Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Je suis Samaras


Μιλώντας από τη Χαλκίδα και σχολιάζοντας το μακελειό στο Παρίσι, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε: "Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη, αλλάζουν τα πάντα με δραματικό τρόπο. Στη Γαλλία ο σοσιαλιστής Ολάντ έβγαλε τον στρατό στους δρόμους. Σήμερα στο Παρίσι έγινε μακελειό κι εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν ιθαγένειες."

Με λίγα λόγια, ο Αντώνης Σαμαράς εξομοίωσε τους λαθρομετανάστες με τους ισλαμοφασίστες. Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά όλοι οι μετανάστες είναι μουσουλμάνοι κι όλοι μουσουλμάνοι είναι στυγεροί δολοφόνοι.

Προσέξατε και το άλλο; "Ο σοσιαλιστής Ολάντ έβγαλε τον στρατό στους δρόμους." Σαν να λέει: "Αν ήταν ακροδεξιός σαν εμένα θα είχε κατεβάσει τα τανκς."

Χθες, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, ανάμεσα σε αυτούς που φώναζαν "Je suis Charlie", ήταν και μερικοί - πολύ ευαισθητοποιημένοι - φιλελέδες που πριν από μερικούς μήνες ζητούσαν να μην εκδοθεί το βιβλίο του Κουφοντίνα. Μας κατασυγκίνησαν τα πατσαβουράκια. Είναι υπέρ της ελευθερίας έκφρασης μωρέ τα καημένα αλλά όχι υπέρ της ελευθερίας έκφρασης όλων. 

Όταν συνειδητοποιούν ότι η ελευθερία του λόγου που υπερασπίζονται επεκτείνεται και στους κουφοντίνες παντός είδους, τους πιάνει μια ανατριχίλα.



Όταν σήμερα το πρωί είδα να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η φωτογραφία με τον Γιάννη Πρετεντέρη να κρατάει στο δελτίο ειδήσεων του Mega ένα πλακάτ που έγραφε "Je suis Charlie" νόμιζα πως ήταν φωτομοντάζ. Δυστυχώς, δεν ήταν. 

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, που είχε δηλώσει πως "όλοι ξέραμε στο Mega από την πρώτη στιγμή ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό", νομίζει πως έχει οποιαδήποτε σχέση με τους ελευθεριακούς δημοσιογράφους και σκιτσογράφους της Charlie Hebdo που τολμούν να σατιρίζουν τους πάντες και πάντα. 

Πιεζόταν πολύ ο Γιάννης. Ήθελε να βγει και να ουρλιάξει την αλήθεια αλλά του είχαν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο. Αύριο θα μας πει ότι τον απειλούσαν κι οι τζιχαντιστές. 

Είναι πολύ αστείο να μιλάμε στην Ελλάδα για ελευθερία έκφρασης τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενα κι οι δημοσιογράφοι τους παπαγαλίζουν ό,τι τους λένε τα αφεντικά τους. Όποιος πιστεύει το αντίθετο δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα.

Βέβαια, η επιλεκτική ευαισθησία όλων των παραπάνω αρέσει πολύ στους Έλληνες που τους ακούνε και τους διαβάζουν, αφού κι αυτοί τα ίδια σκατά είναι.

Ένα άλλο κοινό μεταξύ όλων των παραπάνω είναι ότι στις 25 Ιανουαρίου θα πάνε να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία ξέροντας πολύ καλά ότι δίνουν την ψήφο τους στον ρατσιστή Αντώνη Σαμαρά που, λίγες μέρες μετά την ανεύρεση ενός 4χρονου κοριτσιού δίπλα στον νεκρό πατέρα της στον Έβρο, κατηγορούσε από το ίδιο σημείο τους μετανάστες για τα δεινά του ελληνικού λαού, τον οποίο αυτός κι οι κολλητοί του δεν έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί.

Στην καλύτερη θα ψηφίσουν Ποτάμι με την κρυφή ελπίδα ότι θα συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία.

Η κατάστασή τους είναι απελπιστική. Και δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Ούτε άφεση αμαρτιών.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Διάβασα ότι οι Γάλλοι ενοχλήθηκαν πολύ από τη στάση του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στη δολοφονική επίθεση που έγινε στο Παρίσι. Μάλιστα, κυκλοφόρησε από Έλληνες της Γαλλίας και μια φωτογραφία που γράφει "Συγγνώμη για τον ακροδεξιό πρωθυπουργό μας". Λυπάμαι πολύ φίλοι Έλληνες της Γαλλίας που θα σας στενοχωρήσω αλλά δεν οφείλουμε καμιά συγγνώμη. Τουλάχιστον όχι όλοι. Δεν είμαστε όλοι σαν τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν είμαστε όλοι κτήνη. Συγγνώμη να ζητήσουν αυτοί που τον ψήφισαν και θα τον ψηφίσουν.)


thethreemooges


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα