Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Φυσική κρέμα προσώπου με ροδόνερο και κερί μέλισσας! Δείτε πως να την φτιάξετε.


Αυτή η κρέμα προσώπου είναι γνωστή  και ως κρέμα του Γαληνού και είναι από τις πρώτες κρέμες που φτιάχτηκαν ποτέ. Είναι πλούσια ενυδατική κρέμα και είναι για όλους τους τύπους δέρματος. 

Θα χρειαστείτε:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
2-3 κ.σ. ροδόνερο
2 κ.σ. μελισσοκέρι
2-3 αμπούλες βιταμίνη Ε


Παίρνουμε ένα καθαρό μπρίκι και σε μπεν μαρί, λιώνουμε το κεράκι μας. Μην βράσει όμως!


Έτσι όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε γρήγορα τα έλαια μας. Ξεκινάμε με το ελαιόλαδο.


Ανακατεύουμε συνεχώς. Συνεχίζουμε με το αμυγδαλέλαιο. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σπάμε και τις αμπούλες και ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μείγμα μας.

Τέλος ρίχνουμε το ροδόνερο. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά μέχρι να αποκτήσει η κρέμα μας την πυκνότητα που θέλουμε.


Βάζουμε την κρέμα μας σε αποστειρωμένο βαζάκι  και είναι έτοιμη! Καταπληκτική!





Εάν δεν έχουμε αμυγδαλέλαιο, μπορούμε να βάλουμε μόνο ελαιόλαδο. Έτσι όμως θα γίνει πιο βαριά και συνίσταται καλύτερα για το χειμώνα. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, προτιμήστε αμυγδαλέλαιο.

Η κρέμα είναι εξαιρετική και για το σώμα. Το ροδόνερο αφήνει άρωμα τριαντάφυλλου ενώ η κρέμα επιδερμίδα μωρού! Τα συστατικά που χρησιμοποιήσαμε είναι εξαιρετικά και ευεργετικά για το πρόσωπο:

Ελαιόλαδο: αποτελείται από φυσικά συστατικά και περιέχει βιταμίνες Α και Ε, που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντάς από τον ήλιο και τη ρύπανση.

Αμυγδαλέλαιο: είναι ένα λάδι εμπλουτισμένο με σταγόνες υγρασίας και με λιπαρά οξέα τα οποία το βοηθούν να εισχωρήσει στο δέρμα και να του προσφέρει την πολύτιμη υγρασία του. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες να το προστατεύσουν από φλεγμονές
μολύνσεις και ακμή.
Κερί μέλισσας: Το κερί είναι ένα προϊόν της μέλισσας με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Παράγεται από τους κηρογόνους αδένες στην κοιλιά των θηλυκών μελισσών και τους χρησιμεύει για να κατασκευάζουν τις κυψέλες. Έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και γι’ αυτό είναι ιδανικό για να καταπραΰνει τραυματισμούς ή ερεθισμούς.
Ροδόνερο: Το ροδόνερο είναι ένα καταπληκτικό αντιρυτιδικό. Προλαμβάνει τη δημιουργία των ρυτίδων και απαλύνει τις ήδη υπάρχουσες.
Βιταμίνη Ε:  Η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει την επιβλαβή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επιπλέον υποστηρίζει το σχηματισμό νέων κυττάρων και αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος.

Είναι λίγο πιο λιπαρή από τις κρέμες του εμπορίου γι'αυτό μπορείτε να την χρησιμοποιείτε και σαν κρέμα νυχτός. 

 Η συνταγή κρατάει ακόμα και ένα χρόνο αρκεί να μην είναι εκτεθειμένη σε ήλιο και ζέστη! Το καλοκαίρι μπορείς να την βάζεις στο ψυγείο! 

Δοκιμάστε την και πειραματιστείτε, αξίζει!
Σας φιλώ,
Πανωραία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα