Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σαουδική Αραβία: Απαγορεύονται οι ...χιονάνθρωποι




Θρησκευτικός ηγέτης στη Σαουδική Αραβία εξέδωσε φετβά (ισλαμικό  διάταγμα), σήμερα,  που απαγορεύει τη δημιουργία χιονάνθρωπων σε αυτή τη χώρα, όπως παρατηρήθηκε μετά τη βαριά χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών (γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση).


Ο ιμάμης Μαχάμεντ αλ Σαλέχ Μινγέντ, εξέδωσε αυτό το φετβά δηλώνοντας ότι οι μορφές του ανθρώπου και των ζώων με το χιόνι, ακόμη και αν εκτελούνται για ψυχαγωγικούς σκοπούς δεν είναι αποδεκτές από το Ισλάμ.

Το ίδιο φετβά υποστηρίζει ότι αντί των ανθρώπων και των ζώων, μπορούν να φτιάχνονται με χιόνι μόνο  κτήρια και οχήματα, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων mediafax.

Το θέμα συζητήθηκε ευρέως στις κοινωνικές πλατφόρμες της περιοχής του Κόλπου και δημιουργήθηκαν έντονες συζητήσεις για το τι επιτρέπεται και όχι με το ...χιόνι.

«Δεν υπάρχει καμία αξία στις παραδόσεις μας και εκείνοι που γοητεύονται από τη Δύση, θα πρέπει να μιμηθούν τις επιδόσεις της επιστήμης και τον πολιτισμό τους, όχι τις παραδόσεις τους» είπε ο ιμάμης.

Οι αντιδράσεις των νέων ανθρώπων ήταν συγκρατημένες, αλλά στο διαδίκτυο ακούστηκαν μηνύματα όπως αυτό:

«Χιόνι έχουμε λίγες ημέρες, ίσως, για λίγες ώρες, πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να μας κλέψει τη φθηνή χαρά και τη διασκέδαση» σημείωσε ένας σχολιαστής.

Οι Σαουδάραβες χαίρονται με το χιόνι




Το χιόνι, που είναι σπάνιο στη Σαουδική Αραβία, έχει ‘τρελάνει’ τους Σαουδάραβες, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ταμπούκ, όπου πήγαν για να  παίξουν με το ασυνήθιστο φαινόμενο στη χώρα τους.


Το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύει φωτογραφίες  Σαουδαράβων  στις χιονισμένες τοποθεσίες να παίζουν σα μικρά παιδιά.



Πολλές φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί στα κοινωνικά δίκτυα, προξενώντας μεγάλη εντύπωση.

Άλλοι έχουν δημιουργήσει χιονάνθρωπο, άλλοι κάνουν τσουλήθρα στο χιόνι «όπως κάνουν επάνω στους αμμολόφους», γράφει το δημοσίευμα χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι λάτρεις της υπαίθρια κατασκήνωσης, «δεν έχασαν την ευκαιρία να στήσουν τις σκηνές τους, σκηνές που χρησιμοποιούσαν παλιά οι Βεδουίνοι», όπως σημειώνεται.



Η διεύθυνση της Μετεωρολογίας και Περιβάλλοντος, προειδοποίησε ότι το κρύο θα διατηρηθεί στα βόρεια και βορειοδυτικά του Βασιλείου, καθώς κρύες μάζες αέρα έρχονται από το βορρά.

--

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα