Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Οικονομία και απλότητα



Ο Νόμος της Οικονομίας δεν έχει γίνει κατανοητός ακόμα. Μέχρι να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια κρίση, όλοι οι άνθρωποι παντού ξοδεύουν την Φύση για να ικανοποιήσουν τις ανικανοποίητες θυμαπάτες τους.
Ο κόσμος αλλάζει τα έπιπλά του κάθε χρόνο και γενικά τα πετά στα σκουπίδια, εξαντλώντας τη Φύση.
Μια φορά είπα σε ένα αγόρι, “Γιατί πίνεις ένα πακέτο μπύρες; Δεν αρκείσαι με ένα μπουκάλι;” “Θέλω να ικανοποιήσω τον εαυτό μου”, απάντησε.
Οι άνθρωποι τελικά θα αναγκαστούν να μελετήσουν την σημασία της απλότητας. Οι επιχειρηματίες και οι άπληστοι άνθρωποι τελικά κατάφεραν να εξαφανίσουν από την συνειδητότητα της ανθρωπότητας την έννοια της απλότητας. Η απλότητα είναι ο δρόμος της σωτηρίας και της πνευματικότητας. Απλότητα δεν σημαίνει να κάνουμε χωρίς τα πράγματα που χρειαζόμαστε. Σημαίνει να έχουμε πράγματα που πραγματικά χρειαζόμαστε.
Απ’ τη στιγμή που οι σπόροι της πλεονεξίας φυτευτούν μέσα μας, δεν θα σταματήσουμε να συλλέγουμε πράγματα για να ικανοποιήσουμε την πλεονεξία μας.

Για να ξεπεραστούν όλες οι οικονομικές κρίσεις του κόσμου, πρέπει να ετοιμαστούν οδηγίες σχετικά με την φιλοσοφία της απλότητας και να αποδοθεί αυτή η φιλοσοφία με όρους της εκπαίδευσης – ξεκινώντας απ’ το νηπιαγωγείο, στα πανεπιστήμια και στις κοινότητες των παγκόσμιων επιχειρήσεων και της πολιτικής.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα