Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να έχασε τις εκλογές, κέρδισε, όμως σε εμπειρίες. Αν ακολουθήσει το δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να γίνει πλούσιος, δίνοντας διαλέξεις επ' αμοιβή σε ξένα Πανεπιστήμια και φόρουμ, για την οικονομική κρίση και το σλάλομ της χώρας για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Στενοί συνεργάτες του διέρρεαν ότι προς το παρόν δεν προτίθεται να θέσει ο ίδιος θέμα ηγεσίας, θα προκηρύξει, όμως έκτακτο συνέδριο. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται ιδιαίτερα στενοχωρημένος από την ήττα και πολύ ενοχλημένος από την κριτική που άρχισε να του ασκείται από στελέχη της ΝΔ.

Πολιτικοί παρατηρητές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου κατά την ανάληψη καθηκόντων από το νέο πρωθυπουργό. Ο Σαμαράς πήρε τηλέφωνο να συγχαρεί τον Τσίπρα, ο οποίος εξεπλάγην. Γιατι; Ως τώρα, ο Σαμαράς παρά τις αντίθετες εισηγήσεις συνεργατών του, είχε αρνηθεί να καλέσει στο γραφείο του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να συζητήσουν τα μεγάλα θέματα και να συνεννοηθούν πάνω σε άλλα που έχουν σχέση με την τρόικα.
Η στάση του αυτή επικρίθηκε ως επιεικώς απαράδεκτη, απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντπολίτευσης, καθώς απέφυγε επίσης κάθε άλλου είδους διάλογο μαζί του, ακόμη και το ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές.
Στο κλείσιμο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν Τσίπρας και Σαμαράς, ο απερχόμενος πρωθυπουργός αισθάνθηκε την έκπληξη του συνομιλητή του για τα συγχαρητήρια και 
έκλεισε με τη φράση: «Αυτός είναι πολιτικός πολιτισμός»!
Θα συμπλήρωνα ότι ο πολιτικός πολιτισμός άργησε κάτι μήνες...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα