Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

«Σβήνουν» τις ρυτίδες, χαρίζουν νεανικό δέρμα

10 τρόφιμα που επιβραδύνουν τη γήρανση -«Σβήνουν» τις ρυτίδες, χαρίζουν νεανικό δέρμα [εικόνες]

Κάποια τρόφιμα δεν χαρίζουν απλά μακροζωία, αλλά χάρη στα συστατικά τους, αντιοξειδωτικά και άλλα, βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας, «σβήνοντας» ουσιαστικά χρόνια από το δέρμα μας. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τρόφιμα που όταν καταναλώνονται συστηματικά βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας, απιβραδύνουν τη γήρανση και... σβήνουν έως και 10 χρόνια.
  • Μπρόκολο
    Πλούσιο σε βιταμίνη C, ισχυρό αντιοξειδωτικό, σύμμαχος για το «χτίσιμο» ενός γερού ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, είναι πλούσιο σε σουλφοροφάνη, η οποία βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα μέσω του ήπατος.
    • Kακάο -Κάνει καλό στην καρδιά
      Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των αιμοφόρων αγγείων και συνεπώς του κυκλοφορικού συστήματος και της καρδιάς. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
      • Πορτοκάλια -Σβήνουν τις ρυτίδες
        Πέραν του ότι είναι γεμάτα βιταμίνη C, βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα να μοιάζει πιο σφριγηλό, πιο ομοιόμορφο και συνεπώς πιο νεανικό.
        • Ψάρια -Προλαμβάνουν τις αρρώστιες
          Είναι γεμάτα από ωμέγα λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου και καταπολεμούν τις φλεγμονές, καθώς ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, αποτρέπουν την εμφάνιση δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση. Ψάρια με υψηλό ποσοστό ωμέγα λιπαρών οξέων είναι η ρέγγα, ο σολομός, η γλώσσα και ο γαύρος.
          • Λιναρόσπορος και λινέλαιο
            Το λινέλαιο είναι ιδανικό για τους χορτοφάγους και για όσους δεν τους αρέσει το ψάρι, καθώς περιέχει ένα διαφορετικού τύπου λιπαρό οξύ αλλά με τις ίδιες σχεδόν ιδιότητες με αυτό του Ω-3.
            • Σπανάκι
              Το σπανάκι είναι ο καλύτερος τρόπος για να λάβει κανείς προβιταμίνη Α καριτινοειδή, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας και βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
              • Γλυκοπατάτες -Για δέρμα δυνατό
                Πλούσια πηγή βιταμίνης Α, αλλά και χαλκού, διευκολύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν έτσι στο «χτίσιμο» ενός γερού και υγιούς δέρματος.
                • Οσπρια
                  Πηγή πρωτεϊνών, τα όσπρια «χτίζουν» γερούς μύες. Ενα φλιτζάνι με όσπρια έχει τόση πρωτεΐνη όσο μια μπριζόλα.
                  • Κοτόπουλο -Για να μείνετε πάντα νέοι
                    Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο, δύο μέταλλα που εξισορροπούν τις ορμόνες και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση.
                    • Πράσινο τσάι
                      Ενυδατώνει, επιταχύνει τον μεταβολισμό, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερόλη, τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη, αλλά και αυτόν για την εμφάνιση άνοιας.


                       iefimerida

                      noyesnews

                      ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

                      Δεν υπάρχουν σχόλια:

                      Δημοσίευση σχολίου

                      Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

                      Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

                      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

                      1

                      Το Ενατο Κυμα