Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Όχι άλλες υποσχέσεις… μόνο πράξεις!

Γιορτές τέλος. Τα κεφάλια πάλι μέσα. Έτσι είναι η ζωή όμως. Τα ωραία δε διαρκούν πολύ , αλλιώς δε θα είχε και ενδιαφέρον το ενδιάμεσο διάστημα της προσμονής και αναμονής.
Αποχαιρετήσαμε, λοιπόν μία ακόμη χρόνια ό,τι κι αν σήμαινε για τον καθένα από εμάς.
Ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές πήραν τη θέση που τους ανήκει, στο χρονοντούλαπο των αναμνήσεων και υποδεχτήκαμε με χαμόγελο και αισιοδοξία το ολοκαίνουργιο και άφθαρτο 2015. Καινούργια σχέδια, καινούργιες ελπίδες, καινούργιες προσδοκίες ή για να ακριβολογούμε και να είμαστε ρεαλιστές όλα αυτά μαζί σε μια συσκευασία πιο αστραφτερή, σε μια εκδοχή πιο αναβαθμισμένη.
tumblr_l5k6ljwewk1qav6xeo1_500_large
Αφού  πράξαμε λοιπόν τα δέοντα, όπως επιβάλλει το εορταστικό τελετουργικό, βρεθήκαμε με αγαπημένα πρόσωπα, ανταλλάξαμε ευχές και δώρα, φάγαμε και ήπιαμε μέχρι τελικής πτώσεως, διασκεδάσαμε, ξενυχτήσαμε και αποδράσαμε (κάποιοι τυχεροί), τώρα καλούμαστε να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς και να αντιμετωπίσουμε τη γκρίζα πραγματικότητα που θρασύτατα ξεπροβάλλει ξανά μπροστά μας ,με εξελίξεις  που δεν τις προλαβαίνουμε, και που (μια χαρά )είχαμε κουκουλώσει με τη χρυσόσκονη του χριστουγεννιάτικου /πρωτοχρονιάτικου παραμυθιού.

Κακά τα ψέματα στον απόηχο των γιορτών η διάθεση είναι γλυκόπικρη, τα συναισθήματα αμφίθυμα. Μπορεί να χαλαρώσαμε ,να ξεκουραστήκαμε  και να νιώθουμε έναν άλφα ενθουσιασμό που πήγαν στην ευχή τα παλιά, από την άλλη όμως αντιμετωπίζουμε τη νέα χρόνια με περίσκεψη καθώς δε θέλουμε να υποπέσουμε στα ίδια ολισθήματα και εννοείται ότι δε θέλουμε σε καμιά περίπτωση ένα κακέκτυπο η μια επανάληψη της προηγούμενης. Και πως δε θα συμβεί αυτό; Είναι θέμα τύχης και συγκυριών ,ίσως και πλανητικών επιδράσεων (για όσους πιστεύουν στα άστρα); Ή μήπως είναι θέμα επιλογών και θεώρησης των πραγμάτων;
Kατά την άποψη μου το δεύτερο με μια μικρή δόση από το πρώτο. Με λίγα λόγια είναι κυρίως στο χέρι μας.
Έχοντας επομένως προβεί στον ετήσιο απολογισμό και την απαραίτητη αυτοκριτική μας πλέον είμαστε πανέτοιμοι να λάβουμε τις μεγάλες (και μικρές) αποφάσεις μας. Ναι, εκείνες που υποσχόμαστε ότι θα υλοποιήσουμε μέσα στους  δώδεκα μήνες που ακολουθούν (και που συνήθως δεν τηρούμε ποτέ, μεταξύ μας)…όχι όλες τουλάχιστον…
Μην ανησυχείτε, όμως  καθότι έχουμε τρεις ευκαιρίες μέσα στο χρόνο να ετοιμάσουμε μια λίστα με όσα επιθυμούμε, στοχεύουμε, ονειρευόμαστε κάνοντας μια προσωπική ανασκόπηση, ενδοσκόπηση και εν τέλει επαναπρογραμματισμό (γενέθλια, έναρξη του φθινοπώρου, νέα χρονιά).Oπότε όλα καλά.
Για να σοβαρευτούμε, είναι γεγονός ότι  οι περισσότεροι  το θεωρούν πιο λογικό και επιλέγουν να κάνουν επανεκκίνηση με την ανατολή του νέου έτους. Είναι μάλλον αυτή η αίσθηση του φρέσκου, του ατσαλάκωτου. Και κάθε χρόνο τα ίδια. Αναλογιζόμαστε τι κάναμε, τι δεν κάναμε, τι θα θέλαμε να κάνουμε, τι θα εξαφανίσουμε οριστικά από τη ζωή μας. Νιώθουμε ότι έχουμε μια ευκαιρία μπροστά μας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Το σημαντικότερο όμως  είναι ότι «Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή».
Οπότε οφείλουμε να συνεχίσουμε, να ελπίζουμε και να αναμένουμε τα καλύτερα.
to-do-list
Οι κλασικές υποσχέσεις τύπου «θα κόψω το τσιγάρο», «θα δεσμευτώ», «θα ξεκινήσω γυμναστήριο», «θα προσέχω περισσότερο τη διατροφή μου», παραδεχτείτε το είναι πρώτες στη μακρόσυρτη λίστα. Και συμφωνώ ότι όλοι, λίγο πολύ, καλό είναι να κάνουμε τα παραπάνω τα οποία είναι απολύτως θεμιτά και ευνόητα.
Αναμφίβολα κάθε στόχος που επιτυγχάνεται είναι μια μικρή νίκη. Ένα στοίχημα που βάζουμε με τον εαυτό μας ,το κερδίζουμε και προχωράμε στο επόμενο. Όλα αυτά μας κρατούν σε διαρκή εγρήγορση.
Αλλά αρκούν για να γίνουμε καλύτεροι;
Αρκούν για να νιώσουμε πιο ελεύθεροι και πιο ευτυχισμένοι; Εσύ γνωρίζεις πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε  τι χρειάζεσαι για να γίνεις  καλύτερος, για να βελτιώσεις τη ζωή σου. Πρόθεσή μου δεν είναι να διαφοροποιηθώ ή να δώσω συμβουλές, αλλά να εκφράσω σκέψεις που ενδεχομένως  να μας ανοίξουν ένα παράθυρο, να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα πιο υγιές  μέλλον/παρόν σε συνδυασμό με όλες τις υποσχ που προανέφερα . Σίγουρα κάποιες σου έχουν περάσει από το μυαλό. Κράτα ό,τι πιστεύεις ότι μπορεί να προσθέσει το παραμικρό στη λίστα σου.
Λογική vs Συναίσθημα:Kυνήγησε τους στόχους σου, τα θέλω σου, τα όνειρά σου, τα ιδανικά σου. Ακόμα κι αν όλα σου φαίνονται μάταια μην παραιτείσαι και μην εγκαταλείπεις. Τίποτα δε μας χαρίζεται και τίποτα δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια και κόπο. Βρες τον τρόπο να κάνεις αυτό που αγαπάς και γεμίζει τη ψυχή σου. Πάλεψε για ένα πιο ουσιαστικό και ανθρώπινο αύριο.
Απεταξάμην το παρελθόν: Γύρισε σελίδα. Λάθη, πάθη, αποτυχίες κρύψτα καλά στο συρτάρι και κάνε ένα νέο ξεκίνημα. Όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής. Φρόντισε τα παθήματα να σου γίνουν μαθήματα. Πίστεψε στον εαυτό σου. Σου αξίζει μόνο το καλύτερο και φυσικά συνέχισε δυναμικά (για νέα λάθη και πάθη) ;).
Χαμογέλα κάνει τους άλλους να ανησυχούν: Να είσαι ευγνώμων με ό,τι έχεις. Εκτίμησέ το όπως του αναλογεί. Τι κι αν δεν τρελαίνεσαι με τη δουλειά σου;Tι κι αν ο τραπεζικός σου λογαριασμός δεν έχει ούτε ένα ευρώ; Ξύπνα κάθε μέρα με ένα χαμόγελο στα χείλη και αξιοποίησε το κάθε λεπτό. Γιατί; Γιατί είσαι γερός και δραστήριος και έχεις ανθρώπους γύρω σου που σε αγαπάνε. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται δε θα βαρεθώ να το λέω. Τα πιο ακριβά πράγματα στη ζωή, δεν είναι πράγματα και οι μεγαλύτερες απολαύσεις δεν αγοράζονται με χρήματα. Σταμάτα να γκρινιάζεις και να μεμψιμοιρείς.
Για σένα νοιάξου: Δεν προτείνω να αδιαφορήσεις για τους γύρω σου αλλά «άκου» λίγο και τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Αγάπησε τον εαυτό σου λίγο περισσότερο όχι με την ναρκισσιστική έννοια (από αυτή πρέπει να απαλλαγείς) αλλά ουσιαστικά. Εξέλιξέ τον. Καλλιέργησέ τον. Βελτίωσέ τον. Διάβασε, ενημερώσου, άκου μουσική, μάθε μια ξένη γλώσσα, παρακολούθησε ένα σεμινάριο που θα σε αναβαθμίσει επαγγελματικά και γενικώς ως άνθρωπο. Δε θα γίνεις τέλειος αλλά αξίζει να προσπαθήσεις.
27049348

Εκκαθάριση ώρα μηδέν

Άρχισε το ξεσκαρτάρισμα. Μην το καθυστερείς άλλο. Βγάλε από τη ζωή σου ανθρώπους μίζερους που σου αποστραγγίζουν την ενέργεια, που δε χαίρονται με τη χαρά σου και την επιτυχία σου. Αποφάσισε με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Πέτα από το σπίτι σου, το χώρο σου το γραφείο σου ο,τιδήποτε άχρηστο ή ο,τιδήποτε σε κρατάει πίσω. Μη δένεσαι με αντικείμενα (το λέω εγώ που φυλάω ακόμα το αρκουδάκι που μου είχε χαρίσει ο πρώτος μου εφηβικός έρωτας) αλλά έρχεται η ώρα που πρέπει να αποσυνδεθείς από το παρελθόν. Ανθρώπους και στιγμές τα «κουβαλάμε» μέσα μας. Κοίτα μπροστά.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά δεν υπάρχει λόγος. Αυτές τις μέρες έχουμε διαβάσει ουκ ολίγα σχετικά άρθρα με ενθαρρυντικές προτροπές. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε αν και μια υπενθύμιση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Θα κλείσω με το αγαπημένο μου τρίπτυχο.
Γέλα όσο πιο πολύ μπορείς, γέλα δυνατά, αυθόρμητα, με τη ψυχή σου. Είναι το καλύτερο φάρμακο. Αφέσου στη μαγεία του έρωτα. Μη φοβάσαι να πεις «σ’αγαπώ».
Ζήσε και την πιο μικρή στιγμή σου με πάθος και ένταση. Κάνε αυτή τη χρονιά μοναδική, ξεχωριστή.O τρόπος είναι απλός. Όχι άλλες υποσχέσεις, μόνο πράξεις…

 galsnguys

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα