Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΛΕΣΒΙΑΡΑ, ΦΛΟΓΕΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ


Ήθελε να «ζήσει»! Να τα γνωρίσει όλα! Να τα κάνει όλα! Να πετάξει στα σκουπίδια όλα τα «πρέπει», τα «καθώς πρέπει», που τα θεωρούσε ταμπού της αστικής ανατροφής. Ένοιωθε ότι ήταν εκλεκτή, φωτισμένη και δεν είχε να δώσει λογαριασμό σε κανένα, ούτε στον Θεό. 
Ποιος Θεός, έλεγε, αυτός είναι νεκρός.
Σιμόν ντε Μπωβουάρ. Τεράστιο άτομο. Μοναδικό. Καταραμένο. Η πνευματική αρχηγός του φεμινιστικού κινήματος. Έγραψε το βιβλίο «Δεύτερο Φύλο», το 1949, και θεωρήθηκε το ευαγγέλιο που υμνεί την ελευθερία των γυναικών. Επηρέασε αποφασιστικά μια γενηά μετά τον πόλεμο, τότε που ο μαρξισμός έπαιζε δυνατά σα μόδα.

Ο αποδυτηριάκιας θα ρίξει κάτι ψιλά, γι’ αυτήν την εξέχουσα λεσβιάρα, με την ευκαιρία ότι σα σήμερα, 9 Ιανουαρίου, το 1908, γεννήθηκε αυτό το τέρας που άφησε πίσω της τόσο έντονα τα πατήματά της σα συγγραφέας και σα φιλόσοφος.
Είπε τη μνημειώδη κουβέντα κι άλλαξε τα πάντα. «Γυναίκα γίνεσαι, δεν γεννιέσαι»
Ήταν βαρβάτη σκέψη, έγραφε στο πράμα της τα δικαιώματα των γυναικών για ψήφο, τα οποία τα θεωρούσε αστεία ιστορία. 
Γι’ αυτήν ούτε η ευτυχία ήταν το ζητούμενο για την γυναίκα, παρά μόνον η ελευθερία. Και για να την πετύχει μια γυναίκα χρειάζεται να εξαφανίσει τη θηλυκότητά της.
Το Βατικανό απαγόρευσε το «Δεύτερο Φύλο» και η νυμφομανής, η γυναίκα που σα δαιμονισμένη πήγαινε με άνδρες και γυναίκες, εν γνώσει και με τις ευλογίες του μόνιμου συντρόφου της Ζαν Πωλ Σατρ, άλλο τερατώδες μυαλό, τι έκανε με την απόφαση του ιερατείου του καθολικισμού; Έβαλε το χέρι της μπροστά της και το έξυνε.
Σιμόν ντε Μπωβουάρ –Ζαν Πωλ Σατρ, το ζευγάρι του 20ου αιώνα. 

ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΙΓΩΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα