Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ, ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ...Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Τα μάθατε τι γίνηκε στα Γιάννενα, στη λίμνη; Πνίξανε τις δεκαεπτά με την Φροσύνη.
Χίλια κοντάρια ζάχαρη να ρίξουνε στη λίμνη για να γλυκάνει το νερό να πιει η κυρά Φροσύνη.
Αφήνουμε το τραγουδάκι και πιάνουμε αυτόν που διάταξε να πνίξουν την κυρά Φροσύνη, τονΑλή Πασά. Είναι γνωστό ότι ο αποδυτηριάκιας τον ξεχωρίζει σαν το Νο1 πρόσωπο της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας. Βεβαίως της ελληνικής, διότι ήταν ο τελευταίος κυβερνήτης της Ελλάδος, επί τουρκοκρατίας.
Δεν βγαίνει έξω από την ελληνική Ιστορία, επειδή δεν ήταν Έλληνας, ο άνθρωπος που έπαιξε πιο αποφασιστικό ρόλο, επηρέασε τα πράγματα περισσότερο και από τους ονομαστούς οπλαρχηγούς της επανάστασης του 1821.
Και τον θυμόμαστε σήμερα αυτό το φοβερό τύπο, ένα χαρισματικό κάθαρμα, με αρετές, με ικανότητες που τον αναγνώριζε η Ευρώπη, με αφορμή τον πνιγμό της Φροσύνης. Πού έγινε σα σήμερα, 11 Ιανουαρίου, το 1801. Την ήθελε στο κρεββάτι του την Φροσύνη ο Αλή κι αυτή τού αρνούνταν. Ίδια Μόνικα Μπελούτσι ήταν η αρχοντοπούλα, παντρεμένη με δυο παιδιά και άνδρα έμπορο μόνιμα εγκατεστημένο στη Βενετία. Τελικά η μοναξιά της την έριξε στην αγκαλιά του Μουχτάρ, του μεγάλου γιου του Αλή Πασά, που στο σινεμά τον έπαιξε οΑνδρέας Μπάρκουλης, με την Ειρήνη Παπά (φωτό), κυρά Φροσύνη.

Ο Αλή Πασάς που είχε κάνει παιδί με την Αϊσέ, τη νύφη του από τον άλλον τον γιο, είχε τρελλαθεί με την Φροσύνη. Τελικά, αφού η κούκλα ανηψιά του δεσπότη των ΙωαννίνωνΙερόθεου έλεγε «όχι», την έπνιξε σα γυναίκα που ξενοπηδιότανε, με το γιο του. Και μάζεψε άλλες 17 πόρνες και τις έριξε όλες μαζύ στη λίμνη των Ιωαννίνων. Κάθαρση έκανε κι αυτός.

Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ 

ΠΝΙΓΜΟ


Ήταν 57 χρονών ο Αλή Πασάς όταν ζήτησε από την «κυρά Φροσύνη» να του κάνει το τραπέζι στο σπίτι της. Δεν μπορούσε να του αρνηθεί και μόνον τιμή δεν ένοιωθε που θα την επισκεπτόταν στο αρχοντικό της διότι ήξερε τις προθέσεις του. Ήθελε να την ρίξει στο κρεββάτι του.
«Μη φοβάσαι, δεν πρόκειται να σου κάνω κακό» της είπε με τα πιο γλυκά λόγια. Οι ιστορικοί έχουν «σταματήσει» σ’ αυτόν τον απίστευτο άνθρωπο. Να συμπεριφέρεται τόσο ερωτικά, τόσο ευγενικά, τόσο καλοσυνάτα και από την άλλη να μην το ‘χει σε τίποτα να δείχνει το πιο ωμό πρόσωπο. Φρικαλέα βασανιστήρια σ’ όποιον δεν έκανε κέφι κι αυτός να παρακολουθεί το μαρτύριο του αλλουνού.
Τελικά, δεν κατάφερε να την πείσει την καλλονή Φροσύνη, που ήταν γκόμενα του γιου του Αλή και λίγο μετά την αναχώρηση από το σπίτι της έκανε νεύμα στους Αλβανούς τζοχανταραίους.
Για να καλύψει το έγκλημά του ο Αλή έστησε μία επιχείρηση «Καθαρά χέρια». Μαζύ με την Φροσύνη την πλήρωσαν άλλες 17 γυναίκες που είχαν κριθεί αμαρτωλές. Είναι βέβαιο ότι η Φροσύνη ρίχτηκε πεθαμένη στη Λίμνη των Ιωαννίνων. Κόπηκε η αναπνοή της, έπαθε συγκοπή, καθώς την πήγαιναν να την φουντάρουν στο νερό.
Παίζει και μία άλλη ερμηνεία για τον πνιγμό της Φροσύνης, η οποία βέβαια σίγουρα θα γλύτωνε αν αποδεχόταν σεξουαλικά τον πασά. Η σύζυγος του Μουχτάρ, του γιου του Αλή, είχε μάθει για την ερωτική σχέση του άνδρα της με την Φροσύνη και απαίτησε από τον πεθερό της να τιμωρήσει την Ελληνίδα αρχοντοπούλα.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ 

ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Αν υπήρχε τέτοιος «τίτλος», του πιο μεγάλου παιδεραστή, σίγουρα θα τον κέρδιζε, και με διαφορά από τον δεύτερο, ο περιβόητος Αλή Πασάς ο Τεπενενλής, που για λογαριασμό του σουλτάνου της οθωμανικής αυτοκρατορίας κυβερνούσε στην Ελλάδα, με έδρα τα Γιάννενα. Αυτός ο άνθρωπος με σεξουαλικές ορμές πρωτόγονου της εποχής των σπηλαίων προκαλούσε τον τρόμο σε κάθε Ελληνίδα μάνα μήπως της αρπάξει τον ανήλικο γιο της.
Από την άλλη το τέρας από το Τεπελένι της Αλβανίας ήταν ένας εξουσιαστής πολύ μπροστά από την εποχή του, ανοικτός σε κάθε νεωτερίστικο πνεύμα της Ευρώπης και ειδικά τα Γιάννενα λειτουργούσαν σα μία πόλη σύγχρονη και προοδευτική.
Το επεισόδιο με τον πνιγμό της κυρά Φροσύνης σίγουρα εκφράζει την πρακτική του Αλή Πασά, αλλά δεν τον αντιπροσωπεύει μονάχα αυτό. Στο φινάλε το εν λόγω στόρυ μπορεί να χαρακτηριστεί «προσωπικό» και γι’ αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα την Ιστορία. Αλλοίμονο. Ο Αλή πασάς μόνον τυχαίο πρόσωπο δεν ήταν.

Ήθελε να γίνει μέλος της Φιλικής Εταιρείας ο Αλή! Να στραφεί, δηλαδή, ενάντια στο σουλτάνο σαν αρχηγός Αλβανών και Ελλήνων οπλαρχηγών, και μετά να ιδρύσει το Ελληνοβαλκανικό κράτος. Ποιος, όμως, να έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτόν τον απίθανο Αλβανό;
Ξέρεις τι είναι μπέσα για μπέσα. Είναι όταν ο άλλος σου δίνει το λόγο του. Κι όταν πουν οι δύο Μπέσα για μπέσα, εκεί τελειώνουν όλα. Δεν υπάρχει δύναμη να κάνει πίσω ο άλλος. Αλβανική ηθική σε καιρούς όπου οι άνθρωποι ζούσαν σαν άγρια θηρία. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη προστασία για να διευκολύνει τις σχέσεις παρά η μπέσα για μπέσα.
Ο Αλή από σόι λησταρχικό όφειλε να υποτάσσεται σ’ αυτό το πανάρχαιο έθιμο της πατρίδας του. Δεν υπήρξε λογοτιμήτης, όμως.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα