Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Εσωτερική Ειρήνη


esoterikieirini
Η εσωτερική ειρήνη είναι ο θρίαμβος πάνω στα ζωώδη ένστικτά μας και τις υλικές επιθυμίες μας. Η εσωτερική ειρήνη μας δείχνει πως η ηρεμία και η γαλήνη είναι κάτι που εξαρτάται από τον εαυτό μας και πως είναι μάταιο να το ψάχνουμε σε πράγματα ή σε κάποια εξωτερική πηγή. Η εσωτερική ειρήνη είναι η απελευθέρωση από το άγχος, το στρες, το χάος και την αναταραχή. Είναι το τέλος της ανταγωνιστικότητας εναντίον των άλλων αλλά και εις βάρος του εαυτού μας. Αυτός που έχει εσωτερική ειρήνη ζει χωρίς συγκρούσεις, ζει χωρίς δεκανίκια και είναι αυτάρκης.
Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει σε ειρήνη, γιατί αυτό είναι η φυσική του κατάσταση. Ωστόσο, ακόμη και αν ο καθένας θέλει να νιώθει αυτήν την γαλήνη είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Μόνο οι σοφοί, οι άγιοι και οι ευγενικοί άνθρωποι έχουν ειρήνη μέσα στην ψυχή τους αφού έχουν καταφέρει να ελέγξουν τις αισθήσεις του κατώτερου νου. Οι εχθροί της εσωτερικής μας ειρήνης είναι διάφορα αρνητικά συναισθήματα όπως: η ζήλια, ο φθόνος, το μίσος, η υπερηφάνεια και ο εγωισμός που είναι κυρίως κοσμικές επιθυμίες που παράγουν άγχος και συγκρούσεις. Η εσωτερική ειρήνη δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να επιτευχθεί από οτιδήποτε το εξωτερικό και υλικό.

Τα πάντα γύρω μας είναι εφήμερα και συνεχώς μεταβαλλόμενα επειδή εξαρτιούνται από το χρόνο, το χώρο και το νόμο της αιτιότητας. Η εσωτερική ειρήνη επιτρέπει την ανάπτυξη και είναι το πολυτιμότερο αγαθό απ” όλα. Η ειρήνη είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου που επιτρέπει την εσωτερική ισορροπία, την επίλυση των δυσκολιών και μπορεί να επιτρέψει την ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη. Η κοινωνία μας παράγει τον ανταγωνισμό και σέρνει τον άνθρωπο σε ένα ιδιότυπο αγώνα συγκρούσεων. Επίσης η κοινωνία ωθεί το άτομο να προσποιείται κάτι το οποίο δεν είναι για να συμβαδίζει με τα κοινωνικά πρότυπα.
Για να έχουμε εσωτερική ειρήνη πρέπει να συγχωρούμε, διότι η συγχώρεση απελευθερώνει από τα βαρύτερα φορτία και παρέχει αληθινή ελευθερία. Η συγχώρεση είναι μια εσωτερική διαδικασία που θα μας απελευθερώσει από το παρελθόν και μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε. Η εσωτερική γαλήνη θα βελτιώσει την υγεία μας και θα κρατήσει μακριά από την ζωή μας το φόβο, το μίσος και τη δυστυχία. Θα ανοίξει τον δρόμο για την αγάπη η οποία είναι η πιο ισχυρή, ειρηνική και συμπονετική ενέργεια που έχει ο άνθρωπός.
Αν θέλεις να δουλέψεις για την παγκόσμια ειρήνη, πήγαινε σπίτι σου και αγάπα την οικογένειά σου.Μητέρα Τερέζα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα