Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αποβάλλετε τη ζήλια απ’τη ζωή σας…



Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που όλοι ανεξαρτήτως φύλου και ιδεολογίας, το έχουμε βιώσει.

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που όλοι ανεξαρτήτως φύλου και ιδεολογίας, το έχουμε βιώσει. Άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό. Αλλά κανείς δεν έχει μείνει εκτός της παγίδας αυτής. Αφού λοιπόν είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο, ότι όλοι θα νιώσουμε κάποια στιγμή τη ζήλια, αυτό που μένει να κάνουμε είναι να δούμε τί είναι αυτό που την προκαλεί, απέναντι σε ποιούς ανθρώπους το αίσθημα αυτό γίνεται εντονότερο και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις τοξικές σκέψεις, που μας δημιουργεί η ζήλια.

Αναγνωρίστε οτι ζηλεύετε

Το να έρθουμε αντιμέτωποι με τη ζήλια μας, μπορεί να είναι μία όχι και τόσο άνετη κατάσταση για εμάς. Αυτό γιατί ανοίγουμε ένα παραθυράκι στις ανασφάλειές μας και στις αδυναμίες μας. Όταν ζηλεύουμε βιώνουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα μίσους και έχθρας απέναντι στον άλλον άνθρωπο.

Σταματήστε τη σύγκριση

Σταματήστε να σκέφτεστε τί καλύτερο έχουν οι άλλοι σε σχέση με σας.  Όπως επίσης, δεν σας βοηθάει σε τίποτα απολύτως να σκέφτεστε τί καλύτερο έχετε εσείς σε σχέση με κάποιον άλλον άνθρωπο. Το παιχνίδι αυτό δεν τελειώνει ποτέ, γιατί αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κάποιος που θα είναι ακόμα καλύτερος σε κάτι από εσάς και τότε θα απογοητευτείτε και πάλι. Σημασία έχει να κοιτάτε πού θέλετε να φτάσετε εσείς και το πού βρίσκεστε ακόμα σε σχέση με τους στόχους σας και τα όνειρα σας. Επομένως, το να σκέφτεστε πού βρίσκονται οι άλλοι, μόνο να σας καθυστερήσει μπορεί, από το να φτάσετε γρηγορότερα στους στόχους σας.

Δείτε τα δικά σας προτερήματα

Σταματήστε για λίγο να εστιάζεστε στις ζωές των άλλων και στα προτερήματά τους και αφιερώστε λίγο χρόνο να δείτε τί έχετε καταφέρει εσείς, πόσο καλοί άνθρωποι είστε, άν είστε. Πόσο καταφέρνετε να κάνετε καλά αυτά που θέλετε και δείτε την εξέλιξή σας, αναγνωρίστε τη και εκτιμήστε τη χωρίς να χρειαστεί να την συγκρίνετε με κάποιου άλλου ανθρώπου.
Μην κοιτάτε μόνο τη «βιτρίνα» κάθε ατόμου και αυτό που θέλει εκέινος να προβάλλει. Έχετε σκεφτεί ποτε, ότι μπορεί οι άνθρωποι που ζηλεύετε γιατι έχουν για πράδειγμα πάρα πολλά χρήματα, μπορεί να έχουν όλες τις ανέσεις, αλλά μπορεί να μην μπορούν να εκτιμήσουν τη χαρά, που βρίσκετε στα μικρά πράγματα, ακριβώς γιατι τα πολλά χρήματα έχουν εξαγοράσει γι” αυτούς τα μικρά και καθημερινά; Επομένως, μην ξεγελιέστε από την εικόνα που ο κάθενας θέλει να προβάλλει προς τα έξω, δεν ξέρετε τί μπορεί να κρύβει ο κάθενας μέσα του.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα