Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ, ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Φωτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην «πρωτεύουσα» των Τζιχαντιστών, την Μοσούλη του βορείου Ιράκ, σχεδιάστηκε η τρομοκρατική επιχείρηση στο Παρίσι σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ίδιας της τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, που αναφέρει ότι μέσω Τουρκίας κινήθηκαν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές για την ολοκλήρωση της επιχείρησης τους στην γαλλική πρωτεύουσα.
Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, η επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdoείχε σχεδιαστεί στην αρχή για τις 25 Δεκεμβρίου, ήμερα Χριστουγέννων. Η ημερομηνία αυτή είχε μεγάλη συμβολική σημασία αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε καθώς δεν είχαν τελειώσει οι απαραίτητες προετοιμασίες. Την όλη επιχείρηση είχε υπό την εποπτεία του το λεγόμενο υπουργείο Άμυνας του χαλιφάτου των Τζιχαντιστών στην Μοσούλη.
Οι αδελφοί Kuaşi, που ήταν οι κύριοι εκτελεστές της επιχείρησης πριν χτυπήσουν είχαν πάει τέσσερεις φορές στο μέρος που είναι τα γραφεία του περιοδικού και είχαν εξετάσει όλη την περιοχή για να οργανώσουν καλύτερα την επιχείρηση. Η πρώτη επιθεώρηση είχε γίνει στις 11 Νοεμβρίου, η δεύτερη στις 21 Δεκεμβρίου οπότε και αποφασίστηκε η ολιγοήμερη αναβολή της ενώ η τελευταία επιθεώρηση είχε γίνει στις 29 Δεκεμβρίου. Για την επιτυχία της επιχείρησης όπως αναφέρεται, συνέβαλλαν δυο Αλγερινοί Γάλλοι υπήκοοι, που εργάζονταν στο αεροδρόμιο Orly των Παρισίων και βοήθησαν στην είσοδο των τρομοκρατών στην γαλλική πρωτεύουσα. Το σχέδιο μάλιστα προέβλεπε μετά την επιτυχία της τρομοκρατικής επίθεσης και την αεροπειρατεία ενός αεροπλάνου που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Γαλλίας Καναδά. Οι δύο Αλγερινοί είχαν πάει πριν από επτά μήνες μέσω Τουρκίας στην Μοσούλη όπου είχαν επαφές για τη καλύτερη οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης και από εκεί πήγαν στην Rakka όπου συναντήθηκαν με την περίφημη, Hayat Boumedienn.
newego_LARGE_t_1101_54448245
Η μαύρη χήρα μετά την επιχείρηση βρέθηκε στην Rakka. Είχε εισέρθει στην Συρία από την Τουρκία και από εκεί είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές με Γαλλία και Ισπανία. Πριν έρθει στην Συρία είχε μείνει δυο μέρες στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα είχε περάσει από την Ισπανία και από την Μαδρίτη έχει πετάξει προς την Τουρκία. Η επαφές της στην Ισπανία δημιουργούν υπόνοιες για ύπαρξη εστίας τρομοκρατών και στην Ισπανία όπου πρέπει να υπάρχει και εκεί μια ομάδα των Τζιχαντιστών. Η γαλλική αστυνομία που αναζητούσε τα ίχνη της ζήτησε την βοήθεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά δεν της δόθηκε ουσιαστικά καμία πληροφόρηση για τις κινήσει της Hayat Boumedienn που μπαινόβγαινε ελεύθερα στα τουρκοσυριακά σύνορα. Όσον αφορά την χρηματοδότηση της επιχείρησης και των πυρήνων των Τζιχαντιστών στην Ευρώπη, όπως αποκαλύπτεται μεγάλα ποσά διοχετεύονται από την Βαγδάτη προς την Ισπανία και αποκεί στους πυρήνες χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες
Όλα αυτά δείχνουν πως οι τουρκικές αρχές αγνόησαν με χαρακτηριστικό τρόπο τις κινήσεις της «μαύρης χήρας» και γενικά των Τζιχαντιστών. Είναι γνωστό πως η Τουρκία εδώ και καιρό αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά καταφύγια των Τχιζαντιστών, ενώ ο ίδιος ο Ερντογάν που σήμερα ωρύεται κατά της Ευρώπης, τους έχει στηρίξει και οικονομικά και στρατηγικά από την πρώτη περίοδο της εμφάνισης τους. Αλλά το πιο εξοργιστικό είναι ότι ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο Mevlut Çavusoğlu και ο υπουργός Εσωτερικών, Efkan Ala, ούτε λίγο ούτε πολύ παραδεχτήκαν πως η κυρία Hayat Boumedienn, όπως φάνηκε σε ένα σχετικό βίντεο, κυκλοφορούσε ελεύθερα στην τουρκική επικράτεια.
Το πρόβλημα είναι από εδώ και πέρα τι γίνεται καθώς αυτοί που έθρεψαν αυτό το τέρας των Τζιχαντιστών αντί να πληρώσουν τις πράξεις τους, πληρώνουν άλλοι, αθώα θύματα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα