μη μπορέσουμε ποτέ να κατανοήσουμε πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος ακριβώς. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες απαντήσεις που έχουν δοθεί… το θέμα είναι πως ακόμα κανείς δεν είναι σίγουρος σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνουν.
Με την εφεύρεση της ηλεκτρομαγνητικής τομογραφίας έχει γίνει δυνατή η “χαρτογράφηση” διαφόρων λειτουργιών στον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων διανοητικών λειτουργιών. Παραδείγματος χάριν γνωρίζουμε ότι η ικανότητα μας να ελέγχουμε την κοινωνική συμπεριφορά μας εντοπίζεται νευρολογικά κάπου πάνω από τα φρύδια μας. Το προηγούμενο το ανακάλυψαν οι ειδικοί μελετώντας ασθενείς, οι οποίοι υπέστησαν κάποιο τραύμα στις συγκεκριμένη περιοχή και η συμπεριφορά τους ως αποτέλεσμα έγινε αντικοινωνική.

Η άχρονη ευδαιμονία δεν επιτυγχάνεται με χρονικά μέσα




Ας πάρουμε τη σωματική ηδονή του σεξ. Τι υποβάλλει, ακόμα και ηχητικά η λέξη «ηδονή»; Απλώς μια φευγαλέα, επιδερμική ευχαρίστηση, που διαρκεί κλάσμα του δευτερολέπτου; Όχι βέβαια. Η λέξη «ηδονή» υποβάλλει την έννοια ηδονή, ή καλύτερα το αρχέτυπο ηδονή. Και τι μεταβιβάζει το αρχέτυπο της ηδονής; Μεταβιβάζει την αίσθηση ενός ευρύτατου «ηλεκτρομαγνητικού» πεδίου, χωρίς αρχή και τέλος, με άπειρη διάρκεια, μέσα στο οποίο συντελούνται οι στιγμιαίες πράξεις τη σωματικής ηδονής.

Το Πορτραίτο Του Αστυνόμου Σε Νεαρή Ηλικία



«Quis custodiet ipsos custodes?» (Ποιος θα μας φυλάξει απ” τους φύλακες;)Γιουβενάλης
«Γελοῖον γάρ, ἦ δ” ὅς τόν γε φύλακα φύλακος δεῖσθαι» (Θα ήταν γελοίο ο φύλακας να χρειάζεται φύλακα)Πλάτωνας, Πολιτεία
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ:
Στο πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ τα υποκείμενα ταυτίστηκαν τόσο γρήγορα με τον ρόλο που τους είχε τύχει (φύλακας ή φυλακισμένος), ώστε ο δρ Ζιμπάρντο αναγκάστηκε, μόλις την έκτη μέρα, να το διακόψει.
Αν έξι μέρες αρκούν για να μετατραπεί ένας φοιτητής σε δεσμοφύλακα -με εξουσιαστικές και σαδιστικές τάσεις, τότε τι συμβαίνει σ” έναν άνθρωπο που ενδύεται αυτόν τον ρόλο για όλη του τη ζωή;
Το κείμενο που ακολουθεί δεν απαντάει σ” αυτή την ερώτηση. Ούτε σε καμία άλλη. Μόνο θέτει ερωτήματα. Αν ψάχνετε για απαντήσεις ρωτήστε τον ιερέα της θρησκείας σας ή τον πολιτικό του κόμματος σας ή τον επιστήμονα της επιστήμης σας ή τον τσαρλατάνο της γειτονιάς σας. Παντού θα βρείτε κάποιον που γνωρίζει όλες τις απαντήσεις.
Το κείμενο που ακολουθεί ίσως να μην αρέσει σε όσους πιστεύουν ότι οι αστυνομικοί είναι μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι.

Προβλήματα ύπνου; Δοκιμάστε τα κρεμμύδια

Προβλήματα ύπνου;  Δοκιμάστε τα κρεμμύδια

Αντιμετωπίζεται χρόνιο πρόβλημα με τον ύπνο; Σύμφωνα με το Stanford Center for Sleep Sciences and Medicine , σχεδόν 1 στους 10 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες υποφέρει από αϋπνία. Η αϋπνία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας. Πρέπει να έχουμε καλή ποιότητα ύπνου τη νύχτα για να λειτουργούμε πλήρως κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τρώγοντας και μυρίζοντας κρεμμύδια μπορεί να κάνει ένα άτομο να νυστάξει. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε L-τρυπτοφάνη,  ένα αμινοξύ το οποίο λειτουργεί ως φυσικό ηρεμιστικό.
Το L-τρυπτοφάνη είναι ένα από τα δέκα βασικά αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να παράγει  από μόνο του, αλλά μπορούμε να το πάρουμε μόνο μέσω των τροφίμων. Υπάρχει μια μεγάλη έρευνα σχετικά με το L-τρυπτοφάνη για να επιβεβαιώσετε ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Η καλύτερη θεραπεία για την φλεγμονή των αρθρώσεων

Η φλεγμονή των αρθρώσεων ενσωματώνει ένα τεράστιο μείγμα προβλημάτων υγείας, για παράδειγμα, αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα και οσφυϊκή σπονδυλική στένωση. 

Η κοινή ιατρική δεν είναι ισχυρή στη θεραπεία του πόνου των αρθρώσεων, αλλά οι φυσικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν τις παλιές φαρμακευτικές αγωγές.

Αυτή η θεραπεία αποτελείται από πιπέρι καγιέν και  λάδι καρύδας.


ο-καλύτερος-σπίτι-θεραπεία-για-joint-inflammation1

Το πιπέρι καγιέν είναι γεμάτο με καψαϊκίνη. 

Αυτή η ένωση είναι  έντονα αντι-φλεγμονώδης και αναλγητική. 

Έχει διαπιστωθεί ότι μετριάζει τον πόνο. 

Μια μελέτη που διανεμήθηκε σε κλινικούς θεραπευτές έκανε γνωστό ότι η κρέμα καψαϊκίνης έδωσε "ουσιαστικά περισσότερη ανακούφιση» σε ασθενείς που εμφάνισαν αρθρίτιδα, που σχετίζεται με τον πόνο, από ό, τι το εικονικό φάρμακο, οδηγώντας τους ερευνητές να συμπεράνουν ότι « η κρέμα καψαϊκίνης είναι προστατευόμενη και βιώσιμη θεραπεία για την αρθρίτιδα . "

Αυτοκτόνησε ο ιστορικός του μέλλοντος, αρνούμενος να καταγράψει όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα

imagesΣοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση της αυτοκτονίας του ιστορικού του μέλλοντος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του, έχοντας καταναλώσει τεράστιες ποσότητες γραφικής μελάνης.
Αν και τις πρώτες ώρες οι πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες του απονενοημένου διαβήματος του ιστορικού ήταν συγκεχυμένες, το σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Σε αυτό, ο ιστορικός του μέλλοντος κάνει λόγο για καταστάσεις απίστευτης γελοιότητας στην Ελλάδα τις οποίες και ντρέπεται να καταγράψει, με αποτέλεσμα να προτιμήσει τη λύση της αυτοκτονίας.
«Κατά τη διάρκεια των εκατομμυρίων χρόνων στα οποία καταγράφω την ιστορία, έχω αναγκαστεί να χαρίσω την αιωνιότητα σε αρκετά ντροπιαστικά γεγονότα. Κυνήγι μαγισσών, πόλεμοι για λόγους θρησκείας, τζιν σορτσάκια, είναι μερικά μόνο από αυτά τα οποία κατέγραψα με αρκετή δόση ντροπής. Υπάρχει όμως και ένα όριο.

Το παιχνίδι τελείωσε


Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το χθεσινό διάγγελμα του Ευάγγελου Βενιζέλου δια στόματος Αντώνη Σαμαρά, που προειδοποιούσε ότι κάθε φορά που κάποιος βουλευτής δεν ψηφίζει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένας τραπεζίτης στην Ελβετία ανοίγει σαμπάνιες στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που κυβερνάει τη χώρα εν ονόματι του Ευάγγελου Βενιζέλου, ζήτησε συναίνεση, εκλογή ΠτΔ και προσδιόρισε ένα χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές ακόμα και πριν τη λήξη της 7ετίας.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για διεύρυνση της Κυβέρνησης, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι βουλευτές που θα πειστούν να ψηφίσουν ΠτΔ, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τον επόμενο ανασχηματισμό θα έχει 100 υπουργούς και 80 υφυπουργούς.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δε μπορούμε να φύγουμε από μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε σε μια άλλη. Πρέπει να μείνουμε στην αβεβαιότητα που ξέρουμε και μας ξέρει καλά.

Κίνα: Μυστήριο θαμμένο αντικείμενο αποκαλύπτει ένα υψηλόβαθμο μέλος της δυναστείας των Μινγκ

Εργαζόμενοι στην ανατολική Κίνα είχαν ως  αποστολή την διαπλάτυνση του δρόμου στην πόλη της Taizhou, στην επαρχία Jiangsu. Έσκαβαν περίπου 6 πόδια κάτω από την επιφάνεια, όταν ανακάλυψαν τυχαία ένα αντικείμενο που κανείς δεν περίμενε να βρουν. Χτύπησαν κάτι στερεό καθώς έσκαβαν και μετά από λίγη έρευνα συνειδητοποίησαν ότι είχαν πράγματι χτυπήσει έναν θαμμένο τάφο. Ήταν η ώρα να καλέσουν τους επαγγελματίες αρχαιολόγους να ξεθάψουν και να αποκαλύψουν το μυστήριο αυτό. Βρήκαν ότι ο θάλαμος ήταν πάνω από 700 ετών.
Εδώ είναι ο τάφος μετά την αποκάλυψη. Μια ομάδα δούλεψε μαζί για να ανοίξει το κουτί χωρίς να διαταραχθεί το περιεχόμενο.
1
Εδώ η ομάδα ετοιμάζεται να δει τι υπήρχε μέσα για πρώτη φορά μετά από 700 χρόνια.
2

Το δόγμα της λιτότητας


Το δόγμα της λιτότητας
Ανεξάρτητα από το ποιό φάρμακο προτείνουν κάθε φορά οι πολιτικοί ναυαγοσώστες της Ευρωζώνης στα κράτη και στους θεσμούς της, ο ευρωπαίος ασθενής όχι μόνο δεν αναρρώνει, αλλά αρρωσταίνει περισσότερο, με το εφιαλτικό σενάριο της διάλυσης να παραμένει ανέπαφο.
Υποτίθεται ότι οι πολιτικοί, εάν τα βρουν πολύ δύσκολα, κάνουν πραγματικά αυτό που πρέπει -κάτι που απαντάει στην ερώτηση, η οποία αφορά την προθυμία τους. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι αρκετή η υποθετικά ανιδιοτελής προθυμία τους να κάνουν αυτό που πρέπει, έστω την ύστατη στιγμή – αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι, μπορούν να το κάνουν σωστά.
Απλούστερα, δεν είναι αρκετό να είναι οι πολιτικοί [υποθετικά] πρόθυμοι, έντιμοι και ανιδιοτελείς, πρέπει ταυτόχρονα να είναιεπαρκείς και ικανοί, για να έχουν σωστά αποτελέσματα η προθυμία, η υποθετική ανιδιοτέλεια και οι ενέργειες τους. [που δεν είναι τίποτε από αυτά]
Πρόσφατα όμως επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια σε σχέση με το τελευταίο, δηλαδή, με το εάν είναι επαρκείς οι πολιτικοί, καθώς επίσης εάν έχουν πράγματι τις ικανότητες. Ειδικά όσον αφορά τη ζώνη του κοινού νομίσματος υπάρχει ένα παράδειγμα, το οποίο απεικονίζει πολύ καλά την κεντρική δυναμική και τις ιδιαιτερότητες της σημερινής Ευρώπης.
Ειδικότερα ας φαντασθούμε ότι, όλοι οι ηγέτες της Ευρωζώνης κάθονται επάνω σε μία πρόχειρα κατασκευασμένη σχεδία, η οποία παρασύρεται από τα ορμητικά νερά ενός ποταμού – πλησιάζοντας επικίνδυνα έναν απότομο, πανύψηλο και θανατηφόρο καταρράχτη.

Κέρδη και Χόμπι Κροίσων

Κέρδη και Χόμπι Κροίσων
Κροίσοι που κέρδισαν απο την κρίση και αυτοί που έχασαν.
Ποιοι είδαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς να συρρικνώνονται και ποιοί να αυξάνονται.
Παρά το γεγονός ότι εντέχνως, οικονομικά βούλιαξαν όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και την Αμερική, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να «αυγατίζουν» εν μέσω κρίσης. Βέβαια αρκετοί ήταν και εκείνοι που έχασαν δισεκατομμύρια, με τον μεγάλο «χαμένο» του 2014 να είναι ο ρώσος μεγιστάνας της ενέργειας, Leonid Mikhelson, η περιουσία του οποίου συρρικνώθηκε στα 10 δισ. δολάρια από 17 δισ. δολάρια.
Ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται στα 29,2 δισ. δολάρια, από περίπου 10 δισ. δολάρια το περασμένο έτος. Σύμφωνα με το Wealth-X, ο Jack Ma αύξησε την περιουσία του κατά 175%, με αποτέλεσμα να εμφανίζει το μεγαλύτερο οικονομικό κέρδος έναντι των υπολοίπων δισεκατομμυριούχων.
Ο Warren Buffett ήρθε στην δεύτερη θέση, αυξάνοντας την περιουσία του κατά 13,5 δισ. δολάρια, ή 23%, σε σχέση με πέρυσι, στα 72,6 δισ. δολάρια, ενώ η καθαρή αξία του Bill Gates (του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο) αυξήθηκε κατά 10,5 δισ. δολάρια το 2014 και φθάνει πλέον τα 83,1 δισ. δολάρια.

12 vintage περίτεχνες κλειδαριές

Μερικές φορές εμπιστευόμαστε μια απλή κλειδαριά για να ασφαλίσουμε οτιδήποτε θέλουμε να κρατήσουμε μακριά από την κοινή θέα. Στην Αναγέννηση όμως, οι άνθρωποι ασφάλιζαν τα δικά τους μυστικά με στυλ. Δείτε μερικές εντυπωσιακά περίτεχνες κλειδαριές.

Σφυρήλατο λουκέτο, Νυρεμβέργη, 16ος αιώνας


Κλειδαριά σε μια ξύλινη πόρτα ενός σκευοφυλακίου, στην οχυρωμένη εκκλησία του Biertan στη Ρουμανία, που ολοκληρώθηκε το 1524. Περιέχει 22 βίδες.

Αν δεν με αντέχεις στα χειρότερά μου.. τότε δεν μου αξίζεις, στα καλύτερά μου!

Monday quotes for inspiration!




Κάποιοι φοβούνται να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.
Από φόβο και ανασφάλεια μήπως δεν γίνουν αρεστοί.
Κι όσο βαθύτερα θάβουν τις σκοτεινές τους πλευρές,
ή όσες δεν έχουν αποδεκτεί και δεν νιώθουν άνετα..
τόσο απομακρύνονται από την πραγματικότητα.

Αν ήμασταν όλοι "ιδανικοί" δεν θα είχε ενδιαφέρον.
Η περίεργη πλευρά του εαυτού μας κάνει την διαφορά.
Τα χούγια μας, οι ατέλειες και τα σημάδια της ψυχής μας.
Αν δεν τα δείξουμε, δεν θα αγαπηθούμε στο 100%.
Θα παραμένει ένα μεγάλο ποσοστό κενό, μέσα μας.

Να είσαι ο εαυτός σου. 
Όχι μόνο γιατί οτιδήποτε άλλο είναι ήδη πιασμένο.
Μα γιατί αυτή είναι η ουσία, η αυθεντικότητα.
Και πάντα αυτή ξεχωρίζει.

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ

Αποδείξαμε ότι οι λεγόμενες «οκτώσχημες ασπίδες» δεν είναι ασπίδες, αλλά τα  παράλληλα σύμπαντα (Αιθερικό – Αισθητό ή Υλικό), δηλαδή το ΑΠΕΙΡΟΝ. Αυτή η παρατήρηση μας κραυγάζει ότι και άλλες τοιχογραφίες ιδίως στην Κρήτη, συμβολίζουν ή παραπέμπουν σε μυστικά και δεν είναι απλές καλλωπιστικές απεικονίσεις. 
Ας πάμε στις περίφημες «Γαλάζιες Κυρίες» της Κρήτης και να τις δούμε με πιο προσεκτική ματιά και διεξοδική παρατήρηση. Είναι τρεις τον αριθμόν που η μυστικιστική του ιδιότητα είναι πολύ μεγάλη και γνωστή στους περισσότερους. Και οι τρεις «Κυρίες» είναι περιποιημένες με περίτεχνη κόμμωση, που ως γνωστόν τα μαλλιά λειτουργούν ως συλλέκτες ενεργειών και όχι μόνον. Οι Έλληνες ήταν μακρυμάλληδες και γενειοφόροι, έκοβαν τα μαλλιά τους μόνον σε ένδειξη πένθους σαν να αφαιρούσαν λίγη απο την ζωτική τους δύναμη. Η έκφραση που συνηθίζεται στις μέρες μας να λέγεται ανοήτως «άντε κουρέψου», στην ουσία είναι κατάρα δηλ. σε κείνον που εκφέρεται είναι σαν να του λέει «να έχεις θάνατο στο σπίτι σου για να κουρευτείς». Η πρώτη «Κυρία» απο αριστερά έχει στραμμένη και την κεφαλή της αριστερά, σε αντίθεση με τις άλλες δυο «Κυρίες» που στρέφονται προς τα δεξιά. Λόγω φθοράς της νωπογραφίας στην πρώτη «Κυρία» δεν βλέπουμε τα χέρια της, ενώ στις άλλες είναι ευδιάκριτα και σε συγκεκριμένη θέση. Τα χέρια έχουν μεγάλη σημασία επίσης διότι είναι όργανα  που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος ως εργαλεία δημιουργίας, συλλογής, πολέμου κλπ. Για παράδειγμα όταν χαιρετούμε ο ένας τον άλλον του προσφέρουμε το χέρι μας ως φιλική εκδήλωση συναισθήματος, το ίδιο συμβαίνει όταν είμαστε σε εχθρικό περιβάλλον και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με τις παλάμες να βλέπουν απέναντι δείχνοντας στον άγνωστο ότι δεν κρατούμε όπλο. Το ίδιο γίνεται και στους αιχμαλώτους που έχουν σηκωμένα τα χέρια υπονοώντας ότι είναι άοπλοι. Η δεύτερη «Κυρία» έχει τα χέρια στο ύψος των ώμων, ενώ η Τρίτη πάνω απο τους ώμους. Προφανώς λοιπόν η πρώτη εφ΄ όσον δεν φαίνονται τα χέρια της ούτε στο στήθος σίγουρα θα τα έχει προς τα κάτω. Η πρώτη λοιπόν «γειώνει» και απορροφά ενέργεια απο την Γαία, αυτό μας το προσδιορίζει και η στροφή του προσώπου της προς τα αριστερά (διότι το υλικό πλανητικό πεδίο κινείται αριστερόστροφα», άρα η πρώτη «Κυρία» προσδιορίζει την ταύτιση με την ύλη. Μια άλλη παρατήρηση πολύ σημαντική είναι το κόσμημα- περιδέραιο που φέρει στο λαιμό της και έχει τρεις σειρές «πέρλες» που μας κραυγάζουν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι βρίσκεται στο τρισδιάστατο υλικό πεδίο (μήκος, πλάτος, ύψος). 
Η δεύτερη «Κυρία» που στρέφεται στα δεξιά έχει τα χέρια της σηκωμένα στο ύψος των ώμων, με τέτοιο όμως τρόπο ώστε τα ακροδάχτυλα να σχηματίζουν ένα Ύψιλον ή σχηματικά σαν χωνί. Η στάση των χεριών που απο την προηγούμενη θέση «κάτω» ανυψώθηκαν, σημαίνει ότι έλαβαν ενέργεια και τώρα βρίσκεται σε στάδιο ανόδου. Παρατηρούμε όμως ότι το περιδέραιό της είναι αυξημένο σε πέντε σειρές απο «πέρλες». Τώρα γίνεται σαφέστερο και πιο κατανοητό ότι αφού πήρε τις τέσσερις ενέργειες των υλικών στοιχείων (πυρός, αέρος, ύδατος, και γης) έχει αποκτήσει και το πέμπτο στοιχείο τον Αιθέρα. Πως τεκμηριώνεται αυτό ; Ω του θαύματος ! με τον μεγεθυντικό φακό διακρίνουμε ευκρινέστατα ότι η πέμπτη σειρά αποτελείται απο μικρά έψιλον ! Οι σειρές του περιδεραίου στην μεσαία «Κυρία» μας δείχνουν τα στάδια ανέλιξης.
Η Τρίτη «Κυρία» που είναι και αυτή στραμμένη προς τα δεξιά, έχει πλέον σηκώσει τα χέρια της πάνω απο τους ώμους της, πάλι σε σχήμα Ύψιλον, σηματοδοτώντας την μετάβαση στο υψηλότερο σημείο εξελικτικής ανόδου. Συνεκδοχικά με την δεξιά κλίση της κεφαλής και τα χέρια πάνω απο τους ώμους μας λέγει ότι εισήλθε ή ενσωματώθηκε στο Αιθερικό πεδίο. Τώρα το περιδέραιό της απαλλαγμένο απο τις πολλές σειρές, έχει μία σειρά «πέρλες» που αποτελείται απο μικρά έψιλον. Οι συνιστώσες του προηγούμενου μεταβατικού σταδίου προσδιόρισαν την ενδιάμεση κατάσταση. Τελικά η απόλυτη ομοιότητα των τριών «Κυριών» μας κραυγάζει ότι δεν είναι διαφορετικές γυναικείες μορφές, παρά μία και η αυτή. Και ποια είναι στην πραγματικότητα ; Ως θηλυκή μορφή και οντότητα είναι η ΨΥΧΗ ευρισκόμενη σε τρεις διαφορετικές καταστάσεις.

Αργικέραυνος                            27-10-2014

Αποδείξαμε ότι οι λεγόμενες «οκτώσχημες ασπίδες» δεν είναι ασπίδες, αλλά τα παράλληλα σύμπαντα (Αιθερικό – Αισθητό ή Υλικό), δηλαδή το ΑΠΕΙΡΟΝ. Αυτή η παρατήρηση μας κραυγάζει ότι και άλλες τοιχογραφίες ιδίως στην Κρήτη, συμβολίζουν ή παραπέμπουν σε μυστικά και δεν είναι απλές καλλωπιστικές απεικονίσεις. 

Ας πάμε στις περίφημες «Γαλάζιες Κυρίες» της Κρήτης και να τις δούμε με πιο προσεκτική ματιά και διεξοδική παρατήρηση. Είναι τρεις τον αριθμόν που η μυστικιστική του ιδιότητα είναι πολύ μεγάλη και γνωστή στους περισσότερους. 
Και οι τρεις «Κυρίες» είναι περιποιημένες με περίτεχνη κόμμωση, που ως γνωστόν τα μαλλιά λειτουργούν ως συλλέκτες ενεργειών και όχι μόνον
. Οι Έλληνες ήταν μακρυμάλληδες και γενειοφόροι, έκοβαν τα μαλλιά τους μόνον σε ένδειξη πένθους σαν να αφαιρούσαν λίγη απο την ζωτική τους δύναμη.
 Η έκφραση που συνηθίζεται στις μέρες μας να λέγεται ανοήτως «άντε κουρέψου», στην ουσία είναι κατάρα δηλ. σε κείνον που εκφέρεται είναι σαν να του λέει «να έχεις θάνατο στο σπίτι σου για να κουρευτείς». 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ


Εδώ και αρκετά χρόνια οι αστροφυσικοί και η επιστήμη της κβαντομηχανικής, ασχολούνται με την θεωρία των παράλληλων συμπάντων. Επιστημονικά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα (και είναι λογικό να μην υπάρχει αποτέλεσμα με τα μέσα που διαθέτουμε), αλλά οι εξισώσεις και οι μαθηματικοί τύποι μας λένε ότι υπάρχει αλήθεια στην αναζήτηση αυτή.
 Η κβαντομηχανική που μπαίνει δυναμικά στον χώρο αυτό, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος της Φιλοσοφικής προσέγγισης και της Αστροφυσικής επιστήμης. 
Οι πρόγονοί μας σοφότατα μιλούσαν από τότε για τις δύο συνιστώσες : του Αιθερικού και Υλικού πεδίου. 
Η «απλοποιημένη» θεώρηση για να γίνουν κατανοητά τα σύμπαντα και του περιεχομένου τους συνίσταται : το Αιθερικό ως ανώτερο βρίσκεται πάνω και το Υλικό ακριβώς απο κάτω. Το γενεσιουργό Αιθερικό είναι μικρότερο σε όγκο και μέγεθος απο το δεύτερο, διότι το τελευταίο συνεχώς διαστέλλεται για να «χωρέσει και να συμπεριλάβει τις νέες αστρογεννήσεις». 
Εδώ λοιπόν στο Υλικό- Αισθητό πεδίο, μπαίνει η έννοια του ΧΏΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (χωρόχρονος), διότι οι ταχύτητες περιστροφής είναι αργές επειδή υπάρχουν οι συνιστώσες της βαρύτητας της ύλης και των ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων που επιδρούν πάνω της. 
Αν έγινε αυτό αντιληπτό, εξάγουμε το συμπέρασμα ότι το άυλο γενεσιουργό Αιθερικό, απαλλαγμένο απο τα βαρίδια και τις χαρακτηριστικές ιδιότητες της ύλης, κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα.
 Στο πεδίο αυτό ο Χρόνος είναι διαφορετικός και κάποιες «ώρες ή ημέρες» του άυλου πεδίου, μεταφράζονται αντίστοιχα σε χρόνια στο αισθητό σύμπαν. 

Ασυνήθιστες αλλαγές στην ζωή μας



Κάποτε η πολιτική ήταν ιδεολογία και ήταν απαγορευτικό το να μετακινηθεί κάποιος σε άλλο κόμμα, το ίδιο συνέβαινε και στο ποδόσφαιρο, όποιος πήγαινε σε αντίπαλη ομάδα ίδιου μεγέθους ήταν κάτι περισσότερο από προδότης.

Έγιναν μερικές μεταγραφές στο παρελθόν, αλλά κυρίως με ποδοσφαιριστές που ήταν στο τέλος της καριέρας τους.

Η περίοδος Κοσκωτά, άλλαξε πολλά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σταδιακά και στην πολιτική όπου οι μεταγραφές και οι συνεργασίες που άλλοτε θα θεωρούσε ο λαός τερατογένεση, τώρα συζητούνται καθημερινά.

Ποιος πλησίασε ποιον, το ποδόσφαιρο την πολιτική ή η πολιτική το ποδόσφαιρο, δύσκολο πια να το ξεχωρίσεις και στα δύο υπάρχουν εδώ και καιρό σημάδια σήψης.

Στην πιο σκοτεινή ώρα της Ψυχής μας, να μείνουμε ήρεμοι, σιωπηλοί… Και τότε…

Για τον κάθε άνθρωπο που ζει στον Φυσικό Κόσμο υπάρχει μια ταυτότητα...
όνομα, επίθετο, φύλο και μερικά βασικά στοιχεία για να ξέρει και αυτός και οι άλλοι ποιός είναι...
Ας πούμε ότι αυτά είναι "απρόσωπα" προσωπικά στοιχεία που εξυπηρετούν την οντότητά του στον κοινωνικό της ρόλο...
Υπάρχουν όμως και προσωπικά στοιχεία, που δεν είναι απρόσωπα, αλλά καταχωρημένα μέσα σε μία συναισθηματική μνήμη και εξυπηρετούν την οντότητά του στον υπαρξιακό της ρόλο...Για να ξέρει ο άνθρωπος ποιός είναι χρειάζεται να αυτοπροσδιοριστεί σαν ένας χαρακτήρας...
Και αυτός ο χαρακτήρας έχει μια πολύπλοκη δομή που δεν είναι διαφανής...
Και όταν η δομή που συνθέτει έναν άνθρωπο (συνείδηση, Ψυχή, Εαυτός) δεν είναι διαφανής, τότε ούτε ο ίδιος μπορεί να "δει" με ισόνομο τρόπο τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του και τις πράξεις του...
Σαν μια αδιαφανής επιφάνεια που όταν κοιτάς μέσα από αυτήν, όλα είναι θολά και υποθέτεις αυτό που βλέπεις, παρά βλέπεις καθαρά...

Και όταν κάποιος αφαιρεί αυτήν την αδιαφανή επιφάνεια, μέσα από την οποία βλέπεις τα πράγματα και έρχεσαι σε απόλυτη επαφή με την διαφάνεια, τότε τι κάνεις?
Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σαστίζουν...
Τρέχουν να ξαναβρούν την αδιαφανή επιφάνεια, γιατί το να μπορείς να βλέπεις καθαρά τα πράγματα μέσα σου και έξω σου, προϋποθέτει ευθύνη και λίγοι είναι έτοιμοι να την αναλάβουν ολοκληρωτικά...

Αυτό που μας χωρίζει από την Ζωή και την Αλήθεια, είναι ότι δεν αντέχουμε την διαφάνεια του Εαυτού μας, ενόσω μεσολαβεί ένας θάνατος...Όταν ο Θεός είναι νεκρός, με τον μόνο τρόπο που θα τον δεις είναι μέσα από την αδιαφανή επιφάνεια, για να το αντέξεις... 

Μετά όλα είναι απλά...Για να αντέξουμε την μεγάλη απώλεια, επινοούμε τρόπους ζωής... επινοούμε ήθη και έθιμα, θρησκείες,  πατρίδες και μύθους.. .Έτσι για να μπορούμε να ελπίζουμε στην Γέννηση του Θείου Βρέφους, που θα φέρει ξανά το "θύμα-θεό" στην ζωή μας… και άντε πάλι από την αρχή…
Όμως μπορούμε να ξεκινήσουμε ξανά… Ναι νομίζω ότι μπορούμε πια να το κάνουμε… Στην πιο σκοτεινή ώρα της Ψυχής μας, να μείνουμε ήρεμοι, σιωπηλοί… 
Και τότε…
Μια ακτίνα Φωτός μπορεί να διασχίσει το σκοτάδι μας και να τα κάνει όλα ξανά πάλι διάφανα…
Αρκεί να μην φοβηθούμε εκείνη την στιγμή και ξαναμαζέψουμε τις μάσκες μας για να καλύψουμε την διαφάνεια  με την οποία ο Εαυτός μας θέλει να μας περιβάλλει, σαν μια ύψιστη Αγάπη και Σοφία της ίδιας της Πηγής μας…

Καλά Χριστούγεννα… για ότι σημαίνει για τον καθένα μας! <3 <3 <3

Για τον κάθε άνθρωπο που ζει στον Φυσικό Κόσμο υπάρχει μια ταυτότητα...
όνομα, επίθετο, φύλο και μερικά βασικά στοιχεία για να ξέρει και αυτός και οι άλλοι ποιός είναι...
Ας πούμε ότι αυτά είναι "απρόσωπα" προσωπικά στοιχεία που εξυπηρετούν την οντότητά του στον κοινωνικό της ρόλο...
Υπάρχουν όμως και προσωπικά στοιχεία, που δεν είναι απρόσωπα, αλλά καταχωρημένα μέσα σε μία συναισθηματική μνήμη και εξυπηρετούν την οντότητά του στον υπαρξιακό της ρόλο...Για να ξέρει ο άνθρωπος ποιός είναι χρειάζεται να αυτοπροσδιοριστεί σαν ένας χαρακτήρας...
Και αυτός ο χαρακτήρας έχει μια πολύπλοκη δομή που δεν είναι διαφανής...
Και όταν η δομή που συνθέτει έναν άνθρωπο (συνείδηση, Ψυχή, Εαυτός) δεν είναι διαφανής, τότε ούτε ο ίδιος μπορεί να "δει" με ισόνομο τρόπο τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του και τις πράξεις του...
Σαν μια αδιαφανής επιφάνεια που όταν κοιτάς μέσα από αυτήν, όλα είναι θολά και υποθέτεις αυτό που βλέπεις, παρά βλέπεις καθαρά...

"Εγώ δημιουργώ τον Κόσμο μου" και όσοι Πιστοί προσέλθετε... οι άλλοι να μας γράφετε…

Το ξέρεις ότι από τα 1000 σενάρια που κάνει ο προγραμματισμένος νους, μόλις το 1 υπάρχει μια πιθανότητα να υλοποιηθεί?
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί τα περισσότερα σενάρια αυτού του νου είναι αρνητικά, ενώ η αληθινή μας Φύση έχει την τάση να πηγαίνει προς την θετικότητα

Ο μηχανισμός αυτός του προγραμματισμένου νου, μπλοκάρει όμως την θετικότητα...Μπορεί τα σενάρια να μην πραγματοποιούνται, αλλά μένει σαν αίσθηση το μπλοκάρισμα και ο φόβος και έτσι ο άνθρωπος ακινητοποιείται και αυτό είναι το αρνητικό της υπόθεσης και όχι ότι πραγματοποιούνται τα σενάρια...

Ο προγραμματισμένος νους (σε όλους τους ανθρώπους) δημιουργεί σκέψεις με βάση τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και τους δίνει έναυσμα να μην νιώθουν αρκετά καλοί, αποτελεσματικοί, θαρραλέοι...Μπλοκάρει γενικά την αποφασιστικότητα, την Πίστη, την Εμπιστοσύνη, το Θάρρος...και έτσι η Θέληση ακινητοποιείται από τον φόβο...

Λένε ότι αν φοβάσαι κάτι το έλκεις...
Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως...Αν ήταν έτσι, τότε κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να νιώσει την θετικότητα και να προχωρήσει στην Ζωή του, γιατί οι περισσότεροι ζουν μέσα στην κατάσταση του αστρικού τους φόβου. Αλλά αν μπλοκάρεις την θετικότητα από τα σενάρια, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ αυτό που ήθελες, μα δεν θα είναι ούτε αυτό που σου δημιούργησαν τα σενάρια...Θα είναι ένα αποτέλεσμα ουδέτερο, που σε συντηρεί ακίνητο και φοβισμένο...άτολμο! Η στασιμότητα στην φυσική μας Ζωή είναι ισοδύναμη με την αποτυχία...Αλλά αυτή η αποτυχία καμία σχέση δεν έχει με τα σενάρια, έχει σχέση με την αίσθηση της ματαιότητας, γιατί το νόημα όλο είναι στην Χαρά, όταν παίρνεις αποφάσεις και τις εφαρμόζεις...

Και εκείνη την στιγμή που παίρνεις αποφάσεις υπερβαίνοντας τούτον τον αστρικό φόβο, και λες στον προγραμματισμένο νου να σιωπήσει, του μπλοκάρεις τον μηχανισμό του και αυτόματα αναδύονται ποιότητες της αληθινής σου Φύσης...Πίστη στον Θεό και Εμπιστοσύνη στον Εαυτό σου...Είναι θέμα χρόνου μετά να σταματήσει τούτη η δραστηριότητα του νου και να μείνεις δεκτικός και ανοιχτός στην καρδιά για να βιώσεις την Ζωή, έτσι όπως είναι...

Όταν είσαι στην ροή της Ζωής, δεν εξαφανίζονται οι δυσκολίες, απλά εσύ έχεις έναν μαγικό τρόπο να τις υπερβαίνεις, χωρίς να μπαίνεις σε διαδικασίες κατάθλιψης, απόρριψης, απογοήτευσης, στασιμότητας ή φόβου...
Όταν δεν προδικάζεις το αποτέλεσμα, τότε οι Νόμοι έρχονται και σε ολοκληρώνουν...

Θα μπορούσα να το περιγράψω άραγε?
Θα προσπαθήσω...
Υπάρχει μία δύσκολη κατάσταση που έχεις να αντιμετωπίσεις...Αν ο προγραμματισμός σου έχει ακυρωθεί από την εσωτερική σου εργασία, δεν ψάχνεις να βρεις το αποτέλεσμα...Μένεις αφοσιωμένος σ' αυτό που είναι να κάνεις εσύ, και αφήνεις το υπόλοιπο στον Θεό...Είναι πολύ σημαντικό όμως να είσαι αφοσιωμένος σ' αυτό που είναι να κάνεις εσύ...Όπως και να γίνει μετά, το αποτέλεσμα θα είναι μόνο θετικό, ακόμα και αν δεν είναι σύμφωνο με κάποιες προσδοκίες σου...
Αυτή η αδημονία που έχουμε οι άνθρωποι για το αποτέλεσμα όμως, μας ακινητοποιεί και έτσι δεν μπορούμε  να αφοσιωθούμε σ' αυτό που είναι να κάνουμε εμείς...
Και τότε έρχονται τα εμπόδια...
Δίνουμε μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα και χάνουμε όλη μας την αφοσίωση και μετά πάει και η Πίστη, πάει και η Εμπιστοσύνη...

Οι άνθρωποι είμαστε έρμαια, δηλαδή, των αποτελεσμάτων και χάνουμε την ακεραιότητά μας και την Πίστη μας, πως όπως και να γίνει το αποτέλεσμα, εμείς έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούσαμε...

Όμως ο προγραμματισμός λέει (με βάση τις εντολές που δουλεύουν μέσα στον άνθρωπο)
- Δεν είσαι αρκετά καλός
- Είσαι ανίκανος
- Οι άλλοι θα σε προδώσουν
- Δεν είσαι αρκετά υπεύθυνος
- Είσαι χειρότερος από τους άλλους
-Είσαι καλύτερος από τους άλλους
- Είσαι φοβιτσιάρης
(εδώ μπορούμε να συμπληρώσουμε την λίστα με όσα επίθετα θέλετε, που στηρίζονται στα παιδικά βιώματα)

κάπου εκεί όμως χάνονται και οι αληθινές ποιότητες και έτσι η ζωή γίνεται μικρή, ασήμαντη, μάταια, όχι γιατί είναι έτσι, αλλά γιατί εσύ είσαι (νομίζεις πως είσαι) έτσι...Πάει η Χαρά λοιπόν...

Αν καταφέρει κανείς να σταματήσει τον προγραμματισμένο νου, τότε έχουν τελειώσει όλα...Το πρόβλημα του ανθρώπου είναι μόνο αυτό...Και είναι αυτό που κάνει και τις προθέσεις του αμφίβολες και διφορούμενες, γιατί δεν τολμά να πει "εγώ δημιουργώ τον Κόσμο μου"...

"Εγώ δημιουργώ τον Κόσμο μου" και όσοι Πιστοί προσέλθετε...

οι άλλοι να μας γράφετε…  Όπου μέσα στους άλλους δεν είναι μόνο τούτοι έξω από εμάς, αλλά κυρίως τούτοι μέσα μας...

καλημέρα ^_^ <3 <3 <3

Το ξέρεις ότι από τα 1000 σενάρια που κάνει ο προγραμματισμένος νους, μόλις το 1 υπάρχει μια πιθανότητα να υλοποιηθεί?
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί τα περισσότερα σενάρια αυτού του νου είναι αρνητικά, ενώ η αληθινή μας Φύση έχει την τάση να πηγαίνει προς την θετικότητα
Ο μηχανισμός αυτός του προγραμματισμένου νου, μπλοκάρει όμως την θετικότητα...Μπορεί τα σενάρια να μην πραγματοποιούνται, αλλά μένει σαν αίσθηση το μπλοκάρισμα και ο φόβος και έτσι ο άνθρωπος ακινητοποιείται και αυτό είναι το αρνητικό της υπόθεσης και όχι ότι πραγματοποιούνται τα σενάρια...
Ο προγραμματισμένος νους (σε όλους τους ανθρώπους) δημιουργεί σκέψεις με βάση τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και τους δίνει έναυσμα να μην νιώθουν αρκετά καλοί, αποτελεσματικοί, θαρραλέοι...Μπλοκάρει γενικά την αποφασιστικότητα, την Πίστη, την Εμπιστοσύνη, το Θάρρος...και έτσι η Θέληση ακινητοποιείται από τον φόβο...
Λένε ότι αν φοβάσαι κάτι το έλκεις...
Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως...

Οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων

Οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων

Τα σκυλιά είναι θαυμάσια κατοικίδια ζώα και από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οποιοδήποτε ράτσα σκύλου μπορεί να είναι επικίνδυνη. Ακόμα και τα πιο φιλικά σκυλιά μπορούν να επιτεθούν και να δαγκώσουν. Μερικές ράτσες είναι πιο επικίνδυνες από άλλες. 

Ήταν ένα μικρό καράβι

από την Αριστέα Σερεμέτη

Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μάς έβρει, μάς πατεί .
Δειλοί, μοιραίοι, κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα !
- Κ. Βάρναλης

Όλοι ανεξαιρέτως, όπου κι αν βλέπουμε πολιτικό διέξοδο, αντιλαμβανόμαστε τη βαθιά σήψη του πολιτικού συστήματος .
Ενός συστήματος που αντιπροσωπεύει 100% τον κοινωνικό μας ιστό, χωρίς καμιά αμφιβολία .

Οι 300 της Βουλής, είναι το πρόσωπο της κοινωνίας μας .
Είναι ο τύπος που ψάχνει να βρει πώς θα βολευτεί με όποιο τίμημα, ο ευκαιριακός και τυχάρπαστος τρόπος που βλέπουμε γενικώς τα πράγματα, ο γελοίος τύπος που μιλά με το Θεό, ο παθητικός τύπος που περιμένει να τον σώσει ο Μεσσίας, ο τύπος-γύπας που δε διστάζει να ορμήξει πάνω σε σαρκία προκειμένου να χορτάσει τον στομαχικό του ασκό .
Είναι ο υποκριτής , ο σεξιστής, ο εντεταλμένος, ο τσάμπα μάγκας, ο γαμώ και δέρνω, ο φοβισμένος, ο ανοργάνωτος, ο κλέφτης, ο ψεύτης, ο τυχοδιώκτης .

Θεοί Εστέ και όχι Θετοί Εστέ.

Τόσες χιλιάδες χρόνια μας κυνηγάει μία κατάρα μέσα από το μπέρδεμα που κάναμε και αντί να υιοθετήσουμε το Θεοί Εστέ το κάναμε Θετοί Εστέ.

Με αποτέλεσμα να λειτουργούμε όπως λειτουργούν τα θετά παιδιά που νιώθουν πάντα μοναξιά, εγκατάλειψη και φτώχια τουλάχιστον ως προς τον συναισθηματικό τους κόσμο και ίσως προς τον υλικό.

Όλο αυτό μας έχει ρίξει στην λαίλαπα της ύλης γιατί ως θετά παιδιά γίναμε δούλοι.

Η ψυχή μας αγωνίζεται να μπει στο σώμα μας για να μας δείξει πως είναι τα πράγματα και ότι δεν είμαστε δούλοι αλλά αρχοντικοί πρίγκιπες και εμείς δεν την αφήνουμε να αναλάβει τον ρόλο της.

 Παραθέτουμε συνέχεια ως προς τους εαυτούς μας διάφορες λογικές, κατ’ εμάς, εξηγήσεις, όπως δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ, έχω πολλά προβλήματα τώρα αυτό το διάστημα, δεν έχω χρόνο να ακολουθήσω τα βήματα αυτά, αυτά δεν είναι για μένα κλπ. 

Η «κατάρα» του να είσαι πάντα το… «καλό παιδί»

Δυστυχώς η υπερβολική καλοσύνη σχεδόν ποτέ δεν αποφέρει τα ζητούμενα αποτελέσματα. Τα «καλά παιδιά», οι ευγενικές αυτές ψυχές που δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν ποτέ κανέναν και είναι πάντα πρόθυμοι και εξυπηρετικοί, παραχωρούν τα προνόμιά τους στους άλλους, δεν λένε όχι και δεν ζητάνε ποτέ τίποτα. Όλοι τους ξέρουμε, όλοι τους αναγνωρίζουμε, όλοι τους συμπαθούμε και όλοι κατά καιρούς πιάνουμε τον εαυτό μας να τους εκμεταλλευόμαστε!
woman
Για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων η καλοσύνη αποτελεί μονόδρομο. Είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρχουν και να σχετίζονται. Η αλήθεια όμως είναι ότι για τους περισσότερους η καλοσύνη αντί να διευκολύνει την ψυχολογική υγεία και τις (υγιείς) διαπροσωπικές τους σχέσεις, στέκεται εμπόδιο στο δρόμο για την προσωπική ευχαρίστηση και των ανάπτυξη υγιών σχέσεων.
Το να «είμαι καλός» συχνά σημαίνει να αποσιωπώ τα πραγματικά μου συναισθήματα. Σημαίνει να παραιτούμαι από την ειλικρίνεια στις σχέσεις μου επειδή με καταβάλλει ο φόβος της κριτικής ή της απόρριψης. Ένας «καλός άνθρωπος» μιλάει και φέρεται με τρόπους που πιστεύει ότι θα του προσφέρουν επιδοκιμασία ή τουλάχιστον δεν θα τον φέρουν αντιμέτωπο με το θυμό, την κριτική ή την απόρριψη των άλλων.

Δείτε τι συμβαίνει όταν πίνετε νερό με μέλι με άδειο στομάχι!

Πιθανώς θα γνωρίζετε τα ιατρικά πλεονεκτήματα του μελιού, αλλά έχετε ποτέ ανακαλύψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού με μέλι;

Οδηγίες για την προετοιμασία του νερού με μέλι


Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και ανακατέψτε. Θα προκύψει ένα μείγμα 30% μελιού , το οποίο είναι πανομοιότυπο με το πλάσμα του αίματος. Το μέλι κάνει μία παχιά ένωση στο νερό, το οποίο επεκτείνει τα ιατρικά πλεονεκτήματα του παρόντος μείγματος. Το νερό με μέλι αβίαστα συγκρατείται από την βιολογική μας οντότητα.


βλέπε-τι-συμβαίνει-όταν-σας-ποτό-μέλι-νερό-σε-ένα-άδειο στομάχι-

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη του να πίνετε νερό με μέλι το πρωί με άδειο στομάχι:

Ετυμολογικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας


Η συγγραφή του ετυμολογικού αυτού λεξικού βασίστηκε σ' ένα κυρίως δόγμα. 


Το δόγμα αυτό υποστηρίζει ότι η ελληνική γλώσσα δεν δόθηκε στους ανθρώπους της από κάποιον θεό ή άνθρωπο ή μέγα νομοθέτη ή εξωγήινο, αλλά είναι γέννημα θρέμμα των ανθρώπων που έζησαν στον συγκεκριμένο τόπο, οι οποίοι επί εκατομμύρια χρόνια την διαμόρφωσαν, ζυμώνοντας και πλάθοντας τους φθόγγους, τους οποίους εκφωνούσαν οι ίδιοι λόγω αισθημάτων ή συναισθημάτων τους, με τους ήχους που άκουγαν από τα στοιχεία της φύσης, τα ζώα και τα εργαλεία τους.

Το βάρος της γης..





Μια δασκάλα στο δημοτικό σχολείο ρώτησε τα παιδιά: «Έχετε καμιά απορία;»

Ένα αγοράκι σηκώθηκε και είπε: «Έχω μια απορία και περίμενα για να την πω: πόσο ζυγίζει ολόκληρη η Γη;» 

Σημάδια των Μεγάλων Παλαιών

frozen lighthouse michigan Chambers W. Robert H.P. Lovecraft

«Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε ότι το άπειρο στροβίλισμα του θανάτου και της γέννησης,
απ’ όπου δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε, είναι δική μας δημιουργία,
 δική μας αναζήτηση.»
Η Λίμνη Μίσιγκαν είναι μια από τις Μεγάλες Λίμνες της Βορείου Αμερικής. Αποτελεί την 3η σε μέγεθος από τις 5 Μεγάλες Λίμνες και βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου εντός των συνόρων των ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες 4 λίμνες είναι μοιρασμένες ανάμεσα στα εδάφη του Καναδά και των ΗΠΑ. Γύρω από τις ακτές της λίμνης ζουν περίπου 12 εκατομμύρια άτομα, τα περισσότερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Σικάγο. Η λίμνη αποτελεί πόρο ψυχαγωγίας, μεταφορών και αλιείας.
Η λίμνη Μίσιγκαν έχει σχεδόν το μισό μέγεθος από αυτό της Ελλάδας. Συνδέεται με την λίμνη Χιούρον με τον ισθμό του Μάκινακ. Νότιά της βρίσκεται το Σικάγο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.). Η λέξη Μίσιγκαν ή αλλιώς Μίτσιγκαν σημαίνει το μεγάλο νερό δηλαδή το ξεχωριστό νερό. Η ονομασία της προήρθε από τους πρώτους κατοίκους της, οι οποίοι την ονόμασαν έτσι, αφού εξέτασαν προσεκτικά τα νερά της. Το συμπέρασμά τους ήταν πως η λίμνη αυτή έχει πάρα πολύ καλό νερό, πεντακάθαρο και πόσιμο. Οι άνθρωποι που έζησαν μετά, έπαιρναν νερό από την λίμνη αυτή για να πιουν.
Η λίμνη έχει επίμηκες ελλειπτικό σχήμα διαστάσεων 490 km στον άξονα βορρά-νότου και 190 km στον άξονα ανατολής-δύσης. Το μέγιστο βάθος της είναι 290 m.

Το φυτό της αθανασίας και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Aloe Vera - Spiral PatterΟι Αρχαίοι Αιγύπτιοι το αποκαλούσαν  “φυτό της αθανασίας. Ο χυμός του είναι γνωστός ανά τον κόσμο για τις θεραπευτικές και τις ευεργετικές ιδιότητες του στον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είναι άλλο από το φυτό αλόη
Η αλόη εκκρίνει μια ποσότητα οργανικού αντισηπτικού, που είναι ικανή να καταστρέψει τους μύκητες, τα επιβλαβή βακτήρια, καθώς επίσης και τα μικρόβια και τους ιούς. Θεωρείται ότι είναι χρήσιμη για τη θεραπεία τραυματισμών και εγκαυμάτων, μικρών ασθενειών του δέρματος όπως ο έρπης των γεννητικών οργάνων, το έκζεμα, η ψωρίαση, η πιτυρίδα, τα δερματικά έλκη, και τις φουσκάλες, για όλες τις μορφές διαβήτη, καθώς επίσης και για την αύξηση των λιπιδίων του αίματος.
Η αλόη είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α). Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεϊνών.
Πως χρησιμοποιείται:

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν πολύ περισσότερα χρόνια να μεγαλώσουν σε σχέση με άλλα ζώα;



Στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι κάνουν πολύ περισσότερα χρόνια να μεγαλώσουν σε σχέση με άλλα ζώα, η επιστήμη απάντησε, πως ο λόγος είναι ότι, από την ηλικία των 4 χρόνων μέχρι την εφηβεία ο ανθρώπινος εγκέφαλος καταναλώνει πολύ μεγάλη ποσότητα ενέργειας και οι ανάγκες του σε γλυκόζη ( που είναι η κύρια ουσία που δίνει ενέργεια στον εγκέφαλο) είναι περίπου διπλάσιες από αυτές που χρειαζόταν πριν ή μετά από αυτή την περίοδο ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα